Напусна ни композиторът Борис Карадимчев

На 81 години почина композиторът Борис Карадимчев. Освен с множеството известни мелодии, ще го помним и като ръководител на хор "Пим-Пам" и професор в НАТФИЗ.

Обратно в новината

Коментари - Напусна ни композиторът Борис Карадимчев | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Семейството му е било репресирано,а в същото време бащата е военен летец,който е можел всеки момент "да духне"-Турция и Гърция са "на една ръка разстояние".Обучаван съм в курс за моторни летци и знам какво проучване пада при прием и упражняване на военна летателна дейност.Почитам го като композитор/сина/,но противоречивостта на информацията за него ме вбесява направо.Бих желал да си отиде с добра памет и със "своето време",което погуби България!Ние сме вече едно икономическо и духовно голямо нищо до пълното ни изчезване,което е сигурно!

Вие изглежда не четете! "...Борис Карадимчев израства в няколко града. Семейството е от София, но докато баща му е военен летец в Ямбол, се ражда и синът му. После живеят и в Казанлък, а като се прибират в столицата, новата власт ги интернира в Ловеч, тъй като бащата бил военен летец и семейството произхождало от нездрави среди. Борис Карадимчев се ражда 1933 г. и тогава баща му е бил летец.

все повече обезлюдява онази част от обществото, която беше интелигенцията ни....

За съжаление си напълно права. ЛЕКА МУ ПРЪСТ - МИР НА ДУШАТА и Здраве, Щастие и Късмет на Целият Български Народ !!! А пък, че Неговите песни още дълго ще се пеят - - - това е ясно !!! Поклон..................................

И се пръкват едни "Ехо-та", на които им е най-лесно да не мислят, но то май няма и с какво. Дива омраза и отрицание на всичко. Когато четат новини го правят само, за да напишат някоя глупост отдолу. Мир на праха му!

Стига! Не може да бъде! Как така? И то на такъв велик празник? Значи беше богоизбран! Прости, Учителю!

Поклон, маестро.

ОщЕ ЕДИН Г О Л Я М ЧОВЕК НИ НАПУСНА. ВЕЧНА МУ ПАМЕТ!!! ЗАВИНАГИ СИ В НАШИТЕ СЪРЦА.....ПИМ ПАМ НЯМА НИКОГА ДА ТЕ ЗАБРАВИМ. СПИ СПОКОЙНО ВЕЧНИЯ СИ СЪН!!!

И този ли е бил "дисидент"!Творецът умира в онзи момент,когато се набърка в политиката!Аман от късни антикомунисти,дето на "умрял кон нож вади"!

зла, тъпа и безродна гад

Не говори като не знаеш бе малоумник

Мир на душата му. Жалко, приемствеността беше прекъсната след 1989 г. и на мястото на тези таланти остава празно място.

Беше прекрасен човек.Вечна му памет.

Suncho

Беше тихо във наште сърца Беше тихо в очите притворени и стояхме със тъжни лица и се вслушвахме в спомена, но дочувахме само една тишина.

Отиде си велик композитор.Царство му небесно и вечна му памет!

eймeнa

поклон пред светлата му памет!

На тази дата,както днес, така и преди 4 години загубих скъпи на сърцето ми хора. Моят баща почина през 2010 година. Днес, на 12.04 почина най-добрата приятелка на майка ми. Днес по-късно разбрах, че е починала и друга близка приятелка на майка ми . Току що разбрах, че е починал МАЕСТРО БОРИС КАРАДИМЧЕВ. Съжаллявам, че чак сега научавам за тази тъжна новина, но бих искала да изкажа огромната си тъга от загубата на поредния гений на българската популярна музика. Моят съпруг винаги в такива мигове казва: БОГ ДА ПРОСТИ ЖИВИТЕ! Но не мога да не кажа на близките му:Бъдете БЕЗКРАЙНО ГОРДИ и вярвайте, че той е обичан и ще пребъде! Аз съм от изключителните ценители на музиката, макар и не от най-шумните и вярвям, че Господ прибира гениалните при себе си за да го веселят! СВЕТЛА, СВЕТЛА МУ ПАМЕТ НА МАЕСТРО КАРАДИМЧЕВ! вярвам, че всички искренни любители на качествената музика ще чуят прекрасните му композиции по музикалните електронни форуми! АМИН!

