Кръгът "За Македония“: Ако днес признаем исканията на Скопие, лишаваме децата си от история

Учени заминават за Страсбург през юни, за да запознаят евродепутатите с българската позиция по темата

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Един виц:Каква е приликата и каква е разликата ,между македонците(Македонистите) и цагните?-Циганите имат народ и език ,ама немат държава,а македонците нито имат народ,нито история и език па имат държава!Иначе и едните и другите са правят на големи полови атлети,на музиканти и на бячи(особено последното се правят докато не им пляснеш два шамара)!

А според преброяванията през 1946...1956 В НРБ има 200 000 македонци....

Да и Дедо ми е писан иска не иска от комунистите тогава -Македонец,а брат му понеже учил в София във военно училище -българин!Може ли една майка,да роди две деца едното да е българин другото македонец!

Виц на Деня-Македонците Били Потомци на Хунзите(родствен народ на ромите),На Зевс,На Херколес,На Хефестион-интимният приятел на Александър Македонски!Имало три Раси-Негриди,Монголоиди и Македоноиди-исите други Били Мулати!Македонците постоели от преди 77 000г-демек от преди човека да се появи!С такива лъжи искат да идат в ЕС!-Срамота!

Така ,само така,разкажете в Еврокомисията на ЕС какви лъжи и пропаганди против България ширят!Кажете им още,че те се мислят за потомци на циганите от Пакистан,На Аце Педеро и тн-много смях ще падне с тяхната история!България над всичко!

Македонците никога няма да спрат да лъжат, нито за миналото, нито ще имаме честни партньорски отношения за в бъдеще. Просто не им е в манталитета. И ние има какво да поправим - да си оправим и излъскаме държавата и да не се смотваме, когато ни извиват ръцете, активно да протагандираме позициите си.

Бъдещето на нашите отношения със Севермак е написано в техните учебници. Не можем да завещаем югославската отрова и омразата на потомците. Докато учат, че сме татари и фашисти бъдещето е минирано. Твърдо вето до признаване на историческата истина. Най-голямата грешка е да се озърташ за одобрението на поредния евробюрократ и политически комисар. Имай твърда позиция и характер да отстояваш своето и уважението няма да закъснее.

Сев. македонците са кандидатите за ЕС и това не трябва да се забравя и да им се напомня постоянно.Да вземат да свършат нещо за интеграцията си в ЕС, а не само да искат от България. Политиците им се държат като разпасана банда и подобно на украинците- само искат!

Да ги попитам тези същите играчи знаят ли че в учебниците по история за четвърти клас Че Васил Левски е бил престъпник терорист И да ги попитам всички български държавници кой направи това кой им заповяда да променят българската история защо българската държава мълчи затова нито една телевизия не споменава за този случай всичките послушници на западните страни и най-вече на съединените Американски щати променят българската история Това е прекалено Левски е предаден отново и то от цял народ от нас

епа българската история е фалшива, така, че само ще спечелим ако лишим децата си от тази фалшификация и им поднесем истинската история и на България и на Балканите и на света

Да затова да четем само Македонската-ченсме хунзи,потомци на Зевс,Херколес и Аце Педеро!Заради такива хейтъри като тебе няма да има мир!

Че то страната затрихте, та една история ли няма да омаскарите

българските историци първо са кажат кой измисли македонската нация и изби хиляди българи които отказаха да се пиша македонски!! Не са ни виновни хора в чужди държави. Трябва да се назоват имената на тези предатели които играеха по свирката на Москва и Белград..

ДРУГАРЮ ЩЕРЕВ! ВЕЛИКИ МИСЛИТЕЛЮ С ПРАЗНАТА КРАТУНА! Северна Македония е била част от бивша Югославия! Не са били част от бившия Съветски съюз. А от 1948 година поне до смъртта на Тито през 1980 г СССР и Югославия бяха на нож. Югославия беше в услуга на Запада, като председател на Движението на необвързаните държави. Сега северномакедонците заемат АНТИБЪЛГАРСКА ПОЗИЦИЯ И ДРАПАТ ДА ВЛЯЗАТ В ЕС, със спотаената надежда, че отново ще се възстанови Югославия, и макетата (големи сърбомани!) ще влязат отново в Югославия. Със заслуги пред сръбските си господари! А чрез тях в ЕС ще влезе и Сърбия! Титова Югославия беше ЗАПАДЕН СЪЮЗНИК, А НЕ РУСКИ! ТИТОВА ЮГОСЛАВИЯ ИМАШЕ ДОГОВОР С НАТО!!!

