Омбудсманът Константин Пенчев: БНБ не желае да работи

На всички е ясно какво стана с КТБ – една бутикова банка беше превърната в супербанка с помощта на институции и на много правителства, заяви Константин Пенчев.

Обратно в новината

Коментари - Омбудсманът Константин Пенчев: БНБ не желае да работи | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Парите не могат да изчезнат, те са преместени някъде... законно или незаконно. Ща не разследват, защо искат да замажат всичко?

Браво г-н Пенчев, напълно споделям позицията ви. Само немога да си обясня, как и от къде журналиста Сашо Диков е получил списъка на вложителите в банката. Ако е официален документ, то настоявам за вашата намеса и публикуването му в мрежата.

Тези приказки вървят с далновидност, а не постфактум. Днес е късно. Липсват едни пари в КТБ, а някой иска да замаже проблема с пълното мазало в дейността на една банка.

Наистина БНБ без парламент не може да направи нищо. За някои е изненада, за други - напротив. В Холандия (покрай ипоте1ната криза в САЩ 2007г.) беше пред фалит една от най-мощните банки. Правителстото направи една "инжекция".. и вложителите дори и не разбраха, че парите са им били застрашени. Това е нормаланата реакция - освен ако целта не е друга.

НО ПЪК ЕНЕРГИЙНАТА МАФИЯ ЖЕЛАЕ ДА РАБОТИ...... ДА АМА В СВОЯ ПОЛЗА

имам само една малка забележка. не "бнб не иска да работи", а назначените в нея не искат да работят за обществото, защото ще нарушат правата на господарите си, на които са се продали да им бъдат послушни. (това объркано ли ви е, или да ви го напиша малце по-бавно, точно като за слабоумни)

Банка за развитие на Пеевски. Държавната ББР продължава да рефинансира свързвани с политика от ДПС дружества. Последното е "Водстрой 98" с 46 млн. лв. Кредит. Нещо повече - според последните отчети на ББР към юни общо отпуснатите от банката кредити към фирми са 680 млн. лв., от които 120 са отписани като обезценки.

Омбудсме трябва да говориш без заобикалки. Ти си този който тябва да каже нещата с истинските им омена ,първо !!!!! и след това да кажеш кои трява да бъдат линчувани от народа и да им се отнеме имуществото и чак след това да говориш за последствията.Без да бъде отстранена и наказана престъпността и нейните извършители не трябва да се търсят решения.Решенията са следствия и те трябва да се степенуват първо с наказания за извършителите.Бъди достоен ако можеш ,ако не си ИДИ ДОСТОЙНО ,НО ПАК СЪС ИСТИНАТА

Браво! Това е коментар на място! Тежи като камък на мястото си, защото ИСТИНАТА И САМО ИСТИНАТА! За престъпниците има затвор. Ако съм потърпевш само аз - оставете. Потърпевши са всички направили депозити в КТБ. В БЪЛГАРИЯ се е установила порочна пратика във финансовата институция с името ИЗТОЧВАНЕ! И мания за създаване на РЕЗЕРЕВИ и ИЗЛИШЪЦИ. Определено нещо не е наред.

ми и ти маж си допринесал за резервите. отишал си в ктб за високи лихви, когат цял свят едва прави 1% от банкови влогове. от каде ктб ще има такива приходи освен от надуване, ас какво следва ....източване. така като гледам по хронологята маж надуването е станало по времето на герб. трябва да се види кога аец и енергото са влозсили в ктб и от там ще видите кои е покровителствал това надуване. сега вече е късно да се пишат писма. бнб трябва да баде слозсена под ецб надзор. предполагам че около изборите някои ще извади тези бъкии на яве.

