Костадин Костадинов от партия "Възраждане" с обвинение и под парична гаранция

Политикът заявил в тв ефир, че всичко в Държавния резерв е "опоскано и изядено"

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Оле

Костя Субсидиевич Копейкин яко се облажи, я как заглади косъма.

АМАН ОТ БАРЕКОВЦИ ЕЙййй ... нема да стигнем до никъде с тая РОЗОВА демокрация

Ай сиктир с това възраждане бе копейкин, русофилска бабо!

ДИГАТ МУ РЕЙТИНГА ЗА ДА ГО ВКАРАТ В ПАРЛАМЕНТА, ОНЯ КРЕТЕН ВАЛЕРИ СИМЕОНОВ СЕ ИЗТЪРКА И КОСТЯ ЩЕ Е НОВАТА ПАТЕРИЦА НА ГЕРБ В НОВОТО ПРАВИТЕЛСТВО.

ДИГАТ МУ РЕЙТИНГА ЗА ДА ГО ВКАРАТ В ПАРЛАМЕНТА, ОНЯ КРЕТЕН ВАЛЕРИ СИМЕОНОВ СЕ ИЗТЪРКА И КОСТЯ ЩЕ Е НОВАТА ПАТЕРИЦА НА ГЕРБ В НОВОТО ПРАВИТЕЛСТВО.

пенсионният резевр изчезна, вие за държавния се чудите...

Костя, Костяяя...уйде субсидийката . хахахаха

тазки копейка изглежда тотално осверипяла.. предполагам от москва ще му платят глобата.

Този самообявил се "лидер" на една шепа като него готовановци, отдавна да бе зад решетки. А за такива клевети и подли измислици, съответните институции да обърнат всичко около него и да намерят и окошарят и поръчителите. Те, задължително, заедно с това лице, да търкат килиите.

Ако Костя Копейката живееше в любимата му руска кочина щеше да е вече в някоя колония да чука камъни или те да чукат него!! Ето какви закони се приемат в руския обор : "Госдума предложила ужесточить наказание для распространителей фейков об эпидемиях. Соответсвующие поправки в статьи Уголовного кодекса опубликованы в системе обеспечения законодательной деятельности. Так, за распространение ложной информации, если оно повлекло причинение вреда здоровью человека, россиянам может грозить штраф от 700 тысяч до 1,5 миллиона рублей, исправительные и принудительные работы или лишение свободы до трех лет. Если же из-за фейка кто-то погиб, рассылающий недостоверные сообщения, в случае принятия закона, рискует попасть за решетку на срок до пяти лет. Такие же санкции предусмотрены в том случае, если распространение ложной информации повлекло за собой «тяжелые» последствия." Т.е. миризливото швестерче Костя тук върши това, което неговите любимци там забраняват! На това му се вика наглост и да си разиграваш коня....За това негово деяние трябва да бъде наказан с цялата тежест на закона-както биха го наказали неговите спонсори!!!

Ами те БК... ъъъ БСП поискаха отпадане на текстовете за фалшивите новини.... Не им разбрах мотивите!!!! За да може всеки, чувал, не дочувал по темата да се изказва от всякакви трибуни, безнаказано.

Този лидер е толкова съмнителна личност. Почти никой не е наясно с идеологията на партията му, нито за какво се борят... Появява се само за да вдигне някаква група хора, със съмнителна представителност на бунт. Те не предлагат алтернативи - само целят подкопаване на ситуацията... Много е интересно от къде партията му се издържа и как имат средства за воаяжи по София, развеждайки 100-200 човека. Мисля, че обвиненията към него и партията му, че са про-руски формирования и, че може би получават пари от руски организации в и извън България - мисля, че тези твърдения са основателни. И пак ще се върна към основната теза - тези хора не предлагат решения, идеи - те целят всяване на паника и раздор

В руските медии за тоя турски боклук Копейкин има статии с подобни заглавия: "В Болгарии за фейк о коронавирусе завели дело на лидера пророссийской партии" - според тях е лидер на руска партия в България! Тоя Костя Копейкин си заслужава боя, а тази путлерастка, бълвоч и помийна яман"Възраждане" трябва да бъде закрита и унищожена! В руската копина не съм чул да има про-българска партия, щото пУтян няма как да допусне подобно нещо.

