Плевнелиев: Истините за комунистическия режим са живи

Въпреки желанието да гледаме напред, а не да ровим в старите рани, истините за комунистическия режим са живи с нашите спомени, спомените на нашите родители, спомените на обществото.

Обратно в новината

Коментари - Плевнелиев: Истините за комунистическия режим са живи | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Представете си: Меркел на снимка с бивши есесовци, Саркози с френски колаборационисти/фашисти/. В коя страна на Европа отричат присъдите на народните съдилища? И, най-после, това не е ли подсъдно!!!

Колаборационист означава сътрудник на окупаторите. България не е била окупирана до 5-6 септември 44 г., така че е нелепо да се сравняват колаборационистите с осъдените от т.нар. Народен съд у нас. Виж, след 9-ти комунягите правят точно това - сътрудничат на окупаторите от СССР, защото те ни обявяват война, окупират ни и налагат просъветски режим... същото, което Хитлер прави с някои страни на запад.

Защо някои хвалят времето преди 9 септ.,а други -след?Тези чорбаджии ,които бяха в градовете наистина са живеели много добре,ще ги познаете и по палатите ,които са построили и стоят и сега,но за чия сметка?За сметка на наемните работници и за сметка на селското население.Новите мом.управници изгониха старите собственици и се нанесоха в техните палати и започнаха да живеят пак за сметка на експлоатираните наемни работници и селяни.Може би някои не знаят какви данъци в натура плащаха селяните .Почти всичко ,което произвеждаха отиваше за държавни доставки,а те мизерстваха.По тази причина се появяваха и Андрешко-вците.Какъв е изводът-огледал се Илия и пак в тия.

За хора, които са разстрелвали беззащитни 7-годишни деца по полянки не ми е мъчно изобщо. плевнелиев доста бързо показа жалката си същност.

През гадния комунистически режим хората не си спираха парното. Пенсионерите не ровеха в кофите за боклук за да се прехранват. Не само че нямаше безработица, а внасяхме работна ръка от Кипър и Виетнам.Във висшите учебни заведения нямаше такси. Нямаше такси и в болниците. Тогава болните бяха пациенти , а не като сега КЛИЕНТИ.Това ,което бе построено и направено тогава, тези сега не могат само да го боядисат. Тогава хранехме една шайка дребни разбойници /идете и вижте вилите им на ул. "Лешникова гора" в Драгалевци и на панорамния път в Княжево.Техните вили са курници в сравнение с палатите на сегашната МАФИЯ.Много обичам комсомолски лайна,направили милионите си с подкрепа на др.Масларова да плюят по нещо , от което са произлезли.

Да и живееха в една лъжа, а техните деца и внуци, трябваше по-най лошия начин да разберат истината и да им платят дебелата сметка!

А ИСТИНИТЕ ЗА ФАШИСТКИЯТ РЕЖИМ, ДРАКИ МИ КОМСОМОЛСКИ СЕКРЕТАР???!!!

В България фашизъм не е имало! Имаше даже научна конференция преди няколко години и там направиха същите изводи. А пък според някои има фашизъм, но след 9.9. 44 г.

ВСИЧКИ "КОМ-СОЦИТИТА" ДА МИНАТ НА МИНИМАЛНАТА СОЦИАЛНА ПЕНСИЯ И ДА ИМ СЕ ЗАБРАНИ ДА РАБОТЯТ НА ДЪРЖАНА РАБОТА. Ето това моментално ще ги откаже от манифеста ....Завинаги.

Да си чувал за вербувани от комунистите БЗНС-ари - с две партийни книжки, едната официална, другата тайна? А превратаджиите звенари и др. подобни просто са използвани от другарите да им свършат част от мръсната работа и после да бъдат отстранени, всичко е било предварително планирано и координирано с братушките.

Честит 2- Февруари на всички комунисти и социалисти !

popov

Абе човече, защо си мислиш, че тактиката дай да осерем всички за да не виждат какъв ми е сурата можеш да я пробуташ и на интелигентните хора? Я си стой там в партията и въздъхвай бабите със славното партизанско минало.

