Новите Онасис заплашват Ципрас с война

Гръцкият премиер Алексис Ципрас е готов да обяви война на гръцката корабна индустрия в опит да извади Гърция от кризата.

Обратно в новината

Коментари - Новите Онасис заплашват Ципрас с война | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ЦиПрасчо, като един истински крайно ляв политик би трябвало да национализира корабите. Но, уви сеир няма да гледаме и този път. По му уйдисва да шантажира Меркел, отколкото собствените си бейове.

Абсурдното е че в наглостта си тези готованци са стигнали до там да искат първо от германците пари , а не безпокоят собствените си данъкоплатци милиардери. След като нямат вътршна солидарност, на какво основание търсят европейска солидарност. Като всички балканци са големи ербапи пред далечния и отсъстващия германец,евреин американец, а пред вътрешните си господари са мушици и покорни слуги.

Ципрас, не посягай на залъка на капиталиста !Тук, в България мн.добре го знаем това. Те - капиталистите, особено много кралите, щото ние други нямаме ,са винаги прави..............

Добре, дори да предположим, че Ципрас успее да национализира всички кораби. Ще ги продаде и ще плати 100 милиарда. Тук въобще не отчитам, че за корабите могат да се вземат толкова пари само ако биват продавани бавно, по няколко на година. Ако ги изтропа всичките накуп на сергията, няма да им вземе и 20 милиарда. Но да предположим, че са 100. ОК, продава ди и плаща. Само че остават още 200 милиарда, а вече няма кораби, няма работа, стотици хиляди на трудовата борса, вместо да плащат данъци чакат на Ципрас. И ко`праим?

Още след първия национализиран кораб въшливият комунист ще бъде мървъв.

Пичове, нещо не сте разбрали, в Гърция е национален спорт да не се плащат данъци, в Гърция са богати гражданите, а е бедна държавата, стигнаха до криза, защото политиците започнаха да крадат милиарди, това което сега нашите пробват.

Докато няколко такива не бъдат публично разстреляни ,както Чаушеску, то се видя, че наглостта няма край.

Направо да ги национализирва. То бива да си прост комунист, но този надмина всякакви очаквания.

Интересно обаче защо са все още в...Гърция,при положение,че цял свят е с отворени към тях обятия??? Аха,сетих се сам,всичко е на принципа на нашенското...аз исках да направя нещо,ама някой не ми даде:)))!!!

Ананасис кой ще плати 16 милиарда, нашите олигарси ли, или за нас само онанасис, онанасис до изправане. Иначе човека добре е решил да вземе пари от олигарсите, които не плащат данъци,което е като в рекламата КОНТРАБАНДАТА НЕ ПЛАЩА ДАНЪЦИ!!!!!!

Заглавието на новината заблуждава-война искат ципрасите, а онасисите са готови веднага да се отеглят...без "бой".

Хвала на хора като теб. давай и разбйи гадините с картечница на ст. "В. Левски" от сектор А. РЕВОЛЮЦИЯ.

И какво е казвала съставената от сатанисти ЕК по въпроса за печалбите на гръцките кланове?Нищо разбира се.

Уважаеми, драскачи винаги ще има бедни и богати, и по-хубави от съпруга или съпругата, но това е живота. Не мрънкайте за тези които СТЕ ГИ ИЗБРАЛИ А ДА НАПРВИМ НЕЩО? И или кучетата си лайят герб върви. P.S. Нарочно са с малка буква, заради 6 ап. , заради многоооооооооо други неща.

Щом вдигаш 300 кръвното,внимавай много.

Нашите комунистически магнати също почти никакви данъци не плащат, защото те си въведоха плоския данък от 10% и си го пазят и до сега вместо да има прогресивен подоходен данък, който стига до 70% във Франция например.

като Ватикан и Италия. Ватикан не плаща данъци, железниците са техни и тн.

Cipras da naprawi spe[na nacionalizaciq!!!

Като при соца - ще се консумират откраднатите (национализирани) блага до пълното им изхабяване. След което пак просешка ръчичка. Хорааа, това сме го живяли - не го повтаряйте!

Значи големия флот на Гърция им служи за украса на държавата. Е, за какво им е тогава? Да ходят където щат. В Панама например.

