Деца са били свалени от автобус на градския транспорт в Бургас заради това, че са носили скейтбордове. Кондукторките, които са проверявали в този ден, твърдят, че има такава забрана, предава bTV.

Майките на двете свалени момчета обясняват, че те са държали скейтбордовете в ръка, а не са ги използвали. Жените са се притеснили, защото по тъмно момчетата са свалени в краен квартал и закъснявали да се приберат у дома.

Кондукторката обаче казва, че не може да са в превозното средство със скейтбордове.

"Специално за ролери и скейтбордове - не е забранено пренасянето им в автобуса. Важното е да не се ползват вътре, трябва да се държат, така че да не създават опасност в автобуса при евентуална ситуация. Специално за конкретния случай колежката е отскоро при нас на работа, ще има допълнителен инструктаж или и до освобождаване може да се стигне. Колегите ще разгледат записите в автобуса, как е реагирала, каква е била ситуацията и ако не си е изпълнила задълженията, ще се разделим", каза инж. Петко Драгнев - управител в "Бургасбус".

Според майките на свалените от автобуса деца трябва да се промени отношението не само на служителите на "Бургасбус" към пътниците, а също така и на пътниците към служителите.