Дедо,дедо то хич не е необходимо да го правя достатъчно е да прочетем биографиите на хората от първите страници на тогавашните вестници, ама само по дати без идеологически финтифлюшки около тях. Ей ти примерно биографията на политическата връзка между ОФ правителството и наблюдаващата окупацията ни Съюзническа контролна комисия: Георги Николов ПОПОВ Роден: 05.11.1887г. в Пловдив; Образование: 2-ри прогимназиален клас (Пловдив); Кадетски курс и впоследствие юнкер във Военното училище в София (1900-1907г.); Николаевска генералщабна академия в Санкт-Петербург, Русия (12.1910-08.1914г.) с прекъсване 1912-1913г.); Военна служба: 1907г. - Командир на батарея в 2-ро отделение на 7-ми артилерийски полк; 1914г. - Командир на 4-та батарея в 3-то отделение на 3-ти планински артилерийски полк; 21.09.1915г. - Офицер за поръчки към 3-та пехотна дивизия; 01.06.1916г. - Командир на батарея 18-ти артилерийски полк; 01.07.1916г. - Командир на 4-та батарея в 3-то отделение на 16-ти артилерийски полк; 01.11.1917г. - Началник на Строевата секция в Щаба на 8-ма пехотна дивизия; 26.10.1918г. - Старши адютант на 8-ма пехотна дивизия; Член (?) на Военноконтролната съюзническа комисия; 1918-1921г. - Началник на секция, после на отделение в Щаба на армията; 10.11.1921г. - Командир на 8-ма пехотна дружина; 09.1923г. - Щаба на армията; Преподавател във Военна академия; 01.05.1931г. - Началник на 6-ти пограничен сектор; 01.06.1933г. - Командир на 8-ми пехотен полк; 05.06.1934г. - Началник на Военното училище, Началник на Военните учебни заведения, Директор на трудова повинност; 13.04.1935г. - Помощник-началник на Щаба на армията; 24.01.1937 - 13.5.1941г - Началник на 3-та военна област (3-та армия), включен в състава на българската делегация за преговорите с Румъния по сключването на Крайовския договор на 17 август 1940 г.; 11.08.1941г. - В запас; 1944-1946г. - Представител на българското правителство при Съюзническата контролна комисия. Военни звания: 11.09.1900г. - Кадет; 29.09.1903г. - Юнкер; 17.07.1907г. - Младши портупей-юнкер; 16.08.1907г. - Подпоручик; 04.09.1910г. - Поручик; 01.11.1913г. - Капитан; 01.01.1918г. - Майор; 01(30?).01.1923г. - Подполковник; 26.03.1928г. - Полковник; 06.05.1935г. - Генерал-майор; 03.10.1938г. - Генерал-лейтенант; 06.08.1941г. - Генерал от артилерията. Умира: 26.01.1954г. Награди: Орден "За храброст" 4-та степен, 1-ви и 2-ри клас; Орден "Свети Александър" 3-та степен; Орден "Кръст на независимостта" Германски орден "Железен кръст" 2-ра степен;

Плевнелиев в рокордно кратък срок ще стане най-мразения човек в страната с тия си хамелеонски изцепки. Не го ли срам от комсомолския му активизъм и комунистическо потекло.

С такива действия РП ще стане най-уважавания президент. Все пак за него са гласували над половината избиратели. За 10 дена той напреави повече за развенчаването на комундетата отколкото Ж. Желев за 7 години и П. Стоянов за 4 години. Взерти заедно. Доносник Гоце не го броим - не можем да очакваме от еднин агент на ДС да развенчава болшевизма.

Глупак ли си или малоумен?!Кога,според теб,Плевненлиев е искрен: като ръководител на комунистическата младеж или днес???Кога точно е видял тези "истини"???А?

Истините за комунистическия режим са живи, каза Комсомолският секретар при БКП и син на Партиен секретар на ЦК на БКП ........ Май не му беше местото на г-н Президента на това място с това си минало?

