Коронавирусът и възвестеният край на авторитарния държавен модел по китайски

Какъв по-точен символ от тези 200 милиона камери за видеонаблюдение в Китай, следящи кой се крие зад всяка от маските, носени от 1 милиард души?

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тея Французи са се объркали в обстановката . Ако в Европа стане нещо такова ще има болни стотици хиляди а не само 11хиляди Такава дисциплина няма и не се наливат толкова пари в болниците. А това да камерите си е друго а как да се държи изкъсо милиард и триста милиона.

как се осъществява....то имаше някакво описание преди....ама дали вече камерите могат да разчитата настроението по очите....щот то какво им е останало на останалите...китайци....

но с ППОДзаглавието уцелихте в ДЕСЯТКАТА !

Бошлаф и пълна измама е този Куроновирус! От него умирали по 50 души дневно! Кога китайците ще стигнат българите? В България само от естествена смърт дневно умират по 250 души дневно и кво! Куроновирусът е една голяма измама!

а Китай беше друг "модел", досега коронавирусът да е плъзнал навсякъде по света. егати героичния народ, възхищавам им се.

Ама не си се засилил натам, нито пък си пратил децата си да учат в техни Университети..

щерката е женена за момче с роднини в Щатите - предлагаха им да останат там, категорично отказаха и са си в България. ти твоите ги пращай където желаеш, съвети не раздавам, за разлика от тебе.

все едно четем за нас

Кво четеш бе тъпчо? Бошлаф и пълна измама е този Куроновирус! От него умирали по 50 души дневно! Кога китайците ще стигнат българите? В България само от естествена смърт дневно умират по 250 души дневно и кво! Куроновирусът е една голяма измама!

чети си Третата възраст и не се обаждай много...щото.....този "царски" вирус може да се окаже нещо, което не се побира в многострадалната ти кратуна...

Това потвърждава мнението ми, че коронавируса е рзработен специално заради икономическата война с Китай. Няма нужда да споменвам страната изобретателка. Това послание се отнася до всяка страна дръзнала да се противопостави на империята. Очаква се продължение.

Каква икономическа война бе мушмул, ако не са китайците кой ще им произвежда стоките на западняците?

Абе Жан-Жозеф Бойо, кво каза бе баби?! Кво, кво....?!

Що защитници на тоталитарната система Врагът на моя враг е мой приятел, а?

Всичколог , анализатор на пазара на суровини , коментира възход и падение на икономически модели....... При второ четене може и енцефалит да получи човек от тази статия.

а пък Майкъл Дъглас в Пътепис за междузвездния стопаджия беше написал как му се допивало бира след четене по атомна физика....щот на моменти мозъкът му сигурно е започвал да вибрира....

Заболя ме главата само да го чета, това. Да го преведе, човек, се иска особено геройство. Естествено, верните неща са много малко.

толкова по-трудно се превежда. преводачът няма вина, превежда каквото му дадат.

ФрансЕ, бе мусю. Сега сменете държавата с България и как се засилва контрола с камери, как избиват прасетата и как демократично убиват бизнеси и си назначават който им падне на каквато длъжност им падне и ко? Пък за бързите влакове, един Елън Мъск с Хиперлуп направо да го вкарат САЩ в затвора за потенциален разпространител на вируси... Идиоти, сър! (Пък вие се сещайте за вица).

глупости не ходил в китай за това говори така отиди и виж !!! модела си е много правилен ние като имаме сто партии каква полза грабят 100 пъти повече тъпак!

Това е една от най-тъпите и объркани статии, които изобщо съм срещал в дира. Някакво левичарско бълнуване.

Човече, нищо левичарско няма. Автора злобее, че му е паднала глобализацията и вече е сложил тигана за Китай. Ама рибата е в морето, пък като го гледам, той нито лодка, нито въдица има :-)

Ви го пъхна на ip блокировките!!

Просто как да не ги заобичаш :-)

Не съм фен на Китай, обаче авторърт на тази статия я е писал някой олигофрен с аргументи на 3 годишно дете с единствената цел да плюе по Китай...

Остана ли някой,който да не разбра,че ги сготвиха.Ха,някакви китайчета ще си разиграват коня пред великия ФАЩ.Сигурна съм че има готова ваксина,разбира се от големия и демократичен брат.Само,че,тя е за послушните.А за непослушните няма...Но те пък са много и могат да намерят антидота.През това време ще платят с цената на живота си много хора.Но,какво да се прави,демокрация сър.

това е глобалното затопляне, пардон, завладяване.... Европа - с мигрантите, Китай - с вирусите /в буквален и в преносен смисъл/, Русия - с изолацията на северния полюс, остава как ще се завладеят самите американци - от Луната, предполагам, т.е. от тези, които могат да си го позволят...а сетете се КОЕ ...

"Какъв по-точен символ от тези 200 милиона камери за видеонаблюдение в Китай".... Хм....може би камерите, наблюдаващи всеки сантиметър от Лондон?

Разликата е тая, че в Англия има демокрация, братчед. И то много отдавна. А камерите са си камери навсякъде - снимат.

