Ядем опасни пестициди за 60 милиона лева

Над 60 млн. лв. е стигнал нелегалният внос на продукти за растителна защита у нас през 2016 г. За сравнение през 2015 г. той е възлизал на около 30 млн. лв.

Обратно в новината

Коментари - Ядем опасни пестициди за 60 милиона лева | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ПЛАЩАШ - ПОЛУЧАВШ

не мога да разбера защо мъчат народа като го убиват бавно и мъчително а не го затрият директно..... ааа щяло да се дигне патърдия

Еми то и опасни салами ядем ама никой не обръща внимание

Браво,къде е сега гЛав. пРокурор.

целта е не да не се внасят пестициди, а да се внасят само такива от Монсанто и BASF, които са много полезни не само за корпоративните джобове, а и за джобовете на БГ политиците.

Защо БАБХ на проверява какви пестициди има в произвежданите от фермерите храни? И ако намери такива, които са забранени - да ги УНИЩОЖИ!!!! Да видим тогава дали ще пръскат със забранени отрови. Злото трябва да се изкорени от корен - при производителя. След като му унищожиш отровната реколта на самозабравилите се фермери - следващата година няма да ползва такива отрови. А като няма кой да ги купува - няма да има и кой да ги внася. А ако хванат такъв "бизнесмен" - цялото му имущество да се конфискува и той на бесилото за умишлено тровене на населението.

Защото на г-н Антон Величков му налагат отгоре да спре проверките при Богоизбраните фермери. Не му налагам аз, а от по-горе. А по-горе кои са? Ами министри, депутати... и човека си пази службицата.

Е като ядете, вкусни ли ви се виждат?

О познавам един такъв който внася. Беше началник в МЗ, правеше първо кариера в СДС, после веднага се пренесе в НДСВ, сега е към ГЕРБ. Работи с легална фирма, но знае ли карай легално дали не върви и нелегалното. Защото е голяма далавера.

И аз познавам един дето беше Търговски представител в една много голяма фирма за пестициди. И си беше хванал двама клиенти в Свиленградско за да може да отчита дейност, щото колата с GPS. Та шефовете му не знаеха какви ги върши. Отива до границата със служебната кола, оттам с верни другари в Турция и после си разнася пестициди по земеделците на половин цена. И сега момчето спокойно си работи в друга компания мултинационал, та му е още по лесна търговията с турски препарати.

Пестицидите не са храна и не се ядат и в този смисъл заглавието е некоректно. Може да се каже, че ядем продукти с високо съдържание на отровни пестициди. Доколкото неотровни пестициди няма /самото название пестицид означава препарат убиец на вредители/, би било добре при писане на подобна статия да се посъветват хората как да с предпазват от тях. Така например в голяма част от случаите пестиците са по повърхността /кората/ на плодове и зеленчуци и доброто измиване /с топла вода и сапун/ и обелването на кората може да намали количеството на приеманите /а не "изядени"/ пестициди.

От познати фермери знам, че блъскат житото с колкото може повече пестициди, за да изкарат повече реколта, а никой не проверявал за отрови при купуването. Та имайте предвид какъв хляб ядем и защо сме No1 по онкоболни. После пак ЕС-то ни виновно..

Не беее, виновни са комунизмът, комустите, Русия и Путин. Така! Сега си яж пестицидите спокойно....

Житото, както се изразявате е най-малко блъскано с пестициди. Едно-две третирания и толкова. При това те се правят рано на пролет и не са от най-токсичните за топлокръвни. при цена 25ст/кг мислите ли, че някой ще дава пари за пестициди? Що се отнася до зеленчуковите, ами за да се опазят от вредители се пръскат с коктейл от пестициди ежеседмично, понякога и на три дни.

Важното е, че има аптеки на всеки ъгъл, понякога по две една до друга- да лекуват народонаселението. Важното е, че всяка втора реклама по телевизиите е за някакво лекарство- здравето преди всичко, все пак! Важното е, че по министерствата и ведомствата, отговорни за повсеместната съсипия на българската земя, да си изкарват времето си на топло и уютно много свои хора! Важното е, че дори когато прекупуваш отровите и да тровиш после дори своите деца, че ти излиза двойно по- евтино! А най- важното е, че няма народ- има население, които живее под наслов: " Ден да мине, друг да дойде!"