обикновения грък като вижда, че световната корабовладелческа олигархия ползва държавата му, за да не плаща данъци си казва, защо пък аз да плащам, както винаги рибата се вмирисва от към главата, от тук натам всички закони, конвенции, членове и алинеи отиват по дяволите

Сега разбрахте ли, че всички политически системи имат начини диктатура над народите. Само методите са по-различни, сегашните са по-перфидни и прикрити. Но общата маса не го разбира или е манипулирана от медиите, собственост на олигарсите и наивно подкрепя този диктат.

Пич, идеята е, че хора с толкова пари могат да изберат когато поискат място с по-ниски данъци и всеки ще ги приеме с отворени обятия.

и после всеки ще се чуди как да ги изгони

Нали във Франция увеличиха данъците на най-богатите и те избягаха. И какво от това?

като избягаха какво от това, Франция пропадна ли

Това си е ясна индикация , че Ципрас е на прав път : )))) Да не ги мислим гърците . И дългът ще си разсрочат до 3025г. , и реколтата им ще е прибрана от Българи с две висши образования . И енергийни проблеми не ги грозят ..... Колкото до нас - когато Държавата е на колене , Народът трябва да се вдигне . Със здраве : )

Една вярна приказка тука..........

А защо Ципрас да не ги пипне? Според член 89 на гръцката конституция на собствениците на кораби се позволява да не плащат налози върху печалбите, реализирани зад граница. Тази "божа заповед" е дала възможност на клана на новите Онасис да прехвърлят в периода 2000-2010 г. в чужбина 140 милиарда евро, без да плащат и евроцент на държавата. Тази сума е почти половината от гръцкия дълг. Ще гласуват промяна на този член от гръцката Конституция. Те са несъгласни и:В противен случай те имат резервен план, който могат да осъществят за 24 часа, а именно да напуснат страната и да потърсят данъчно убежище на друго място - Монако, Дубай, Сингапур, дори Германия, където има благоприятни за тях фискални условия, твърди неназован представител от отрасъла. Точно там ще им искат данъци и те не са малки. Така, че Ципрас смело може да действа и сигурно ще го направи.

Херодот или Херострат?

Каква е високата цена платена от хората в Гърция?? Да не ходят на ресторант редовно....Ципрас много се оплаква и се заканва, но няма кой да се върже на популисти. Политиката е мръсна работа. Гърците ще си платят за разхищенията.

е щом през 21 век мерилото за лукс е редовното ходене на ресторант, втасахме я

Долу-горе това е миерилото. Понеже всичко останало си имат повечето от хората. А интелктът така изостава от възможностите, които се предоставят, че работата отива на критерии именно като ресторант, туризъм по хотели, каква кола, и според манталитета - курви, алкохол, дрога, перверзии като спортни рискове и подобни. Това е световният социализъм, пич! Вече капитализмът е по-голям социализъм от социализма и произвежда масово тъпаци с недостиг на мисия и излишък на време.

бе а ние къде сме радваме се на богатствата откраднати ти плащаш като поп всичко по закон а те къде са не прумняхте ли че сте едни жалки утрепки без собствено аз без достойнство-з не народ а мърша сте

Да посегнеш на богатите си е предизвикателство отвсякъде..У нас има граница на бедността, но няма граница на богатството... Богат ли е например един лекар с доход от 5 000 лева... В неговите очи той си е направо бедняк защото се сравнява с другите, които имат много по високи ... И идва въпроса за сравнението и уравнивиловката. която всеки знае, че е справедлива... но никой не я иска... освен наистина бедните. И въпреки че, са най много на практика те не решават нищо, защото демокрацията има хиляди хватки да ги парира и обезличи...

в уравниловката? Хайде сега - споменатият лекар да получава колкото необразованото джипси, работещо в чистотата? Та кой ще хване да учи 20 години (че и цял живот) като ще получава колкото неграмотника? Уравниловката винаги е деструктивна и може единствено да създаде еднакво бедни в мизерстваща държава!

tochno uravnilovkata ubi chastnata iniziativa i ikonomikata...Basta mi, uchastukov lekar, vsemache 300 lv/mesez, a edin maistor sidar-30 lv na den (v provinzijata,na selo)

Това показва, че защитниците на социализЪма и путинизЪма в този сайт са необразовани мързеливци.

Само дето чл.89 от конституцията на Гърция е от раздел за съдебната система...Ама това за списващите статии тук не е от значение...

Е,направили грешка хората.. Членът е 107,а не 89!! Обърни внимание на чл 3,13 и 72 и ще разбереш,защо Брюксел дава назад отчасти......