Може да фалира предприятие, завод или фирма, но банка - НЕ! Преместването на парични маси не е ФАЛИТ! А , ПРЕВОД - ако е документиран с касов ордер, и ГРАБЕЖ, ако няма документи за преместване на паричната маса. В България за съжаление Темида не е писала закони за подобни казуси, понеже е помислила Българите за откачалки. Но, когато идеята е подхвърлена от някъде, това е престъпление по високите етажи на властта!!! И престъплението се нарича ГРУПОВО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!!! Синоними : мафиоте корпорате банкерс

Как да не може? Отпускаш заеми, от които 2/3 не се връщат - обявяват се за несъбираеми и банката фалира. Ако примерно е отпуснала 1 млрд на Малайзийските авиолинии, а те след 2 катастрофи фалират - няма как да обвиниш банката-кредитор, че е знаела какво ще стане и е отпуснала обречен заем, нали?

Първо си кажи колко милиона имаш в тази банка и какви проценти си получавал.

А когато теглиш заем какъв е процента???

minush@

аз нямам милиони и не съм си влагала депозитите там, НО когато започнах работа директно ни беше казано, че заплатите се превеждат в тази банка и ти откриват веднага сметка. Така сега моята разплащателна сметка с някаква налична сума в нея е блокирана. И като нямам милиони вътре с голям лихвен процент, а някакви дребни спестени пари.....какво, нямам право да се оплача и да си искам парите ли?!

val55

Още малко и НСО няма да може да опази от частна "любов", и интереси доста хора от банковата система. Защо не се прави нищо толкова време? Как ли държавата, ще даде над 8 млрд./ така се говори, но дано се лъжа в преценката си/, което и е целта на далавераджиите от КТБ и БНБ. То, БНБ декларира, че не може сама да се справи със ситуацията .... Другите банки също трябва да се замислят дали да работят нормално или и те..... Както вървят нещата всички искат оздравяване на банката, но с държавни пари, а изиграните, ще са..... Вече има гръмнат банкер, но не дай Боже да се повтори отново, но каквото повикало такова се обадило.... Да чакаме ли след 21/09/2014г. поне така твърди..... Стана пределно ясно, че държавните институции са длъжник на много хора и фирми, както и на народа си. Избора е техен, а rpt от преди години едва ли, ще има. В създалата се ситуация избора е само един/който го знае/..... Страшничко нали и няма лабаво!....

Аве дали руснаците не направиха атака на банката с помоща на петата си колона тук

Много банки фалираха последните години в света, САЩ, Испания, Ирландия, Гърция. Самата международна система е така направена, с 8% активи управляваш останалите 92% капитал на вложителите. Парите на вложителите банката ги е взела и ги пласирала на кредитополучатели, най-вече дългосрочни кредити за покупка на жилища. Тук идва момента на спекулата или умишлено фалиране на банката, достатъчно е 10% от вложителите което може да е един човек или компания изтегли парите и банката вече е във фалит, отделно настава паника и другите вложители почват да изтеглят влоговете. За разбирачите само да намекна че има една международна финансова структура която умишлено фалира определени банки, схемата е проста слага капитал над активите след известен момент изтегля капитала и банката фалира. За КТБ мога да кажа, да може би имало нарушения от страна на банката, в смисъл лоши кредити или с други думи източване на пари или кражба, обаче те едва ли са повече от 100-200 милионна и те не биха могли да срутят банката. Тук имаше организирана атака върху банката, изтеглят капитала, в също време пиар агенция разпространява слухове и се обажда на вложителите. Няма какво да нервничи този на снимката, който има под 100 хиляди ще бъде 100% обезпечен, останалите няма да загубят повече от 10-20%, че откраднатите пари са малко + загубата от преструктуриране или продажба на банката.

Ами нали ти гласува за това Кюлево създание да стане шеф на БНБ , с тъпия ви цар го измислихте, а ти като шеф на ВЪРХ. СЪД каза че всичко върнато на царя е законно и му се полага...сега да кажеш нещо ??

Нищо лично, никакви пристрастия, но на тази снимка господин Пенчев ми прилича на един герой от филма "Семейство Адамс"...А Искров какво да предприеме....Околосветско пътешествие? Не. По-добре към Централен Софийски Затвор.

