Ковачевски: Отношенията с България застрашават хора, партии, финансирани от трети страни

Вече не става въпрос дали, а кога Западните Балкани ще станат част от ЕС, заявява македонският премиер

Обратно в новината

Коментари - Ковачевски: Отношенията с България застрашават хора, партии, финансирани от трети страни | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Молдовският парламент за 2 минути призна и узакони, че в Молдова се говори румънски език......А ние КОГА ще кажем че в Москва и Киев се говори и пише на български език????

Първите които създадоха казуса Македония за България са от западните страни, които на Берлинския конгрес през 1878 г унищожиха Санстефанска България с цел да попречат на стремежите на Русия да завладее Проливите. От запада не се интересуваха от факта че с фермана за създаване на Българска патриаршия в Цариград турския султан беше очертал териториите населени с българи. Вторите които се възползваха от унищожението на Санстефанска България са съседите ни, Коминтерна, Титова Югославия които измениха съзнанието на македонските българи и ги накараха да се чустват като отделна македонска нация.

Изглежда, някой дава оценки, без да прочел самия Сонстефански договор. Първа и втора точка - независимост на Черна гора. Трета и четвърта - независимост на Сърбия. ПЕТА ТОЧКА - България, автономно трибутарно княжество. Всеки, който прочете договора може да разбере за кого се е загрижила Русия със Санстефанския договор. И кои държави са сред приоритетите й. Не изглежда там да е България. Пета точка...

Неправилно и манипулативно твърдение. Причината за тези решения е, че България е в непосредствена близост до столицата на империята докато Сърбия и Черна Гора са на периферията.

Това отдавна е официалната ни историческа линия. Имам един коментар: Защо българи оцеляха етнически, верски при 500 години османско владичество /робство/, а българите в Македонската област се смениха на македонци за няма 50 години? Едва ли е заради обаянието на Тито или харизмата на Георги Димитров. И двамата са доказани диктатори и чекисти.

Бих Ви препоръчал редица български историци (напр. Вера Мутафчиева, Христо Матанов и др.) - има просто обяснение и то е, че Османската държава провежда политика към поробените народи, заимствана от Византийската империя. Или казано по просто - асимилационните процеси по отоншение на българите (и не само) в Османската държава са били по-слаби от колкото в Македония през XX век.

Разбирам тезата, но ако асимилационните процеси в Османската империя спрямо областта Македония са били по - силни, защо тогава те се определят като Македонци, а не турци?

Не за 50. Македония е откъсната от България от 1878 г. Отначало остава в гранците на Турция, а след Първата световна война в гранците на Кралство Югославия. И през цялото това време, а и преди това, е имало активна сръбско влияние.

Абе господине не пише таквиз неща в договора бе. Второ не е договор а временен документ докато Русия се договори с великите сили. И трето това че ти се иска да има сан стефанска България и така са те учили в 4 клас не значи че е вярно. Много разбирачи но все неуки.

За ниукакви проливи не става дума тук! Стига повтаряхте тъпо клише! Закакво са им били Проливите, след като България се е простирала от Дунава и Северното Черноморие та чак до Бяло море? Въобще, мисленето ви е осакатено от клишета и недомислици.

А за Молдова , Нагорни Карабах, Осетия и Абхазия и те ли са продукт на Санстефанският договор, а руско мекеренце??? Все запада ви виновен, КАКВО търсихте в Афганистан 1980г.????

Тия до вчера ни се молиха да ги пуснем, като караха САЩ и Европа да ни извиват ръцете. А днес, без да са променили нещо, вече твърдят гордо, че ще бъдат приети... Ние ли сме тъпи или какво става тук?

Наглостта на Ковачевски и министъра на вътрешните им работи е безгранична. Но лудия не е виновен. Виновна е най-вече Весела Чернева. Какво име само, да й се смее ли човек, или да плаче! Малоумника Кирил, който хабер си няма, от Бг история, защо мълчи?

