Коментари - Кондукторка в Бургас свали деца от градски автобус, защото носели скейтбордове | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Голяма работа сме това българите! Коментираме, спорим може и да се сбием без да сме наясно изобщо със ситуацията. Ами ако тези скейтове са били кални и са могли да изцапат другите пътуващи или да изцапат стените на автобуса или седалките?

В София едни модерни , съвременни деца си возят в автобусите велосипедите. Ама че пречат, че може да ударят някого... това няма значение за тях. Че не ги таксуват... също. Само не разбирам защо са им велосипедите. Защо не се прибират в къщи с тях.

Сложени в пликове, то те вече са ръчен багаж. При ръчния багаж, правилата са други! Излиза, че можеш да ядеш в автобуса, но не можеш да си носиш ръчен багаж!?

Автобусите. Децата могат да пострадат! Скейтбордовете се третират като ръчен багаж, тъй че таз кондукторка е невероятно тъпа!

Мисля, че точно БургасДрус се рекламираха, че можем да се приберем с велосипеда си в автобуса от парка във Ветрен (или Отманли) до Бургас!

Разбира се, че има забрана. Началниците на Бургасбус май не знаят какво пише на таблата в техните автобуси. Едно от нещата забранени да се внасят в автобусите е точно скейтбордове. Кондукторката си е изпълнила задължението. А шефовете да не мислят веднага за освобождаването и, защото и без това има недостиг на кондуктори.

Този точно превозвач няма. Пише си.

Емиии... па може и да е права кондукторката, тук-таме автопревозвачите си имат правила какво може и какво не може да се прави в автобуса, като например в транспортното средство не може да се качват пияни, хора с мръсни дрехи, или предмети които могат да оцапат другите пътници, на някои места могат да ти поискат и билет за свръх багаж ако си помъкнал нещо голямо или тежко. Журналята са пропуснали да попитат кондукторката така че мога само да продполагам дали причината е в това че свалените от автобуса са носили скейтове... или в това как са изглеждали тези скейтове. От друга страна ако журналистите си бяха свършили работата сигурно нямаше да я има тази статия.

Кондукторката е по-права от управителя, а, ганчо?

Изводът какъв е ? Ами - трай си , получавай си заплатата и си 'гледай работата, колкото да не те уволнят'. Гледай да не те гепят . че спиш на работа и това е. Незнам кой е сбъркал тука, но има вероятност жената да изхвърчи от работа. И защо? Направила е нещо. Виж - като нищо не правиш как няма проблеми и си получаваш заплатата - справка - полицаи, държавни чиновници.

общинарите и цялата измет покрай тях се имат аз някакви диктатори вездесъщи велможи, които си правят каквото си поискат...

че малоумщината е пълна! Едната си върши работата, другите си правят каквото си искат… за мен няма виновен, освен, че хората се “опитомиха” вместо емпатия да се роботизират и другите да са вечно жертви. Еваларка на всички ни - родители и деца

Тази или е бездетна или е ялова, защото ако беше майка никога нямяше да остави децата да млатят пеша по тъмницата. Сега градския транспорт трябва да възстанови сумата за билетите на свалените деца и да се извини за простащината!

4351 .................. сигурен съм че ако ти се наложи да се занимаваш с идиоти с претенции ще говориш по друг начин. от кондукторката се иска да си върши работата. ако почне да се съобразява с цигани, с деца идиотчета, с пенсионери, кифли и каква ли не паплач.....става трудно. да се возиш градски транспорт е "привилегия" а не изконно човешко право. а и ма правила и те трябва да се спазват. най вероятно има е направила забележка да си ги държат в тях, а не да стоят на земята и да пречат на другите пътници. за теб обаче е важно децата да са добре и спокойно, нищо че пречат на останалите. ти си пълен егоист.

А ти си пълен идиот с разглезени изродчета които смяташ че са по-важни от всички останали хора на света които врещят тропат гаврите с другите с възрастните с болните аман от нещастното поколение което расте и от наглите им родители като теб

А ти си без мозъчен тъпанар

Понякога прекаляват, като да влезнат с колело. Но в случаят вероятно така е обучена контрольорката.

КОНДУКТОРКАТА И ДЕЦАТА СИ ИМАТ ПРАВА И ЗАДЪЛЖЕНИЯ. ТАКА Е РЕШИЛА ЖЕНАТА, ТАКА Е ПОСТЪПИЛА. Децата ще се поразходят малко. Къде е драмата?

било е вече тъмно, закъснявали са да се приберат в къщи.

Е колко пък тъмно да е било? Зимата се стъмва в 17:30ч. Щом е било толкова страшно, мамка му да си го е хванала за ръчичка....

Ауу какво престъпление направила кондукторкатааа....Утре да е обесена в центъра за назидание. А хлапетата ( които вероятно за изтървани ) утре при президента за медали..

