Коментари - Напрежението в Стопанската академия в Свищов не стихва | dnes.dir.bg
назад

Напрежението в Стопанската академия в Свищов не стихва

Новоназначеният със заповед на образователния министър временен ректор проф. Иван Върбанов не може да влезе в кабинета си и е подал жалба в полицията.

Обратно в новината

Коментари - Напрежението в Стопанската академия в Свищов не стихва | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Цацаратурата в момента на можела да се намесва в академичната автономност на гнездото на престъпника Адамов!?Характерно действие за Цацаратурата, докато се прикрият документите осветляващи престъпленията адамови или докато ги приберат и сложат върху документите "класифицирана информация!После-от умрял писмо!

Нормално! Нови избори!

заради тея ще ми се смеят на дипломата ,а аз не съм си я купила !!!загубих бая време и нерви

Спокойно! Главата да ти е на място - ще те наемат като топъл хляб, стига да си разбираш от работата.

Адамов е ясен- хамелеон,суетен и послушен. Същата е и Теодора Димитрова. Цитираща притчи соломонови все едно е в църква. Добри кадри от еврейска червена школа. Герб съща са в еврейска схема. Повсеместно е така.. :-(

Призовавам разследващи журналисти/ясно е ,че те вършат работата на икономическа полиция и на прокуратура/ В с.Горски Горен Тръмбеш- Великотърновска област,в местността "Калето" Ректора на Стопанска Академия -гр.Свищов-Величко Адамов, притежава имение: хотел и частниш мандри,обградено е с бариери и т.н. Селцето е малко и има около 30 или 40 постоянно живеещи хора.Мястото е закътано, но се говори ,че доста студентки са взели изпитите си там...Моля проверете тази информация, ще останете изумени.

МУТРЕСИ, ПЛЕЙТМЕЙКИ И ТЕМ ПОДОБНИ МОМИ ТАМ ИЗКАРВАТ "ВИШО" - ТО СИ Е ПЕЧАТНИЦА ЗА ТЪПУНГЕРИ С ДИПЛОМА , СРЕЩУ ЗАПЛАЩАНЕ!!!

Стига позорихте нормалните хора - измет има навсякъде - парите на брой студент отварят вратите на всеки ВУЗ.

И тия ми коват кадри,които ще спазват законите,ще въвеждат финансова дисциплина и ред,бедни ми,бедни Македонски,защо не умря в началото на т.нар.преход

БАхти академията! Ще си търсите студенти, като ония специалисти от Тетевен, дето са прави, ама хората не искат услугите им!

Абе - всички академии са на този хал - студенти искат - няма значение какви

В Гърмен т.н. държава на Бочко-2 изпрати полиция и жандармерия, за да опази телесата на скъпите ни цигани, а в Свищовската академия светиня МУ Тиквоний-Іви не смее и един студент да защити от провал в академичното управление и изпитната сесия! Да не говорим за защита на преподаватели и служители в Академията! Дълбок сън очевидно е сполетял и масончето Сотирчо- и от главна прокуратура ни вест, ни кост!

Така ще е, докато на власт са отпадъците на БКП: простия другар Борисов ,изкукалия АдамУФ и другите гербокомунистически метастази.

Този министър е безнадежден. Спокойно може да стане емблема на четворната ламя, захапала България.

Старите vs. новите ГЕРБрушветчии.Кой ли ще победи?Като направят пълен преврат в съдилищата е ясно,че ще бъдат новите рушветчии.

Най голямата мафия,корупция,измами е във българската образователна система! опитайте се само да осветлите начина на доходите им и техните обвързаности с хора и фирми и ще се разбягат, като комунистически хлебарки от 1989год

То в МОН са само калинки, какво се чуди на неграмотно написаната заповед.

Аз пък знам един доктор на географията, който не знае де е нулата на водомерните рейки по река Дунав.

Новоназначеният със заповед на образователния министър временен ректор - какво може да направи в случая? Едно голямо нищо за Академията и да си набута на свой ред свои хора. Повторете избора час по скоро - нали уж има закон, автономия, ...

Проблемът не е в избора, а в това че е направен от нелигитимен орган! Оспорва се участето на 63 от 130 членове Академичния съвет.

