Кралев: Губим битката с компютрите, децата затлъстяват

Губим битката сред учениците с компютрите и електронните игри. Около 17 процента от децата са със свръхтегло, а около 8 на сто - със затлъстяване.

Обратно в новината

Коментари - Кралев: Губим битката с компютрите, децата затлъстяват | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

БЪЛГАРСКИТЕ ПРОИЗВОДИТЕЛИ НА ХРАНИ НИ ХРАНЯТ С ОТРОВИ!ТАМ Е ПРОБЛЕМА!НА БАЛКАНИТЕ САМО ТУК СЕ СЛУЧВА ТОВА!ВСЕКИ КОЙТО Е ИЗЛИЗАЛ ГО ЗНАЕ!ЗАЩО ДЪРЖАВАТА НЕ ВДИГНЕ МИТОТО НА ПАЛМОВАТА МАЗНИНА?

... компютрите, глупости! А целия океан мазноч, който се съдържа във всички вафли, чипсове, салами и колбаси, готови кюфтета и кебапчета и цялата гама на газираните безалкохолни напитки явно е непознат за министър Кралев. Ако децата закусват филийка хляб със сиренце и домат и пият билков чай вместо да се тъпчат с мазночи няма да дебелеят като хипопотами. Някои казват:"Ние сме това, което ядем!" Да ама знаете ли какво ядете драги читатели? Знаете друг път! При преглед на една бакалия, отровните боклуци са повече от 80% Само най- обикновените неща донякъде вършат работа и пак с уговорки. А компютрите са източник на знание, което може да спасява живота.

ти какво набиваш бе? нали си на максимата ""Ние сме това, което ядем!"" - значи по цял ден ядеш тъпотии за да си такъв тъпак. Тази максима е на вегитата за да сравнява другите с прасета и говеда. А не мислят, че самите те тогава са същества без нервна система...

Е-е, голяма работа! И без това, цялата ни олигархично-мутренска политическа система се бори да няма българин след 100- ина години, а вие - дебели деца. Добре е , че има все още сбъркани мъже и жени да ги създават. При тези социално - здравни условия...

Когато ЕС отвори пазара си към САЩ и ни затрупат с евтината но пълна с монсанто гмо хормони химии изненади!Нашите "вносители"и сега ровят в складовете по света и ни пробутват храни които и кучетата не ядат!Растителният белтък в хляба трябва да бъде 10 до 12% но фуражната пшеница е на 3 до 4%!Набухватели ензими оцветители консерванти овкусители а децата трупат тегло! Месото е от ерата на динозаврите!Пилешкото е пълно с хормони на растежа и антибиотици!В сладките има аспартат в незнайно количество!Яж народе и не питай!Отровни фастъци фурми лимец с радиация нитрати и хербициди!Изборът е ваш и за вашите деца но печалбата е сигурна но за друг!

Че сега не е така? Искаш евтино, ама да не е с ГМО? Произведи си сам. Ако ти стиска. И, да. Аспартата е голяма работа.

Проведено е межд. проучване за причините зщо все повече млади мъже да остават без коса (явление непознато в историята досега). Изводът категорично бил, че в основата са вредните вещества, съдържащи се в съвременните храни. Консерванти..., гмо-та и пр. Колкото до компютрите, тяхното редно въздействие е главно в/у нормалното емоционално и психическо съзряване и здраве на подрастващите. . Целият номер е в това във всяко нещо да се намира средния път. ПС. Останаха ли още зблудени хора , вярващи в ползата от диетите?! Нродът е дал рецептата мого отдавна: винаги ставай от масата леко гладен, т.е. не се тъпчи до пълна ситост. Да сте видели богаташи с наднормено тегло в "белите страни"?!

Пак слагаме коня зад каруцата. В основата на т.нар. затлъстяване не са толкова компютрите, колкото диетата. За която пък грижа би трябвало да имат родителиете. Направете една анкета-проучване с какво се тъпчат и наливат подрастващите и картинката ще започне да се изяснява.

Губят войната защото се борят с/у погрешен враг. Не са ви виновни компютрите бе идиоти! Виновни са простите родители, които за да си спечелят свобода не обръщат внимание на децата си...

на павианите винаги им е виновна машината

Едно време като излезем дечурлигата от квартала, се прибираме чак по тъмно. Сега не мога да си представя как ще стане - нали цари свобода и демокрация, и навсякъде обикалят нейните носители - психопати, педофили, пияни и дрогирани шофьори, търговци на органи, наркопласьори и т.н.

Бутате им в ръчичките солените солети и чипса, за да си откупите минутка спокойствие от детето, пък после пищите, че били затлъстели и училището им било виновно. Училището чипс не раздава.

