Корабът бе на пристанището в Поморие. Плавателният съд е потънал снощи в Поморийския залив, съобщи БТА.

Заради силния северен вятър са се скъсали въжетата на атракциона. Вероятно при следващия порив корабът се ударил в стената на пристанището, образували са се пробойни и се е напълнил с вода, съобщиха от Община Поморие.

Корабът "Кук" е двупалубен. Той извършваше по няколко курса на ден до острова. За инцидента е информиран собственикът на плавателния съд.

Огромни вълни заляха и Южния плаж в Несебър и буквално „изядоха” цялата ивица. Морето е стигнало до хотелите на първа линия, а приземните им етажи са наводнени.

Цялата плажна ивица в момента е под водата. Водната стихия частично е разрушила три от заведенията. Изцяло разрушени са защитните диги, които бяха издигнати в края на сезона за да предпазват пясъчната ивицата и обектите. Зимната буря е нанесла сериозни щети не само на брега, но и на временните преместваеми обекти върху него.

Има разрушени елементи от заведенията. В момента обектите са залети и наводнени, съобщават наемателите на плажа. Пораженията заради силния вятър и мощните вълни са огромни. Отстраняването на щетите ще започне веднага, след като вятъра утихне и водата се отдръпне.

"Възстановяването на пясъка и заведенията ще ни коства много инвестиции и труд, но ще се справим и плажът ще бъде отново в изряден вид", коментират от фирмата-наемател.

Морето погълна и Северния плаж в Слънчев бряг, след като огромни вълни разрушиха предпазните пясъчни диги. Морската вода е отнесла почти половината от ивицата по протежението й. На места вълните са достигнали чак до крайбрежната алея. От природната стихия са изпотрошени четири заведения, разположени на плажа, а много други са наводнени. Цялата крайбрежна ивица е затрупана от купища отпадъци, сред които дървени греди, камъни и автомобилни гуми, изхвърлени от вълните.

Бурното море завладя и варненския плаж, по брега има и много отпадъци, довлечени от морето. Силните вълни заляха и плажни заведения във Варна. Изпочупен е инвентар в култови заведения на централния варненски плаж. Варна е покрита със сняг, но транспорта се движи нормално.