А кой да влезе в Президентството? Калфата ли? Настоящият партиен секретар. нещатният куц кон на Станишаката. или може бои самият Дришльо Станишко. Или някой доносник на ДС като Гоце?

Долу Плевнелиев-хамелеона. Да пребъде социализма, да живее комунизма. Да живее България.

Докато робуваме на такива догми като ПРОИЗХОД, ще сме все на това дередже!! Та понастоящем едни от най-богатите хора в държавата са ЧЕРВЕНИ (за да не кажа кървави) потомци на комунистически фамилии. Чест прави и на Плевнелиев и на Младенов, че се разграничават от произхода си и застават на страната на хората, които искат тези страници от историята ни отнасящи се до тези времена преди да бъдат затворени завинаги да бъдат прочетени и то НА ГЛАС!! Най-проспериращата държава в Европа след Втората световна война Германия изживя своя катарзис и въпреки разделението на зони сега са много по-монолитни и по-сплотени по принципни въпроси с обществена значимост. Нашето общество няма национални приоритети, няма кауза, зад която да застане, няма единство по нито един от съществените проблеми на деня.

Eлементарно Уотсън, приписваш ми цвят като сравняваш различни неща и тъй като от сравненията правиш политически изводи следва че мнението ти е политическо .А и не говори в множествено число онази власт нямаше навика да се занимава с отделни личности,всъщност дори и на личностите не обръщаха внимание ,виж ако си се дърлил с някой партиец на лична основа то това е друга песен.

тези идиоти от бсп нищо не казват за хубавото бадеще

И не само те, А ВСИЧКИ УПРАВЛЯВАЩИ БОКЛУЦИ! Не разбирате ей, В политиката НЕ МОЖЕ ДА ИМА ЧИТАВ ЧОВЕК! Има троен филтър за филтриране на всичко добро и годни!

а да ти просветва май, в момента едни главорези се жалват че други главорези им били взели занаята и дай значи да ги почитаме щото палачинката пак се била обърнала. Помниш ли вица за двамата братя единия бил партизанин а другия полицай. След девети полицая станал кмет а партизанина не излизал от затвора. На среща след време партизанина пита брат си абе как така аз за тая власт се бих и постоянно съм в затвора а ти стана кмет пък брат му скромно му отговорил, ми аз в биографията си пиша че имам брат партизанин а ти пишеш че брат ти е бивш полицай. Е те това последното ни го играят в момента всеки вади подходящите за случая роднини и познати и скромно забравя тези с които се е хвалил до вчера. Иначе каквото са правили едните това са правили и другите и подбудите им не могат да служат за оправдание на действията им а който твърди друго е просто политкомисар от съответния десен :)

Трябва да имаш много развита фантазия, за да приравняваш действията на властта срещу комунистите преди 9-ти и комунистическия терор след това и да наричаш и едните и другите главорези! Нещата са несравними по никакъв начин. Едните са защитавали законно избраната власт и установен и одобрен от обществото ред, а другите ..... вярвам, че знаеш какво са защитавали и под диктовката на коя велика страна са го правили. При това след 9-и са избити много повече хора, от колкото преди това, да не говорим за разрушената социална и икономическа структура на обществото.... просто е несравнимо....

Евреите са твърде умни,не става за обида!

оох, комсомолското секретарче, синче на виден провинциален комунистически играч, седнал да ви говори за жертви на комунизма.......

Президентът говори точно на време и на място. Затова сме го избрали. Не се крие като някой соц. мишоци от историческите дивотии и безумства на комунизЪма и презрелия социализЪм. Които ни докараха до последно място в Европа...тези соц мишоци. Дето ги е срам да си признаят, че са такива.

Ти наред ли си?! Нали точно комунистна щат е бил Р.Пл., както и баща - виден партиен деятел. То бива-бива лицемерие и политическа хамелеонщина, ама тези от ГЕРБ минаха всякакви граници.