А хинина защо спряха? Защото е евтин и действа може би???

Пестицидите само част от отровите на пазара в България. Всеки ден влизат през ГКПП отровни зеленчуци, плодове и цитруси от Турция и арабските страни - безконтролно. Преди 2 години си спомнете нашумялата афера със 160 тона замразено месо на 20 години, внос от Ирландия, спомнете си за отровното месо, внос през Гърция от запасиоте на Шести американски фолот, споменете си преди десетина години за отровната американска царевица, заловена в Добрич, споменете си за отрвоните детски играчки, внос от Китай миналата година. С няколко думи = винаги се намира бизнесмен който да си направи "удара" да спечели, дори ако трябва да умори сънародниците си. Ето това наричам бизнес геноцид с помощта на държавата, която си затваря очите защото там в една Агенция дремят и спят и прибират рекет.

звучи много притеснително и ако е така то трябва да се шуми много по темата и да се вземат решения дори ако е нужно против волят на ЕС

ами в тоя сайт улавят шума и го заглушават

От Министерството на земеделието и храните обясниха, че контролът върху препаратите за растителна защита се осъществява от Българската агенция по безопасност на храните. И КАКВО ОТ ТОВА !!!

А защо това министерство не ореже субсидиите на тези които ползват забранени препарати? Щото то и бащата на министърката ги ползвал!

Ами борят се със символите на комунизма. Здрава храна за всички. Че то си е жив комунизъм. Така де и за онколозите трябва да има нещо.

Защо ядем опасни пестициди?! ЗАЩО?!? ЗАщо имаме Агенция за безопасност на храните?!?

Вие, с минуса, напишете какво мислите!

А в супермаркетите е пълно със зеленчуци от Турция.

българите тровят своите сънародници, това се нарича обикновен фашизъм.

Спокойно, дами и господа! Изследване на U.S. Centers for Disease Control and Prevention през 2016 показва, че 75% от представителите на най-великата нация на света имат повишено съдържание на пестициди в урината. А ние драпаме да внасяме земеделска продукция от там :)

Като ни е такава държавата, ще ни заливат с опасни препарати.Няма никъде контрол.

И защо все още няма нито един обесен? За умишлено отравяне на населението, в особено големи размери? Цацаров спи, или прави предизборен пиар на Герб...

Е, сега още повече ще изберем българското!

българската лютеница и сокове - основно произведени от тиква и изкуствени аромати, подсладители, бои и други гадости. Избери български гетчуп с изкуствено нишесте и други гадости. Избери българското месо, бъкано с хормони и антибиотици. И всичко контролни органи само лапат пари и мълчат като ТПЗ

Нашите коментари тук са без особено значение. От значение обаче е ЛИПСАТА на коментар от Бъчварова и Горанов. За една година ДВОЙНО по-голям нелегален внос на отрови. Пореден успех на МВР и МФ.

И ПОСЛЕ СЕ ЧУДИМ ЗАЩО ИМА ТОЛКОВА БОЛНИ ОТ РАК????

покажи ми поне един,няма рак в българия,хората живеят по 120 г.и нагоре.вероятно това е доказателството,че са богоизбрани,кой купува храна,произвеждат си по малко от градината,ядат най-чистата и здравословна храна

Поредната статия, която ни кара да купуваме скъпи стоки на определени фирми. В тази връзка - Лекарствата в Турция са също два пъти по-евтини от тук - И те ли са отровни ? Румънския бензин и газ скапват автомобилите ни, затова по добре да купуваме скъпо от нашите си бензиностанции нали ? Този филм съм го гледал.

Лекарствата в Турция са евтини, щото такава е държаавната политика! И са истински. Пестицидите в Турция също са евтини, защото не са толкова "пречистини" като еврогейските. Турските пестициди не са фалшиви, но някои активни вещества са забранени да се използват в ЕС. Та препаратите са истински, но ...нелегални. Такава е политиката на ЕС.