скейтовете по принцип трябва да се забоанят като пушенето и те убиват

Да забраним всичко защото едно мъжленце тук вика че е опасно. Седнал ли пикаеш?

Не бе станахме нация от разглезени шумни и зли изродчета в оглавест нахалните ми нагли майки расте някакво супер разглезено поколение пищят тропат викат гаврат се с възрастните хора не им отстъпват място в трамвая едно време ние отстъпвахме място в трамвая на всеки възрастен човек от първи клас имаше тимуровска команда а сега тия се чудят как да се наврещят на тропат на главите на болните възрастни хора и не само това ама това е от семейното възпитание на наглите родители

Тези са поне на 14, за да мъкнат скейтове насам натам. Значи че са големи хора. Ние на 14 стояхме по 2 месеца на палатки на моерето, сами без родители. Сега горките, били по тъмно в краен квартал. аууу, колко страшно нещо станало. закъснели да с еприберат при мама. Не, че е трябвало да ги свалят от автобуса.

Интересно, ако бяха влазли с АК 47, дали щеше да ги гони. Иначе, в автобусите често контрольорките са просто едни простакеси. Мислят си, че имат някаква власт, но като влязат тумба цигани, стават по-ниски от тревата...

Какво означава "простакеси"? Тези жени са отишли заплати да си изкарват Не крадат, не просят, не мамят. Там са за заплата. Може да е твоята сестра, майка, жена, дъщера. Пазете ги тея жени, бе!

В коментарите прочетох много лоши неща за бургазлии. Защо? Аз лично познавам хора от този град и имам изключително добри впечатления: те са умни, интелигентни и изключително талантливи!

Не винаги всичко е справедливо в тоя живот. Каква е била ситуацията - никой не знае. Кондуктурката е дала шанс на момчетата да възмъжеят, но уви, майките закрилнички дотърчаха. С коли ги разхождат навсякъде, ама от автобуса са свалени - е голяма работа, ще дойде следващ!

от такива като теб сме на това положение в България.Всени иска да раздава правосъдие за другите, но кога опре яйцето до гъза му реве повече от другите.

Човека е много прав не е от такива като него а от такива като теб сме на това положение с тия разглезени и за отчета които отглеждат нахалните и зли майки

Я изродчета станаха напаст божия те са недосегаеми от закона мога да пищят да тропат да крещят и смятат че са по-равни от другите по конституция а техните майки пък да видиш какви са нагли нахални това вече гадно че с безобразието някаква пандемия от шумни ненормални зли деца се е появила

На времето и ние бяхме такива. хахах :-)

Въййй тъз овцъ

Фрапиращото е поредното доказателство, че станахне нация пълна с мръсници, които го правят безпричинно, когаро им се даде малко власт. Какво постига тази кондукторка, по-богата ли ще стане, какво ще ги научи, не можеше ли просто човешки да ги предупреди и прояви великодушие? Не, в България да си мръсник е едва ли не задължение, когато могат мнозина, заради поста си и да избият комплексите си. Така са и магазинерки, стюардите и стюардесите ни в самолети, служители проверяващи за Ковид сертификати, всякакви дребни душици, които са тъпкани и мачкани ежедневно и само чакат случай, да са с надмощие, за да се изгаврят с някой . Затова и едни нации ги уважават, държат се заедно, а ние дори едно здравейте високомерно спестяваме, когато видим или чуем други българи по света.

Не бе станахме нация от разглезени шумни и зли изродчета в оглавест нахалните ми нагли майки расте някакво супер разглезено поколение пищят тропат викат гаврат се с възрастните хора не им отстъпват място в трамвая едно време ние отстъпвахме място в трамвая на всеки възрастен човек от първи клас имаше ти мировска команда а сега тия се чудят как да се навръщат на тропат на главите на болните възрастни хора и не само това ама това е от семейното възпитание на наглите родители

Да си купя кафява вакса за обувки и всеки път като пътуват с автобуса да си мажат лицето и ръцете ...даже и билет не им трябва.

явно умствените критерии за заемане длъжността "кондуктор" са силно занижени. Може би жената не може да се справи с това умствено предизвикателство и би следвало да я прехвърлят на някоя по-непретециозна позиция.

няма свободни мозъчни хирурзи да заемат тези работни места.

