Почина големият актьор Георги Калоянчев

Големият български актьор Георги Калоянчев почина днес, съобщи БТА, като се позова на Съюза на артистите в България. Поклонението ще се състои на 21 декември от 12.00 ч. в Сатиричния театър.

Обратно в новината

Коментари - Почина големият актьор Георги Калоянчев | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ПОКЛОН ПРЕД ПАМЕТТА НА НАЙ-ГОЛЕМИЯ АРТИСТ НА НАШЕТО ВРЕМЕ! ТОЙ ЗАВЛАДЯВАШЕ ЗРИТЕЛЯ СЪС СВОЕТО ПРИСЪСТВИЕ, ПРАВЕШЕ ВСЯКА РОЛЯ В КИНОТО И ТЕАТЪРА ТАКА, ЧЕ ОСТАВЯШЕ ДЪЛБОКА СЛЕДА В ДУШАТА НА ЧОВЕКА! ПОСЛЕДЕН ПОКЛОН ПРЕД ГОЛЕМИЯ ТАЛАНТ! БУРНИ АПЛОДИСМЕТИ, КАЛА!

Хубаво е дир-бг да затваря коментарите след информации за кончини на известни обществени фигури, за да не се нарушава покоя и мирът им И най-малкото да запазим едноминутно мълчание. ..........Всичко друго е излишно.

Алелуяяяяя. Бати тъпотията.

Дълбок поклон пред МАСТЕРА на сатирата и театъра! С невероятния си талант и изкуство завинаги ще остане в сърцето на България!Щастливи бяхме да сме негови съвременници!... Мир и покой на душата му!

Всички в един глас ТРИ, ЧЕТИРИ: велик, невероятен .... А бе главите за какво са ви ?????

Аре стига, пишат хора който не го познават лично. Заради такива НАРОДНИ няма млади артисти. Вечния щат и всичко можещите са направо театрална мафия, а иначе всичко е за пари и влияние !!! Сатиричния тетър е направо сатирична картинка с тези напикани пенсионери .....

Като културчик през единствения период на разцвет на българската култура (1956-1989) аз бях покъртен от тази новина. С носталгия и умиление си спомням за ролите, които му възложихме с др. Георги Джагаров и други другари: умореният човечен генерал от ДС, светлината в чиито кабинет никога не гасне; Парторгът на Големия Строеж, който смело се противопостави на ЦК за джазовия оркестър на строителната площадка; шофьорът на такси, който изхвърли двама млади от таксито, че се целували; стожер на новата нравственост и новия строй, който малко позакъса, но не е негова вината, той си играеше ролите...

Сбогом Кала, с тебе си отива частица от всички нас...

ДЪЛБОК ПОКЛОН ПРАВЯ ПРЕД ГЕНИАЛНИЯ АРТИСТ! Втори като него няма да се роди!Вечен мир на душата му-БОГ-да му прости!