Срамежлив социалист е определено по-поносимо от пребоядисан комунистически изтърсак нагаждач леещ крокодилски сълзи на чужд гръб и върху гробовете на жертвите на родата му.

Обаче ткъв контрол и ограничаване на правата са ни подготвили днешните демократи, че комунистите само могат да им завиждат. Комунистите не са мечтали дори за това което ни предстои. Пример - АСТА. Хаиде да погледнем вече и напред а не само какво е било. Да видим какво е сега, защото аз не виждам голямаа разлика от комунизма и сега. Постепенно се върнаха всичките комунистически методи в добавка с демократическите. Методите за ограничаване на човешките права имам предвид.

Дори си ограничен да пишеш измишльотини в интернет...

Не съм за сега. По време на комунизма също мойеше да се говори каквото си искаш в селската кръчма или на улицата. За известно време. И в нета е така - за сега може.Преди 10 г можеше повече. ти от колко време може да пишеш че се изказваш за неща които не си видиал и сравняваш неща без да си видял едното. На хора, които имат спомени от комунизм а им светичервената лампа за тов, което става сега. А тези, които са забравили или въобще не са видели пишат глупости и дават мнение за неща, които не разбират. Преди можеше да се направи избор, можеш да избереш, да избягаш при капитализма или комунизма. Сега няма къде.

В момента плащаме кражбите и некадърното управление в последните 20 години!

Намират се в парламента в ляво...

Никой обединител не обединява личностите на нацията с боклука нна нацията. Мечтаете си да минете метър, изроди, и да се омешате със свестните българи, но няма да стане. Ще ви помним, ще ви сочим по улиците дори. Ще си понесете бремето на неакдърността, изплувала отгоре, за да опостуши интелекта с убийства и гонения. Бремето ще се носи, паметта е жива, за да ни учи. Такива като вас - никога повече на власт! И... това е разликата между господин Президента и другаря президент. Гоце направи обединение с престъпниците, като даже подсигури с послушен съд този процес. Обединението за истинските българи има друг смисъл и то не е смесването на боклука с читавото. Ще се обедиянва читавото, боклукът ще се дели прецизно и усърдно. Така че почакайте да видите, боклуци!

Човече обърни се към специалист навреме! Не е на добре с тая злоба!

Ти не се плаши. 8 пъти премисли и тогава давай акъл. Може съветът ти да е полезен за тебе самия...дори е сигурно.

Нещастно човече, Коя точно личност си ти? С какво си известен и единствен? Както се казва в един виц: - Не може орел и лай.о на едно място. - Аз тогава отлитам г-н обединител.

Абе много вониш ... и от далеч. Къде си тръгнал да мърсиш природата. Стой си в червената кочина...

Нацията няма "боклук". Всички хора се раждат еднакви. След това животът ги променя, но и техните даце се раждат еднакви...

Аха... Спомените на Росенчо и неговите родители за комунистическия режим са много убави дори. Как не го срам, толкова да лицемерничи?!

Социалистът ДС да говори за срам...

Иска ти се, разбирам, но не позна, че съм социалист. И за разлика от Р.Пл., Б.Б., Цв. Цв., Ц.Ц. и др. знайни и незнайни..., аз не си сменям принципите според изгодата. Да, и имам срам и морал за разлика от тях.

Срам и морал имал другарят ДС, че и принципи даже. Наистина няма по лъжливи ХЕЙТЪРЧЕТА от БЕСЕПАРЧЕТАТА.

Колко хубаво го каза Президентът. Да гледаме напред, но старите рани, оставени от комунизма са още живи. А днешните социалисти/комунисти разравят нови рани. Как да се върви напред, с тази историческа тежест и с тези исторически отхвърлени другари? Които не знаят, леви ли са, десни ли ...

Така е, не знаят леви ли са, десни ли са - също като Президента и ЦК-то на ГЕРБ.

Наистина много добре го е казал Президентът. А е толкова неприятно за пребоядисаните комундета,сега социалисти, които се чудят къде да се скрият от миналото си.