Когато Сергей Игнатов беше министър на образованието младежта и науката в първото правителство на ГЕРБ, държавата в негово лице виждаше в Стопанската академия "Димитър Ценович" образец на реформирано висше учебно заведение, а във Величко Адамов - гордост за Свищов и ректор, достоен за пример и подражание за колегите си в цяла България.

Административно погледнато - Академията има по-добри показатели от доста други държавни ВУЗове, започвайки от СУ.

ваи ти ма претрепа! туи сериозно ли го говориш? административно погледнато сте се напълнили с лумпени и откачалки, и в този университет по принзип почти не се записват нормални хора

В този ВУЗ образованието е под всякаква критика. от 25 години само парички взимат, приемат всекиго и ако собственика плати за магарето му да следва там и то ще получи диплома. това е един от най-корумпираните вузове в БГ не случайно е след 2000 в света...

Каква е тая професорка на 35 години, че и ректор? Познавам няколко човека от тази академия - средна работа. Стават за секскретарки и помощник счетоводителки.

Е, то и в други държавни "престижни" университети е същото, че даже и за нищо не стават. Нивото е занижено повсеместно.

аиде бе? ти влизал ли си в подобен кенеф като този в чужда държaва? само в украина maybe... аз лично всеки дen минавам между елитни университети, и отвсякаде лъха на знание, а не на кретенизам

Образователната ни система гние от години, но с гниенето няма да се превърне в петрол за бъдните поколения. Само в мърша.

А колко години наблюдаваме същата битка, даже по-уродлива, в СУ, в БАН и не само там ? А, в парламента ? А, в съда и прокуратурата ? А, в медицинските среди ? А, във футбола, волейбола и щангите ? Проблемът не е СА "Д.А.Ценов", а в държавата. Замърсено е, а чистачи няма ! Само платени драскачи.

се обърне в гроба. Той е основният дарител, който се е борил с комунистите за да направи това дарение, за да се създаде този уни верситет, в родния си град. Той, сиракът, изучил се без бащина подкрепа, е дарил всичките си финансови средства и е написал: Принасям своята скромна ЛЕПТА с благопожелания към българския народ да върви БЕЗСПИР по пътя на културния напредък" Тези "професори", "доценти", "министри" или не знаят изискуемия "морално"минимум от исторически знания или са примати от 21 век преди новата ера.

Пародия на образование, пародия на професори, пародия на прокуратура, пародия на държава ... Тези елементи да не са от някой долнопробен театър? Изглежда участват в представление ... Колко ли още може да затъне Булгаристан?!? Жалко за шепата млади хора, които все още са в БГ и тях ще си опропастят ...

Ех тази 35 годишна "професорка",ако дойде да ..."специализира" при мен ....само след няколко сеанса ...ще я номинирам за ...кандидат академик .

Всеки си осигурява гърба след като му изтече мандата - защо се лъжем?

България отдавна е АБсурдистан! Тука управленските абсурди отдавна са и закон и правилник и реалност и политика! Свищов е малка свещичка в сравнение на огнйовете на абсурдите, в коитпо гори цялата васална територия! Кво само се занимавате с него, а?

.....много ми е интересно защо местните властимеющи мълчат като наакани задн.ци.....

Защото са като дупе и гащи с бай Вили.

Нали и на техните дечица се печатат там димпломи? Малко ли допутатчета с шофьорски префесионални образования станаха "икономисти" и "юристи".

Крадецът вика "Дръжте крадеца!" Във всички държавни ВУЗове нещата са плачевни, преподавателите зле платени, студентите дошли за дипломи, ръководството ходи по командировки и върти ялови проекти ...

Българското образование с нищо не се различава от здравната и пенсионна системи. Имитации и ментета, а т.н. професура, ако изляват на пазара на труда от глад ще умрат. Хал хабер си нямат институтките от това което уж преподават, осебоно тези в провинциалните университетчета, които подготвят висшисти за трудовата борса и държавните учреждения къде всичко е предварително поличически наместено.

Споко - и в софийските е същото.

Д. Ценов се върти като газова турбина в гроба си.

Моята жена е завършила там. Спуквам я от подигравки, приятелски разбира се. Вече започна и сама да се подиграва! Резил, десетилетия СА няма да се възстанови от този цирк.

Ти къде си завършил?

ТУ (Тогава ВМЕИ).

ПА ! Пожарникарската академия, човече!

