Депутатите приеха на първо четене закона ”Кунева”

Парламентът прие на първо четене Законопроект за предотвратяване на корупцията и за отнемане на незаконно придобито имущество, внесен от Министерския съвет.

Обратно в новината

Коментари - Депутатите приеха на първо четене закона ”Кунева” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Червените партии имат най-много гласове "против" - естествено. Най-интересното е, че методът "доносничество" от социализма се ВРЪЩА ТРИУМФАЛНО! Завистливи съседи, колеги и роднини ще отнемат трудов и финансов ресурс на проверяващите и данъкоплатеца, за да се проверяват сигнали, обслужващи дребнодушието и завистта, с които сме прославени дори в народните поговорки. Вместо това, нека Кунева предложи закон, при който всички кандидатстващи на държавни длъжности, обречени на корупция да кандидатстват лица, готови да бъдат проверени имуществата на тях и свързаните с тях лица, както и ежегодишни проверки на доходите и муществата им. Както и полетите до световни екзотични курорти с любовници и скъпи автомобили. Тогава, при тази преса ще видим кой ще кандидатства на държавните служби в Общини, Софийски имоти, Софийска вода, частните ЧЕЗ......, РДНСК, ТДНАП, Прокуратура, Полиция, Съд - всички стъпала, Митници, министерства, Евро-проекти и -програми, НС - депутати и евродепутати.... Само тогава ще се спрат игрите и сивия сектор. ДРУГОТО - предложението на Ккунева Е ВРЪЩАНЕ НАЗАД В ТЪМНИТЕ ВРЕМЕНА НА КЛЕВЕТНИЧЕСТВОТО И ДС - нещо, което повече от четвърт век ни лъжат, че е приключило. Освен, че осъществиха пладнешки грабеж над българския народ. И обезсмислиха жертвите за свобода, давани от най-ценния ген над 100 години от народа български.

Тази кривоустата,е един от най големите престъпници в България нея кой ще разследва за корупция?

Този закон е тип бухалка за неудобните и за малкия и средния бизнес, проста едрия не го закачат.А богатите отдавна знаят какво да правят и са си изнесли каквото трябва от България и са си накупували имоте където трябва.

Да ни е честит закона създаден от корумпирани политици. Още 200-300 гърла администрация ще легнат на държавна издръжка, барабар с бюрата, столовете и кошчета за боклук...Колкото БОРКОР свърши работа, толкова и тези новоизлюпени чиновници ще направят нещо.

селото му двеста баби, колата му-двеста бона. що е то? кмет от ГЕРБ. ще преборите корупцията. ама друг път.

КАТО СЪЗДАДАТ ТОВА НОВО БЮРО ИЛИ КАКВОТО И ДА Е СЪС СУМАТИ И ДИРЕКТОРИ ЩЕ ЗАКРИЯТ ЛИ ДРУГИТЕ ДОБЛИРАЩИ Е АГЕНЦИИ ИЛИ ... ОЩЕ ХРАНТУТНЯЦИ?!?

а за какво похарчиха парите на народа БОРКУР и какви са резултатите?

Знаете ли че това НЕ Е парламента???? До кога ще се приемат закони с мижави платени мнозинства???Крайно време е вече всеки един закон ратификация или разрешения да се вземат с 3/4 от 240 депутати а не от присъстващите и тогава може да има някаква легитимност всичко. Другото е покупко продажба за лични интереси

малко ли администрация и служби има, та в бедна България нови хрантутници да се гоят?!

някога ще чуем ли нещо нормално от българия ..... кой пък гласува за тая ... а сега да ходи и да и сменя памперсите ...

Хора,чели ли сте текста на проекто-закона?Ама тия искат инспекторите в териториалните бюра, т.е."хората на тръстиката" да преминават на изненадващи проверки на полиграф.Блазее им :хем ще им имат зъб, хем ще ги клатят на работа,че не са издържали полиграфа в подходящия момент !!!

someone

кунева като я гледам ще иска да стане и премиер по-нататък. интересно дали борисов ще е съгласен, или ще има борба вътре в герб.

КУНЕВА -ПРЪМОВА ; В ЗАТВОРА

Страховете от злоупотреба са много малки в сравнение с тези на хората които се страхуват да подават сигнали, кое е по-важно?

......ЧАКАМЕ, ................ИЗЧАКА НИ СЕ ЧАКАЛОТО! Кога ще започнат реформите в Бг-СЪД.СИСТЕМА ???? ЗАНИМАВАТЕ НИ СЪС СЕМКИ И БОНБОНКИ!!!!!!!!!!!1

JsT

Законите в България изобщо не са толкова добри, колкото на някой им се иска да напише обратното! Пример е невъзможността за анонимен сигнал. В една фирма като Агресия този който подаде сигнал след това бива уволняван, като това което се случва е следното: някой се обажда да предупреди фирмата за проверка, след което инспекцията е изрянда въпреки множеството нарушения на труда. Информацията за подадения сигнал и негово име достигат до собствениците на фирмата. Друг пример - е липсата на възможност тайно да запишеш видеозапис ЕДИНСТВЕНО с правото да го предоставиш пред съдя. Видеоматериалите също не могат да се представят анонимно, особено ако искаш да има сигурност в осъдителната присъда. Гаранция за сигурността на свидетелите също е под санитарния минимум. С примера за Агресия ясно се вижда това. И понеже сме още на вълна трудови злоупотреби и корупция - задължително трябва да има във всяко предприятие с повече от 10 души СИНДИКАТ, който отново в случая на Агресия не е възможно да се направи от страх за репресия.