Добро утро, вируса ще си замине....ами икономиката сьщо си замине, ти какво ще ядеш! Вече в Сицилия хора крадат от супер маркета, защото нямат работа и от там пари?!?! Много добре им казва човека , че Дьржавнив резерв е празен, при липсва на пазара най-обикновен спирт. И ние гледаме каскета как изпьлнява политически порьчки , като е впрегнал цялата дьржавна машина!!!Докога ще гледаме този позор в дьржавата, глоба от 5000 лв. , ако не носиш маска..., при положение че не се намират , ако има—- спекула - 18 лв.

Не се карайте! Русия все пак е древна българска колония - нормално е някой ден децата да помагат на родителите си.

В тази наша нещастна България най- гнусната гадост е РУСОФИЛСТВОТО! Изкривената история на която ни учеха 45 години и все още не е написана истинската (и как иначе като се пише от комунистически учени-повечето ченгета и доносници) в съчетание с 80% дъбилност (по Иво Христов) подържа тая зараза! Никой от тези невежи не се пита: - Защо граф Игнатиев не само не спасява Левски , а допринася за обесването му? - Защо от Раковски до последния възрожденец и поборник всички са против намесата на Русия в национаосвободителното движение? - Защо освободените българи посрещат руските войски с хлаб и сол но ги гледат накриво?(Четете Достоевски) - Защо руската армия се нарича "ОКУПАЦИОННА" и колко това струва в злато на освободените? - Зашо дедите му са клали руснаци в Тутраканската епопея и по гръцката граница? - Защо любита им Русия е срещу СЪЕДИНЕНИЕТО? - Защо Вазов пише " Що дирите тука......." Ако почна да детайлизирам няма да ми стигне ноща!!!!! На база всичко това да си РУСОФИЛ е повече от РОДООТСТЪПНИК! Слава богу повечето от тези подлоги са и комунисти което обяснява безродието им. А на онзи дето ми извади Марин Дринов - просто изровете и прочетете колко разнопосочно е отношението на съвременниците му към него , когато става дума за литературната му дейност и отношението му към хранилницата му Русия!

Посочи Франция, Испания, Австро-Унгария, Великобритания, Италия или Германия направиха повече от Русив за освобождението от турско робство? Или ще кажеш, че турско робство е нямало? Със сигурност крепостна Русия не е връх на цивилизацията. Но нима турците са? А нима тези, които са по- развити от Русия направиха нещо та България да се освободи? Може би донасянето на боба от английски разузнавачи в Родопите да е важен елемент, но все пак не е открит сблъсък дал свобода. Тъй че защо не критикуваш Льоге, или Позитано за съдбата на Левски? Братът масон Раковски може и да не долюбва Русия, но пък от западните дори и очаквания няма.

Всички тия изброени велики сили СА допринесли за освобождението на България, сдушавайки се с Русия за събарянето на Османската империя. Виж за целта документите - тайните и явни договори и споразумения в Райхщад, Будапеща, Берлин, Лондон. В тях ясно става дума за общ фронт срещу Портата. И там Русия влиза в договорни отношения с тия страни за бъдещето на Османската империя с 2 възможни изхода - при победа на християнските войски и при победа на османците. И при победа на християните какво разпределение има на освободените от османците земи - границите на Сърбия, Черна гора, Босна, Херцеговина, Хърватия, България, та даже е спомената и Албания. Така че руските войски нахлуват в Османската империя в общо съгласие с всички европейски големи държави и после, на Берлинския конгрес, си разпределят сферите на влияние. Русия иска да си върне "естествените граници" от преди 1856г., т.е. отпреди катастрофата в Кримската война. Така че Русия в параноичния си стремеж да завладее Проливите сама държи да поведе тая война, НО В СЪГЛАСИЕ С ДРУГИТЕ ВЕЛИКИ СИЛИ!!! И става така, че българите й печелят войната!!! На Шипка. Където шепа българи показват на руските крепостни как се бият за свободата си!!! Ако Русия загубеше и тая война, тя щеше да се свие много в своите граници - щеше да загуби днешна Украйна, Крим и Кавказ! Това никой руски историк, нито пък българкс подлога няма да ви каже! В крайна сметка войната от 1877/78г. е от взаимна изгода за Русия и България. Защо нито Сърбия, нито Гърция, нито Черна гора не бият чела в земята от благодарност за освобождението им от османско иго, а това е втълпено и вменено само за българите?!! Защо Русия спира с всички сили и средства провъзгласяването на независимостта на България още в 1829г. от капитан Георги Мамарчев, а го арестуват с 200 души казаци?!!! С други думи, тогава, когато Гърция и Сърбия са освободени от османска власт с руското нахлуване в балканските земи, точно и само на българите беше забранено и осуетено с оръжие това да се случи!!! Само просмуканите в кръвта си българи роби, руски роби, наречени русофили, не искат никога да проумеят това! Те се хвърлят винаги на амбразурата да защитават не България, а руския деспотизъм и диващина в България! Постоянно преповтарям какво е Русия за България - нео-Византия, а оттук нататък всеки българин учил история знае какво е т.нар. "Византия" за България! Всички русофили не бъдете дебили - хвърлете си ватенките и розовите очила и вижте византийския орел в герба на Русия!!!!!!!!