То не остана какво да се яде Това го правели от пенсонното да няма пенсионери и да не могат хората да се пенсионират все до 65 години тези пестициди ще те отровят Единственто решение е въжето

българия-малко народ-процентуално много мошенници на глава на човек!

Отхвърлянето на нашият свят Създател и поддръжник заради греха и масонският социален инженеринг осъществяван чрез масовите медии и "образователни" институции, води до бърз духовен и физически упадък на народите. Покварата е тотална и моралните стандарти падат с всеки изминал ден. Такова общество не може да съществува дълго и ако Бог не се намеси навреме не би оцеляла и една жива душа. То живее според принципите на хаосът егоизъм, лъжа , нелюбов, гордост и суета.

Вече започнаха да се отразяват и на умственото състояние на този нещастен народец. Плешиви дебелаци с гърди и жени с брадясали устни вече не правят впечатление. Скоро иде пълната мутация. Дано така като последен шанс объркаме избирателните списъци на мераклиите.

Тези са с "незнайно" производство и са опасни. А Монсантовските - БЕЗОПАСНИ?!?! Явно това се опитва да ни втълпи в главите тази "новина"...

това трялва да се криминализира а не просто да се слеиди -заради такива неща хората се разболяват от рак и после се чудимзащо тези болести се увеличават -това е геноцид

А къде са бълг власти, отговорни за този процес?! Или някой умишлено трови бълг. народ, а бълг. политици са в ролята на китайски маймунки?!

Как къде са. Българските политици гробари и подобни усилено съдействат на убиването на българите. То си казват: бойни отрови вещества. Точно специалността на пожарникаря. То затова му трябва граница с разбутана ограда.

Не се съмнявам в това,което сте написали.Ние съсипахме нашите заводи за торове и сега внясяме от Турция,Македония боклуци.

"Ядем опасни пестициди за 60 милиона лева". Аз лично на филия си ги мажа, макар че и на фурна не са лоши. ;) Извадихте пак гръмко заглавие.

нали няма ТКЗС що па да не ядете пестициди от кеф!

Трябва да се публикува кои са тези препарати и няма да ги купуваме.

Та какво да се публикуват имената на препаратите! Препарат щом няма етикет на български език е НЕЛЕГАЛЕН. Иначе, може и да не е фалшив и съдържанието да отговаря на описанието.

Егати чудото чуек!за пари ни таковат таковата чуек.

Капитализъм, чу'ек :)

това съобщение не е шега - ако не сте чули най-използвания пестицид превръща мъжките жаби в гейове - като в лабораторни условия отглеждат мъжките жаби във вода с контролирани концентрация на пестицида, всички мъжки жаби стават гейове! по същия начин биологичния вид бял човек е изложен на явен геноцид!

професорът от един от най-елитните в света университите - Бъркли в Калифорния, който излезе с тези резултати от изследванията се опитаха да му е... м...та и накрая просто покриха новината!

Дай някакво име на професора или статията. Или името на пестицида. Искам да прочета и да пусна молекулата на симулатор на метаболизъм на бозайници. Не знам в какво прави пестицида, но в япония изчезват мъжете със годна да оплоди сперма. И е много сериозен проблем. Качеството наспермата на много 25 годишни е като на 60 годишни.

Напишете в Гугъл "клиърфийлд рапица", "клиърфилд слънчоглед" на кирилица и ще се убедите, че ГМО-то си се продава и сее у нас безпрепятствено. Попитайте пчелари какви са последиците!

Г-н/г-жо упс. Сортовете, при които се прилага клиърфийлд технологията са създадени чрез класическа селекция. При ГМО има интродуциране на гени от друг вид. Та влезте по дълбоко в материята. За сега сте неподготвен. Иначе противник съм на ГМО.

Тези, дето ми цъкате минуси явно сте за ГМО.