На тази дата,както днес, така и преди 4 години загубих скъпи на сърцето ми хора. Моят баща почина през 2010 година. Днес, на 12.04 почина най-добрата приятелка на майка ми. Днес по-късно разбрах, че е починала и друга близка приятелка на майка ми . Току що разбрах, че е починал МАЕСТРО БОРИС КАРАДИМЧЕВ. Съжаллявам, че чак сега научавам за тази тъжна новина, но бих искала да изкажа огромната си тъга от загубата на поредния гений на българската популярна музика. Моят съпруг винаги в такива мигове казва: БОГ ДА ПРОСТИ ЖИВИТЕ! Но не мога да не кажа на близките му:Бъдете БЕЗКРАЙНО ГОРДИ и вярвайте, че той е обичан и ще пребъде! Аз съм от изключителните ценители на музиката, макар и не от най-шумните и вярвям, че Господ прибира гениалните при себе си за да го веселят! СВЕТЛА, СВЕТЛА МУ ПАМЕТ НА МАЕСТРО КАРАДИМЧЕВ! вярвам, че всички искренни любители на качествената музика ще чуят прекрасните му композиции по музикалните електронни форуми! АМИН! Извинявайте за провописните грешки, които съм допуснала, но ви уверявам, че е ото вълнение- забелязях ги, но е късно.

Много ГОЛЯМ ТАЛАНТ, поклон!

Сбогом, Маестро! Животът е преходен, но създаденото от теб е вечно! Мир на праха ти, за многая лета на духа ти! Ти ще живееш вечно с песните, които създаде за нас! Дълбок поклон! Благодарим ти, че можехме да те познаваме!

Бог да го прости! Дано там където е вече душата му е светло и безгрижно! Ако душата му се е освободила от заобикалящата ни простотия, злоба и мръсотия и е вече на по- добро място- нека е така! А , че ще ни липсва- и това е така! Добре ,че не може да прочете и да види как дори и най- тъжното събитие в човешкия живот не ни прави хора, а е само повод да продължаваме да сме идиоти, които само търсят повод да се карат, ругаят и разединяват .

поклон *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Бог да го прости, светла му памет!!!

Бог да прости този Велик Българин...

Колко тъжно!!! Преди малко минах покрай дома му. Не светеше. На всички ще ли липсва! Почивай в мир! Дълбок поклон!

това със светещите стаи не е така, както си го мислиш...(казвам го с най-добри чувства), като добър вълк! ПОКЛОН!!!!

колко срамежливо автора на съобщението е заменил комунистическата власт с "новата власт". защо ли? комунистите може би като циганите се срамуват от името си и търсят начини да не го споменават. поклон пред големия творец и българин!

Поклон , Маестро ! Да пребъдеш във вечна Светлина и Хармония : )

Ей, червен, циничен цървул! Къде набърка Борисов! Поклон пред ВЕЛИКИЯТ КАРАДИМЧЕВ!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Може би като контраст? СВЕТЛА ПАМЕТ на Борис Карадимчев! ПОКЛОН!!!

ПОКЛОН!

За разлика от случаите, когато някой политик си замине, тук имаме опцията да оставим коментари. Преклон пред личността му.

Бог да го прости!

Дълбок поклон! Заминават си достойните и истински хора! Страхотен човек и педагог!

Почивай в мир,маестро! Поредния голям човек и музикант, който ни напусна и след него зейва огромна празнина.

И аз всяко лято го виждах в Царево където имаме къща...Изключителен човек, Бог да го прости и дано всички са на онова по-добро място...Ще липсва много....Светла да е паметта му...