Костя Копейкин. Това е достатъчно

Хайде турските сиропирани сладкиши да не се изказват по български национални въпроси.

Ник-ти говори сам за теб.

От Възраждане са прави за много неща. И са обективни. У нас е пълно с турски шпиони и американски доброволни подлоги. Както и бивши комунета нагаждачи, точно позамаскирали се вече като прозападно настроени. Възраждане не критикува медицинските мерки, а безумията в икономически план. Още нямаше карантина когато от властта се заговори мигновено за икономически срив. И това в цяла Европа. И САЩ. Световните свободни общества, в момента за жалост ерозирали отвътре от леви движения. Възраждане не са по подразбиране за Русия, но критикуват пагубните за бяла Европа идиотски лидери, на които слугува другарят Борисов. Личен охранител на най- важния БКП лидер в България. Тъй че да смяташ, че ГЕРБ спира БСП е като да мислиш, че с бензин ще гасиш пожар.

Добре, че се намери един Костадин Костадинов да притесни българите, че те иначе си живеят като в приказките. Всичко е цветя, песни, честност и благополучие. И ето, намери се един лъжец, малко му е.

Този Боклук е нарекъл тайфата си "Възраждане"! Едва ли някой се съмнява, че се финансира от Москва! Не към него, а към тези които му симпатизират имам следния въпрос: Посочете ми един възрожденец който да е обичал Русия?

Марин Дринов например. Има и други. Отношението на Възраждане към Русия е като все пак баланс спрямо повсеместния ураган от западни ценности. Като в практиката тези западни ценности днес погубват Европа .

Първо-Много скромничко с има и други! Второ: Прочети за отношението на истинските поборници към Дринов! Трето: Урагана от западни ценности връща България в свободния свят, а комунистическите метастази и русофилските вируси тровят живота и то не само в България!

Всъщност, наказателно преследване за "изявления, будещи неоснователна тревога у гражданите" трябва да бъде започнато срещу оперативния щаб и правителството. Апропо, същите изявления като тези на К. К. прави гусин Сидеров. Защо срещу него няма наказателно преследване?

ще има .

спират и телевизия АЛФА на ВОЛЕН

щом и тоя щатен празноглавец бил лидер ... ха ха ха ?!? Какъв кадър само , а Мунчо ... твой човек значи а ?

Кажи ми кои са ти другарите, за да разбера кой си. Б.Б лИ? - то той нали си призна: Аз съм проз и вие сте прости, затова се разбираме. Или ирланската пастирка, дето когато Б.Б. го почука на главата, биеше на зелено ?

ти тъп ли си или кратуната ти е чугунена ?