Препаратите са забранени у нас, а ни внасят домати, краставици, пипер ...та и нар отровен третирани точно с тези забранени у нас препарати. Забраняват приложението им у нас, щото направо да си ги хапваме и то в доволни количества!

Точно така е. Препаратите са разрешени в Турция и Полша и не може да сложим санитарен контрол за тези зеленчуци нито на границата нито на супермаркетите. Защото са подписали не знам си какво. Вероятно куневица.

ГЕБРИТАНЦИ ПРАВИЛИ ГИНЕТИЧНИ ИЗСЛЕДВАНИЯ В ИСЛАНДИЯ (ЗАЩОТО Е ИЗОЛИРАНА ТЕРИРОРИЯ) СА УСТАНОВИЛИ ..... ЧЕ ХОРАТА С ГЕНЕТИЧНИ МУТАЦИИ КОИТО ТЕ ПРАВЯТ УМЕН ИМАТ ПО-МАЛКО ДЕЦА .... И КОЛКОТО СА ПОВЕЧЕ "УМНИТЕ МУТАЦИИ" ТОЛКОВА СА ПО-МАЛКО ДЕЦАТА - ДЕМЕК УМНИТЕ ИЗЧЕЗВАТ :)))) ...

Нищо и няма да се направи в скоро време. Вече не се върти куфарна търговия, а цели камиони с турски РЗ препарати влизат. Има си турски представители за България. И това мисли ли някой, че от БАБХ не се знае? Знае се и то много добре! Въпросът е: Кой възпрепятства проверките там където трябва да се проверява? Тръгнали да проверяват агроаптеките?! Защо? Отчитане на дейност! И там даже е избирателно! След като днес с ушите си чух на срещата на Българска асоциация растителна защита, че бащата на министърката на земеделието в оставка бил фен на турските препарати! Оттук на сетне нужен ли е коментар?

А за КОКА КОЛА- БЪЛГАРИЯ прокуратура няма ли? НИЕ сме второ качество хора, нали? За европейците напитките са със захар, а за нас - с аспартан. И после РАК. Нали "расизмът" е осъден от ЕС? МАЙ ЩЕ ТРЯБВА ДРУЖНО ДА ОСЪДИМ КОКА КОЛА, щом като Държавата и институциите са мащехи за народа и децата ни!

Подсладителят се нарича 'аспартаМ'. Стандартната кола е със захар, с подсладители е само Coca Cola Zero. И не на последно място, пиенето на безалкохолни напитки не е задължително.

Голяма работа как се казва. Кока кола е вредна. След като е вредна трябва да се забрани. Само един тип кола бил вреден. Достатъчно е само една бутилка да е вредна ако е пусната умишлено.

И КАКВО? КАКВО Е ПОСЛЕДВАЛО? ПОСЛЕДСТВИЯ, СЪДЕБНИ СТЪПКИ, ЗАВЕДЕНИ ПОД СЪД, ОСЪДЕНИ? САМО КАНСТАТАЦИИ! Няма такава държава по света! САМОУБИВАЩА СЕ! И ТО С УДОВОЛСТВИЕ!

А реакция и законови мерки от Парламента???????????????? НС и депутатите ги избираме да коват законите и да защитават народа. Значи НС е за закриване. И по още много въпроси бездейства.

Закриване...чрез разстрел!

Еххх, какви пестициди имаше по живково време. Образцови. Социалстически.

При Тато не беше така. Тато ни Янко лично отглеждаше зеленчук и плод на село в Правец и хранеше екологично и по комунистически народа.

ОТРОВАТА Е В ДОЗАТА.

кви ги дрънкаш, бе? нали били забранени,от военната индустрия вещества? Ти на баба Гица ли се доверяваш за дозата?

gonzales

тепърва ще пада ядене на отрови. просто друго не се предлага.

За съжаление това е обратната страна на пазарната икономика. При социализма такова нещо не можеше да се случи, а при пазарната икономика целта е печалбата и всички средства за постигането й са добри.

Абсурд. При соца не са ни информирали дори за чернобилската катастрофа, която е подложила на сериозен риск половин население на страната, камо ли за някакви си пестициди.