трябва да се разберем, че става въпрос за парите на средната класа, до колкото я има в България. Тези около 250 000 пенсионери, които са си сложили до 2000 лева за висока лихва са изключение. Те обаче са редовни гласоподаватели и представляват 7-9% от хората ходещи на избори. Мисля, че това е кокала! Колкото до господин Пенчев през следващата година трябва да е пенсионер, но ще си изкара мандата. Може би, се бори за нов?

Защо се правите, че не разбирате какво е било предназначението на тази банка. Малко са хората с малки вноски които според закона ще им бъдат върнати, но не виждате ли, че там има и доста големи риби с 1,2,3 милиона. Защо са им големи лихви и това ли е причината да си вложат парите точно в тази банка, има нещо доста смущаващо. Както през 1997г. така и сега всичко е по сценарий, тогава се яви човек с лента на главата, а сега има друг който също иска да спасява държавата.

БРАВО ГОСПОДА ОТ ДИР-а От ДАНС ли ви наредиха да изтриете изказването ми, в което се твърди, че проблема с невъзможноста да бъдат използавни 15 -те милиарда евро резерви на БНБсе крие в изискванията на ВАЛУТНИЯ БОРД забраняващ на националната банка да РЕФИНАНСИРА БЪЛГАРСКИ КРЕДИТНИ ИНСТИТУЦИИ!!!!!! Да господа от ДИР-а, ТОЧНО ИЗИСКВАНИЯТА НА паричния съвет БЛОКИРАТ дейноста на БНБ и я лишават от възможноста да рефинансира изпаднали в ЛИКВИДНИ ЗАТРУДНЕНИЯ БЪЛГАРСКИ БАНКИ!! Това е нормалната практика във всички нормални държави - НАЦИОНАЛНАТА ИМ БАНКА ПОДКРЕПЯ ЛИКВИДНО ИЗРЯДНИТЕ ЧАСТНИ БАНКИ КОИТО СЕ НУЖДАЯТ ОТ ПОДОБНА ПОДКРЕПА !! В БЪЛГАРИЯ КАТО ЕДНА НЕНОРМАЛНА ДЪРЖАВА ВАЛУТНИЯ БОРД ПРЕПЯТСТВА ДЕЙНОСТА НА БНБ!! ЗАЩО ЛИ ?? ЗАЩОТО ВСИЧКИ АКТИВИ НА УПРАВЛЕНИЕ ЕМИСИОННО НА БНБ В РАЗМЕР НА БЛИЗО 15 МИЛИАРДА ЕВРО СА ИНВЕСТИРАНИ В ЧУЖДИ БАНКИ ИЛИ ПОД ФОРМАТА НА ДЕПОЗИТ / 3.5 милиарда евро/ ИЛИ ПОД ФОРМАТА НА ЗАКУПЕНИ ЦЕННИ КНИГИ ИЗДАДЕНИ ОТ СЪЩИТЕ ТЕЗИ ЧУЖДИ КРЕДИТНИ ИНСТИТУЦИИ КОИТО БНБ ОСЧЕТОВОДЯВА НЕ ПО ТЯХНАТА ПАЗАРНА СТОЙНОСТ , А ПО НОМИНАЛА ИМ !! КОЛКО ОТ ТЕЗИ БЛИЗО 12 МИЛИАРДА ЕВРО В ЧУЖДИ ЦЕННИ КНИГИ СА ТОКСИЧНИ БЕ ГОСПОДА ОТ БНБ?? ЗАЩО С ИЗИСКВАНИЯТА НА ПАРИЧНИЯТ СЪВЕТ ПРАВИТЕЛСТВОТО И БЪЛГАРСКИТЕ БАНКИ СА ЛИШЕНИ ОТ ФИНАНСОВАТА ПОДКРЕПА НА БНБ?? ЗАЩОТО ПЕЧЕЛИВШИЯТ ОТ ТОВА СА ЧУЖДИТЕ КРЕДИТНИ ИНСТИТУЦИИ!!! НЕ Е ЛИ ВРЕМЕ НЯКОЙ ДА ПОПИТА ИСКРОВ - каква е печалбата на БНБ от инвестиционната политика на БНБ , ако може да се говори изобщо за печалба !!!! БНБ НЕ Е БЪЛГАРСКА НАЦИОНАЛНА БАНКА И ТОВА СЕ ЗНАЕ ОТЛИЧНО ОТ ТЕЗИ КОИТО СА В ЧАС С ТАЗИ МАТЕРИЯ !!

