Първият британец, заразен с Ебола, се лекува в Лондон

Първият британец, заразен с Ебола, пристигна във Великобритания от Сиера Леоне. Вирусът е регистриран и в Конго, където вече има два смъртни случая.

Обратно в новината

Коментари - Първият британец, заразен с Ебола, се лекува в Лондон | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А някой помислил ли е за нигерийските студенти, които наесен ще се върнат в България? Как мисли нашето правителство да ни предпази ? Или изборите са по-важни?

наивни българи - държави като САЩ и Англия си прибират болните, защото по този начин, уж от голям хуманизъм и че се грижат за сънародниците си, се сдобиват с Ебола щам за разработване на биологични оръжия на армиите им, а и за да могат да поекспериментират с болния. това е истината нищо друго. от друга страна тъпи нации, с още по-тъпи и алчни министри си взимат самолети за поправка от заразените региони, които преди това 4-5 бели държави са отказали.

Я кажи, тъпотата ти вродена ли е, или придобита?

а твоята

на такива умни българи като теб ще им стане ясно, като избухне и тук епидемия от ебола - какво е нивото на готовност на нашите управляващи по отношение на такава зараза и справянето с нея. освен това като някога американците и/или англичаните я пуснат тази ебола някъде другаде с военна и/или икономическа цел, както направиха с атомните бомби над япония. глупакът вика на умния глупак, така е само тука.

Дано не стигне до България, че с нашето здравеопазване ще се стопим за един месец на половина.

Че еболата и особено антраксът ходят предимно по овцете и говедата, с една дума, по стадните безмозъчни животни!

Cyce

Извинявам се предварително за цинизма, ама тая новина ми напомни за един виц: В инфекциозна болница приемат човек с ужасно заразна тропическа болест. Минава известно време и журналисти питат лекарите какъв е хранителния режим на заболелия. Лекарите отговарят: - Храним го само с мнооооого тънки палачинки и пици. Журналистът: - Това част от терапията ли е? Лекарите: - Не, ама само това минава в дупката под вратата.

Хайде българи! Не изоставайте от Европрата Днес на Запад утре и унас и то двойно! Напред!

Ето как вирусът е озова в най-гъсто населения континет в Света. Много лековато се отнасяме към глобалните заплахи - някак си не вярваме, че могат да се случат. Но в крайна сметка 7 милиарда човека са й много на тази планета.

"Алената чума" ли сме чели?

Седем милиарда човека се събират на половината континент Австралия, при все че всяко семейство им обработваема земя и добитък, с което да се обезпечават. Прецени отново дали са много.

По тази логика и 300 млрд. ще сме малко, няма никаква връзка с реалността. Проблема идва от това, че 7 млрд. произвеждат като за 15 млрд. , а реалната консумация е за 4 млрд. Другите 3 млрд. са излишни... ;)

Как я направи тая сметка - я сподели. 7 млрд може да събереш в Австралия, ако ги събереш в двустаийни апартаменти. Ама и земя да имат... дай сметни по 1дка на човек (не че ще се изхрани от него). Направи сметка и колко вода, канализация и сметища ще трябват - сигурно сметище колкото територията на БГ.

На мен ми се струва, че Азия е най-гъсто населеният континент.

скоро и в българия :)))

А какво стана със самолета, който щеше да идва в България?

humfry

Изглежда още тогава е бил дошъл и вероятно още е тук, но просто тогава медиите се чудеха какво да напишат. Едни пишеха едно, други друго, а трети нищо.

И какво...пълно затъмнение...

Тия поне прибират човек в родното му място, а ние направо си внасяме болестта от чужденци. Прибираме самолети за поправка, летели в региони с Ебола, всякакви бежанци от къде ли не, че и обучаваме студенти оттам, да не би случайно да ни се размине. Скапана държава...

Те и самолетите се разболяват явно... :D Прост народ бееее

Я ми кажи, един болен като оповръща кенефа или пътеката в самолета... кой ще го изчисти първи.... ти нали...?

В момента се прилага най-ефективната тактика за разпространение на болестта. Болните чужденци се прибират по родните места. От това по-голяма глупост накъде?

в щатите ги излекуваха двамата лекари следователно не е глупост а хуманизъм!!! глупако!

Напротив глупост е ... така се осигурява бързо разпространение навсякъде... Да си доброволец при такава зараза не е хуманизъм- лудост е ! И като са толкова хуманни, за какво не остават там, а се прибират после вкъщи ? Да изпозаразят всичко.. И това с ваксината..... тепърва ще се наблюдават страничните ефекти... Съжелявам, жестоко е, но е самата истина това, което съм написала.

Невъздържаното поведения, слабият контрол и обидите към непознати спадат ли към хуманизма?

много малко хора в БГ знаят какво е хуманизъм! всеки си гледа собствения задник,а когато му припари и на него тогава се оплаква че не му помага никой

Всяка държава експериментира с лекарства - търсят решение.