Ханке: Протестите в България са от липса на надежда

Българите протестират, защото има дефицит на надежда. Трябва ви план, стратегия за борба с корупцията.

Обратно в новината

Коментари - Ханке: Протестите в България са от липса на надежда | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Трябва ви план, стратегия за борба с корупцията. И аз това казвам. Като изпраскаме една стратегия и тя корупцията ще изчезне от само себе си.

Не знам какъв акцент му личи, но човека казва една ГОЛЯМА истина (мисли си за Варна) - "Не гласували, ходили по гъби или спали, другите са им виновни." Помисли си само - ако не бяха "гъбарите", а всички гласуваха на изборите, тогава никой НЯМАШЕ ДА МОЖЕ да купува гласове! Купил си 300 хил римлянина, на 6 млн са 0.05 ! Имал си излишни пари - купил си си. Направил си едно "добро" - чиста проба социален ефект... :) Но на резултата от изборите НЕ си повлиял!

Ханке, човече, с твоят модел сме обречени на вечна мизерия..., трябва агресивна финансова политика, за постигане на задоволителни финансови резултати!

Корупцията и безнаказанността бяха на особена почит и царуваха при кабинета Борисов

олигархията организира протестите, а хорицата отдавна загубиха надежда

Усчастниците в протеста може и да имат чисти намерения, но победители не са те , а едни пресметливи и цинични персонажи

Г-н Ханке,Вие срещали ли сте хора назначени от това правителство?Представата ще получите тогава когато видите Делян Пеевски,новоназначеният стар мафиот Емил Иванов,м-ра на правосъдието Зинаида,Румяна Тодорова,м-ра на здравеопазването и т.н.Такива физиономии веднага ще ви покажат,що за хора са и колко биха се вслушали във вашите констатации.Тези хора са отворили широко очи и уста само за пари,с които да си осигурят охолство за години напред.Такава селия цари в правителството,че на всичко биха ви отговорили:"ОН ЧЕ МИ КАЕ!"

казано с прости думи бордът дава стабилност на чуждесттранните инвеститори и на банките тъй като елиминира валутия риск и гарантира че капиталите плюс печалбите могат да бъдат изтеглени при нужда. това става за сметка на държавния резерв който от своя страна е заем с лихва към чужд монетен двор - държавата гарантира риска на чужденците. крайно време е да се запитаме дали непременно всички инвеститори трябва да са чужди и докъде води това. Например дали наистина искаме и държавните пари да влязат в чуждестранни банки? Поддържането на лева надценен стимулира вноса и съответно не насърчава износа. това води до перманентен отрицателен баланс в евро, замразяване на всичко и нови заеми. когато това се агрегира е ясно че за да изплати 5% лихва по заемите си държавата трябва да събере 10% данък от бизнес който има значителна печалба, а такъв в българия почти няма - само 4-5 банки. чуждите фирми легално си намаляват печалбите под формата на консултантски разходи към централите е практически участват в икономиката само с първоначална инвестиция и заплати. по-богатите 5% от българите се притесняват за спестяванията си при падане на борда защото няма в какво да ги вложат дори и да искат за да генерират растеж. всеки сам да прецени за какво се бори, знам че българите още от едно време сме големи интернационалисти... а този 'професор' без нито една сериозна публикация е чист мисионер, а не учен.

Може и да греша, но валутния борд беше въведен от Костов.Добро средство да се ограничи краденето.Това няма да му бъде никога простено нито от ДПС, нито от БСП, нито от ГЕРБ.Може да е и по времето на Софиянски, когато беше по-честен.Но от Костов по-мразен никога няма да има, цяла система работи срещу него.

Да, валутния борд беше въведен от служебното правителство на Софиянски, а НЕ от Костов.

5 века под турско робство, следва фашистко,кумонистическо и сега последните 23 години олигархично, докога ще търпим тази измет, ние сме административна държава, няма производство,земеделие тук там малко лека промишленост и за къде сме. Без бой да се обедини целия народ нищо няма да се постигне.Наглите лапачи никога няма да помислят за народа. Не си ли член на управляваща партия няма работа, тя е само за наши - партиини подмазвачи.