намали малко комунистическия плам. Погледни проблема от всички страни. Пример БТК има на депозит на 150 милиона. В същото време и ипотекирана за много по-голяма сума. Къде беше БНБ, когато трябваше да се упражнява контрол. Как се разрешава на лице да купува банка и месец след това се обявява, че е в фалит.

Господинчо, Толкова си далеч от ставащото, че дори не знаеш кой е в момента собственика на БТК, а превеждаш хипотетични примери които са несъпоставими с истината!! Твърдиш, че банката е източена, КОЕТО Е ВЕРОЯТНО НО И НЕДОКАЗАНО! ЗА СМЕТКА НА ТОВА МОЕТО ТВЪРДЕНИЕ, ЧЕ НЕЗАВИСИМАТА ИНСТИТУЦИЯ БНБ КОЯТО ТРЯБВА ДА РЕШИ ПРОБЛЕМА С ЛИКВИДНОСТТА НА БЪЛГАРСКИТЕ БАНКИ Е ЛИШЕНА ОТ ТОВА ПРАВО ПО СМИСЪЛА НА ЗАКОН КАСАЕЩ ПРИЛАГАНЕТО НА ИЗИСКВАНИЯТА НА ВАЛУТНИЯ БОРД!!!!!!!!!!! НЕ Е НОРМАЛНО ЦЕНТРАЛНАТА БАНКА НА ЕДНА ДЪРЖАВА ДА НЕ ПРИТЕЖАВА ИНСТРУМЕНТИ ЗА ВЪЗДЕЙСТВИЕ ВЪРХУ ПОДУПЕЧНИТЕ И БАНКИ, КОИТО СА НАПЪЛНО НАЯСНО С ТОЗИ ФАКТ!!! КАКЪВ КОНТРОЛ ЩЕ ОСЪЩЕСТВЯВА БНБ КОГАТО ТЯ НЯМА ПРАВА ЗА ВЪЗДЕЙСТВИЕ ВЪРХУ БАНКИТЕ??!!!! КАКВО ЩЕ НАПРАВИ БНБ АКО НАИСТИНА В КТБ НЕЩАТА СА БИЛИ ТАКИВА КАКВИТО ПРЕДПОЛАГАШ? Ще лиши КТБ от РЕФИНАНСИРАНЕ ЛИ , или ще я глоби??? Благодарение на ПАРИЧНИЯ СЪВЕТ , БНБ се е превърнала в дърво без корен!!! ВКАРВАШ МНОГО ЕМОЦИИ , А СИ МНОГО ДАЛЕЧ ОТ ПРОБЛЕМА НА БАНКИТЕ И БАНКОВАТА СИСТЕМА!!

Ти какво искаш умнико, да падне борда и пак да обират скромните спестявания на хората с инфлация както 1996г?!

За да има справедливост Г-н Пенчев е необходимо с или без помоща на държавата,всички вложители които имат влогове в КТБ да си получат сумите по влоговете в размер на доказаните прозрачни доходи с платени данъци за тях. От там нагоре,за крадените пари и доходите без платени данъци - да са си правили сметката като са искали да богатеят с високите лихви които им е предлагал Цветан Василев!

Ми, бабо, ми тия с прозрачните доходи, кой им е крив ,че от алчност си вложиха парите там ???? Що, бабче, аз трябва да ти плащам за алчността ти ? Както е казал народът "Сухо дупе, риба не яде!". А Бай ти Ганьо е казал :"Имал си бол пари- дал си!" Така че, бабе, ти се ориентирай да не гледаш само сапунерки ,а да слушаш, че напоследък много ви обират по телефона, което от самосебеси показва колко ви е акълът! Алчност и никакъв умствен багаж!За съжаление .