JUDES

Основният атрибут на Демокрацията е Свободата на Словото! Ако е налице свобода на словото, е съвсем естествено, че не всяко слово, не всяко твърдение или мнение ще отговаря на истината. Ще има грешки, ще има заблуди – затова е СВОБОДА, защото всеки има право да даде гласност на своето мнение, убеденост и виждане! Всеки! Свободата да се изразявя само и единствено „ПРАВИЛНОТО слово“,се нарича ЦЕНЗУРА! Няма значение дали цензората е тоталитарна, икономическо-политическа или автоцензура – това винаги е цензура. Как тогава да избегнем и как да се справим с информационния хаус? На кого и на какво можем да вярваме? Това е също много сложен въпрос. Как да открием лъжата, измамата и манипулацията, която се промъква под прикритието на „свободата на словото“? Тук нямам прост отговор, но в едно съм сигурен: Колкото по-слабо образован е един човек и колкото по-ниско е положението му в социално-властовата йерархия – толкова по-податлив е той на социална манипулация и измама (за разлика от криминалната междуличностова лъжа и измама, където нещата стоят по друг начин). Ето някои основни ориентири: 1. Всяка грешна и невярна инвормация, зад която прозират доказуеми корисни цели, интереси и зависимости, не е плод на свободното слово. 2. Официални органи и личности, било то държавни служители, овластени политици или публични личности, нямат право на „абсолютна“ свобода на словото. Или с други думи нямат право да поднасят неверна информация в областта за която са натоварени да са еталон за достоверност и за която обществото очаква от тях компетентна информация. 3. Частичната, избирателно и тенденциозно поднасяна „правда“ въвеждаща в заблуждение. Тук винаги целта е користна и максимално завоалирана. Офф, тук нещата са много, ама много мътни и кървави. Това е територия или по-скоро това е блатото на информационните агенции и медии, на рекламата във всичките и разновидности, на всички пиар агенции и кампании. Излиза, че ако не искате да ви лъжат, значи не искате свобода на словото, значи не искате демокрация. Е , драги ми либерал-демократи нали обичате да казвате, че спекулата, икономическата престъпност и несигурност са цената за демокрацията. Тогава, нехаресваното и неозаптено от вас свободно слово е цената , която пък вие трябва да платите. Всичко си има цена, нали така . . . В този аспект словоблудството от рода на: "будещи неоснователна тревога у гражданите“ ; ”стана популярен със серия антиправителствени протести“ ; „лицето отправило заблуждаващи твърдения за липси на стоки от складовете на Държавна агенция "Държавен резерв и военновременни запаси" ; „В тази връзка Костадинов е привлечен към наказателна отговорност“ – също могат да се тълкуват като манипулативни изопачаващи истината твърдения. . . . И това ако не е политическа саморазправа с политическа опозиция със средствата на съдебната власт, здраве му кажи. Драги ми ГЕРБЕРИ, БСП не ви е опозиция, въпреки, че вие сте си я избрали за такава.

Копейкин не е популярен с протести,тоеа е смешно,а с яхване на организирани протести от други ,различни браншове,без да е канен се вкленява с малка група платени лумпени докарани с автобуси от Варна.И не защото иска да им разреши проблемите ,изобщо не го и интересуват,а ги ползва за " оставки',докато хората търсят диалог за проблемите си.Копейкин е отпадък ,една марионетка ,пълен боклук!

JUDES

Не го познавам твоя копейкин. Но нали искахте демокрация? Или вече не я искате? А може би утре пак ще я поискате?

Бойко започна с политическите разчиствания. Всеки неудобен зад решетките. Кой ще спре вожда ни велик? Защо не го съди за клевета а веднага Гешката лети да слага белезници?

Копейкин бил политик,що се излагаш!Откога платени марионетки св наричат политици? Може ли политик в разгара на световна пандемия ,когато Италия се гърчи ,вече и Испания,когато трябва да се ограничи заразата да излиза един тюфлек на който са платили недоброжелатели на страната да говори публично ,че мерките са " пропаганда".Е такъв ли политик ни трябва,хайде моля,да влиза в затвора,изобщо да не се мярка.

казал че е политическо разчистване ,явно те е излъгал ... мдааа .

Пълен фашизъм. Човека е прав за всичко.

И да тролиш,не вървиш.Костадинчо да го съдят по бързата процедура за манипулиране на общественото мнение по време на пандемия.Присъда,затвор и толкоз.Дори няма нужда от коментари за известния боклук!Всички гледаме телевизия,световните новини,знаем на какви е подложен света в момента.

Нормално, всички проруски боклуци като него са един дол дренки.

Тоя каун няма ли са го разтрелят че ми писна от него вече! Само лъжи и глупости говори!

Не е толкова важно дали това, което казва е вярно, а това, че апострофира и прави сечено, подронва авторитета и внушава недоверие по отношение на тези, които се стараят с всички сили да въдворят ред и дисциплина в името на всеобщото добро, в името на здравето и живота на най-уязвимите и беззащитните. Изключително неуместно и долно от негова страна, абсолютно проява на лош вкус и подлеярщина.

