Предлагат космическо огледало да осветява Земята нощем

Специалисти от Ракетно-космическата корпорация "Енергия" предлагат да бъде създадена орбитална система за осветяване на земната повърхност със слънчева светлина

Обратно в новината

Коментари - Предлагат космическо огледало да осветява Земята нощем | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

мамицата ви! Стига сте си правили опити с хората!

Спокойно другари! Никой няма намерение да да прави такова огледало. Цялата работа е да бъдат първо отпуснати, а после и усвоени едни пари. Целия РосКосмос в момента е в режим на глобално крадене.

Направо да насочат огледалата към полюсите, та да се кращаме по-бързо.

и че требе да плащам и за него

Трябва да спрем изродените учени да си правят със земята всичко, което им дойде на ума! Тупаци, не бъркайте в законите на природата!!! Не сте ли чели прикзката за кокошката със златните яйца?! Колите кокошката със златните яйца - от алчност и скодоумие. Базикате се вече сериозно с планетата ни! Уроди нещастни!

А ти какво друсаш ?

Това огледало заради кражбите ли го правят. И какво правим тогиз --умиргаме не мое се краде

Баба Ванга предсказа, че ще бъде изобретено второ слънце след доста години.Ние дотогава няма да сме живи, но аз съм против тия опити.Все пак някои хора нощем правят и деца.

Стига са философствали от 'Енергия' , да тичат към магазина, защото са пуснали подобрена партида боярищник!

И малко ако се огъне това огледало, Земята ще изгори като кибритена клечка.

Товаришчи от "Енергия" пак сте пили от лусиона за баня бе....

естествено парите пак ще бъдат от нечий бюджет и ще се похарчат хуялиарди долари за нещо което в последствие няма да работи

Едва ли това нещо ще докара повече светлина от 3-4 пъти светлината от пълнолуние. Сумрак като скоро след залез слънце. Но веднага ще го нарочат че спомага за глобалното затопляне. Не за друго, а защото идва от Русия. При това ще свети над една неголяма част от нощната Земя. За по голямо покритие ще трябват повече бройки. Ще пречи и на астрономите, а звездите може и да не се виждат.

Аз не съм съгласна с подобни експерименти!

Без нашия инж.по водни огледала в Кърджали и главен хидролог на Цанков Камъс- СОКОЛА няма да сработи това огледало. А може и той да е главния конструктор на космически огледала. Дайте авансово пара на неговия лакей пълничкия бивш шеф на ДАНС и чекойте да светне огледалото .....! Поредни лапачки. Боже поможи на верущие пак ще го опоскат.

A ще ни измислят ли и още някакъв данък.че на кълбото ни има много гладни милиардери и мераклии за такива .................ех да опустее и немотията !!!

Кажете ми нещо по-уязвимо от подобно огледало, да издържа на метеорити?

И колко трябва да е голямо едно такова огледало и на какво отстояние, за да е ефективно?

Нас тъпата проста тиква ни свети денонощно.

"...апарати рефлектори с отражатели..." комбинирани с огледала и мирори... Ама и тия журналя разбират от научна терминология..

Само така могат да продават щорите си богаташите на най-бедните хора на Земята - да могат да спят на тъмно като "бели хора"...

Едно време искаха да връзват по един финер на уя на косачите да косят и нощем.

новинарите нещо не са разбрали. Идеята е от преди 40 години , тя е много добра.Разбира се не става дума за цялата земя(то е невъзможно) а за определени територии, за начало северните части на СССР. Постепенно териториите ще се разширяват, след като се изследва и изучи реалния резултат.

Ами ,мужиците и преди 60 години искаха да обърнат реките да текат обратно. Така че това не е първата им налудничава идея.

Леле, сакън, пази Боже! Теменужките ще ми изсъхнат!

Не могат, ама...го правят - БЪРКАТ СЕ и си навират ГАГАта там, където не им е позволено...от Бог !

Впрочем, нацистите са имали подобна идея за космическо огледало, което обаче е щяло да бъде използвано за оръжие. С негова помощ щели да бъдат изпепелени цели градове.

Типично по немски. Дори детските им приказки са някак "немски".Макс и Мориц паднали в мелницата,която ги накълцала на марчета,а после патките изяли парчетата.