Ами защото има закон. А той казва, че до определена сума парите са гарантирани от държавата. Простичко звучи - има закон - спазва се.

Съжелявам,че нямах време вчера да ти отговоря.Нямам пари нито в тази нито в някоя друга банка, но съм на страната на хората изработили парите си с пот и кръв!!!

търсете станишев и мая.

За какво са ми?

Цветан Василев е работил за 6 -то у -ние преди 89 г.

е школата за най - добрите банкери.

Каква държава има въобще та да бъде събаряна бе. Вече година ли стана хората си гледат "гарантираните" влогове, такава подигравка. Колониален съветски лагер от 1944 насам, с имитация на многопартийна система след 1989-а - това ли е държавата дето ще бъде събаряна. Че последните 10 години спряха и да си правявт труда да намират убедителни ченгета-актьори за имитацията, отдавна никой не гласува при тоя "избор", карат изцяло на фалшификация на участието.

Браво !

дя-до

Аферим, омбудсмане (не са докачай, ма нали си такъв)! Ми да направят нещо, бе! Ам тъй, де! Ей го, ти как направи нещо. Сега и те да са потрудят кат теб!

Искров е нагаждач, успя 2 мандата да спечели. При царя и комунистите. Екипът му е изцяло избран от него самия. Каква е отговорността на вицетата на БНБ във времето? Там имаше до скоро едино вице - Румен Симеонов, два мандата зам.гуверньор, сега Изпълнителен Директор на Тимбнката ЦКБ? Всеки месец Искров и Симеонов са получавали материална благодарност за да си затварят очите от Василев-КТБ. Да не се правят на ударени. Цацаров ги знае тези неща. Още повече излезе информация, че Цв.Василев е агент на ДАНС. Тяхната отговорност каква е?

Ще предприеме това, което предприеха Църцърков и останалата измет - ще се почешат по малките топчета!

Мисля че е време вече някой по одговорен като искереф, да обяви ктб. за пирамида, каквато по начало си е била, а вложителите да го признаят за фараон и да го балсамират.

БНБ е една порочна структура, която уж е народна но не съвсем. Прибират комисионни за жълтите стотинки, които май са официално платежно средство. Не знаят какво става в банковата сфера, а УЖ това им е ресора. Няколко управителя на тази институция бяха за затвора, но не са. Едно време се наричаше рефинансиране на търговските банки. С две думи дай ми кеш десет бона, а аз ще ти дам милиони за нищо.

В БНБ и останалите държавни предприятия работят само асансьорите... Победа, победа!.....

Пенчев, не само БНБ не желае да работи. Няма държавно учреждение, а те са хиляди на тази малка страна, което да не е пълно с хора, които тряскаво разработват по цял ден схеми откъде какво и как да откраднат. Единствентото, което правят,е да обсебват. Веднъж в живота десницата им е дала възможност да си оправят хала, а останалите - вълци ги яли. сега ако не се насмукат и избягат от възмездие като крадци и криминални типове, кога друг път? Победа, победа!...

Не разбирам , защо хората с нормалните/сравнително малки/в КТБ не протестират, не могат да се организират, примирени са вече или са малко на брой . И защо не вложителите в КТБ не ги подкрепят. Български дух ? Явно е минало

И аз това не разбирам.Вложих си всички спестчвания от чужбина.Под минимума от 100 000е.Бягам от работа връщам се в Бг за митингите и какво, събираме се 50-100 човека.Ако това сме всички глупаци в Бг с мед да ни намажеш.Къде са другите хора с доходи до 100 000 лв защо не са на улицата.Двойно се срамувам- едно че съм глупак второ че съм от страхливо племе което не се вдига да защити собствените си пари.Вобще не обсъждам хората които имат пари в други банки и си мислят че това което става в КТБ не ги касае.Да сте живи и здрави и ако можете избягвайте българското

В учебниците по икономика пише,че при въвеждане на Валутен Борд,функциите на Централната Банка се изземват от така наречения Паричен Съвет......Та,г-н Пенчев да си отговори,защо БНБ не работи - или и е казано да не работи.