Кирил нагъзи Родината си на целия алчен и безскупулен Запад. Такъв един, Расате, великият цар Борис е ослепил, за да прекрати завинаги предателството му. Днес нямаме велик лидер. Борисов, който умело лавираше, принуден от ниската топка на измисленото харвардско л. също да се приведе. Кирчо Простото сеоказа слабото звено на България, избрано от егоистични юпита, заврели главите си в разни фирмени ясли и не виждащи какъв са им приготвили дебел четвъртит от САЩ, чиито кучки управляеат днес ЕС.

Кирил Петков и ПП,ДБ са национални предатели и историята ще ги съди за векове напред.Държава на 80 години да претендира за неща които са ставали 1300г преди създаването и просто са абсолютни наглеци .Свалям шапка на УСТАТА/пиша го с големи букви,защото той се оказа истински бълтарски патриот/Слави Трифонов зае абсолютно отговорна национална позиция,за разлика от всички други партии/дори и ГЕРБ обърна задника към запада /.БРАВО СЛАВЧО.

БОРИСОВ! И НА СЛАВИТУ ЕДНОВРЕМЕННО! ДА НЕ ГИ ПРАВЯТ НЯКЪДЕ НА КОНВЕЙР?! И СА ЕДНАКВО НАХАЛНИ И НЕОБРАЗОВАНИ!

Кире, ти ли си? кога научи историята, кога взе да се правиш на умен?

е прав Ковачевски. Третите страни са Русия и Сърбия. И плащат яко на ВМРО, Атака, Възраждане, ИТН и дори на Герб. И българите не разбраха, че се е информирала нова македонска нация, която няма нищо общо с нас българите. Свързва ни само общото Средновековие. Повече икономика и изграждане от наша страна на коридор номер осем, и нещата ще тръгнат.

Много си прост Саше!, както се казва в един скеч. Нация на база лъжа и измама, богато напоена с насилие и масови убийства на българи в Югославия над 30 000 само за 6 месеца, след 9 сеп. когато Б-я е окупирана, от СССР не може да се създаде. Истината винаги излиза. Чужденците ни се чудят, защо не разкажем, за този геноцид, така всичко , ще стане ясно, какви са и що са македонците. Нова нация на база комунизма, това е абсурд!

мноо си прав, манедонската нация се е ИНФОРМИРАЛА, че я има.... Ама отде се е информирала, не казваш?????

По думите му по време на дискусията Северна Македония на практика е била пример за страна, "която чрез добросъседски отношения и чрез дипломатически усилия" е успяла да реши големите проблеми, които е имала и сега "напредва в европейската интеграция". ГолЕм смях , тая давоска курва на концесия съвсем разплиска легените..Македонските катунарници са като зеленския наркоман, използуват ги да създават конфликти и да се отвори поредния военен фронт България- Македония, след Русия-Украйна, Сърбия-Косово. Македонските катунари са врагове на България и българите...Да се затворят грниците и да се прекратят всякакви отношения с тях...

"Вече не става въпрос дали, а кога Западните Балкани ще станат част от ЕС" Това е така защото почти всички от сегашните хора в Народното Събрание са евтини и удобни на ЕС национални предатели, а българското племе като цяло е овчедушо и продължава да гласува за тях въпреки всичко.

Като е демокрация в Северната, защо изкарахте танковете които ви подарихме, срещу албанците които искаха присъединяване към Албания?

И какво като сте член на НАТО ? Вие въобще нямате армия (както впрочем и ние), но ние поне не сме се хванали за гушите все още, докато при вас ври и кипи и затова е целият зор да ви набутат в ЕС - за да не се избиете помежду си с албанците. Това че сте член на НАТО означава само, че сте обърнали гръб на Русия. Затова и недоволствате нали, нагъзихме сме на НАТО, а в замяна нищо ? Ако тъпия Бибитко беше мъж на място, нямаше да ви пуснем и в НАТО, както Ердоган се запъна за Швеция. Обаче той нали трепери пред началници и чинно изпълнява, отметна този момент като формалност. За благодарност началниците го заляха с компромати и го катурнаха.

за Ердо не бъди толкова сигурен , нека да минат изборите , ще се случи тихомълком

Димитър Ковачевски подчертава, че отношенията между България и Република Северна Македония са застрашени от хора, групи и политически партии и в двете държави, които са финансирани от трети страни, които също така не искат да видят региона интегриран в ЕС "и това вече е ясно на всеки". Защо никой не се ангажира да изрече истината, а именно 140 години берем плодовете на гнусната човеконенавистна политика на просташки пРоссия

Истината ви застрашава! За това не смеете да я кажете в учебниците по история. Кажете истината и оставете хората сами да решат какви са!