айде стига с тия деца и с тия майки. майната им. има правила и е време тъпите овце и техните деца да се научат да спазват правилата. затова тук е кочина заради комплексираните майки които си мислят че техните изродчета са уникални. когато малките гаменчета се правят на голяа работа е ОК. когато някой друг гамен нарита техните гаменчета и почва врява до небесата. а някой интересува ли се малките бургаски лайна как се лигавят в автобуса, как пречат на останалите пътници, как крещят и викат и се правят на "скейтъри", как си говорят помежду си момчета и момичета....някой интересува ли се. нещо като в училищата. някоя госпожа д се скара и веднага идва тъпата майка овца и почва да говори как нейното дете не можело да спи от стрес, а удобно пропуска че нейното идиотче пречи на 20 деца в класа, пречи на госпожата. пречи на всички. такива майки и техните деца трябва да се изселват и да има отделно село за овце и гаменчета. там да ги заселват и да не пречат на другите. писна ми от тъпи и комплексирани майки. отивайте в БГ Мама и там си създайте една партия и направете ено групово харакири че да се оправи най после държавата. комплексирани майки които възпитават комплексирани деца. на въпроса къде са бащите - няма ги. няма и да ги има. съвременното общество не дава възможност на бащите. ако някой се скара, развика и какво ли не, веднага се обявява за насилник на жени, на деца, на кучета, на какво ли не. по удобно е просто да стоиш в ъгъла защото ако нещо кажеш и веднага ще излезеш ти виновен. може и работа да си изгубиш и какви ли не проблеми. така че тъпите гаменчета да се качват на скейтовете и да се"пързалят" колкото щеш. на мен лично ми писна от това всички да имат права и никой да няма задължения. писна ми от деца дето си качват краката по седалките щото са "готини", писна ми от цигани без билет "щото како няма пари", писна ми от пенсионери дето ходят на пазар с количка и чанта от единия край на града до другия в 7,3 сутринта все едно ще свърши промоцията. омръзна ми. и накрая от мен искат да плащам данъци за да може всички тия глупаци да имат права. 90% "глупаци" като мен плащат данъци за да могат 10% да имат права да правят каквото си искат. когато гаменчето си качи краката е ОК...било дете.....на 17 години....а от мен се очаква да платя данъци за да може да се наеме някой да изчисти боклуците на гаменчето. а не е ли по лесно просто гаменчето и майка му да се изгонят. така няма да се цапа, ням да се налага да се чисти и всички ще живеят много по спокойно и добре. а пък да ги отделят в някой изоставен град всички гаменчета и майките им и там да си цапат, бият, рушат, да се возят със скейтове, с мотори, да се дрогират....колкото си искат. но нека са и отделени и да правят каквото си искат, а не да искат от мен да им вниквам в положението

Ти си поредната измет с достъп до интернет. Злобар!

лелелелелеле ................................. и защо да съм злобен. защото казвам истината или....... защо вече е "срамно" да казваш истината. има ли проблем с възпитанието на децата - Има карат ли се майките с хората които не харесват децата им - ДА карат ли се майките с учителките че пишат ниски оценки на децата им - ДА чуват ли какво им се говори на майките - НЕ сляпо ли вярват майките на децата си - ДА .... е кое от написаното не е вярно. защо аз да съм злобен. защо когато твоето набие моето всичко е наред защото те са само деца. защо когато моето набие твоето ти отваряш голямата си уста, как аз не съм ви възпитал детето. защо? огледай се какво се случва още на детските площадки, огледай се за агресията в училищата. всички казваме че има агресия, но когато посочим че агресори в класа са Иван, Петър и Николай и веднага техните майки скачат и почват да обясняват че техните деца са мили и добри и те няма как да направят подобно нещо, как целия клас се е съюзил срещу техните добри деца, как цялото училище се е съюзило срещу техните деца. аз рядко виждам майка която каже "моето дете е боклук защото аз не съм добър родител". винаги обществото е виновно, винаги училището е виновно, винаги държавата е виновна....само не и майките.

Дори и да е така те не са свалени по тази причина. Свалени защото "носели скеитборди". За друг път да си носят и по един винкел, гаранция, че няма да смее да ги погледне даже тая дребна душица.

Не са били украински младежи...

Не са били и руски мобики, бягащи от маломерния късокрачко...

Щом има записи да ги разгледат и тогава да умуваме. Защото едната майка каза, че "детето само го е затискало с крак, за да не създаде проблем". Странен начин за носене.

Кондуктор е човек, който не става за таксиджия и брокер. С децата е лесно, но ромЛяните не ги закачат ...

Прав сте. Циганите не ги пипат, защото се страхували от тях. Така ми отговориха две контрольорки. Значи циганите могат да пътуват безплатно, могат да вадят нож, а нашите мили деца да бъдат наказвани и глобявани. ДО КОГА!

Много знаете какво са правили с тия скейтбордове, че заставате зад думите на децата.

Да, никой не знае какво имаш право да носиш в автобуса и всеки се качва с надеждата да мине метър. Хайде стига глупости, а?

.