Аз държа бизнес,който в последно време залязваше благодарение на китайските стоки,които подбиваха моите продажби,понеже са по евтини в пъти,но сега след този вирус усещам,че май има подем в продажбите ми в последния месец. Сега доставките от Китай са в затруднено положение и фирмите започнаха да купуват от мен. Ако това продължи,ще отворя нови магазини в България и ще събера още хора да работят,ще вдигна заплатите,ще си увелича печалбите,но да видим. Досега нещата вървяха към колапс,само в последния месец не е така...

със сигурност е така ,но почти половината пазар на европейските фирми е в Китай ама размишлявай си нали нема ядове един истински капиталист важното да е доволен па хората нека се заразяват кво ти пука нали си отваряш магазини

няма по зловещ авторатерн модел и диктатура от тази на убийците-анлосакси .Добрата новина е че те англосаксите са по точно техните остатъци са достатъчно раздробени и асимилирани.Една "усмивка" от старите ленти.

Абе що не споделиш с нас простосмъртните каква е тая трева, дето я пушиш, вижда се, че ефектът е доста силен.

Не позна, месю!

Сегашната криза ще донесе хубави неща за Европа и Запада,защото фирмите ще се завърнат у дома,ще се купуват европейски стоки,а не такива произведени в Китай и Европейската икономика ще литне....

ще, ще, ще... кой да работи от мързеливите европейски келеши? И на какво? Те производствените мощности са в Китай. Ти имаш ли въобще представа как се организират производствени мощности?

обаче както и въпреки обещанията на Тръмп така и никой не се върна нито в САЩ нито в ЕС.Дори още повече производстваи фирми бягат Азия и Китай.Просто защото на запад останаха малко образовани и малко подгогтвени работници и служители за производство.А и разходите за производство са драстично високи..Запада отдавна не е конкурентен.

Луди сте,лоша работа!

Любопитна подробност е, че т.нар. институт "IRIS" и америка за България имат проект тук започнат през ноември 2018 - "EMPOWERING LOCAL BUSINESS COMMUNITIES FOR HUMAN POTENTIAL MOBILIZATION" С Основна цел - мобилизиране и подкрепа на местните бизнес общности да използват наличния човешки потенциал на пенсионерите и да търсят нови модели за трудова мобилност.

ау тука смърди ужасно и влизате тука да четете и коментирате?????

Пълни глупости. Имено "авторитарния държавен модел" на Китай ограничи епидемията. В така наречения "цивилизован свят", появата на огнище щеше да се превърне в трагедия...

Защо, виж японците как закотвиха кораба на 30м от брега и не им пука, че там има живи хора. Това са днешните "демократични ценности". А простите хохли, дето руснаците се смилили над тях да ги приберат от Ухан, 2 патки на брой, после написали в социалните мрежи как били отвлечени и държани насила неизвестно къде и неизвестно колко... против волята си. сякаш някой ги е качил насила в руския военен самолет...

която виси в Ухан и я величаят, че била предпочела да остане там, вместо да я спасят "агресорите". и укрите умират от кеф. а досега не са евакуирали нито един техен там. осмен това имат болни на Даймънд Принцес - за тях пък изобщо не отварят дума.

искат да опандизят сега бившия вътрешен министър на Италия - тъпаци!

защо от Китай започват тези пандемии бе...същото беше и с птичия грип...

.. сега, пробваха със сила да бутнат китай, не успяха. пробваха със търговия, не успяха. сега пробват с болести. склонен съм да мисля, че ще се справят. Като погледнеш исторически - това е единствената държава, която е хомогенна по един или друг начин и съществува цивизиловано далеч преди ... някои държави ... не мога да разбера - да се върнем на село ли иска автора и да си правим феодална икономика.. пардон демоктратична икономика. факт е едно - в момента на фона на брой жители в китай средната класа която пътува на всякъде по света е доста повече отколкото в други държави. хем се радват като идват туристи. хем ги сърби като се разработват технологии. а нашите камери какво - малко са но в лондон? или в други градове? какво там пазят от терористи и устоите на демокрацията? Цинизъм в действие

или Пир по време , изберете сами!

ЯСНООО … няма как Коронавирус да се появи там където цъфти и връзва демокрация … той може и е длъжен да се появи там където има авторитарен строй, държавна икономика, една партия …, т.е. Китай … няма мърдане, всичко е предначертано … още едно доказателство, че след СПИН и Ебола, Коронавирус си е поредното биологично оръжие …, а по въпроса за камерите, те са в пъти повече в американските градове … ма там са поставени, за да осигуряват обществения ред, а на както в китайските градове, за да подтискат народа … ХАХАХА …

Не разбрах, кога има глад, преди или след демокрацията? Щото в България преди не ровеха в кофите.

Китай ще се пребори с вирусчето, но глобалистите трябва от сега да си подготвят убежище, защото отмъщението ще е страховито.

Стана ми ясно кой е действал из Китай за вируса след като веднага модела ''обвиниха'' защото нещо не им отърва на някои ''демократи'' как модела който оплюват се развива успешно и напредва...

Ако вирусът не беше пуснат от ЦРУ в Китай, а където и да е на друго място по света, нямаше да бъде овладян! Китай не само са единствената страна способна да се справи с такава заплаха, но и има много на какво да ни научат мас, уж демократичните капиталисти! За икономиката им да не говорим! По-страшно е какво се случва в така наречения свободен свят!

Някои изкарват заплати и с писане на подобни статии. Нещо да си пророкуват.