Какво толкова иска Скопие?

Другарите от БКП ,Москва и Белград нямат интерес да сме в добри отношения с българите под сръбско и руско владичество. Те измислиха македонската нация и език да сме в служба на Москва. Бащата на "професор" Овч. не беше ли слуга на БКХ тези титли как се дават .. по ум или по вярност към Москва и БКП?!?! Нямат интерес да сме в добри отношения. За 500 г османско робство българите запазихме религия, имоти, традиции , а за 50г руско иго направиха българите македонци насила и ги накараха тези братя да мразят всичко българско и родно. Сега пак разни професори на партията и президенти се опитват да ни скарат за да не са Македония в ЕС и НАТО. Не бъдете наивници а мислете!!!

ДРУГАРЮ ЩЕРЕВ! ВЕЛИКИ МИСЛИТЕЛЮ С ПРАЗНАТА КРАТУНА! Северна Македония е била част от бивша Югославия! Не са били част от бившия Съветски съюз. А от 1948 година поне до смъртта на Тито през 1980 г СССР и Югославия бяха на нож. Югославия беше в услуга на Запада, като председател на Движението на необвързаните държави. Сега северномакедонците заемат АНТИБЪЛГАРСКА ПОЗИЦИЯ И ДРАПАТ ДА ВЛЯЗАТ В ЕС, със спотаената надежда, че отново ще се възстанови Югославия, и макетата (големи сърбомани!) ще влязат отново в Югославия. Със заслуги пред сръбските си господари! А чрез тях в ЕС ще влезе и Сърбия!

Титова Югославия беше ЗАПАДЕН СЪЮЗНИК, А НЕ РУСКИ! ТИТОВА ЮГОСЛАВИЯ ИМАШЕ ДОГОВОР С НАТО!!!

Да ви имам и проблемите

Ами той простака като теб ,проблеми няма никога!!!

Трябва да проявяваме активност.Също трябва да се размърдат Външно министерство и посланиците.

Мога ентусиазирано да развявам БГ байрака. Дръж се Страсбург

И аз искам да ходя в Страсбург! Как да се запиша за делегацията/екскурзията?

Жител на света, който живее в България и чете дир.

В Университета, там издават професорски титли. Успех, винаги е хубаво когато човек реши да се занимава с наука.

А на някой дреме ли му въобще? Признавам си на мен ми е изцяло все тая какво ще става с Македонията. Ако можем да вземем някое евро да ги пуснем в ЕС ще е добре

Курвите като теб дето си продават гъза за пари, никога няма да схванат някои неща.

Тези са екскурзианти на наш гръб. Страсбург отдавна се произнесе, но защо пък да не си разходят задниците пак. Тези глупости с макетата източиха доста от данъците поф форма на хонорари, симпозиуми и разходки на чифтосани двойки по "народни дела". Спрете безумията!

Никой не ви е виновен, че в продължение на век и половина учите ФАЛШИВА ИСТОРИЯ ?????????? Кой ви кара да крадете Кирил и Методий, Климент и Наум, Крали Марко и Вълкашин, Гоце и Яне .... ??? Яжте си това, което сте изходили !!!

Я трай бе сръбски боклук!

Тоя пак го пуснаха от психиатрията

,,фалшивата ,,бългаечрска история е факти от автентични исторически документи от преди много векове! Вашата измислена история е резултат от лъжи ,измами и унищожаване на българщината по днешните македонски земи. От ,,,античната,,ви история останаха само смешните бутафорни паметници. Гърците ви обясниха колко антични сте. Поне не ставайте за смях новоизмислени македонци!

Толкова са ти автентични "българските" документи че НЕМАШ НИТО ЕДИН НА ПРАБЪЛГАРСКИ - ИСТИНСКИЯ БЪЛГАРСКИ ЕЗИК. Автентичен смешник и малоумник си ти.

Късничко. Титовистите ни водят с няколко обиколки. Но истината е на наша страна. Успех!!!

За съжаление закъсняла с години.