КАЛАТА БЕШЕ И ЗАВИНАГИ ЩЕ ОСТАНЕ ЧАСТ ОТ КУЛТУРНИЯ ЖИВОТ НА БЪЛГАРИЯ И ЧАСТ ОТ СПОМЕНИТЕ НА МИЛИОНИ ХОРА. НЯМА СИЛА, КОЯТО ДА ЗАЛИЧИ НЕГОВИТЕ ВЕЛИКИ ПОСТИЖЕНИЯ ПРИ НАЛИЧИЕТО НА СТОТИЦИТЕ ВИДЕОЗАПИСИ, КОИТО Е ОСТАВИЛ СЛЕД СЕБЕ СИ. ТАКИВА ХОРА СЕ РАЖДАТ НЕ НА СТО А НА ДВЕСТА ГОДИНИ ВЕДНЪЖ. БЕШЕ АРТИСТ ПО РОЖДЕНИЕ И ПО ПРИЗВАНИЕ. КОЛКОТО ЗА ПАРТИЙНАТА МУ ПРИНАДЛЕЖНОСТ, НЯКОЙ ИНТЕРЕСУВА ЛИ СЕ В КАКВА ПАРТИЯ СА ЧЛЕНУВАЛИ ГОЛЕМИТЕ СВЕТОВНО ИЗВЕСТНИ КОМПОЗИТОРИ, ПОЕТИ И ДРУГИ ХОРА НА ИЗКУСТВОТО? ТОГАВА В БКП СЕ ПРИВЛИЧАХА НАЙ-КАДЪРНИТЕ И МОРАЛНО НЕОПЕТНЕНИ ХОРА, КОИТО ТРЯБВАШЕ ДА БЪДАТ ЗА ПРИМЕР НА ОБЩЕСТВОТО. КОГАТО ТОЙ Е БИЛ ПРИЕТ В БКП, ХОРАТА ИМАЙКИ ПРЕДВИД ГОЛЯМАТА МОЩ НА СССР ТОГАВА НЕ СА СИ И ПОМИСЛЯЛИ ЗА МИГ, ЧЕ НЯКОГА ТАЗИ СУПЕРСИЛА ЩЕ СЕ СРУТИ. ПИТАЙТЕ ВАШИТЕ ДЯДОВЦИ. А НА ТЕЗИ КОИТО ПИШАТ ПРОТИВ КАЛАТА МОГА ДА КАЖА САМО, ЧЕ ИЛИ СА МНОГО МЛАДИ И НЯМАТ ПРЕДСТАВА ЗА НЕЩАТА, А АКО НЕ Е ТАКА МОГАТ САМО КАКТО КАЗВАТ ГЕРМАНЦИТЕ - ДА МУ "ЛЪСКАТ ОБУВКИТЕ". DIE SCHUHE PUTZEN.

ПОКЛОН,МИР НА ДУШАТА МУ.ГОЛЯМА ЧАСТ ОТ ЖИВОТА МИ МИНА С НЕГОВИТЕ РОЛИ.СЪЖЕЛЯВАМ ЗА ЧОВЕКА,НО ТОВА Е ЖИВОТА.СБОГОМ.

.......... тои поне нещо е постигнал в зивота...........разсмивал е много хора и е внасял радост в дома им , с ролите си вав филми и театрални постановки.................а ти...........ти за себе си замислялл ли си се ..........какво си постигнал в този зивот............освен да расиш безвкусни мнения ........смешен си.. .........знаеш ли има една поговорка......' за мъртвите или добро или нищо'..............запомни я ..... че и ти натам си трагнал.........

Да добавя и Анастасов? И от части Кирил Господинов! За комиците! Сега не искам да пиша за Калоянчев! Лека му прът!

Хорааааа, грехота от бога нямате ли? Защо и в такъв момент тая злоба. Защо пак измествате темата към партии, политика и управляващи. Е като гледам какви сме "хора" направо съм отвратена.

Могат да го назначат на щат в театъра,но в сърцата на хората се назначи сам с таланта и харизмата си.

Няма защо да те хулим - ти сам си го направил.

Бог да го прости,сега там горе ще размива ангелите,защото той е при тях.Велик Човек ,Велик Актьор.Просто роден артист.Винаги ще се помни и обича.Поклон.

Бог да го прости, велик Българин...!!!!!!

Невероятен човек, истински българин , велик актьор! Поклон пред паметта му!

Вечна памет на Калата! Велик човек!!!

ГОЛЯМ, МНОГО ГОЛЯМ!!! ВЕЧНА МУ ПАМЕТ!!

Един от най-големите в българския театър. Поклон. Осиротяхме с още един ненадминат талант. Мир на праха му...

ВЕЛИК АКТЬОР И ЧОВЕК ДЪЛБОК ПОКЛОН

Велик и истински актьор, мир на праха му.

велик човек и актиор. поклон пред теб. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Бог да го прости. Най-искрени съболезнования на семейството и близките му. Велик актьор, Българин, Човек, Левскар. Нацията загуби един от достойните си синове. Да ти е видетно Царството Небесно. Смърт на безсмъртие не е позната бургаски сине. Поклон. Сбогом Кала - до среща в Отвъда.

БОГ ДА ГО ПРОСТИ! ГОЛЯМ ЧОВЕК, ГОЛЯМ АКТЬОР!

поклон пред светлата памет на големият актйор ъ комик калоянчев *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

отиде си един от великите актиори на балгаря.поклон,поклон пред паметта ти уваяеми г-н калоянчев,не сдарям салзите си,че идва време големите да си отиват а няма кои да ги замести.искрени саболезнования на семеиството на незабравимия калоянчев.изпращам ти и една роза от чикаго и пак голям поклон пред талантта ти!