С фанфари се чества ден, в който според "послушния" Плевнелиев спомените са живи. Какво ли му е казвал неговия баща, бивш тъст и т.н.? Като е толкова ербап, ще предложи ли ДЕН на признателност и почит към жертвите на мутренските години?

Преди години Петър Стоянов стана смешен ,като се страхуваше да поздрави гвардейците / тържеството за 120 год.от Освобождението на България от османско иго/.Казваше само "Поздравявам ви със 120 год. от Освобождението" нещо подобно виждаме и сега.Чели сме и знаем че имаше личности,които не биваше да бъдаи убити през 1947 год.,НО ПИТАМЕ ПРЕЗИДЕНТА ЩЕПОЛОЖИ ЛИ ЦВЕТЯ НА НЕВИННИТЕ ЯСТРЕБИНЧЕТА,НА МИТКО ПАЛАУЗОВ,НА ЯНА ЛЪСКОВА,ЧИИТО ГЪРДИ СА ИЗРЯЗВАНИ БАВНО И МЪЧИТЕЛНО И ПЛЕАДАТА ИЗМЪЧВАНИ И УБИТИ ИНАКОМИСЛЕЩИ БЪЛГАРИ ПРЕДИ 9 СЕПТ,Вече няма съмнение,че двамата наши избраници-Президент и вицето Попова действат по герберски-отмъщават,но с меки ръкавици,"невинно."...

Не виждам защо трябва да се почитат терористи и агенти на чужда държава, които са водели въоръжена борба срещу законната власт в Царство България. Самите комунисти тогава признават, че влиянието им сред народа е съвсем минимално. В чие име тогава са се борили? В името на народа или в името на измислени идеи, внушени им от СССР-то? Не одобрявам жестокостите срещу тези хора, но те сами предизвикват властта с въоръжените, терористичните и конспиративните действия, които предприемат. Те не са били елита на българския народ, но пък след 9-ти точно те избиват елита на нацията ни, както и множество обикновени хора и го правят под диктовката на Москва.

Т О Ч Н О !! Докато робуваме на такива догми като ПРОИЗХОД, ще сме все на това дередже!! Та понастоящем едни от най-богатите хора в държавата са ЧЕРВЕНИ (за да не кажа кървави) потомци на комунистически фамилии. Чест прави и на Плевнелиев и на Младенов, че се разграничават от произхода си и застават на страната на хората, които искат тези страници от историята ни отнасящи се до тези времена преди да бъдат затворени завинаги да бъдат прочетени и то НА ГЛАС!! Най-проспериращата държава в Европа след Втората световна война Германия изживя своя катарзис и въпреки разделението на зони сега са много по-монолитни и по-сплотени по принципни въпроси с обществена значимост. Нашето общество няма национални приоритети, няма кауза, зад която да застане, няма единство по нито един от съществените проблеми на деня.

Да и понеже комунистите са нямали влияние,затова са били или втората или третата парламентарна сила.Първите са БЗНС,социалдемократите и сходните идеологии и комунистите

Ти май си политкомисар дето днес търси оправдание за правоверното си поведение през онез години... Хиперболата е литературен похват използван от писатели и пропагандисти а когато говорим за история или икономика е хубаво да се използват статистичиски данни. Та колко стотици лагери е имало преди и колко след, можеш ли да сравниш налагането на купонна система за всичко от яйцата до долните гащи за да храниш чужда армия с купони за олио и захар защото има недостиг. Та ако не си разбрал едните купони са политическо решение а другите икономическо но и в двата случая говорим за управленски грешки, едните доведоха до репарации а другите до 10 ноември. Смешното че и в двата случая сълзи и сополи като репресирани се представят хората спомогнали погрешните идеи да се претворят в дела.

Умен и аргументиран коментар.