Ма ти и учебници четеш? И кво пише там, кога се въвежда борд и с каква цел?

Ами те това целят-да се легализира разпада на държавата за да няма кой да им търси отговорност.Какво губят-парите,имотите и метресите им са навън, тук са само фирмите им.

Оказа се, че фирмите са ипотекирани. Около 40% работят само за да плащат ипотеки. Други 30% са с мижава печалба. Та това е, големи фирми, но източени от собствениците.

Вместо на искров, на Пенчев трябва да му сложат охрана,защото единствен той заяви открито,че това ,което става си е пресъпление.И защото онези са мерзавци, за пари са готови на всичко.Там няма човечност, за мъжкарство да не говорим, обикновенни гювендии са тези от финансовия и полит." елит" на България.Не в Барселона да си направят имения, където ще да е те са си крадливи цървули!

Константин Пенчев е един от малкото останали достойни хора! Да имаше още няколко подобни нему управници има шанс да изплуваме, но уви ...

Повечето българи са против спасяването на КТБ и изплащането на целите влогове на вложителите, само защото са завистливи, бедни и прости. Преди да се ядосате имайте предвид следното: Всяка вноска на сума над 10000 лв, трябва да се обясни какъв произход има; почти всеки влог над 100000Е води до данъчна проверка на НАП. т.е. тези пари, в болшинството си, са след платени данъци. Правилото за изплащане на до 100000Е , никога не е влизало в сила - банките винаги са изплащали пълния влог на вложителите си ( единствено изключение е Кипър, заради руските капитали там ). Ако изплашиш богатите хора, те лесно ще намерят къде да се преместят, но държавата е свършена без капиталите на богатите.

Има си закон за фалитите,има си закон за гарантиране на влоговете,има си наказателен кодекс -да се приложат и готово....

истината е че този фонд за гарантиране на флоговете е празен. Този закон е само на книга.

Лъжеш кат дърт циганин. В мрежата има публикувани подробни инструкции на БНБ към банките кога да уведомяват за съмнителни операции. Който е в сектора ги знае като "Отче наш". Също така работещите в сектора знаят много добре, че нищо не се обяснява, ами се попълва една хвърчаща декларация. Та ако ти ми твърдиш, че като си попълнил тази декларация и си внесъл милиони в КТБ те са вече чисти, кво ти пречи преди евентуално да ти ги изплатят, да ти направат една данъчна ревизия на теб и фамилията ти за 5 години назад? Имаш ли от какво да се притесняваш?

Вярно е, но кой им дърпа конците и на Пеевски и на Цв. Василев ?

трезора на КТБ работи, звъняха ми да ми искат 250лв годишна такса. Всеки нормален човек би разделил парите си в няколко банки.

Прав е Бай Косьо Пенчев. Може и някои да го принизяват, уж че с неговата позиция нищо не се решава, но не е така. Той има глас, при това много важен за българското общество, и както виждаме, човекът иска да помогне именно на тези, които са имали нещастието да си оставят парите в тази пробита банка. Не бива в никакъв случай да се стига до там, тези хора да станат жертва на крадците, защото от КТБ е крадено като за световно. Нека извадят списъка с имената на криещите там милиони или вземалите от там необезпечени кредити за милиони. Защото точно те са изпразнили банката, а не дребните вложители. Тези крадци трябва да бъдат наказани. Само че, кой да ги накаже, като няма държава у нас? Къде са Бисеров, Любо Пъпката, къде са крадливите кметове Софиянски, Рашев и др., къде са доказаните мошеници от парламента и общините? Невинни и чисти като сълзица... Точно това е агонията на обществото ни!

голямата вина пада на бнб тои е наи вишата финансова институця и всичко минава през него.има контрол над вишките големи трансакции.но за съжеление не му се чува глас бнб е в кома

исторята с ктб ме напомня на финансовите пирамиди едно време но в по съвременнен вид жалко за българя и за хората.