Да бе да,компа е виновен , но не и боклуците които се предлагат

Затлъстяването е от евтината гадна храна, която можем да си позволим, пълна със суха кръв и мас и Е-та, както и какви ли не други отрови.. От друга страна, как да иде детето да играе навън, опасностите и рисковете са големи - луди шофьори, крадливи гадове, психопати и т.н. Май по-добрият вариант е да си се занимава вкъщи, зад 5 ключалки...

"Ние ще настояваме единият час, третият, да бъде поет и от учител по физическо възпитание" Откриваме топлата вода?

Битката е с чипса и подобните неща за ядене, а не с компютрите. Не ми се вярва от екрана да излиза нещо, което качва кг на децата.

и липсата на физическо натоварване.

Министърът има съветник с ресор масов спорт. Какво прави той, освен да взема 3000 лв заплата и да се напива с АБВ-еца Румен Петков?

Спиртува, какво да прави...

Ало,министърчето я се виж в огледалото. Тичкай стегни този кондурджийски тезгях,които друсаш . Дай малко личен пример на закръгленото младо поколение .

Един пример: Преди години една треньорка събра доста голяма група деца, тренираха баскет. Таксата беше почти никаква, треньорката строга, но справедлива- колкото и палаво да е вашето дете, ще се кротне при такава и ще я зауважава. Децата преиждаха все повече о повече- явно от уста на уста се разчуваше. Мина месец- два и с изненада открихме, че не ни посреща нашата треньорка на поредната тренировка, а някакъв чичко, който обясни, че вече той е нашият треньор. Групата от порядъка на 150 деца се разпиля за има- няма две седмици- просто човека не можеше, но явно беше усетил къде е парата и далаверата. Така във всички спортни школи- бизнес. Ако те усетят, че и имаш пари, ще те разкостят- първо се започват екипи от точно определен магазин, кецове, това- онова, такси , а дали детето ти става за този спорт, последен въпрос- важното е да платиш.

Затлъстяват от ГМО-тата които произвеждате и продавате, от отровните храни бъкани с консерванти и какво ли още не, комповете не са виновни но чипса колата макдоналдс и т.н. отрови са!!!!!!!

Те родителите са затлъстели и най-вече затъпели Ма кво да праиш съдба

ти не се ли виждаш бе толуп плачеш за децата какъвто министъра такива и спортистите добре че ти се падна едно готино гадже иначе за нищо не ставаш свинчо

Викторийка обаче го харесва и такъв:-).

Не в важно дали е дебел или слаб, дали може да вдига самолета или не, важно е кинти да има!

Този човек като министър, знае ли колко спортни площадки, басейни, стадиони и други спортни съоръжения са БЕЗПЛАТНИ и достъпни за ДЕЦАТА НА БЪЛГАРИЯ. Сигурен съм, че НЕ.

Абе, какво затлъстяване, бе? Изобщо не ни вълнува това. Важното днес е какви евроалтантически планове сме подготвили - 20% от БВП за НАТО-вските рейнджъри. А това, че българската федерация по спортно катерене няма пари да прати два автомобила със състезатели на кръг от европейския шампионат в Австрия, изобщо не е от значение. Това, че юношите в националните ни отбори по фехтовка, катерене, плуване и още, и още трябва да ПЛАЩАТ за тренировките е съвсем в духа на съвременното ни общество.

Децата играят по компютрите вкъщи, защото да играят на улицата е опасно - и заради автомобилите, и заради опасните хора. Не че очаквам някой да ми прочете и разбере коментара.

чувствително по-малко автомобили ли имаше ? По-малко да, но там, където "ритахме мач" по ББ с камъни за греди, коли са ни сгазили и спукали десетина топки. А ритахме по ливади и въобще навсякъде, където имаше място. Сега в квартала има три площадки и веднъж седмично има група да ги ползва. По-малко опасни хора ? В квартала по това време се разнасяха групи хора, за които още тече една от разработките с имена за убийства. Плюс още много други подобни. Плюс обикновени мутри и крадци. На никой никога нищо не му се случи от такива опасни хора. Обаче един на десет имаше майка, която да му виси на главата нон-стоп и да го дундурка. И отнасяше нон-стоп подигравки от всички. Оправяхме се както можехме, играехме по цял ден, да - ще се сбием, да - някой ще падне и ще си сцепи коляно, ръка или друго.

Не е баш така. Доста често бяха случаите когато се прибира някой вкъщи по гащи щото мангалите са го обрали. Сега е още по страшно, на фона на това че няма място за игра. По селата и сега е като преди 1989г., но с едничния проблем че няма деца почти. Истината е че в град като София положението за децата е повече от трагично и опасно.

Аз ви разбирам коментара. То не само за игра е опасно, въобще да се живее в България е опасно...

много като знаете, нормално ли е раницата за 1-ви клас да е 4кг? Негодници! ако ми паднете, че ви бия с нея по главата!

Много ми е смешно този човек да говори за образование.