Потъна туристическият кораб до остров Св. Анастасия

Корабът "Кук", който през летните месеци извършваше туристически разходки от Бургас до острова "Света Анастасия", е потънал.

Обратно в новината

Коментари - Потъна туристическият кораб до остров Св. Анастасия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Когато се говори за кораби,научете се най-после да слагате идентификационният номер на корабът по ИМО. Щото иначе излиза ,че е незаконно строен кораб като преустроена турска Така -да речем.

Ето му и идентификационният номер MMSI: 207829430

Водоизместване-нц-неизвестно! Двигател-неизвестен! Година на построяване-неизвестна! Корабостроителница-неизвестна! И този кораб е превозвал пасажери???

Морето ни връща това, което сме захвърлили в него - гуми, строителни отпадъци и други подобни боклуци. Дано само да не ги върнем отново там...

Язък, че не са испукали сички на него!

то държавата ни вече е потънала с проста мутра кормчия, кво се жалваме за едно корабче...

Това корабче го видях лятото. Запомних го заради ръждата му.

Инцидента ми напомня за "Титаник".

Що така това море е намокрило плажа?

Що ми се струва, че не е потънал. А е легнал на дъното. И то на равен кил !?

Бате, ти малоумен ли си?

Собственика на кораба да си назначил един вахтен да наглежда швартовите въжета на кораба и кранците. Нищо де, ще го извадят и до лятото пак ще плава. Не Морето е стигнало до хотелите, а хотелите са се наврели в Морето! Свикнете с мисълта, че плажовете не са солидни структури- променят размерите и формата си под влиянието на вълните и вятъра (които всъщност създават пясъчните плажове). Айде сега ханджийте- бегом при тези на които са плащали подкупи да си построят бараките до Морето, да си искат парите обратно.

Още повече, че по нашето Черноморие, земята постепенно отстъпва.

Бре, голям поглъщач е това проклето море!

Реално почти всички засегнати постройки от водата трябва да се бутнат, защото както се доказва с това, мястото им не е там. А този който е разрешил да се строи там, да се съди.

Тая година май на слънчка май ще тихо ! В . Симеонов ще най - щастлив , като победител !

Природата Майка си знае работата. Браво на нея! Защото никой не можа да надвие алчните мутри, презастроили плажовете ни, и сега това прави Природата!!! Поклон пред мъдростта на Приросата!

Жалко за корабчето. Хубаво беше. През 2015 г. ходих на разходка с него.

В сайта флагман пише друго-че се е напълнил с вода, и е заседнал, и веднага, след като времето се подобри корабът ще бъде ремонтиран.

Има и снимка. Корабчето е на 2 метра под водата на 2 метра от брега. Мачтите са над водата. Може да се възстанови, не е като да не може, ама цялото оборудване го пиши бегало. Двигател, навгации.

би трябвало да има застраховка, така,че щетите подлежат на възстановяване.

stan_posta@

Е, и двигателят се възстановява, какво му е !?

... намерили къде да го дръжат - на вода, понимаеш ли...

"Вълните са залели плажове в Несебър и Слънчев бряг " Чудо невиждано - вълни заливат плажовете!!! Сняг вали през зимата!!! Накъде е тръгнал този свят...

От тук нататък за скраб!Но пък на собственика е трябвало да му бъде ясно, че морски съд "на вода" не се оставя без надзор, не само по време на буря, а въобще... Колкото до разрушените заведения и хотели по брега, в края на краищата има закон, който определя на какво разстояние от брега може/не може да се строи.И то се измерва в стотици метри до там, докъдето вълните никога не стигат...

Тепърва ще нанасят поражения на бреговата линия на нашето Черноморие. Но българинът, в безумието и алчността си, нехае за това. Вж. докъде е било морето, изхождайки от следите по варовиковите хълмове около Айтос и Карнобат.

но по онова време динозаврите не са строили хотелите си до морето!?

Били май най-интелигентното племе по онова време. А иначе библ. потоп е бил тъкмо в Черно море. А всичко е обречено да се повтаря. Според едно предсказание морето щяло да дойде до Сливен. Може би затова селяните изкупуват апартаментите в София!

Това не беше ли оня кораб дето го осраха пиндосите?

Тъп си кат гъс. Типичен селски русофил. Предполага се, че имаш предвид "Томас Кук". Това е само "Кук" и е туристическа дървена гемийка.

Браво, хубава новина. Само майката природа може да се справи с човешката алчност и беззаконие.

дойде време човек да се радва на стихийни бедствия

Журналя......Имате ли въобще някаква диплома за завършено поне основно образование? Научете се да се изразявате!!!

И морето иска да се изчисти от строежите на първа линия! Уж на 200 метра от морето не може да се строи?!

Повече е издържал от доналд Кук памперса.

Сега хотелите на Несебър ще бъдат на нулева линия. Дори могат да развиват scuba-diving туризъм. За добри идеи винаги съм насреща.

Ам тъй де, те в морето направо да ги построят хотелите и заведенията, а после "Ау, тука май се наводнихме, големи щети, леле-мале". Ако може морето направо да бутне всичко дето е на по-малко от 100 метра от брега и да се реши проблема!

От европейското командване на ХААРП, ситуирано в Холандия, са недоволни нещо.

Можехте да пишете, че е потънал в пристанището на Поморие, както се вижда и от снимката. Както сте го написали потънал в Поморийския залив, може да се разбере, че е потънал като е бил на ход.

и не знаех дали искам да дочета за липващи хора на борда...

И природата не иска това, в което мутрите превърнаха Слънчев бряг.

Който дал той и взел! Къде ти у мутра акъл.Мутрата само прибира.Но и природата като не я уважаваш и съсипваш и тя си отмъщава като взима абсолютно всичко. Нищо, ще дойдат нови мутри с париците които са окрали от зимните курорти и ще го възстановят, защото чиновниците от общините и те хорицата им си живее.

Значи можело все пак да се разчистат плажовете от боклуци. Лошо няма!

Стигнах до "двупалубен"... ?!?!?

Ами явно си стигнал до втори клас в училище. Разбрахме, че не разбираш от кораби.

Гръцките "триреми" в древността са били на практика трипалубни кораби...

Тя държавата потъва, та някакъв си там кораб....

Ама така е по целия свят,нищо необичайно не се случва у нас,но разбира се се представя едва ли не ка то апокалипсис.В Ница всяка година без изключение морето поглъща плажната ивица и всяка година през април трактори и строителни машини насипват нов пясък и камънак и така е почти по по голямата част от Ривиерата.Така ,че нищо необичайно не се случва у нас,просто не сме свикнали да губим от природата щото българина мрази да плаща,но е перфектният експлоататор!