Авторитет и доверие?! Божеееее.....!

Жива да не бях!!! Тоя трябваше да го избираме за кмет на Варна!!!

която ДО ВЧЕРА НИ ПРОДАВАШЕ ГАЗА НА ДВОЙНА ЦЕНА! За горивата да не говорим.

Ако се яви без маска - 5000 лв. глоба !

Браво този е невероятен шарлатанин дано влезне зад решетките!!!

Сложете на дедектор на лъжата шефовете на ДР по места и гледайте циркове.

Този руски посерко не заслужава никакво внимание. Дори Боленчо Сидеров беше по-интересен ;)

Да го кажем по друг начин - ако резервът беше пълен според буквата на Закона, сега дали щеше да има липси на маски, ръкавици, дезифектанти, респиратори и т.н. за медиците и болниците?! Нали сме във война според Бойко?!

Е, сега ще го попълнят и ще направят инвентаризация......

От Русия с любов :)

Боклук не 20, а 200 к гаранция.

аве свободатъ санчо (баааааатеНИбойкувчетътъ миришът и вонят:ма другаря живков ли,я виж ти как ближат един задник на примат,койту една маска не знаееее,дъ ви го тъковъм,дъ си окъчи):тъкъв цирк предстои един ден след епохата на пууууунтъмаръ,чи тъковъ:("коооопейкин" сигъ ште събиръ за 20 "хилки" ве педалисти):нешто дъ кажите за хибриднътъ корона ътъка нъ другаря путин:нешто сте зъцепили нъ тоси шлагер:май гаштите треперят сеееееееееелене съ:кой не скачъ е червен дъ ви го тъковъм:уууууурод ви упръвлявъ ве слепци

Ех, колко добре дошли щяха да бъдат кинтите за самолетните скици в тази критична национална ситуация.

Днес Костадин, утре всеки несъгласен ... В Германия на Хитлер и при Сталин, така е започнало, вируса е само предлог !

Управляват ни помагачи на враговете- Башибозуците, вампири и върколаци-- Сюлейман и Ердоган... Хитлер и Сталин са били СЪюзници на България по различно време.Първия е помагал повече.

За дезинформация става дума,за тенденциозен фейк,умишлен и злонамерен,за евтин пиар на една подлога.Пир по време на чума е доста печална характеристика на това мекотело.

Костя е пич, който евава сороглисти.

абе кога Костя Копейкин вземе властта ще гони с прокуратура всеки, който си изрази мнението, че русийката ни е мащеха, не майка...

И в какво точно го обвиняват, нещо лошо ли е направил или истината боли? Или властта се чувства застрашена, когато и търсят сметка? Ами още не сме тръгнали да ви търсим сметката....

а да беше пуснал донос в прокуратурата по въпроса?! дума дупка не прави, ама носи гласове на изборите.. а един глас е един лев субсидия. И не е като Възраждане да не са били бенефициенти на подобна благодат.

В момента когато държавата е впрегнала целият си ресурс за справяне с тази зараза някакъв копейкаджия ще всява страх и притеснения в хората Много хубаво прави Гешев малко да се усетят тия лайкучки дето сеят паника

А ако е прав копейкаджията ? Кво правим тогава ?

Копейката е прав само, че прокуратурата малко преиграва, иначе по подразбиране за нищо друго не е прав! Това ти давам гаранция.

Да го питат откъде има тия данни щото предполагам че наличностите в Държавния резерв не се развяват на пазара

Бедна ти е фантазията!

ями явно няма нищо в държавния резерв. ако има къде е то. къде са маските, къде е спирта, къде са предпазните облекла. ако има нека дадат на болниците, а не хората да събират дарения с тези дарения да се купуват маски и защитни облекла. а държавата не е впрегнала ресурса си. извинявай ама има 8 умрели и 300 болни за цялата държава. ако това е ресурса....."е*бем ти и държавата. за това ли плащаме данъци. Боцко това ли успя да направи за 10 г управление. всяка година снега ни изненадва, всяка година при снеготопене има наводнения и през година жертви защото не са изчистени речните корита, всяка година суша щото гербаджиите изпускат язовирите да продават ток. това ли са възможностите не ГЕРБ. разбира се БСП са същия куц кон, същите са и от СДС НДСВ, ДПС и цялата пасмина в парламента. Шкембе войвода и неговатя невяста пияната Джамбазка са същите, заедно болния Волен

А ти как точно се справяш с "кризата"? Запаси се с повече тоалетна хартия, нали? Обаче тя няма да те спаси.