От вътрешна информация на Инициативният комитет за финансова и банкова стабилност, казаха, че квесторите в КТБ не са работили цели 20 дена ( 21юли - 10август), но ще получат възнаграждение от 1,6 милиона лева. Болщой спосиба Искров!

На АБСОЛЮТНО ВСИЧКИ НЕПРЕДУБЕДЕНИ е ясно, че ВЕДНАГА трябва да се върнат гарантираните ПО ЗАКОН влогове до 100 000 евро. Така ще се спаси поне част от сринатото от досегашните ПРЕДНАМЕРЕНИ действия на БНБ председателя Искров, доверие в банковата система. Нищо не пречи, след тази задължителна, оздравяваща крачка, да се продължи да се разследват хората/фирмите, получили необезпечени КРЕДИТИ, и ГЛАВНО ПРИЧИНИТЕЛИТЕ НА ИЗКУСТВЕНАТА ПАНИКА, ЦЕЛЯЩА СРИВАНЕТО НА КТБ.

Искров е изтеглил своевременно депозитите си не само от КТБ, а от всички Български банки.Доказателствата са публикувани в mignews.info - няма как да изпиша целия линк, защото дир-а не позволява. Значи се е възползвал от служебното си положение за лично облагодетелстване. Само това да беше, трябваше вече да е арестуван. Но освен този факт има и друг - значи той е знаел за готвения погром срещу КТБ и цялата ни банкова система и не само, че нищо не е предприел, да го предотврати, а напротив, и до момента прави всичко възможно последствията от "заверата" да се задълбочават с всеки изминат ден.

Един от начините, по които Делян Пеевски се е ползвал от КТБ е като е купувал (чрез майка си Ирен Кръстева) скъпи имоти за по няколко милиона лева, а след това ги е ипотекирал за двойна сума в банката на Цв. Василев, естествено с неговата протекция. После, след като вземе двойно по-голямата сума, дори да не обслужва ипотеката, печалбата му е двукратна, а това са по няколко милиона на имот. Който иска може да провери за колко е купила през 2011 г. Кръстева къщата на ул. Асен Златаров 1 в София и за колко я е ипотекирала в КТБ малко по-късно. Впрочем, къщата е необитаема от момента на купуване, въпреки че наемът й може да носи стотина хиляди евро годишен доход! Но очевидно такива "дребни пари" не са интересни за видното семейство, което си играе с десетки милиони.

Мисля, че спасителите на КТБ изчакват да ферментира общественото мнение. Защото да се спаси КТБ, значи да се накаже целият български народ. Персонално и поименно. И никога да не се изнесат имената на виновниците , и най важното на истинските крадци, защото парите са в някого и мисля, че се знае в кого са. Но може да се окаже, че са в самите спасители..

Спасяването на КТБ може да стане с парите на частни фондове а не от Гаранционния фонд. Това е единственото нормално решение. Но Искров има за цел да срути банката и ще отлага колкото може. Зад гърба му стои Пеевски

Сега всички умуват как да нахлузят на народа да плаща липсите в КТБ! Това не трябва да се допуска. Ето - в Кипър като фалира банката - редукция на влоговетете. Изплащат се до гарантирания размер, а за другите - редукция - до където има пари. Няма бедняците да плащаме милионерските влогове в КТБ!

Именно. Само че поне според Цацаров работата е тъкмо обратното - дайте някак да изплатим на всички, защото иначе щяла да се дестабилизира "системата". Ами тя системата (БНБ и др.) си е абсолютно нестабилна - защо със заеми и държавни пари да се замазва положението и машинациите? Като изреват по-едри вложители, наглеците в БНБ поне малко ще изтръпнат какво може да им се случи.

Кога изобщо БНБ е работила, и особено гувернантката, та сега изведнъш очаквате да заработи.

ДО РЕДАКТОРКАТА!!!! Г-жа Елица Петрова да научи правописа преди да редактира статии. пиши се "сАботаж". Аман от неграмотни журналисти с купени дипломи