Започваме производство на конско месо

За първи път асоциация за развъждане на тежковозни коне у нас е заявила намерение да произвежда месо от животните.

Обратно в новината

Коментари - Започваме производство на конско месо | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Дайте да се изядем един друг,който оцелее ще си живее супер!!!!!

Най-вкусното месо било ДЕПОТАТСКОТО ! Този ВИД ДОБИТЪК се хранел само с качественни храни !

Това е богохулство! И рано или късно ще го усетим ...

Доколкото знам,от години насам в БГ чисто конско месо за продажба в магазините не се е продавало.Това е защото няма рандеман/стандарт/ за такова месо в страната ни.това че се яде от доста години у нас си е стара практика под формата на салами ,суджуци,кюфтета.всички които се правите че не сте го яли под някаква форма си е заблуда за самите вас.вярвайте си колкото искате.това си е ваш проблем,проблема е друг.как ще се отглеждат коне за месо като те са само определени скорозрелни породи и само на едно място в южна БГ има такава ферма с около 650 животни /и 10 жребеца за разплод/ общо за месо. износа е предимно за Гърция и Италия.За да се гледат такива коне ти трябват жребци които струват 50 процента от помоща която ти се отпуска по програма Сапард или по мярка 124.и после си вътре защото ще ти открият проблем в фермата и си искат парите обратно.тогава фалираш.всичко е заблуда и демагогия.няма кой да гледа коне в бг без пари.това е истината.още повече за месо.жребец от породата Першерон струва доста евростотинки в Европа.с наши породи месо не се прави.има 5 конезавода в БГ и тях не могат да оправят или поне да ги поддържат.ТОВА НЕ Е ДЪРЖАВА ЗА МЕН.и няма да се оправи защото не иска.

Под управлението на дриснярите от ГЕРБ всичко е възможно. Най-сигурно е, че скоро народът ще прояде и печени киселици, ако има пари за ток - да ги изпече, и за бензин - да отиде с колите да си ги набере. Но понеже и за двете няма да има - остава му сигурно само едно - умирачка, ако не се сети и побърза да прати в гроба тези, които му го копаят...

В Катания, Сицилия си поръчах мешана скара. Имаше свинска наденица и каре, телешка мини-пържола и една по-голяма пържолка с доста тъмно месо. Оказа се от конско месо. Беше доста вкусна м/другото, но ако трябваше да я поръчам отделно, не бих го направил. После видях, че продават прясно конско месо, и пастърма от кон...

ДА ЗАПОЧНЕМ ОТ МАСЛАРОВА-КОЛКО ЛУКАНКА ЩЕ ИЗВАДИМЕ-ЕЕЕХ!

Ей, ще стана върл противник на месоядството! Мои близки ми даваха заек, готов за консумация, отказах. Вече не ме влече агнешкото, свинското, телешкото. То, вече съвестта не ми дава да консумирам месо. Като си помисля за свободолюбивия, интелигентен и прекрасен до съвършенство кон, отказвам да приема, че ще се отглежда за месо. Прасчо действително е достатъчно интелигентен, а за кучето е доказано, че има съзнанието на 3 годишно дете. Изпитва радост, страх, самота... Както и да е, но ще откажа месото.

Вие още малко ще искате да произвеждате кучешко месо за Виетнам, че ще ви излиза без пари производството защото без домните кучета са страшно много.

Бях в Италия на гости Дадоха ми да опитам някакво филе, беше страхотно на вкус. Мислех че е телешко, оказа се конско.

Егати ,колко си задръстен , направо не е истина...

Няма ли някой ветеринар да обясни на жадните за блудство, за месо и кюфтета, какви коне са подходящи са влечението им.Според мен Министъра се е изпуснал шегаджийски по кушиита на Тодоров ден, и ето ви новината! А това вече се хронифицира при него.И за пенсионерите била "изпусната" шега.

Днес в япония утре по целия свят. Това долно племе трябва да се затрие. Животинките обаче не бива да пострадат.

А човешко месо кога ще почнат да произвеждат? До там май ще стигнеме!

ИДИОТИ, конят е свещенно животно за българите!!!!!!

Да не забравим че и 6-та армия на Вермахта, когато е била обградена 1942-1943 се е хранила изключително с конско месо от кавалерийската дивизия.

Пожелавам на всички месоядни "хора" не само свински грип,птичи грип,луда крава,а и конски грип! Да ви е честито и си яще до насита!

НИЩО НОВО. И КАТО ДЕТЕ СЪМ ЯЛА КОНСКИ НАДЕНИЦИ- ВКУСНИ СА. НО ДНЕС НА ТОДОРОВ ДЕН Е СВЕТОТАТСТВО ДА СЕ ПИШАТ ТАКИВА СТАТИИ!