"Дясната ръка на Алексей Петров е в МС"

Не само липса на надежда г-н Ханке. В България има излишък на: 1. Политическа арогантност; 2. Хуманен цинизъм; 3. Безогледна политическа и административна корупция; 4. Безхаберна полиция, сляла се с нравствената, физическата и политическата престъпност; 5. И защото българския народ е използван като пушечно месо и геноцид от чужди и български ТАРИКАТИ.

на което има излишък в бг е алчни крадливи и мързеливи индивиди населяващи тази територия

Подобни "оценки" се дават лесно, особено в случая с г-н Ханке! В продължение на колко години корпорациите от т.нар. "свободен свят" флиртуваха с партийните режими. И те правиха това по чисто не платонични съображения. Защо никой не се интересува от присъствието на престъпни фамилни струкгури в отговорни международни позиции! Фамилия Бокови, фамилия Димитрови, фамилия Станишеви.........! Едва тогава,когато г-н Ханке изчисти своята съвест, може да бъде меродавен источник на информация!

Господин Ханке помни ли ,когато при първия мандат на Буш енергийната система на Калифорния катастрофира в резултат на абсолютизирането на пазарните правила в енергетиката?Така,че да не ни дава акъл много много по тези въпроси!

Предлагам на влизане в България над всички ГКПП да се постави надпис"Надежда всяка тука оставете".

Рибата мирише от към главата. Корупционната и глава се е разложила в Народното събрание.

Хора, които са прекалено умни, за да се занимават с политика, са наказани да бъдат управлявани от глупаци. Платон

Народ, който се кланя на бивши и настоящи комунисти и малоумници като Боко Боклуко е ОБРЕЧЕН. Бог да пази Майка България !

Борисов е виновен за идването на власт на БСП/БКП, ДПС и АТАКА

"Трябва ви план, стратегия за борба с корупцията. " Червената измет,пак тълкува,обяснява и се пени.Разберете червени кхмери пари няма да Ви даде никой освен олигарсите от Русия.По начина на проекта за Южен поток,така ще погребете България завинаги.Защо не покажат публично за какво преговарят в момента,нима това не засяга всички живеещи все още в България.Нима не засяга младите за 20-30 години напред.

Правилно, Русия дава и взима, има много пари, правителството щедро ги дели с народа. Юропианството за сега само /ни/ взима, дели само със милиардери-лихвари, и ВЕЧНО НЯМА ПАРИ, ИСКА ДА СТЯГАМЕ КОЛАНИ. Накратко, да го кажа русоидно: Либералунчик лапкунчик бастунчик.

Чуждите намеси ни отнеха надеждата.............

Че кога комунист чете до края...

детрота би ли оточнил кои живее в центура на детроит?

Пак е пълно с негативни позитаки в тоя форум!

не живейте с илюзията че ние десните ще позволим руската икономическа експанзия преминаваще в политичска зависимост на Българя. С Борсов или без него това няма да мине.

Особено "Борсов" е десен отвсякъде..................Страх ви е да не ви вземат краденото, а? Има много празни, полуразрушени сгради, строени някога от комунистите. Вземети ги, де , преустройте ги. Ама наготово е по-лесно, нали?

"...илюзията че ние десните ще позволим руската икономическа експанзия..." На вас "десните", пих ви предложил не про/анти руска/американска/марсианска политика а ПРО БЪЛГАРСКА!!! За да ви обичат хората... . :)

45 години хората на труда в тази страна имаха властта в ръцете си. И ако имаше извращения, кражби и золуми, то това се дължеше на отделни представители на властта, също както и днес. Няма на кого да се сърдим, освен на себе си, защото обществото ни е дресирано да се подчинява на всякакви тъпаци. 23 години напразни надежди и накрая заключение, че мафията е отгоре ни - това е толкова елементарно и така непостижимо! Най-гадното е, че същите мръсници днес тласкат народа към кръвопролития, към срив на държавата, вместо да ги хванем за гушата и изхвърлим от страната. Дясното е връх на подлостта, на античовечността, на войната и на дивата ненавист към нормалните люде. Това ще се разбере след първите 100 хиляди избити, както обещават по площадите. Така че - довиждане, Запад, здравей, Средновековие! е е!

Интересно, от кой дилър взимаш тия смешни хапчета? Искам и аз ...

тъп комунист. Ние НЕ СМЕ ЗАБРАВИЛИ.