Да направят една отворена за обществен контрол пълна проверка / инвентаризация на Държавния резерв и като докажат, че всичко е наред да осъдят Костадин Костадинов за клевета! Но стиска ли им...

Както шайката за борба с корупцията се оглавява от корпумпирани, както съдия няма да осъди себе си или дружка, както прокурор няма да повдигне обвинение на друг. Когато контролът не е в ръцете на народа, битката е изгубена преди да е почнала.

Точно него ли ? Защо Скачахме по Площади и Мегдани , не сме почистили Държавата ,щом някакъв с криминални подозрения си купува Премиерството и стана Диктатор ! Ех Бригадире , ех Аспарухов ,ти ни го тресна на главите този с Зайчарника !

Корни-корона--копейкин. Все отровни вируси

Коронаячева , коронавируси ,

Боже, колко откачен народ в България!

Тоя кога излезна пт затвора, кога ще влезе пак. Май е скоро. Да ни освободи от вирисо-заразното си присъствие.

Фирмите в България трябва да почнат работа ВЕДНАГА. Трябва да гръмнат Банкя- лията Б.Б, и да стане Революция, за да се оправи България.Трябва да ИЗХВЪРЛЯТ всички китайци, които са в БЪлгария, към границата с Турция и към Китай. Китайците РАЗПРОСТРAНЯВАТ КОРОНА- вируса, за да разболяват хората в Европа и да ВЗЕМАТ парите на богатите( а бедните ще измрат). Китайците правят ДЪМПИНГ и искат да ОТКРАДНАТ бизнеса , работата и парите на българските фирми и работници.. И затуй трябва пълна ЗАБРАНА за китайски магазини или ресторанти в БЪлгария. Хем да НЕ ни заразяват с коронавируси, хем да НЕ ни вземат Бизнеса и работата... Боклук Б орисов е турски Шпионин.. Ислямистите НЕ ядат свинско месо и затуй оня ЗАБРАНИЛ да се гледат животни по селата.. Хората нямат какво да ядат. В същото време Б.Б пуска БОГАТИ араби и китайци да вземат БИЗНЕСА на БЪлгарсктие фирми. И българите ФАЛИРАТ. После тия Богати араби и китайци почват да домъкват още бедни араби и китайци в България, в фирмите си.. Така и Българсктие Бизнесмени и работниците остават без пари и работа и муират от глад... Отделно Б.Б убива хората в БЪлгариа с турско- негърските фирми- ЕМтел, Вииваком и разболява всички с Рак ии Левкемия.И праща разни цигански турци- Митьовци, Мечки да Изнервят цяла България, да крадат, да продават наркотици, да правят жените на проститутки, а мъжете на - просяци... Като убият Боклук Борисов, с Революция ще се оправи всичко в БЪлгария. Във всяко село трябвада има прасета, и едни кол с набучен на него Ислямсит, като плашило (както Дракула е набучвал араби и негри на колове ) за да бягат Ислямистите НАДАЛЕЧЕ от България. И накрая да ИЗгоним и изтребим арабите дето Боклк Б.Б храни в Лагери до Елхово, До Харманли и СОфия( Враждебна), вместо да дава пари и храна на нас, българите. Който се чуди кой взриви бомба на летището в Бургас през 2012 г. Това са турчина Халид Аптарман, дето даде подкуп на Борисов да стане шеф на полицията в Бургас, арабина Семир Абумелих, и още един арабин- Халид Мохамед Насер, в бл. 63 в кс. Славейков, Бургас.. Който убие арабин или турчин, хем взима пари, хем СПАСЯВА БЪлгария... А и ще има пари, работа и бизнес за българите и българските фирми..

Пий си редовно хаповете и си стой вкъщи, че някой може да прихване от слабоумиети ти!

споко, че ще вдигнеш кръвно и вируса ще те порази... тея дето обичат да обвиняват другите в собствената си нищета обикновено са тея дето сами пречат на себе си.