С такива олигарси, които имат лобите и в Конгреса в САЩ, имаха и кандидат -президент на САЩ, Майкъл Дукакис, Гърция никога няма да изпадне във фалит и никога няма да падне до дъното, където сме ние. Гърция има най-големия търговки флот, а ние най-голямата корпуция, най-продажните и евтини полици.

там е коренът на злото - САЩ

и най-мързеливия и най-крадливия народ имаме ние

Онасис не живеят дълго, с изключение на внучката, която се отказа от активите на Корпорацията в замяна на нормалени осигурен парично живот!Мистериозните убийства или самоубийства в клана не са рядкост!Борбите за власт и пари в Борда на Корпорацията са ежедневие при тях.Успех на Сириза!

Нещо не схванах. Онасистите ли заплашвали ципрасчо с война, или той бил готов да им обяви война?

Давай Алекси разбивай ги , разбивай ги с техните методи по техните глави, че то не само в Гърция, ами и в Италия богатите станаха по богати в тези кризи , а бедните по бедни, само със сила импринуда може да се вземе от маститият капиталист, кожодерец нещо!

Бихте ли посочили "немъстит капиталист" :)))). Къде няма бедни и богати?

на марс !

При социализма няма бедни и богати , затова толкова го отричат капиталистите.

е капитализЪма!Грабиш колкото можеш, макар, че един ден може и да повръщаш!

когато преди 6 години при сходни обстоятелства американският президент поиска по-високо данъчно облагане на богатите хора в САЩ, първият който излезе и публично подкрепи идеята, беше Уоран Бъфет ( 1-2 в класацията за най-богати хора на планетата). Веднага след него подкрепа дадоха много от босовете на най-големите компании в САЩ. Така, че позицията на гръцките магнати няма нищо общо с капитализма, а по-скоро с балканския/източно-европейския примитивизъм.

тия благородни богаташи, които настояват да си плащат данъците в САЩ, са същите тия които са прикрили парите си по ошфорните зони, информирай се кои са новите онасис

държави се забогатява с труд, иновации, бизнес-нюх и инвестиции. Всичките тези неща са полезни за обществото. С ограбване се забогатява в мафиотските и корумпирани страни (като повечето постсоциалистически). Не казвам, че няма кражби и в нормалните - но там има много по-добре работещи правоохранителна и правораздавателни системи, поради което са и доста по-малко. В Русия, например най-големите крадци са или във властта, или са закриляни от властта. Която пък отстранява бизнес-конкурентите им именно обвинявайки гив кражби (неплащане на данъци). Абсурдна държава...

приказки от богатите за бедните

Национализация, а след това военен режим.

Как ще национализираш корабите на хората бе :D просто ще си ги преместят в друга държава :D

Точно така. После се дават ресурсите в ръцете на тъпанарите и харчим докато свършат. След това правим отново капитализъм за да се натрупат нови ресурси.

ЕХ ТЕЗИ ГЪРЦИ!КОЙ ГИ КАРА ДА ПОКАЗВАТ ПЕЧАЛБА!НЯМАТ СЧЕТОВОДИТЕЛИ-ДА СИ НАЗНАЧАТ БГ КОМПЮТЪРНИ СПЕЦИАЛИСТИ,СЧЕТОВОДИТЕЛИ ИЛИ СТРОИТЕЛИ С ВИСОКИ ЗАПЛАТИ,А НЕ МОРЯЦИ И ПЕЧАЛБАТА ИМ ЩЕ ОТИДЕ НА КИНО И СПОКОЙНО ЩЕ СИ ЖИВЕЯТ НА ЯХТИЧКИТЕ И КОРАБЧЕТАТА

и нашите онасис домус. и другите и като в гърция само 1 път кмет партия и президент да не крадат

я напишете колко и какви данъци плащат лапачите от Независимата Съдебна Власт - най-голямата мафия в България, и тогава гледайте в канчето на другите !

да ги национализира . комунягите нали така правят ?!

да не си корабовладелец

очевидно махалото на общественото развитие е се е залюляло надясно, въпросът е, кога ще достигне горна мъртва точка и ще започне да се връща

140,000,000,000 Х 45% данък=63,000,000,000....... После,ми говорете,като пиша!! (Остава сега,да се появи и дебилът с ник "ВЛАДО",или "..." и да ме пита откъде намерих цифрите и защо лъжа:):):):):))))) Като сложим и 80,000,000,000 помощ към банките,докъде стигаме?? А?? Нещо?? П.П. Интересното в случая,е къде е "справедливата" Европа,която се дере за намаляването на пенсиите и заплатите,но за тези суми,мълчи.....