Трети страни ли Ви пишат историята г-н Ковачевски? Оправете си учебниците по история, защото чрез тях възпитавате необяснима омраза във всяко поколение ваши граждани към България. Когато направите това, след 10 -15 години е възможно нормализиране на отношенията.

Била е пример само в илюзорните представи на мегаломанските титовистки извънземни от Северен Мелмак

Тоз пък! Република Северна Македония и демокрация и правда?!?!?!?! ГЛУПОСТИ!

Абе тоз Тито много ви е изпил акъла , вие сте останали там само безмозъчми същества. То Югославията и Европата са много различни неща. И не забравяйти никога България е в Европа а вие сте от вънка и там ще стоите докато не си опечете акъла. Гърците ви пекоха 20 години за името , а ние може и 100 да ви печем за историята.

След като отношенията с България ви застрашават, айде повеКе без никакви отношения. Всеки да си стои дома, същото се отнася и за дипломатите.

Народе, виж за какви предате;ли си гласувал, че като дойдат следващите избори - си направи сметката! Пак ли ще си боклук и отрепка, а те твоите господари, раздаващи земята ти и духа ти както и когато те си искат!? Пак ли ше искаш да бъдеш командван от най-долните и меркантилни същества? И драго ли ти е тази измислена държава сев.мак. да ти се репчи и се прави, че не е Българска земяа?! Ами не е, след като кумунягите я1 предадоха на другиги, който уж ни е брат, ама иска д ани вземе всичко, което е решил! ... Аре стига, а? Освестете се!!! Вижет само броя на партиите и коалициите искащи власт!? Това е долна сган!!!!

Тия идиоти в парламента ни (без Възраждане и ИТН) са виновни за това че Македонците ни взимат за мезе

Да, и аз на следващите избори макар да се водя като средно интелигентен българин, ще се наложи да гласувам за Възраждане при все, че знам, че това не е никак добра алтернатива за България, но единствената партия в предния парламент, която определено искаше да защити България.

Тия обаче си вярват, че ще влязат в ЕС. Ами нормално, като на ЕК не ѝ пука за българите в Македония...

Ще влязаят! Те са подлоги на американците, а последните имат интерес БГ да не е стабилна! Историята го диказва!

макето пак бълнува…

Честно казано обикновенния българин грам не го вълнува тази пародия на държава. Обаче тия полуидиоти в парламента много ги ухажват без, нито един нормален българин да знае защо. Какво мисли този на снимкита, който хал хабер си нямам, какъв се явява трябва да ги вълнува ЕС и в неговата държава. Сиреч Макрон нали тоя пИдерунгел се "застъпи" за България сега да оправя бакиите той..

...че клекнете като на гърците, ама пустиьо македонски инат!

Вместо да дадат права на гражданите с българско самосъзнание каквито имат албанците и циганите в СРМ ,Ковачевски ни развива конспиративни теории. Тази измислена държава от Коминтерна и Тито,без ЕС и България бъдеще няма.Не напразно албанския президент каза ,че албанците от Албания,Косово,Метохия и СРМ трябва да се обединят .Нещата неконспиративно вървят в тази посока тъй като правослвното население намалява и се изселва към Словения ,Хърватия и Запада . Масово се изкуоват земи и къщи от албанци в СРМ и тази пъзяша вълна е стигнала до Щип и Кочани.Колкото и да се крие този факт от гражданите на СРМ то е факт.

Лъжлив Северно Македонски сърбоман! Бегай прави поклони на Белград! Тез северно македонци са сръбски подлоги! Вчера е деня на Васил Левски, а Гоце Делчев е последовател на Васил Левски! Гоце, Даме, Груе са БЪЛГАРИ!

Интриги.Опитва се да пореден път да ни заблуди,но не и да спре агресията срещу България и срещу българите с българско самосъзнание в Македэния.