мустафа и послушковците й ич не ги еня за нашия интерес гони се чужд нам интерес набиван в канчетата у Харвард и промиване на мозъка им

Само не мога да разбера защо ние трябва да ходим някъде и да се обясняваме. Този, който се обяснява, по парадоксален начин бива игнориран - това е сбърканият манталитет на човека като цяло. България може да направи така: - обявява още веднъж изискванията, като маркира онези, които са изпълнени и които не са изпълнени - обявява един път годишно дата за заседания с РСМакедония, на които да се даде отчет за изпълнение/неизпълнение - уведомява в доклад партньорите си до къде са стигнали нещата - съ срок месец-два след датата на македонския доклад. Освен това дава изпитателен период от няколко години след постигането на всички условия - за да се затвърди изпълнението и да няма прецеденти. Аз лично съм за 5 години, но реалистично трябва да има 2-3 години изчакване след постигане на условият - за проверка дали ще се спазват наистина. Ако има перцеденти, като например пресата да пише лъжи срещу България, да има подмяна на историята в преподавания материал, да има дискриминиращо отношение към българин, поругаване на паметници... - мисля поне няколк огодини изпитателн период са нужни, за да проличи, че не са двулични, а наистина са коректни съседи. И тогава, когато се потвърди - да има вдигане на ветото. Всеки друг подход ще бъде порочен и за България, и за ЕС, и за Македония. Защото където има лъжа и политическа корупция от този тип, страдат народите. И всички ще са по-добре, включително и македонците, ако нещата са ясни и ако се влезе в ЕС начисто. Иначе самите македонци ще живеят в задушливата мъгла на нацизма, който неминуемо ще се породи, дори ще се финансира от САЩ, както се финансира от там и украинският нацизъм. За несведущите мога да кажа, че именно за това САЩ настояват България да подпише за влизане на РСМ в ЕС. Което на пръв поглед изглежда парадоксално, изобщо не е. САЩ правят интриги, които след това изпозлват, за да отслабват региони. САЩ имат нужда от още една безнационална държава в ЕС, за да могат да нажежават чрез нея съюза и отделни държави. Безнационалнат държава е лесно подкупна, тя е терен за политически разврат и корупция, защото когато няма нация, хората са лесни за подкупване. Гледайте Украйна - как САЩ управляват Европа чрез Зеленски, докато избиват мирни граждани. А той смият и да иска, не може да махне нацистите си - те управляват реално. Остава му само да си прибере милионите и д си ходи, но след като интригата свърши работата си - да отслаби Европа и Русия. Българите трябва да държим на своята позиция, защото отворим ли вратата на злото, после няма изгонване. Подкупените лидери на ЕС пет пари не дават за тези неща. Но ние трябва да знаем важността им и да държим, докато трябва!

В момента РСМ се държи като враг на България. Има ли нормално мислещ човек, който да приеме за нормално да главуаме за прием на врагове в съюза, в който членуваме?! Ами такова предположение само говори за лудост! Така че да чакат. Но къде са политиците ни, че се подлагат на разпити и домогвания?! Би трябвало да има ясен план и зададени срокове за комуникация, но дискретни срокове, а не непрекъснато някой да ни лази по нервите. Обявяват се дати в рамките на годината и извън тези дати не се разговаря. Те да си правят сметката. Всяко от изискванията е изпълнимо и резонно. Въпрос на мениджмънт на процеса, който нашите упралвяващи нямат интелект да осъществят. Правят политка като на селска седянка, какъвто им е манталитетът.

Работещата рецепта дойде от Щатите преди 10-на години, но така и не получи гласност. От там предлагаха територията Македония да бъде поделена между Сърбия, България и Гърция и да се приклщчи с политическия Франкенщайн Македония

Кога точно дойде, че не си спомням?

Не е вярно.

Шилo

Тъпаци! Руски подлоги! Как лишавате някого от история ве? Историята е такава, каквато е. Путин като казва, че азбуката идвала от Македония, да не ни е лишил от 24 Май?!?!? Малоумни ватнишки изтривалки!

Е да ама хората по улиците казват. Е щом Путин го казва значи е така. Путин няма да казва нещо ако не е пона наполовина така. Така мисли простолюдието. Не

100% никога не сте гледали северномакедонска телевизия. Имам и един въпрос, кой е казал, че 'една лъжа повторена 100 пъти, става истина'?

Слуги=кремълски подлоги.

Каквито и да са, заемат позицията да пазят българския национален интерес. Нещо повече, ако се стигне до гласуване в Парламента Бойко Борисов ще гласува да вдигнем ветото. Той сам го каза още миналата година на среща със Зоран Заев, както и на срещата му с ЕНП в Словения, когато казваше, че Радев можел да вдигне ветото, но ги лъжел, че не може.

Няма какво да се коментира, даже и най-малък повод за съмнение за отмяна на ветото, Министър председателя, заедно с антуража си моментално да си подават оставките! Не съм насилник, не призовавам за насилие, мога да кажа с висока доза вероятно, ще има не само шамари, а и шутове до ареста на Г.М.Димитров.