За днешните другари социалисти стана смъртна обида да ги наричат комунисти, т.е. техните предшественици. Бягат като дяволи от тамян, когато ги посочат за такива. А всред комунистите имаше много свестни и честни хора, макар и заблудени идейно. Което не може да се каже за днешните ръководни другари, техни наследници. Трудно може да се намери свестен човек всред тях.

Га яде кифтаците осигурени от Емилия Масларова- тоест- осигури му квотичките за гастербайтери в Германия , Росенчо не рива, сега що риве???? Га тъста му осигуряваше бързо издигане в кариерата и бившата му жена също яко помагаше пак не рева, сега що реве кат ужилен??? Ако е истина, че нещата в циганска България се променят през около 50-60 години мисля, че ще доживеем да видим паметник на убитите и репресирани от Герберастите.

аз знам кога-никогааааааа. докато ни управляват хора неграмотни с псевдо дипломи на доктори-философи, сгенералски пагони заслугени по незнаино какав начин, или просто казано дребни душици *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

На Плевневлиев баща му не работи ли в Окръжния Комитет на БКП в Благоевград ? Първият му тъст в кои структури членуваше ? Тоя почна да се излага. Жена му да го отрезви.

Ми то в България и антикомунистите са комунисти, като например Боко, който е бил член на БКП и т.н.....така е по сценарий... истинските антикомунисти никой не ги допуска до медиите, още по-малко до властта...

То скапаната комунистическа система беше не само във властта, службите, беше обсебила не само интелектуалците, хората на изкуството, но обикновенните хора. За целта си обезпечиха и подкрепата и помощта на Църквата. Срам и позор!!

БРАВО - МНОГО Е СЪДЪРЖАТЕЛНО И ТОЧНО НАПИСАНО... Радва ме факта че си ми сънародник... За разлика от много от пишещите тука.. поздравления-от мене имаш +1 !!! И ЕДНА ИДЕЯ КЪМ ШЕФОВЕТЕ НА ДАТА-та.. - да може да се оценява с + или - всяко мнение по дадена тема- така всеки ще мисли като пише... А за твоето мисля че умните Щяха да дават само + .... Мислех да напиша и аз неЩо- но това което прочетох е най-изчерпателното....-по отношение на някогашната власт.... Драги администратори- направете така че да се оценява всяко мнение с + или - ... Ще е по интересно !

Част от историята на първото комунистическо движение: БИБЛИЯ СИРЕЧ КНИГИТЕ НА СВЕЩЕНОТО ПИСАНИЕ НА ВЕТХИЯ И НОВИЯ ЗАВЕТ ИЗДАДЕНА НА ХАРТИЯ ОТ СВЕТИЯ СИНОД НА БЪЛГАРСКАТА ЦЪРКВА София 1992. ДЕЯНИЯ НА СВЕТИТЕ АПОСТОЛИ ГЛАВА 4. 32. А множеството повярвали имаха едно сърце и една душа; и никой нищо от имота си не наричаше свое, но всичко им беше общо. 33. Апостолите пък свидетелствуваха с голяма сила за възкресението на Господа Иисуса Христа, и голяма благодат беше върху тях всички. 34. Помежду им нямаше ни един, който да се нуждае; защото, които притежаваха земи или къщи, продаваха ги и донасяха цената на продаденото 35. и слагаха пред нозете на апостолите; и се раздаваше всекиму според нуждата. 36. Така, Иосия, наречен от апостолите Варнава, което значи син на утеха, левит, родом от Кипър, 37. който си имаше нива, продаде я, донесе парите и ги сложи пред нозете на апостолите. ГЛАВА 5. 1. А един мъж, на име Анания, с жена си Сапфира, като продаде имот, 2. скри от стойността, със знанието и на жена си, а една част донесе и сложи пред нозете на апостолите. 3. Но Петър каза: Анание, защо сатаната изпълни сърцето ти да излъжеш Духа Светаго и да скриеш от стойността на нивата? 4. Докато беше непродадена, не беше ли твоя, и като я продаде, стойността не беше ли в твоя власт? Защо вложи в сърцето си това нещо? Ти излъга не човеци, а Бога. 5. Като чу тия думи, Анания падна и издъхна; и голям страх обзе всички, които чуха това. 6. А младежите станаха, покриха го, и, като го изнесоха, погребаха го. 7. След като минаха около три часа, влезе и жена му, без да знае, какво се е случило. 8. А Петър я попита: кажи ми, за толкова ли продадохте нивата? Тя отговори: да, за толкова. 9. Но Петър й каза: защо сте се наговорили да изкусите Духа Господен? Ето, при вратата са нозете на ония, които погребаха мъжа ти; и тебе ще изнесат. 10. И тя веднага падна пред нозете му и издъхна. Като влязоха младежите, намериха я мъртва, изнесоха я и погребаха до мъжа й. ГЛАВА 6. 1. В тия дни, когато учениците се умножаваха, произлезе между елинистите * ропот против евреите, задето вдовиците им не били пригледвани при разпределяне всекидневните дажби. 2. Тогава дванайсетте апостола, като свикаха цялото множество ученици, казаха: не е добре ние да оставим словото Божие и да се грижим за трапезите. 3. Затова, братя, погрижете се да изберете измежду вас седем души с добро име, изпълнени с Дух Светий и с мъдрост, които ще поставим на тая служба; 4. а ние постоянно ще пребъдваме в молитва и в служба на словото. 5. Това предложение се понрави на цялото множество; и избраха Стефана, мъж изпълнен с вяра и Дух Светий, Филипа и Прохора, Никанора и Тимона, Пармена и Николая, прозелит от Антиохия, 6. които поставиха пред апостолите, а те, като се помолиха, възложиха ръце на тях.