"финансирани от трети страни, които също така не искат да видят региона интегриран в ЕС" Е как още да ви го каже, че клохозниците мътят водата защото след РСМ и Сърбия ще поиска в ЕС? Сега слушайте славуца и Копейкин какви са патреоти да прокарват руски интереси. Ватата много бой ще яде!

Че колхозниците мътят водата е ЯСНО! Но че България е безгръбначна също всички виждат! Няма САЩ, няма Русия! Има БЪЛГАРИЯ!

И какво ще направиш бе бияча? Ще ги напраднеш като гнома защото всички сте с гръбнак и малки пишки? Интересът на България е РСМ да се присъедини към ЕС. Така отново няма да имаме граница и ще имаме общи закони. Съединението прави силата! Стига с тая комплексарщина, що хора измряха защото имате гръбнаци...

Аре бегай. Вето до дупка.

Всички държави от Балканския полуостров ще се присъединят към ЕС и НАТО, вкл. Сърбия в обозримо бъдеще. Третата стана какво ли ще прави - ще "денацифицира" и Балканите ли, така както ще "денацифицира" Швеция и Финландия.

Кой проблем решхте бе комундел??? Само нови създавате.

типичен български нагъл селяк е този ковачевски

СЪРБИЯ СЕ КАЗВАТ.

Сърбия разбира се, ама и Русия.

Македония била ФАКТОР???

Неходете в север.македония изолация и на нашата граница ги задържаните наи малко 24часа.Пълно пренебрегване и изолация на пол.партии и които контактуват с тези лумпени.

Да, ама непрекъснато някакви глупаци ги рекламират като туристическа дестинация. Представа нямат какво им слагат в супата и кафето.

В момента в Македония 30-40 декара земя хранят семейство. След влизането им в ЕС надали ще е така. Заради едното свободно пътуване (което скоро може и да не е свободно) е тъпо да си прецакат цялата държава и тръгват по нашия път - политическата им класа са същите говедар ски изтривалки като нашите.

Ами ти що си в европа?

Защото сме говеда, затова...

Ами мен никой не ме е питал дали искам да съм, умнико!

За какво им е притрябвало да влизат в ЕУ? Урсула да им затвори ядрени и въглищни централи? Или да им вкарат банки да ги обират с кредитите които им предлагат. Най-добре за македония е да е място където западняците да бягат от данъци и да си харчат парите.

Защото ти си в европа и се възползваш от свободата да не ти от европа за да пишеш платените си коментари. Що не искаш в русия или северна корея?

Голямо драпане, да се качат на Титаник.

И то не искаш да напускаш титаник. Искаш европейска заплата, европейския стандарт на живот. Искаш и свободата даденати от демокрацията и Европа.

Ти на това, сегашното, му викаш свобода и демокрация ли? Явно не си живял по Тодорживково време. Тогава, вместо свобода и демокрация, имаше справедливост и равенство.

Каква свобода те тресе, бе, идиот? За какво си свободен - да пътуваш до едни 26 страни. Много странно как става със средна бруто заплата от 850 евра. Свободен ли си да започнеш бизнес? Много си свободен - с едни 1000 регламента на онези кретени от Брюксел. Свободен ли си да засадиш овощна градина? Я се поинтересувай колко лицензи са нужни за това. Тези смешки за свободата иди ги говори на някое петгодишно хлапе. В България има относителна слободия оради особеностите на националния ни характер, а не заради ЕССР. Я върви в Германия и Холандия да видиш. каква свобода е х

Равенство??? Лекар и инженер 155лв.заплата. Фатмак 450, офицер 550, миньор 350лв. За нова кола чакаш 10г.,но ако си партиен кадър я получаваш без ред. С жилищата същото.

А каква покупателна способност на парите е била през 1963? Айде де, нали сте сополчовци боравите с данните, тогава 155 лв не можеш да похарчиш, защото нямаше го свръх потребление, нямаше мания за нови дрехи и тн.. Тъй че вземи да трайкаш тъп каун.

Заформила се е дискусийка, няма лошо, но никой не отрича, че Титаник е Титаник, дори опонентите :)

Заплахата от зли извънземни също не трябва да се подценява.

Тия освен със сърбите и рушняците са са изпокарали с целия свят