Велик българин, сравнете го само с този боклук Борисов. Срещал съм го много пъти на Царево,колко добър,колко искрен,колко достъпен,а в същото време колко много е дал на РОДИНАТА си!! ТОЙ ще остане!! Бог да го прости!

какъв Борисов ту щъка из главата червен трол смотан

Какво общо има Борисов бе тъпак?! Не унижавай Душата на Човека (десен до дъното на душата си!) от гроба!!!!

Ние българите трябва да научим да съхраняваме добрите и талантливи хора като него и да избутваме назад лошите и некадърните.

Нека тишината е бяла!

Не само композитор стигнал до душата на всеки българин, а ДОБЪР ЧОВЕК.

Трябват ни, много ни трябват такива хора.Те са надежда за българина.

Алооооо, дираджиите, не се казва новата власт, а престъпната комунистическа дикататура. Бог да прости Борис Карадимчев!

Pochivai v mir ,ti beshe strahoten kompozitor kolega i goliam chpvek.

Бог да прости бате Борьо. Поклон пред делата и вечна му памет!

Бог да го прости! Поклон!

Все по малко остават в държавата ни достойните хора.Почивай в мир.Едва ли ще бъдеш забравен.

Почивай в мир! За мен, "Бяла тишина" е най-хубавата песен от българската естрада!

Jeni

Поклон! И на мен ми е любима!

Дано не е досадно, но нека по-младите я прочетат... а и да я чуят. Почивай в мир, г-н Карадимчев! Късен гларус над нас прелетя бързи спомени в мрака препуснаха и подирихме пак любовта в топлината на устните, но намерихме само една тишина. Беше тихо във наште сърца Беше тихо в очите притворени и стояхме със тъжни лица и се вслушвахме в спомена, но дочувахме само една тишина. В нощта птица пак лети в нощта тихо тъгуваме аз и ти. Над морето изгрява деня и блестят върховете на мачтите кораб вдига отново платна да отплува със вятъра, а в платната белее една тишина.

С.Бог.ОМ!

Вече ме е страх, като се зададе Великден или Коледа. По неясно-каква традиция напоследък по това време губим хора, които няма с кого да заместим. То не е и възможно! Почивай в БЯЛА ТИШИНА!

Поклон! Почивай в мир!

Боре, Боре, Бог да те прости!

Истински музикант, човек, демократ.А глупака Данчо, злобен дребен, явно човечец от поста за СДС песента - един демократ, дал своя принос за нашият път към Европаь това беше Карадимчев. Не сквернете паметта му. Дълбок поклон

БОГ ДА ГО ПРОСТИ. ИЗКЛЮЧИТЕЛЕН ЧОВЕК. ПОЧИВАЙ В МИР!!

Наистина Карадимчев имаше талант за композитор, в статията са изредени редица негови произведения, единственото петно в творчеството му е композирането на седесарски химни, като "45 години стигат - времето е наше". Бог да го прости!

Времената бяха такива, тогава вярвахме, сега не...

Еуфорията надделяваше, някой написа "последен валс" всички танцуваха, после...

Ех Данчо, тогава имаше идеализъм, имаше надежди, имаше мечти, други ги омаскариха, не Борето с неговите песни

Тези думи само показват, че простотията се пъчи дори пред лицето на смърта. Поклон пред един истински талант.

това се ти, гадино! Но днес погребваме Човека, а с теб после ще поговорим!

да пише бе, родил се е 1933 година, баща му летец, военен, в оная истинската България преди 44та

Петната и лекетата като Данчо са безкрайно много, но те немогат дори да опръскат талантливите хора, да омаловажат тяхното име! Бог да прости човека и твореца Борис Карадимчев!

Suncho

ти си болен

Отиват си истинските, остава.... Азис

Г*зис е ВЕЛИК;-((( Поклон пред творчеството на Борис Карадимчев. СВЕТЛА ПАМЕТ, ПОКЛОН.

Един по един си отиват стожерите, стълбовете, на които се крепи българската нация. След всяка такава загуба тялото на България затъва все повече в тресавището на историята.