Какво има да се мисли? Република Северна Македония е основа през 1991 година. Нейният национален герой за сега е Зоран Заев поради липса на някой по-актуален за момента.

Може най-накрая България да покани официално и Виктор Канзуров, като македонски българин, да помогне за каузата. Човекът познава историята, борил се е с години и знае как да се аргументира, защо без да се спре с историческите фалшификати, няма да спре омразата на северномакедонците към България и българите.

Ако днес позволите на Македония да продължи без реформи, то утре в Евросъюза ще ПОИСКАТ ПИРИНСКИЯ КРАЙ И ЦЯЛА ЮГОЗАПАДНА БЪЛГАРИЯ. Ще започнат с правата на "македонското малцинство" там и на мира няма да ви оставят. А лицемерите западняци с удоволствие ще приемат всякакви македонски твърдения и нелепости. Защото още от ранното Средновековие, за западните държави принципа е "Разделяй и владей!". И всякакви македонски претенции към нас ще бъдат добре дошли за западняците. Тяхната политика е редовно да шамаросват източноевропейците. Ако няма реално за какво, то с измислени причини. А също тяхната политика е да карат източноевропейците да се чувстват винаги виновни за нещо.

И какви "искания" има Скопие, освен да влезе в ЕС?! Историята, казват, е наука. Как българските деца ще останат без история, ако някой в някоя съседна страна твърди нещо си?! Че то и досега, особено пък на балканите, в различните страни са изучавани различни "истини". Това по тия земи е норма, не е изключение. Как българските деца ще останат без история, ако съседна нам страна влезе в ЕС?! Що за глупости са това?! И тия, от "кръгът за Македония" какво са правили досега?! Нали са учени, не политици. Днес се сетили да ходят да обясняват нещо си в Европа. А до днес? За пръв път в съвременната история хора, наричащи себе си учени, използват политически инструменти да защитават научните си тези. По това се приближават до "бележити учени" от миналото, като Мичурин и Лисенко. Скоро може и да ги надминат.

_stankow

A ние какви искания имаме, освен да се признае истината ? Толкова ли е трудно ? Това ще направи по-бедни или по-богати македонците ? Или ще ги приемат по-бързо в ЕС ? Или няма да ги ограбят след приемането (и по време на "преговорния процес") ? Няма да им поискат да затворят ферми, заводи, мини ? Западните корпорации няма да им купят на безценица де що има държавни активи, под формата на "инвестиции" ?

Нека пуснат северномакедонски телевизии в България и ще има поне милион българи, които ще обяснят на псевдолибералите, че няма да позволят да се подиграват с дедите им. Приписва се македонски етнос на българи, само месеци след смъртта им. За справка прочети малко за Пийт Джордж, как е живял, какво е постигнал, как е писал статии, че е българин от Македония и какво прави в предложението за резолюция 741 на северномакедонските организации към американския конгрес, представяйки го за етнически македонец. Това предложение е направено 3 месеца след неговата смърт.

Сещам се сега за професор Димитров, лека му пръст... Вето до дупка! А Макрон и Путин да го духат...

и вас от рубли лишаваме, което е голяма загуба

Подкрепям изцяло! Българската история не се подарява, продава, дава под наем и прочие. Тя не подлежи на политичеси договорки и/или използване за постигане на краткосрочни цели. Българският народ трябва като един да се опълчи на кражбата на история без значение каква политическа идеология изповядва. България над всичко!

И да ме триеш, няма да промениш факта, че комунизма и интернационализма е създаден от чифутите с цел заличаване на народите. Сега на запад се подвизава под името глобализъм.

Подкрепям!

Макар и много закъснял, но много правилен подход на тези учени. Време е да се сложи край на безпардонното крадене на история от северномакедонците. Те до сега разчитаха на нашата романтична благосклонност към тях, но това вече свърши... трябва да свърши. Нито ние, нито те вече сме това което бяхме.... Ние поумняхме...., те - не.

Защо ще ходите само на запад? Вземете да отидете и на изток - в Москва, например. Може и там да научат нещо ново от вас. Или повече ви интересуват командировъчните в евро, а не в рубли.

И каква работа имат на изток в Москва? Северна Македония е била част от бивша Югославия! Не са били част от бившия Съветски съюз. А от 1948 година поне до смъртта на Тито през 1980 г СССР и Югославия бяха на нож. Югославия беше в услуга на Запада, като председател на Движението на необвързаните държави. Сега северномакедонците заемат АНТИБЪЛГАРСКА ПОЗИЦИЯ И ДРАПАТ ДА ВЛЯЗАТ В ЕС, със спотаената надежда, че отново ще се възстанови Югославия, и макетата (големи сърбомани!) ще влязат отново в Югославия. Със заслуги пред сръбските си господари! А чрез тях в ЕС ще влезе и Сърбия!