Отиде си един голям актьор! Напусна ни ВЕЛИК КОМИК! Поклон! Останаха комедиантите.....

Калата е "ВЕЛИК".Той няма да изчезне от БГ пространство.Мир на душата му.Много ГОЛЯМ поклон пред паметта му !Той не може да изчезне от "Небосклона български "!Поклон !

Не ми се ще да повярвам.ВЕЛИК ЧОВЕК, ВЕЛИК АКТЬОР, ВЕЛИК БАЙ ГАНЬО мир на душата му.

Това не е истина!! той не може да умре а още по-малко да почине.Калата е абсолютно безсмъртен! Аз не ще го забравя никога а вие? Много тъжно........

А бе ти наред ли си ???

Можем само да се радваме, че сме го имали и да го помним за дълго! Поклон.

В живота си най-много съм се смял от ЧАПЛИН и КАЛАТА.Бяха еднакви с таланта си!Лека ти пръст,мой човек-наш човек-велик човек!

Лека му пръст! Беше един от първите милионери на социалистическа България.

заслужил си е милионите

България изпраща втори Патриарх тази година !Бог да го прости !Велик !

Поклон пред светлата му памет. Да почива в мир този голям БЪЛГАРИН. И дано поне по малко всеки от нас да се е научил по нещо от него. Най-искрени съболезнования на семейството му.

Поклон пред светлата му памет! Оставя вечна следа в културното ни наследство! Съболезнования на семейството!

жалко за човека,и огромна загуба за почитателите му!саболезнования на близките му! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Гледам и невярвам на очите си!!!!!!!!!!! Нямам думи, какъв народ сме ние щом човекът още не истинал и ни е говорим по негов адрес не го овековечим и поклоним пред паметта му а да го хулим. Бил член на тази партия, бил на онази има ли смисал да се говори за това и какви мрасни ризи има или няма , питам тук ли е мястото????! Точно това всеки го има, кой не направил погрешна крачка, кой не казал неправилни думи??! Разочерована съм от прочетеното до сега. Той беше велик актьор, друг като него несам видяла и не мисля ,че скоро ще видя!Прочетох много коментари едни го овековечаваха други хулиха, немисля ,че точно тук е мястото да се казва каде Калоянчев е сгрешил или не! Едно е вярно той беше велик актьор и това неможе никой да оспори.ПОКЛОН ПРЕД ПАМЕТТА НА ТОЗИ ВЕЛИК БЪЛГАРСКИ АКТЬОР!!!!!!

ПОКЛОН ПРЕД ТОЗИ ВЕЛИК АКТЬОР, ПРЕВЪРНАЛ СЕ ПРИЖИВЕ В СИМВОЛ НА БЪЛГАРСКОТО ИЗКУСТВО. ЖИВОТЪТ Е КРАТЪК, НО СЪТВОРЕНОТО ОТ ГЕОРГИ КАЛОЯНЧЕВ ЩЕ ОСТАНЕ ЗАВИНАГИ В ИСТОРИЯТА....

Не вярвам всички да са го харесвали като актьор и това е нормално. Но със своя труд и всеотдайност, с хумора и сатирата си в незабравимите му роли в киното и театъра, винаги се е стремял да прави нас, българите по-добри хора. Ако всеки от нас допринесе за другите поне малко от това в ежедневието си, със сигурност България ще бъде едно по-добро място за живот. Поклон пред паметта му!

Не го познавах лично, но новината за неговата кончина ми подейства така, сякаш сме били много близки цял живот. Голям човек!!!! Мир на праха му!

ГОЛЯМ ПОКЛОН ПРЕД ВЕЛИКИЯ КАЛОЯНЧЕВ...ПОКЛОН

Любим артист! Поклон!

тази новина за калоянчев е единственото нещо с което той ни разплака от мъка . поклон пред светлата му памет

Дълбок поклон пред този ВЕЛИК българин! Мир на праха му!

Голям поклон,Кала.

Най-сполучливият тв бай Ганьо .Спомените от сцените напират един след друг.Поклон пред паметта му!

Stefan

Дълбок поклон . Още един ценен къс от културата на България си отиде безвъзвратно.