За твоите 45 г. Гърция ни изпревари 6 пъти.Да не говорим за Дания ,Финландия и т.н.

Да господине така е много сте прав,и като чета как се прехласват по думите Ви някои мои сънародници навярно имате право.Само че аз пък не съм съгласен с Вас.Защо? Ми защото Вие от Европейския съюз просто ни излъгахте.Как?Като съсипахте икономиката,благодарение на Вас загубихме пазарите си,Прецакахме енергетиката,селското стопанство,и който друг отрасъл си изберете.Стигнахте до там че да ни определяте кога да сме оптимисти и кога не.Стигнахте до там че да се намесвате във вътрешните работи на суверенна държава без да имате капчица срам.Стигнахте дотам че Вие да определяте,коя час от народа ни е по-добра. Стигнахте до там че продажни елементи Ви гледат погледа на вярно куче, чакащи нареждане кога могат да пръднат,в понеделник или във вторник.Лошото,Господине обаче е за народа.Защото когато им разрешите да пръднат,те обикновенно се насират, на Вас Господине не Ви пука, защото сте свършили Вашата работа,а народа го оставяте кучетата да го ядат,Вашите кучета.

С какво ни излъгаха? На нас винаги някой друг ни е виновен. Манталитет. Просто нашата икономика беше насочена към друг пазар - СИВ. Ниска ефективност, ниска производителност, ниско качество. За срваненение вземи Трабант или ЗАЗ и която и да е западна кола. Проблема ни е че само чакаме някой да ни оправи, а никой не иска да работи.

Arkadiy Andreev

За Съпунеката си прав и за Картонения пак, но нито едното нито другото е наше родно.За СИВ също.Но за Енергетиката,за Селското стопанство,за пазарите,които имахме може да поспорим.Пример,по-сладки домати ядем сега,или по-евтини,обувките и дрехите,да не говорим за безнаказано ширещите се ментета.Колко къде и какво изнасяме на вън,и кой се възползва от нашето оттегляне?Съгласен съм че имаше и мегаломания факт е,но това което правехме добре трябваше да бъде запазено, а не приватизирано,окрадено и разбито за да се облажат някои богопомазани.Спомням си за един дето му викаха господин10%

Намерете в нета книжката (още топла) на Adam LeBor "Tower of Basel: The Shadowy History of the Secret Bank that Runs the World" и ако още не чаткате как е устроен светът и каква роля играе измекяринът от снимката, може да ви просветне

бащата на валутния борд създаде перфектни условия за олигарсите в България и мизерия за обикновения българин. Стабилния лев гарантира на олигарсите и западните монополи сигурни печалби, а на хората - един гол х......

и не обясняват колко е велик

Докато считате, че за всичко виновни червените, комунистите на този хал ще бъдем. Не ни се иска да видим истинските причини и така ще гоним Михала. Не са съгласни с резултатите от изборите, ще сваляме правителството по насилствен начин. Това е демокрация. Не гласували, ходили по гъби или спали, другите са им виновни. Най-лесно комунистите или някакви си олигарси. Дайте да ги видим тези олигарси. Не свършиха ли тия комунисти.

Има някои съществени разлики между МВФ и родните крадци. Родните обикновенно ре-инвестират откраднатото обратно в България Понякога разбира се парите отиват за пиене и курви ама то пак си е наша икономика. Откраднатото от МВФ обаче никога не се връща в България. Айде сега тъпанарите с минусите, дерзайте :):).

Няма да ти сложа минус, защото 1) всеки има право на мнение и 2) част от мнението ти е вярно. Има едно голямо НО - Ауди, БМВ и Мерцедес не са родни производители :)

Този Стив Ханке трябва да го съдим за геноцид на българите. Като си помисли човек, колко българчета не се родиха, заради неговия валутен борд....

Този мръсен неолиберал дето е съсипал поне 5 държави, му пожелавам да пукне в мъки. Изрода няма право да поучава и плъх. Дефицит на надежда имало. Точно заради неолибералски гнилочи, той лично един от най-видните.

ЧЛЕНОВЕ СМЕ НА ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ И НАТО.ДА ОТСТОЯВАМЕ ТОВА!!!

Членове сме на нещо което вече не ни иска. Гладни и бедни имат навсякъде, а ние сме достатъчно прости за да не сме бедни.