И какво - да не е останала без работа? В София, завършилите в Свищов ги наемат като топъл хляб.

....и двете страни в спора са пумияри и мафиоти.... .....а това че другаря министер заема страна в цирка означава че и той е същия....

Точно!

че ако обявят нулева година, тия сами ще си отидат, няма да има от кого да смучат. Трябва пълен одит на управлението преди всеки избор на ректор! Прозрачност и отчетност! Кви са тия селски пинизи! И хората си поверили на тия децата да ги учат на нещо си! А те през цялото време играят играта на даскалите "Стани богат" на гърба на студентите.

Стани богат сега се играе с ялови проекти най-вече, паралелно с преподаване от типа джаста-праста

То да беше само в този университет. На много места ректорите го раздават феодали, а преподавателите треперят да не стъпят на криво. Да не говорим, че се напълни с млади и некадърни попълнения като тази, която на 35г е станала професор.

Явно е кадърна дамата, минусът е, че е на 35, доколкото се разбира от пресата. Ако беше на 45 щеше да е безупречна. Колко души у нас са станали професори с научни открития, без да ползват чужди материали на ден днешен?

как разбрахме,че е кадърна? освен, че опъва тоз белокос кретен...има видео с него как бара по изкуствените бомби десислава...чудна картинка...направо лъха на космически вудеркинд

Поредният апсурд! Ама тука идиотите са академични хора - професори!!!!!! При такива ояли се мафиоти с титли, представете си нивото на тази "Академия", за студентите не ми се мисли! Каква прокуратура? Направо да пращат жандармерията и да ги товари в камионетките - 72 часа в някое полицейско мазе - като начало, а после да заповядат адвокатите им и ...

нивото в България е такова - във всички държавни ВУЗове. А тия младежи, които са на ниво, се самообразоват - сега, слава богу, има възможност.

Академикът по тиквена история къде се е покрил? Когато няма нищо за правене е специалист по празни приказки и просташки шеги, гарнирани с плиткоумие, но по сериозните проблеми като Гърмен, Свищов, бедност, далавери във властта и прочие, тиквата я няма никаква.

В една страна от 7 милиона население, като България, над 40 държавни университета са много! Не може разни феодали-професори да харчат парите на данъкоплатеца за лични амбиции под мотото на образованието. 20 университета да има в страната ни, но да са на ниво и да има качество, а не количество! Голяма структурна реформа трябва във висшето образование!

У нас, което е реформирано се е затрило. Рейтингът на Стопанска академия в рейтинговата система на висшите училища е доста добър. А в другите ВУЗове страстите не са по-слаби.

Да влизат ДАНС, да разкрият схемите за купуване на изпити и дипломи.Всичко които не се подчиняват на министерска заповед на пангара.Аман от тлъсти свищовски шарани !

Бре, ами да влезе и в другите ВУЗове.

БАТЕ БОЙКО, КАКВО СТАВА? ИМАМЕ ЛИ ДЪРЖАВА ИЛИ НЕ? ИМАМЕ ЛИ МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛ, ЗА КОГОТО ГЛАСУВАХМЕ ИЛИ НЕ? НЕ МОЖЕ ЛИ ДА ПРАТИШ ДВАМА ПОЛИЦАИ ДА МУ СЛОЖАТ ПРАНГИТЕ НА ТОЗИ ИДИОТ - И ВЕДНАГА В ПАНДИЗА ЗА НЕИЗПЪЛНЕНИЕ ЗАПОВЕД НА МИНИСТЪР!!! БАТЕ БОЙКО, НЕ МЕ КАРАЙ ДА СТАВАМ СИМПАТИЗАНТ НА ВАЛЕРИ СИМЕОНОВ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

От трън, та на глог. Дядо, дядо ... абе имам усещанете, че не си толкова прост и добре си даваш сметка, че изход няма.

ЕХ, МЛАДИ ПРИЯТЕЛЮ/КО/, ДАЛИ СЪМ ПРОСТ ИЛИ НЕ, НЕ Е НАЙ-ВАЖНИЯТ ВЪПРОС ЗА БЕДНАТА НИ РОДИНА!?!?!? ЛОШОТО, ЧЕ НАИСТИНА НЯМА ИЗХОД И НЕ СЕ ВИЖДА СВЕТЛИНА В ТУНЕЛА!!!