Абе тая цивилизация е за изтребление бе,какво ПРОИЗВОДСТВО бе,тва си е масово клане на коне.

И ква е разликата с масовото клане на прасета, пилета, патици или пуйки че не се сещам?!?! Нали и ти за да съществуваш унищожаваш безброй много организми бе

Какво означава "производство" на конско месо????правилно е да се каже така-Започва масово клане на коне.Ние хората сме изроди, аре да идва 2012.

Ял съм конско в Германия .Сервираха го в специални конски кръчми.Стават много вкусни и крехки рулади, вътре със слаинка и кисели краставички и специален сос.Прекрасно.Продават се иколбаси и месо,но само в обособени месарници.Купува се много

Това е въпрос на традиций и национална кухня.Все едно в Индия да пишат че правят завод за производство на месо от свещенна крава понеже в България много се яде. Защо не открием кланница за кучешко месо за Виетнам,за човешко месо за канибалия,или за бръмбари за Етиопия.

естествено- кравата ,елена, сърната агънцето,теленцето същото пасат както и коня защо да не му е хубаво месото а най хубавите кюфтета се правят от магарешко

Конско се намира в почти всеки супермаркет в Швейцария, Италия и Франция. Италианците са майстори в приготвянето, но и франсетата не им отстъпват. Конски стек се приготвя лесно на скара. По-засуканите манджи си искат майсторлък. Месото е подобно на телешкото - няма мазнини и е крехко. Първо опитайте преди да пишете глупости.

Не вярвайте на тези гнусни ЛЪЖИ написани от КЛАКЬОРИТЕ на " Dir.bg " Не ставайте съучастници в УБИЙСТВОТО на КОНЕ за пари ! -- КОНЕТЕ са СИМВОЛ на СВОБОДАТА !!! Кой иска да ни я отнеме ??? Убийците на КОНЕ за храна са ВАРВАРИ !

Точно така, това е все едно да се избиват кучета или котки. Тези 3 вида животни не би трябвало да се ядат в нито една цивилизована страна, това са най-добрите приятели на човека и благодарение на тяхното опитомяване Европейците са престанали да живеят в първобитния строй за разлика от жителите на останалите континенти.

Дядо ми казваше,от куче да е ,месо да е.

Конското е ужасно вкусно. В Казахстан, които също са конен народ го ядат. Наистина е много вкусно. Днес точно се бях сетила, че ми се яде и гледам тази новина. За съжаление явно няма да има за нашия пазар:( Това месо е без грам сланина (естествено) и е много чисто. Жалко, че страдаме от предразсъдъци.

Ходи да живееш в Афганистан ВАРВАРИНО !

кой го казва само, като се напиете биете конете с чука с който ги подковавате, или това е част обучението? (пияници неедни)

Прасето е умно и чисто животно, просто ние го гледаме по ужасен начин. Да не говорим, че генетично е най/близо до човека ( както и виненката или винарката, онази мушичка дето лети около кацата с грозде). Кравите са невероятни създания, но това не ни пречи да ги избиваме. Всяка животинка иска да живее. Въпрос на етичност и здраве, както и на възпитание е постепенното намаляване на консумация на месо. За съжаление, като малък не разбирах тези неща, всичко опира до съзнанието....а човек се променя трудно и бавно

Прасето е най-близи до човека не само генетично, но и по анатомично устройство, поведение и манталитет. Затова не го обиждайте. Конски салами съм ял преди десетина години, купени тук, в България, в нашенски супермаркет. Никак не бяха лоши, между другото. Котки и кучета няма да проядем скоро по простата причина, че няма кой да ги обработва, почти невъзможно е да се одере, обезкости и обработи толкова дребно животно (освен някои породи кучета) и да се вложи месото в каквото и да е, самата обработка би била неефективна загуба на време. А в Китай и Виетнам продават цели пушени животни, по-лесно е за преработка. Така че, нищо против колбасите от конско, както и жабешките бутчета, а кой знае дали наред не са и мароканските скакалци.....

заека е голям колкото котка, а колко по-едри котки съм виждал..

вегетарианството е хубаво нещо но не мислите ли че като ядете на животните храната ги обричате на гладмилите

Искаме и кучешко месо. След като се консумира в други държави ,значи е добро.

Ял съм кучешко в Узбекистан.Малко жилаво, но ми казаха, че животното не било младо.

шъ ги колимммммм! Шъ произвеждаме! Ич не ни е жал, па са ипо-умни от нас...Я па ти и 200 евро, сечш има! Някой кучета и котки да му колим иска ли?