До Pinokio: Сериозно?! А Нюрнбергският процес на кой орган на червения революционен терор е творение, че ми се губи? А аз пък си имам двама прадядовци, убити през 23 г., само в разстояние на 3 дни. И убийците им са разказвали пред Народния съд с каква зверска жестокост са го направили. И не ми казвайте, че това се е правело в изпълнение на присъда на какъвто и да е съд Никой от близките ми не е и помислял да се саморазправя, имало си е съд. Писна ми да чета злостни лъжи на хора, за които е сигурно, че са пострадали от комунизма, колкото е "пострадал" Плевнелиев. Ама,че гьон сурат!

За Нюрнберг сигурно ще каже че там е имало прокурори от НКВД, обаче с какво ще обясни процесите и смъртните присъди на колаборационисти във Франция,Белгия,Дания,Холандия и въобще да не споменаваме Норвегия или и тамошните съдилища са скрити комунисти. Ама и ти си много лош остави хората да се пишат репресирани така поне няма да се налага да обясняват какво са правили преди девети когато е имало трудови и продоволствени наряди или направо реквизиции и къде е отивало реквизираното,мобилизация на неблагонадеждните в трудовите войски или направо в лагери , купонна система, а също и защо спасените евреи след въдворяването им по селата не са получавали купони а са купували храна от черната борса, а да и черна борса е имало.

Някой днес беше написал с хъс, че хората не са равни /той, явно, е от тези "великите"/. Аз пък твърдя, че хората са равни и ще се обоснова: всички идваме от едно място, голи и безпомощни; всички свършваме на едно място, еднакво мъртви. Разликата идва от склонноста към безчестни, несправедливи постъпки през доста краткия ни живот. Нима "могъщите" не страдат от рак, Алцхаймер, аутизъм, генетични аномалии и др. ужасии?! На по-интелигентните предлагам да прочетат "Тес от рода Д'Ърбървил" на класика Томас Харди. Може и да си променят мнението.

Разбира се, че не сме равни. Най-малкото се раждаме с различни заложби, което кара злобните и завистниците да приемат комунистическото учение за правилно.