Кое бе?! Ей, кучето на Павлов минахте с тия зомбирани щампи.

За липсата на надежда вината е 90% на МВФ и валутния борд. Когато в Аржентина премахнаха борда страната живна. За убийственото влияние на МВФ примери много. Г-н Ханке, известен още като Доктор Менгеле, много добре ги знае тия работи ама има една задача да изпълнява...

Човека е много прав и прави точен анализ .И ФАКТА че сме членове на ЕС ни спасява от пълен крах.Рамката и контрола на ЕС ни държи все още на повърхноста.Макар , че вече се чуват твърдения да напуснем ЕС и че той е виновен едва ли не за лошото положение на хората.Чиста манипулация --виновни сме си ние че търпим да ни управляват и манипулират некачествени и крадливи хора , които си избираме.

ДА СЪХРАНИМ ПАМЕТТА НА РОДИТЕЛИТЕ НИ И ДЕДИТЕ НИ БОРЦИ ПРОТИВ КОМУНИЗМА.ДА СЪБОРИМ КОМУНИСТИТЕ ОТ ВЛАСТ И ДА НЕ ИМ Я ДАВАМЕ ПОВЕЧЕ.

Типичен лозунг от протеста. Хайде сега бъди конструктивен и предложи НА КОГО ДА Я ДАДЕМ ВЛАСТТА! Ама аргументирано предложи, с личности, имената им, имената на организациите им! Защото протестиращите вече един месец обясняват какво НЕ ИСКАТ, а още не са казали ясно какво ИСКАТ.

Бойко беше комунист, ама отрича, а Плевнелиев е олигарх

Много сте загрижени за нас

Българите искат да бъде демонтиран от центъра на София Монумента на окупационната червена армия( МОЧА). Има легитимно решение на Софийската община от април 1993-та година за демонтиране на Бастилията, т.е. на символа на чуждата диктатура над единствената държава в Европа, която е окупирана от Червената армия без да е воювала с нея.

Какво да воюва, като дори си е платила на СССР за окупацията?

А на американските и английски пилоти на бомбардировачи, които са сринали София ще вдигнем ли паметник?

Червените комундета и тъмносините депесета, ако не крадат, не могат да съществуват. Та даже и министерство за разпределение на кражбите си направиха/някакво там на инвестициите ли беше.../. Няма спасение от тях. Парите, властта, банки, бизнес, всичко е тяхно. Само не знам когато младите, работещи хора се изнесат от кой ще крадат? Може би от техните цигански електорати, ако разбира се ги накарат да работят.

Не се съмнявайте, че винаги може да се намери какво да се краде. Давам пример с Африка, където има държави, които са в пъти по-бедни и в пъти по-крадени. Даже и да няма от кого директно да крадат, ще почнат да продават земи, концесии, транспортни артерии, честоти, Черноморски шелф, води, горите ще изсекат (не че сега не го правят) и т.н. и т.н. Така че вие не ги мислете и не се надявайте, че кражбите ще секнат, ако всички работещи хора се изнесат :(((

Имате грешка. Продажбите на земи, концесии и т.н. ги правят НЕОЛИБЕРАЛИТЕ. А е един от най-видните либералски гнилочи е Проф. Хайнке, касапинът на Аржентина. Ако той насъсква срещу властта, то ОЧЕВИДНО е защото Орешарски спря приватизациите на БДЖ и ВМЗ.

има вярно в това. Управлението на Борисов внесе много напрежене, противопостовяне, пълна липса на усещане за перспектива, абсолютно запушване на чувството за оптимистичен изход. Това се дължеше основна на поведението и изказванията на Цветанов и Борисов- единият раздаваше мрачно правосъдие извън съда, вторият говореше за всяко постижение, за всеки успех, за всяка идея като ЗА ЛИЧЕН УСПЕХ И ПОСТИЖЕНИЕ, изключвайки обществото от него и правейки го овчи наблюдатл на неговото "всеможене". Поставайки СЕБЕ СИ и в частност ПАРТИЯТА СИ в център на свяко действие тандемът ББ/ЦЦ внушика че всякакво усилие ИЗВЪН ТЯХ е обречно на неуспех и не си струва. А властта е длъжно освен друго да създава усещане за перспектива, чувство за надежда и даже радост. Не както комунистите преди 1989 г. когато ни казваха че ме радостни защото строим комунизма (но да го кажем-много хора им вярваха) но да има простор за личната инициатева а не за МЕГАЛОМАНИЯТА НА неколцина партийни тутманика.