Точно днес ли трябваше да се изгаврите с нашата конска нация? То вярно, че вече не сме конска, а магарешка нация, но да ядем конско??? Хан Аспарух, прости на тъпите си наследници!

Хан Аспарух ако не е ял коне, то е защото са му трябвали да ги язди. Хич не го подозирай в гнусливост или показно благородство.

Конската нация според теб какво месо е яла??? Сигурно овчите стада са тичали в галоп с конете :) Естествено, че са яли конско. Айде стига простотия. В месото на конете няма сланина, холестерол и други глупости. Сто пъти по-полезно е от свинското.

Кан Аспарух мислиш не е ял конско месо, смешник такъв. Няма лошо да се яде конско месо,много по полезно и енергийно месо от другите е, но наред с това трябва и да започнеме да гледаме коне,както са гледали Българите на времето, когато са били истински народ,а не пасмина и толерантна сган като сегашната паплач в която превърнаха народа ни!

Влизате в някой от магазините на Пикадили,поглеждате щанда с деликатеси,виждате пакетираните италиански деликатеси от конско месо и пак заповядайте тук...

китайците казват - няма лоша храна , има лоши готвачи . в италия си е деликатес конския салам . тук нямаме такава традиция , но пък бизнеса си е бизнес .

Прочетох предните коментари и за пореден път се убедих, колко неуки (меко казано) и неосведомени хора дават "компетентни" мнения; да не споменаваме жлъчни и неприлични... В моето юношество - 1950-1960 години а и после, по нашите магазини се продаваше конски салам - обикновен: 0.80 лв/кг и шпеков: 1.20 лв/кг, при цена за кренвирши: 2.00 лв. Тогава ни гонеше голяма бедност и купувахме с килограми (когато го имаше) шпеков, беше пресен и го провесвахме на тавана да съхне и се изкапе. Имахме за цялата година. После в Унгария видях, че е тяхна национална храна, въдеха специални животни за клане, в млада възраст. В нашите села е масова практика старите коне или осакатени, както и магарета, да се правят на судуци, смесени с овче или свинско, заради мазнината. Конската (жълта) мас не се яде, а месото на впрегатните животни се изкисва 24 часа в течаща вода, че има киселина. Стават вкусни продукти. Ял съм създарма с телешка лой, както и като варено "телешко". По света е нещо обикновено. Ако слушаме разни оплаквачи на "горкото животно" ще започнем да пасем трева, а "Лъв с вафли не се храни?".

Май "ХУДОЖНИКА" е безпристрастен щатен модератор в " Dir.bg " !??

НЯКОИ ХОРА БЬРЗАТ ДА ДАВАТ МНЕНИЕ БЕЗ ДА СА КОМПЕТЕНТНИ,ИЛИ ПОНЕ ДА СА ЯЛИ...В МОЕТО ДЕТСТВО ИМАШЕ САЛАМИ СМЕС С КОНСКО МЕСО И Е МНОГО ВКУСНО

КОЕ Е НОВОТО? Поне от 10 години в различни райони на страната / например по селата около Карлово, Пирдоп, Златица/ консумацията на конско е начин икономично да се изкара зимата. Купува се младо конче / около 250 лв. - 60 кг. чисто червено месо/ . Смесва се с около 150 кг. свинско и се правят суджуци. Една част от този кайма - във фризера за кюфтета. Опитвал съм - прекрасни са. Извинавайте за натуралното и прозаично описване на ситуацията. Но това е наша, българска проза...на 80 км. от София.

ПИЧ, Не се прави на НАИВНИК,защото НИЕ не сме като теб ! Търси си КАСАПИТЕ на друго място !

Не е истина колко много месоядни псевдоморалисти са се навъдили! Да се чудиш и откъде им идва тая конска съпричастност в загрубелите всеядни души.

Конско месо съм яла в Русия още преди 30 години.Там се прадава на консерви.Месото е чисто,вкусно и не знам как пък не са чували да се произвеждат консерви от конско.По-добро е от гадните меса отпреди не знам колко години внос от Австралия и не знам къде По добро е от боклука със соя който ядем в момента.

Мая , Ако ГЛУПОСТТА имаше крилца,то един от нас щеше да полети като пчеличка !

Много сиправ.Само внимавай на къде летиш.

А магарешко ще произвеждаме ли??? А жабешки бутчета??? А кога ще ни...цъфнат налъмите??? А акъл кой ще ни...налее и то по възможност-безплатно!!!

А ти си много зле,ако мислиш,че не е вкусно конското и магарешко.50/50 със свинско се прави,и е много по добре от соята,ГМО или всякакви други боклуци.

Този ПИТАЩ , е вече готов за КАСАПИН ! За там не се иска образование !