какво е това бе уминк? долари, евро, драхми. цитираш и ти простотии без да казваш нищо. да не е зърно, или семки. виждаш ли се колко си прост и ЛЪЖЛИВ бе. Та от каде взе цифрите? и какви са тези цифри? данъчната ти декларация ли? или на баща ти квадратните милиметра площ на апартамента? става дума за парите които имат Онасус. а тъпчо - никои неможе да ти облага с данък спестените пари. Могат да ти обложат с данък ПЕЧАЛБАТА !!!!! могат да ти обложат с данък ИМОТИТЕ. но не и спестените пари. па и със задна дата.... ехооо... гръчка наглост.... много си лесен с калкулатора и с измислянето на проценти. нали ще ги съдят до дупка за това че ги облагат със задна дата. ей... като почнеш да си имисляш глупости.

защитнико на спестените от банички пари

Владко?? Къде изчезна бе Владко?? Не се срамувай батка..... Айде де...Отговори ми!! Кажи,че лъжа !!:):):):)))))))

А,така батка!! Притесних се,че от 10 минути не си праснал минусче на моя коментар и плюсче на твоя:):):)))))) Покажи се да поговорим де!!!

Ама човека е прав бе калъф ти изобщо прочете ли статията или само си пишеш ей така колкото да се намираш на работа? Става дума за ПЕЧАЛБА от 140 000 000 000 евро . ''Според член 89 на гръцката конституция на собствениците на кораби се позволява да не плащат налози върху печалбите, реализирани зад граница. Тази "божа заповед" е дала възможност на клана на новите Онасис да прехвърлят в периода 2000-2010 г. в чужбина 140 милиарда евро, без да плащат и евроцент на държавата. Тази сума е почти половината от гръцкия дълг.'' Сега разбра ли за какво става дума о......ен?

String

"...Според член 89 на гръцката конституция на собствениците на кораби се позволява да НЕ ПЛАЩАТ налози върху печалбите, реализирани зад граница..." Това е мечтата на нео-либералите. Богатите да не плащат данъци, да плащат само бедните. Е, виждаме Гърция докъде е докарана по тази формула.

ключа е в ЗАД ГРАНИЦА .

това е мечтата на нео-консерваторите

Какво общо имат богатите и паюрите изкарани зад граница.Аз мисля, че пари изкарани зад граница и внесени в родната ти страна трябва да носят преференции, а не данъци на този който ги е изкарал навън и внесъл в родината си.Що за дебил трябва да си, за да си колиш кокошката която ти снася златни яйца.

Да де ама те си стоят зад граница. Не влизат в страната.

Защо плачем на гръцкия гроб. В България сивата икономика е над 60 %. Като вземем и плоския данък, бремето върху плещите на народа е чудовищно. Е от дира пак ще го изтрият, но нека им тежи на съвестта.

То и сега не може да се съберат такси,данъци мита и акцизи ,а какво остава ако се повиши ДОД??Ми кой човек който взима над 1000 лева ,ще е съгласен да му увеличат двойно данъка??Никой!!!И всеки ще почне да крие и това което е давал досега!!!Това да ни е проблема. Най-големите кражби са в Лукойл(руска собственост)Булгартабак(руска собственост),ТеЦ-овете,АЕЦ,митници...там малко да се стегнат и да събират парички

Обречен е !

Има един хубав гръцки документален филм за тяхната гнусна олигархия Фашизъм ООД. Там хубаво е обяснено кои са тези магнати, и какво са причинявали години наред още от ВСВ на Гърция, и народа.

Демокрация ли? Парикрацията командва!!! Хайде да не се залъгваме.

Нали в ЕС е забранено субсидиране от държавата на частни фирми. Това да не плащаш данък не е ли субсидиране? Защо ЕС бюрокрацията притиска правителствата да смучат само от нас, а за богатите бандити си затваря очите?

Пиша ти бавно,ОТИ разбираш явно трудно!! Чл.89 от ГРЪЦКАТА КОНСТИТУЦИЯ позволява на собствениците на кораби да не плащат ДАНЪЦИ!!! Къде ти тук Европа,ЕС,Еврозона и т.н.И аз съм сигурен ,че тези 320мрд не са изядени и изпити от 10 милиона гърци.Сигурно 50% от тази сума е потънала в джобовете на фамилиите Онасис,Вардиноянис,Кокалис и т.н.Но това си е ЧИСТО гръцки проблем.А не виждам някой с фамилия Димитров,Димитрич,Думитреску,Д'анджело,Ван Дон,Жуан ...да е взел тези пари и да не е плащал данъци на гръцката хазна!!!