За какво ни е такъв закон??? Има си наказателен кодекс, който съдържа ВСИЧКИ възможни текстове както за корупция, така и за отнемане на незаконно придобито имущество... но нали трябва да се харчат пари-за изработване на закона, за предвидените в него органи да не говорим... А това за "сигналите"-разбирай анонимки, е просто безобразие... Връщаме се в след деветосептемврийския период... Изобщо-да не забравяме Павел Морозов....

За да бъде хвърлен поредния прахоляк в очетата на заблудения електорат. Ама нанай си .

Законът дали ще взема предвид, че някои имаме богати тъстове?

d4

и отново взима връх "квотния" принцип... така, че нищо лошо не чака корупцията. колкото и да се напъват нЕкои господа-другари. начело с кривоустата...

с нейното недоносче,ами напишете за това че се готвят да ни въведат еврото на всички в ЕС./Бгнес Тогава наше чудо...

Г-жа " ЙЕС" щяла да се бори с корупцията ??? Която закри с измама Реакторите в АЕЦ-а ни и после беше " възнаградена" с директорски пост във Френска банка ??? Тези хора са поставени във властта, за да защитават чужди интереси- никой не може да ги помръдне - само бесило за тях...скороооо

Правилно, приятелю и бих те допълнил, че това е друг елемент в корупцията не толкова явен и по-скоро косвен , но все пак елемент ! Само, че такива като тази госпожа са оперирани от чест, почтеност и достийнство, марионетки поставили се в услуга на чужди интереси и издигнати най-безсрамно и двулично !

kamteh

Проблема не е в липсата на нормативни на антикорупционни нормативни документи(закони),ние вероятно имаме най-много в ЕС,а в нежеланието да се прилагат и спазват от политическата каста ! А този последния Мигленски закон е триумф на политическото лицемерие !

Тази малоумна евро-интеграционна-комунистическо-еврейска издънка ще съсипе България.... Предлагам да я изпратим посланик в Северна Корея - там ще си заспи на мястото!

Мъртвородена идея просто! Шефовете на тази Комисия ще се избират от... познахте ли? Парламентът!!! Много прилича на идеята Шефовете на Районни да се избират от местните криминални елементи.

Този злобна и с крива уста алчна за власт госпожа Пръмова, която е известна в България с Габонската афера, прави само камуфлажи на закон срещу корупцията за да изгорът някой и друг кокошкар, а големите крадци, които станаха милионери и ,,независимата" съдебна власт оправда, да се покрият.Тази грозотия е специалист по всичко, още повече че се натресе и като министър на образованието.Пълна властогонка.Завъртя сумати партии, смени хиляди пъти заеманите длъжности, но да е във властта с кухата си кратуна.Но за Тиквата и тя е подходяща.

"Бюрото ще обедини функциите и правомощията на Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси, Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество, Центъра за превенция и противодействие на корупцията и организираната престъпност и звеното в Сметната палата, отговарящо за проверките на имуществените декларации." Ако прибавим към споменатите органи и МВР, НАП, Пркуратурата и ДАНС, които по закон имат отношение и към корупцията, няма как да не си зададем въпроса - А те за чий са ни и какъв са го държали до сега, след като в България осъден за корупция на високо ниво няма НИТО ЕДИН! НУЛА , ЗЕРО - това е реалния резултат!!! И като събереш на едно място половин дузина ЯЛОВИ органи, дали ще получиш един читав, а Кунева?!

someone

осъден за корупция от високо ниво у нас може да има само ако го съди съд над българския - европеиски, безпристрастен, български съд как да го осъди - или са роднини, или приятели, или ще ги купи, или знае тях кои ги е купил.

Ама много те моля -не си прав за българския съд;)) Ей на Тетка Цачева ( която все пак не е лукова глава, а Председател на НС) рапортува преди 2-3 дни от Пекин, че "България е държава с реформирана съдебна система";))))) Ако не вярваш на мен, виж сайта на НС!

Кой пиши закон срещу себе си?Нали вие сте най големите престъпници,дето за-кон не ви лови.Толкова сте долни и алчни ,даже няма подходящ епитет с който да ви нарека.

Много комисии за борба с корупцията....ефект...НИКАКЪВ...заплатаджии...

Както казва една моя позната от Словакия: "Тука при нас е вече социализъм и то от най-извратения му вид". Май и при нас идва това ...

Само един въпрос: Как точно ще гарантирате "независимостта на органа" ?! Много ни е важно, щото видяхме вчера как се избра новия шеф на КЗК - чисто партийно назначение за шеф на иначе "независим държавен орган";)) Ако само ще търсите синекурни и добре платени длъжности за партийни калинки - не, мерси! Писна ни да хрантутим безполезни чиновници!

На Пръмова ще й разпоря къдъните

someone

кунева да пита стария рецтор на търновския университет как купи няколко апартамента с една ректорска заплата около 3, 000 лева.

Това е "проектът" за закон, заради който кунева довлече в парламента всички "посланици" да накарат българското народно събрание да го приеме. А Волен Сидеров им каза най-силните и смели думи, произнасяни някога в очите на представителите на бившите империи, т. нар. "велики" западни сили, поддържали столетия нашия поробител, потискали и разкъсвали държавата ни на парчета, за да се разпореждат с територията ни. Могат да се видят в интернет - търсене по заглавие: Сидеров разгроми чуждите посланици 11 09 2015 г ( Показателно по темата е и видеото: АТАКА срещу Меглена Кунева)

махнете тая отврат от снвимката...

Тази ще бутне кабинета.

Тази ще им бутне ...

не, тази в опасно близа комбинация със световното недоразумение бъчи. а боко тиквата проста и неграмотна, дори и бидейки най-тъпия премиер в галактиката, такова поведение не толерира, а направо бушонира.