Не мога наистина да проумея какво толкова лошо има в това да се произвежда ( и съответно и да се консумира) конско. Едва ли някой тука мисли примерно Франция за недемократична или извратена държава, тъй като там има ферми за конско месо и в ресторантите се предлага като един вид деликатес даже.

Видяла ЖАБАТА,че подковават коня и ...си вдигнала краката !

Другите производства оправихме-сега-производството на конско месо.И то пак за чужденци.Не-казвам ви-ставаме все по-ексцентрични т.е.по-откачени.Кога ще произвеждаме коли,камиони,автобуси,самолети-защо не и ракети?Не-конското е стратегическо нещо-мисли българина с конската си глава.Само къчове за теб-конеядецо!

Не обиждай конете приятелю !

С този морал така наречения човешки род ще си носи последствията.

всичките които са написали кометарите муат пражки с лук и 99%ядат паржена сланина а ас живея от 8 години в италя и да ядеш конско и паста е много по добро от свинско и боб *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

"На коне са дошли предците ни на Българската земя, днес почитаме Тодоров ден с кушии. Нормалният българин обича ковете! Конят не е добитък! Не го превръщайте в салам! "

Ние сме си по далаверите. Конско се търсело, ОК, няма проблем, ще гледаме коне. Курешки се търсели, ОК, ще гледаме пилета за да изнасяме курешки. В лакомията си за пари , българина няма равен!

Да ям конско ми звучи някак канибалско - коня ми е по-симпатичен и от всякакви пилци, телета и риби. Я да почваме и човешко направо - и без това идват гладни години,какво ще му придиряме.

Ей това е цялата загадка. Как при такъв глад и щъкащо насам натам месо по улиците - още нещата не са дошли сами на мястото си?

ББ ще прави японски електромобили и бразилски изтребители, Дянков оправдава ръста на инфлацията и цените не с липсата на производство поради отсъствието на каквато и да е икономическа политика и антикризисна програма на правителството, а с "международното положение", а този псевдоучен никъде не бил чел - вероятно поради невладеене на чужди езици като ББ - някъде на се произвежда конско месо е обсебен от манията България да стане пионер на планетата в това отношение. То бива управленско невежество и дилетантсво, ама за цялата 1300-годишна история на България накуп такова чудо не е било!

Придържай се към темата, а именно: Ти, уважаеми ядеш ли невинни животни? Без уточнения, ако обичаш, дали са коне или кокошки.

Замисли се! КОНЯТ приятелю е с разум и интелект по-висок от твоят !!! По твоята логика утре и такива като теб ще стават за възпроизводство на колбаси !

Е ли това "ПРОДУКТ"на революционната ни ДЕМОКРАТИЧНА МИСЪЛ,родена от видни български демократи специализанти от Москва на тема "СИМБИОЗАТА на Научният Комунизъм с Генното Инженерство" -Или това е следствие от ТВОРЧЕСТВОТО на ЗАКЪСНЯЛА МИСЪЛ на реформиращи се в движение НОВОЗАБОГАТЕЛИ КОМУНИСТИ ??? Наистина колко удивително е,че ВСЯКО ИДИОТСКО БЪЛГАРСКО ДЕЯНИЕ си има и филосовско оправдание ! Или в ПЕРЕФРАЗА: Как ПАЗАРНАТА ИКОНОМИКА може да превърне всеки нормален човек в ИДИОТ !

Нищо не разбрах, но се надявам поне да си вегетарианец, за да има основание за горчивината и яда, която лъхат от поста ти... Но ако си месояден, не се приема жалбата. Следващия!

Няма как да го разбереш,защото човек може да ти даде,но не може да ти НАЛЕЕ !

Ужас!Никога няма да ям конско!Нито заешко!Само пиле и риба!

Ехх, безчувствена душко. Какво ти стори рибата, ами пилето???

Ама да почнат и от кучета, тях ги имаме много и навсякъде

За мен яденето на конско месо е кощунство. Конят и кучето са най-добрите приятели на човека. Аз няма да ям конско месо.

Аз пък ще ги ям!!!

Ти и това което изкараш отзад също ще го ядеш, то е ясно.

Всички тези "съчувствени изблици" са абсолютно лицемерие. Куче, кон - добре, макар да не знаеш те какво мислят по въпроса дали си им приятел. Кравата не ти е приятел, защото не си се сприятелил с нея. Коли, плюскай - да ти е сладко. (не, не мога да понеса, че няма да пролееш сълза и за нея)

Да-а-а, може да са приятели на човека ... но на друг човек, не на теб!!! Бас ловя, че нито куче, нито кон си отглеждаш!!! Та явно нямаш нужда от приятели, така че наври си простотиите ... знаеш къде!!!

От медицинска гледна точка конското е най-безвредно