To хубаво, но бъди сигурен, че ако в БЪЛГАРСКАТА КОНСТИТУЦИЯ пишеше че даден отрасъл от БЪЛГАРСКАТА икономика е освободен от данъци досега 100 пъти да са ни натиснали от ЕС и да сме го променили това

Значи Гръцката конституция противоречи на ЕС ! Тогава въпросите са много, как са ги приели там, защо не са ги накарали да я приведат в т.н. Европейски норми и други такива ... Та затова ми е думата, че за едни може, а за други не може ......

бе колеги! "...да не плащат налози върху печалбите, РЕАЛИЗИРАНИ ЗАД ГРАНИЦА" Щом са реализирани зад граница - значи нормално е да плащат там, където са реализирани! Аз ако съм лекар във Великобритания - в България ли да си плащам данъците?

Проблемите не се решават с войни. Така те само се задълбочават. Ще видим какъв ще е резултатът от така война.

само от средно-бедните будали!

Нека задълбаем повече темата. Света е устроен на биполярният принцип. Плюс минус, топло студено, ляво дясно. Разбира се богати и бедни, справедливост и несправедливост. Ако за някого нещо е справедливо, то сигурно за другиго ще се окаже несправедливо. Така е и с данъците в Гърция. Колкото и много пари да има богатия, той повече от един чифт обувки не може да носи. Това е американска поговорка. А останалите пари ще ги закопае в буркани в градината или ще ги инвестира? А инвестицията значи, че веднага тия пари отиват отново в хората. Обратен случай. Парите са в хората, те веднага ги харчат и за да се запълнят отново рафтовете със стоки, производството се разширява. За това в цитаделата на капитализма Америка, индекса на продажбите се следи под лупа. Моето лично мнение е- повече пари в реалната икономика и повече справедливост при определяне размера на данъците.

Отиват парите при хората, друг пък. Той си купува още чифтове, още коли, само защото може.

И какво? някой друг богаташ ли му прави ощето чифтове и ощето коли и ли хиляди хора който получават заплати за това което правят? ;)

няма да те разберат. Българина е на мотото - я не сакам аз да съм добре, а вуте да е зле.

Важното е, че нашите другари в парламента гласуваха новия заем, дето няма да го плащат те, а ние цървулите - това се пада по около 2000 евра на калпак от работещото население.

Ма нали с тези 2000 евра се плащат едни други 2000 евра, които отдавна ги дължим и трябва вече да ги платим бе, душа. Когато вземеш 2000 евро дълг и с тях платиш 2000 евро стар дълг, колко дължиш?

Ако вярваш на лъжите на горанов и борисов си за диагноза. Умишлено са с малки букви и двамата.

Аста ла виста маляки.

След добре звучащите обещания за опълчване срещу Европа се оказа, че СИРИЗА ще клекне първо на Европа, а после и да корабноте магнати!Ако много се пънат от СИРИЗА най-много да допринесат за нови 250000 безработни, хората които понастоящем работят при корабовладелците!Абе, не му е лесно на Ципрас!Едно е вдъхновена реч на митинг, друго си е живия живот :)))

Pesh0

За незнаещите да кажа че гурция има най - големия търговски флот в света . Няма сащ .... няма АНГЛИЯ ... Бай Тошо се стараеше да ги догоним . и почти бяхме успели , към 1989 година .

Интересно....

И с какво точно сме я застигнали, със стотината кораба коита имахме...

ХА ХА ХА, е ти май си спал снощи отвит.Не е лошо за българският дух да се съчиняват такива лакардийки.

Мунчоооо, мунчо ще си останеш! България наистина имаше доста силен търговски флот - БМФ + Риболовен флот си беше една доста добра флотилия на световно ниво, като Домусчиев съсипа напълно и докрай БМФ! А сега сме кръгла НУЛА! Защото България вече е шопска,а не морска държавица!

До 89 год. България произвежда , повтарям ПРОИЗВЕЖДА 1450 кораба с печалба от 2 милиарда долара.

Ей, това няма да е първият случай, когато световните банкери ще спретнат соц. революция. Досега съм се чудел що го правят, ама ето на защо - местната олигархия не ще да си плаща борчовете.