Значи, България без Македония няма история :)))

Sara

Абе, хора, стига ровили кокалите на Гоце и Даме българи ли били, македонци ли били! Като в четирилогията на Талев, дето българските, гръцките и сръбските македонци се трепят помежду си, вместо да се борят срещу османците! Болката на братята македонци не са българите, а албанците. Наскоро в македонския парламент албанските депутати изпяха албанския химн и станаха на крака! Все едно депесарите да изпеят химна на Турция в БГ парламент! Що за тъпи политици и учени са това, дето се дърлят за глупости, а не виждат очевадния проблем! Какво бг малцинство искате в Македония? Ами нали утре и те ще поискат с право реципрочно македонско малцинство в БГ! А в Македония официален език е и албанския! Вдявате ли? И къде бяха учените, когато приеха името Северна Македония? На север са Пиринска и Вардарска Македония, на юг е Егейска. Е, като Вардарската окупира целия север, какво става с пиринската? Абе, що за щуротии се вихрят? От учените и политиците няма ли поне един с повече от една мозъчна клетка?

Sara

Ало, редакцията, след като съм се регистрирала, що ме тормозите с тъпата капча? Нали за това съм се регистрирала, да не трябва да броя автобуси, лодки и пр.простотии?

Надраскала си ЕДНИ ОТКАЧЕНИ, НАЛУДНИЧАВИ ТЕЗИ. ПЪРВО на първо! Чел съм четирилогията на Димитър Талев ОЩЕ ПРЕДИ ДА СИ СЕ РОДИЛА. Баща ми подари за десетия ми рожден ден тези безценни книги. ЧЕЛ СЪМ ГИ МНОГОКРАТНО! НИКЪДЕ В КНИГИТЕ ТАЛЕВ НЕ ГОВОРИ ЗА БОРБИ МЕЖДУ ГРЪЦКИ, БЪЛГАРСКИ И СРЪБСКИ МАКЕДОНЦИ! НЯМА ТАКОВА НЕЩО И НЕДЕЙ ДА ЛЪЖЕШ, ИЗМИСЛЯШ И ПОДВЕЖДАШ ХОРАТА! Андартите са отряди въоръжени гърци, които налагат с оръжие в ръка елинизма на българското население в Македония. Същото е и със сърбите. ВТОРО! Като имат проблем макетата с албанците, какво? Да им забършем нослетата ли? На нас такъв дълъг език вадят, такава голяма уста отварят. А за албанците, нещо хич ги няма. Стават по-ниски от тревата когато стане въпрос за албанците. Значи на нас може да продават тези КЕЛЕШЛЪЦИ, на нас минава номера, на албанците не! Ами да се оправят сами великите макета, потомци на Филип, Александър и потомци на неговия кон Буцефал. Ние какво общо имаме с това. Да им станем слуги ли? И да вършим тяхната работа в политиката? Айде да вземем да ги дундуркаме макетата, като малки бебчета,а? Нямам спомен да сме осиновявали "братята" северномакедонци!

Браво

България не се продава! Вместо правителството да ни защитава интереса, за пореден път народа се бори с продажното правителство! ВЪН!!!

Браво! Най-сетне смислена позиция по темата. Поздравявам гореизброените български учени за инициативата!

Браво на нашите учени ! Това трябваше отдавна да се случи. Отидете и им кажете в прав текст защо България отново няма да вдигне ветото. Дано тъпите им еврогейски глави разберат, че трябва да натискат наглите македонци а не нас. Докато все още управлява режима на Тито в Македония ВЕТО ДО ДУПКА

Много се радвам, че едни от най- добрите ни учени са решили да се опълчат срещу цялото безумие, което се стоварва върху онеправдания ни народ. Никакво вдигане на ветото и ще си гоним интереса до дупка, тъй като истината е на наша страна. Страх ме е само шепа продажници във властта да не ни загробят. Искам да изкажа искрената си благодарност към тези учени за това, което правят за народа ни и неговата памет.

Браво! Най-накрая някой да популяризира и нашата позиция, а не само на крадците на история!

Людето са казаале "Мера според мера".Македония иде от "Мъка" , а не от Александър или Филип Македонски.

Сещам се сега за професор Димитров,лека му пръст..... Вето до дупка аааааа И руснаците и хамериканците да го духат...