Всички автобуси в градския транспорт на Бургас са оборудвани с поняколко камери, с които се проследява вътрешността на автобуса. Достатъчно е да се разгледат записите и нещата ще станат ясни. Ако децата не са държали, скейтбордовете, а са ги поставили на пода, затискайки ги с крак, което реално е опасно при възникване на ситуация, в която се налага внезапно спиране, и кондукторката им е отправила предупреждение да ги вдигнат от пода, а тези са решили, както често става, да ѝ правят напук, нейната реакция е съвсем естествена - да отстрани нарушителите. Не оправдавам и не обвинявам никого, но няма нужда да е дума срещу дума, след като има обективен видеоконтрол.

Свалила, щото не са били мургавички. Рядко пътувам с обществен транспорт. Случка Автобус 12Б в него мургаво момче на около 17 години, на пода бензинова верижна резачка, веригата без предпазителя. Кондукторката три пъти мина покрай него -да не мислите че направи забележка!? Накарах го да си свали пуловера и завие шината. не желае,. След спор взе резачката в скута си. Е спора беше по висока октава заради което не само кондукторката и шофьора се възмутиха, а и пътници- Слязох от автоубса и взех такси....Това в Бургас, почти в самият център. Па и сега си задавам въпроса -А ТЕЗИ ДО ДЕСЕТ ГОДИНИ КАК ЩЕ ДОКАЗВАТ ПРАВОТО СИ ДА ПЪТУВАТ БЕЗПЛАТНО!? За тези дето не са мургавички става дума

Нека ви разкажа какво хора живеят в Бургас. Тук масово са толкова комплексирани от мизерното си съществуване, че при първа възможност да се направят някому на голямата работа се взема като възможността на живота им. В Бургас не използвайте "Бих искал да Ви помоля..." Тук го приемат за обида, ако някой говори по този начин. В Бургас учат децата си, че нахалните прогресират. И като ги видиш и опознаеш осъзнаваш, че те регресията е това, което визират. Изобщо това е градът на комплексарите. Ако ги нариташ и навикаш бързо свиват крилца и почват да квичат в ъгъла. Бургас - градът където всеки имбецил се има за нещщо докато не го поставиш на мястото му!

Бургас не беше ли витрината на герп

не само в Бургас

Е кво , аз и с колело съм се качвал като спуках гума. Къв е проблема? Ако има място , кво се прави на интересна. Максимум да платя 2ри билет. Държавните служители избиват комплекси срещу деца и възрастни хора.

вместо да се зарадва и поощри децата децата тя ги сваля от автобуса като ще ли е нейн .

Ми да, той "транспорта" ѝм е в ръцете, за какво трябва да се качват и да заемат излишно пространство, което може някой наистина нуждаещ се от транспорт да използва. Иначе сериозно - медиите явно почвате да удряте дъното и почвате да копаете към ядрото с тия евтини сензации с елемент на отклонение на вниманието от ежедневните проблеми на обществото с "ръководството"

А-ма ха, ша ми се возат със скейтиборди у рейса, за какво са давале пари за тез дивайси, вместо да им таркалят колелетата по булеварда и да се шмугат между автобусите?!

Мога само да потвърдя, че кондукторките по линиите на градския транспорт са бая кухи лейки. Като се качиш и си валидираш картата за пътуване, нищо че седи и вижда и валидатора но пак прави проверки. Тъпа бъллгарска работа.

Пак търсим евтина сензацийка... Бог знае какви безнадзорни гамени са въпросните "дечица" и какви са ги вършили в превозното средство, за да бъдат изхвърлини!!! Малко по-сериозно, дир!

Шефът каза никакви скейтове и ролери. Какво е имал на предвид си е негова работа и на контрольорката изобщо не и е работа да мисли! Никакви скейтове и никакви ролери - заповед на шефа. Нищо, че имал предвид да не са на краката. Сега трябва да опънат шефа на тази за кретенската заповед - живеем във времена, в които не можеш да разчиташ на подчинените си да оправят твоя простотия

Утре се качвам в рейса със скейта да видим няква тъпа овца как ше усппее да ме свали, ше снимам и клипче !

За теб знаем, слабоумен си по рождение и сме ти простили, бухахаааа...

къф си ти ве паляк

ако го държиш изправен няма проблеми

Марти, ти ли си бре? Слез от скейтборда, това не ти е Хил Вали 2015 г!

Поредният ежедневен български цирк.

Ако бяха тъмно-зелени , изобщо нямаше да им иска билетите

Тъп като жена, само на жена може да се обясняват очевидности и накрая нищо да не разбере

Нагъл като изродче за временно изучен едно време имаше тимуровска команда ние станахме отстъпвахме място на възрастните още от 6-годишни в автобуса и там рая помагахме им с торбите като планко по-големи а тия сега са пълни дебили нищо не ги интересува освен да се натичат на пищят и и да вгорчат живота на някой друг и родителите им така ги възпитават расте някакво ненормално поколение браво на кондукторката