Споко бе човек - доста професори във доста ВУЗове са такива. Както я караш - без професори и доценти ще останем.

Ако лицето Биолчев от Акредитационната агенция не отнеме прават на т.н. Свищовска академия, значи, че получава подкупи да я търпи. Ако министър Танев не спре финансирането на лумпените, значи, че и той е с тях. Нищо, че пише заповеди "против тях".

Парите на Д.А.Ценев изобщо не могат да бъдат изхарчени. Какво може да им даде скапаното министерство ? Каквото в тази държава съберат като таксички, го крадат и си делкат чиновниците. Циганите в Гърмен ли дават принаден продукт ?

Изобщо не си запознат. Атестацията си върви по определени правила и критерии. Не знам нищо за преподавателските качества на ВА, нито за манталитета му, но явно е бил по-добър администратор от много други ректори.

После - защо младите бягат?

Щото във всички сфери сме така - образование, здравеопазване, държава ...

Феодализмът в България още не си е отишъл - те това е българска демокрация!

Повечето кметове са си феодали

Ще се бие за студенките си, като един дърт елен-лопатар! А младите подлизници, край него, ще му крепят потните ташаци! "Анимал БГ- Планет"

Ами той има една изключително талантлива ученичка - 35-годишна професорка. След 20 години ще има 19 годишна ученичка - професорка. Чудя се дали няма да смъкне границата. Законът разрешава 16 годишни професорки.

18, 20 , или повече !? А онази пикла, дето олизаполицай за портестите, и я пускат евридей по Нова тв, ами тя не изглежда на повече от 12, а е толкоз обиграна!

Е, познавам професори на доста повече години, дето знаят по-малко от 25 годишните. Не е във възрастта проблема, нито някой може да каже кой-колко е кадърен след прочитане на публикацията. Че и министърът с решение "отгоре" - съвсем като едно време.

Некадърниците са окупирали академията не искат да пуснат новия Ректор назначен от министъра. Време е прокуратурата да си влезе в ролята и да озъпти самозваните "професори". Да се поискат нови рецендзенти на "професорката".

Той министъра е мноо кадърен!

Настоящият министър на МОН е още по-голямо недоразумение от предишния на ГЕРБ, египтолога с ник-нейм Мумията. Ама то по кръстовищата какво друго да срещнеш ;)

Бързи нови избори с независими наблюдатели - това е демокрацията и автономията. Не може прокуратурата да взема страна.

И с ВАК не беше идиално, а сега доцентите и професорите са повече от инженерите едно време. Всичките ли ще ги рецензирате отново?

Ами сега това е положението,при демокрацията е така,който може -прави,който не може-учи другите да правят,обаче една част прави каквото си иска ,после и други правят така ,после отиват на съд ,обаче печели не този ,който е прав,а който има повече ...аргументи/в пликове /и хора които ,го подкрепят/предимно яки момчета/.Понякога има изненади,но не много.А в някои случаи,като този.изходът е непредсказуем!?Забавно нещо е демокрацията!

"Управленски абсурд" в България през последните 70г.

Елементарното и посредствено махленско поведение само показва стойността на титлите и званията с които са се окичили тази маймуни!

И не само тези, има още доста на много места

Майтапът в Свищов е пълен, обаче и в МОН са не по-малки смешници, во главе с министЕра, дето една заповед не може да напише като хората.

ТО И ЗА МАЛКАТА ПИЦА ДЯНКОВ НЕ СЕ РАЗБРА КАК И ОТКЪДЕ ДОЙДЕ ??? ... ВИЖ - ТОВА ЗАЩО ДОЙДЕ - ДА ТАКОВА БЪЛГАРИТЕ - СЕ РАЗБРА МНОГО ЯСНО :))

... аз познавам трима, все професори... сал боце е един!

Влизат ДАНС, запечатват още утре всичко, обявява се нулева година и прокуратурата се заема ... това е

ДАНС само там не са влизали, а прокуратурата със всичко се е заела, остава с избора на ректор. Между другото, вярно, тя е специалист по изборите.

За всички държавни университети ли ДАНС да прави изборите? Щото навсякъде е така, ама не си изнасят скандалите толкова шумно пред медиите.

От ДАНС - навсякъде. Че някъде ще сбъркат щото не могат да броят, не нарочно.