Разбира се ..... друго си е Иванушка Глупака да се чеше бълхите върху печката и да прави сметки как да на..е царската дъщеря!

Ами като искат да изстрелят сателит и да изгреят. Какво е това предлагане само. Русия се срива икономически от санкциите, те искат да осветяват планетата нощем. Ами тя Луната ни огрява достатъчно.

Вече имаше подобен опит, през 90-те години, ако сте забравили. Но тогава шарника на огледалото не можа да се отвори.

не че не знаем, че е БЪКАНО със спатници...в Космоса - и извънземни, и отражателни, и РЕАЛНИ - секретни и междусъюзни

на Нинова тръткатат отдавна за нищо не става

на човека да надскочи природата, но без да има ясна представа за последиците от това което върши! Може би единственият безопасен начин за реализация на тази идея е да се копира спектъра на лунната светлина с която еволюционно са свикнали всички живи същества на този свят, независимо дали са част от флората или от фауната на тази планета.

Идеята изобщо не е нова - просто ново "издание".

това е добре. Ще се увеличи работния ден.

Ние ще сме първият вид, който ще се заличи от лицето на земята сам, заради собствената си глупост.

че сме го правили вече.

Както в един стар виц, косача дето видял учените и взел да бяга. Ще ми вържете казал един фенер на хоя и ще ме накарате да работя и нощем.

И какво ще стане с фотосинтезата ? Ще превърнем Земята в лунен пейзаж ли ? Шантава работа !

Соросиииииииииии, Обамката е "В Путь", скоро ще умрете от глад :) ...... и ще ви избесим пред пощите във всяко градче и селце.

По добре дайте по някоя копейка на мизерстващото население извън Москва!

Ти гледай населението извън София, хибридче, остави козяшките опорни точки.

който иска да му е светло нощем , има лампи, свещи , факли и т.н. Що за безумна идея е това.

Това само на руски тъпак може да хрумне такава тъпотия.

и ти веднага да я изкоментираш със пачия акъл

А какво биха казали за тази идея в Руската Академия на Неуките?

ще осветяват кремъл, та путин да снася и нощем.

не бе ще осветяват шорош да не би да умре самотен завалията,и да подопените да му вземат милиончетата дето му останаха от толкова революции,само от нас е украднал милиарди през виденовата зима

Това е агресия срещу боилогичните ритми на Живота! Подобни идеи имат за цел усвояване на милиарди, без да им пука за Света... Не може да се посяга на нещо което касае всички, от микробите до човека!

Това е хибридната война на Путин! Сега ще ни осветява кирливите ризи ден и нощ докато не излезем от евроатлантическото семейство!

Това е стара идея. Може и да се осъществи някой ден. Никакво светлинно замърсяване няма да има. И животните и растенията имат достатъчно адаптивни механизми, а и не си мислете, че нощта ще стане ден. Ама това не пречи да си почешете езиците.

Путин вечерно време не спи ли бе? Дайте му един Диазепам да се кротне. По-евтино ще е от тия щуротии.

земи си вибраторчето с вазелина и гледай да не пъшкаш много,все пак шорош не плаща за шъшкане

Хубаво, трябва да се мечтае и да се мисли с размах, но съдбата на родените днес, ще е по-друга.

Пак са прекалили с шампоана за вана съвеЦките недОучени... ХО ХО ХО

.

а аз имам готова за патентоване технология как от морската вода се прави боза за пиене и как от пръдня се добива пропан бутан за МПС-та

Не се намесвайте неразумно в природните процеси,защото Природата си отмъщава!

Това е една от най-идиотските идеи. Не стига че светът е заплашен от светлинно замърсяване и астрономите се чудят в кой край на света да се заврат. Не стига че поколения от деца раснат без да са виждали Млечния път ами сега остава и една такава луна да си курдисаме. Добре че при рашките всичко е фантазийно, неизпълнимо, без практическа подплата и на академично ниво. Пореден катастрофален мегаломански проект. На времето обръщаха реки и пресушаваха морета а сега искат и да ни лишат от звездите.

че глобалното затопляне е съвременния проблем на Земята? С това само ще го засилят.