Много точно. Всъщност основният проблем на обществото ни е не толкова лошото икономическо състояние колкото липсата на перспектива за какъвто и да е ръст. Даве напротив - за всички вече е ясно, че нещата от тук насетне ще прдължават да вървят единствено и само надолу ако нещо генерално не се промени.

Много вожд, малко индианец! Така интерпретирам изказването. Няма да има надежда с тези крадци-крали са дядовците им, крали са бащите им, крадат сега те, а и искат да осигурят и внуците си...Е, България не е чак толкова богата, но щом не искат да сдават властта, значи има още много за крадене. А до сега нито един крадец, а те са много, не е осъден и натикан в панделата. Защо? Защото "гарван гарвану око не вади"!

ВЪН ЧЕРВЕНИТЕ ГАДОВЕ ОТ БЪЛГАРИЯ!!!

кой е тоа калъф че ни занимвате с него...четящият вестници в Италия бахмааму и смях

Искаш ли да ти пратя снимка с днешния брой на Detroit Free Press в ръка :)

Само не разбирам при тази омраза към САЩ защо си в Детройт, а не в Новосибирск?

Много по-лесно е да станеш Американски гражданин отколкото Руски .... Факт ... не мога да направя нищо

"Ханке смята, че в управлението всеки знае, че ако има пет началници над главата си е много трудно да се работи. Ако има обаче само един - е много по-лесно, заяви световноизвестният икономист." Човека ни казва: Върнете бързо ген.Бойко Борисов на власт! Наистина Бойко Борисов ръководеше всичко в България и всякакви назначения на калинки и калинчовци, бяха колкото да се спази формата на управление по конституция и закон!

Стига с този Бойко , комплексар червен ! Човекът иска да ти каже ,че при едно президентско управление маймунките на клона ще са ....ЕДНА , а не 101 и работата ще върви!!!!!!!!!!!!

ЧЕРВЕНИТЕ БОКЛУЦИ да си вървят!

ми тогаз ти кво праих тук ве тюфлек?

трЯскам любопитни червени боклущи

Ако питаш едни крадци,Ханке е виновен за липсата на светлина в тунела на България,нали?

Ханке каза нещо много интересно (по памет) - "намаляване РАЗМЕРА на правителството. Една работа се върщи много по-добре (и по-лесно), ако имаш един, а не пет началника, с които да стиковаш..." Много пъти съм мислил, че искам намаление броя на дупедатите (парламента, за които не разбират:), но вече мисля друго - искам на ПЪРВО място по - малко правителство! Броя на дупедатите е на второ място, а третото е да не заседават непрекъснато.

Като си мислил и ти е интересно, опитай сам да мислиш, а не да чакаш някой отвън да ти вкарва мисли!

Както казах, това е МОЯ мисъл! Това, че съвпада с мнението на Ханке, не ми е проблем... . ------ ПП Не цитирай напразно името божие (БАН), дори и когато става дума за мислене!!!

Проблема не е в броя депутати, хора! Проблема е в размера на изпълнителната власт, защото администрацията ни (вкл. всички общински администрации, агенциики на държавна издръжка, комисийки и т.н.) е ОГРОМНА за размерите на държавата и икономиката ни.

Абсолютно точно! Много вожд, малко индианец... :)

Моля обяснете! След като Вал Бор е"изключително силно оръжие в борбата с корупцията" що сме най-корумпирани? Къде другаде в Европа е правен Вал Бор и какъв е икономическия резултат?

България се нуждае от нещо изумително просто - СПИРАНЕ НА КРАЖБИТЕ! 23 години демокрация, 23 години КРАЖБИ! Спрете КРАЖБИТЕ и политиката от привлекателно за кохорти потенциални КРАДЦИ занимание, ще се превърне в тежък, изнурителен труд, недолюбван от кандидатите за бързо и лесно забогатяване! Можем ли да използваме тези протести и да преобърнем в добрия смисъл България? И да спрем кражбите? Или да ги намалим до поносими нива? Можем ли, узрели ли сме да осъзнаем, че това може да преобрази България?