Естествено, че хората са равни, но само при раждане и смърт, както си го написал. Само че в промеждутъка между двете хората СА различни. Цитирам твоето писание: "На по-интелигентните предлагам да прочетат "Тес от рода Д'Ърбървил" на класика Томас Харди." Колега, сам си го написал: по-интелигентните. Значи разлика има и си го признаваш. Също спокойно може да се напише и: по-мързеливите и по-работливите; по-талантливите и некадърните; добродушни и злобни и т.н. Е, равни ли са хората? Не са. Точно тук е най-голямото престъпление на комунизма - опита се да "изравни" хората, а това е невъзможно, защото всеки е различен.

Разликата е че при капитализма нямаш право на равен старт Имат пари мама и тати - имаш шанс за добро образование, нямат пари - кварталното школо и работа за 300 лева или социалните помощи И няма значение колко си умен, ако в къщи няма пари за книжки и уроци по чужди езици си обречен!

Благодаря , че го кзвате .Щастлива съм , че има хора , които мислят като мен .Всички сме равни в тозиживот - но едни са честни , други безчестни .

...едни са честни, други безчестни. Значи все пак има някакви разлики.

Комунист= на нагъл, крадлив лъжец! Комунисчето вика: Дръжте комунистите!

Млад съм и неразбирам, защо, като кажеш на някой, че е комунист, той се обижда?

А разбрали ли сте защо като някой е на различно мнение го наричат комунист??

Защото му се казва с укорен тон, а защо другите да са по-добри!?

Пастирката е покъртителна, връх на гробарския сладолед!!!!

И ко ся, президентския баща бил окръжен партиен секретар, а самия президент бил комсомолски секретар на випуск, и той почитайки някак си жертвите на комунизма, се подиграва, така да се каже...

А кога ще издигнем паметник на жертвите на режима на пожарникаря? На умрелите онкоболни, на майките с малки деца, на гладните пенсионери, на битите по грешка при арестите, на жертвите на безработицата, на жертвите на ежедневните обири, на жертвите на алчните и лакоми банки, на пострадалите от мутрите, на стотиците хиляди подслушвани, проследявани и репресирани заради различното им мислене, на убитите при катастрофи по скапаните пътища и по разбитите улици?

Съвсем сериозно,ако ти трябва и снимков материал за отряданата глава на Стамболийски или отрязаните глави на партизани,оценени от монархо-фашистите в България на 50 000 тогавашни лв.,няма проблем. Провери в Гугъл,там всичко е качено,даже и произходът на сегашния президент на РБ.

Ей, това гербероидите са редки... образи. Тоз Росен, кога и той стана такъв антикомунист, бре?!Те наистина си мислят, че са начело на стадо. Нека ни плюят в лицето и ни правят на луди. Заслужаваме си.

Само да припомним на самозабравилите се дИмУкрати, че Народният Съд не е творение на БКП. Народният Съд, по подобие на Нюрнбергския процес, е създаден от Съюзниците - САЩ, Великобритания, СССР и Франция, с цел денацификация. И всички тези жертви на Народния Съд са едни най-обикновени фашисти убийци и престъпници.

Народният Съд не е творение на БКП, а на ОФ. Ако можеш се сети, ОФ на коя партия е творение.

не плачи за горяните!!!!

Оставете го човечеца да се порадва на "всенародната любов"...Та той на 23% казва целия народ а сега на тези хорица ще каже "цяло опълчение".....Човек който е забравил от къде е излезнал нищо добро не може да направи, защото винаги ще си го оплюва...

Моето мнение в случая е крайно. Нека ми се ядосва, който иска. Ама извинявайте, нито Станишев, нито някой друг от лидерите на БСП до момента не се е осмелявал да каже колко велик е бил Тодор Живков, как е построил две Българии и как всяко правителство, ако беше направило и една стотна от това, което е направил Тодор Живков, сме щели да процъфтяваме. Не си спомням някой от лидерите на БСП да е ходил на гроба на Живков, нито да е бил негов бодигард. Искам да кажа, че ако някой е привърженик на онази система, ако някой я защитава и връща носталгията към нея, то това не е Станишев, а тъкмо Бойко Борисов.