Комисията по отбрана одобри 30% увеличение на заплатите на военнослужещите

Според мотивите на законопроекта от 1 януари 2025 г. общото възнаграждение за най-нисшата длъжност за военнослужещ ще бъде равно на средната заплата за страната

Обратно в новината

Коментари - Комисията по отбрана одобри 30% увеличение на заплатите на военнослужещите | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯ, Ама ние сме имали и АРМИЯ? Нали НАТО ни ,,пази''?За какво ние армия и то такава?

Въпросът не е само до липсата на войници ,но и за тяхното ниво за възприемане на нови оръжия. Иран показа количествена мощ с обстрела на Израел ,а нашите генерали все се надяват да ни завземе Русия за отмъщение на комунистите. По-скоро иранците ще дойдат и ще ви изколят защото сте християни с пагони.

На снимката само тюфляци. Къде е армията?

Снимката е уникална. Едни просто стоят, а други с ръка направили пионерски поздрав, и не са наредени по височина за да има някаквър ред и пригледност. Който не знае как изглежда пионерският поздарв може да се заблуди че са козитували. Записвайте се за канала ми в телеграм ППРАЗУМ с латински букви за да ми помогнете да направя България нормална просперираща и модерна държава която работи за народа и в която няма насилие, няма разделение и омраза и всички сме равни. Не хапе, не боли, нищо не ви струва. А ако спечеля аз печели цял народ, а ако загубя печелят само мутрите.

Ами да работят нещо което дава продукт и да си изкарват колкото си могат да ги видиме дали ще могат да изкарат поне за минималната заплата. Я да ни даде тази комисия по отбраната отчет какво са свършили военните за последните 5 години и каква е ползата за България от това. И защо ги равняват по средната, а не по минималната заплата? Минималната е ясно определена, а средната е накаква неясна размита неофициална величина. Нищо в закона не е обвързано със средната заплата или с какъвто и да било друг актуален критерий, а само заплатите на тия безполезни малоумници. Защо и пенсиите не ги обвържат със средната заплата за да са актуални, а грабят пенсионерите, като им индексират пенсиите с 1 година закъснение и то по инфлацията която я нагласяват винаги да е много по-ниска от реалната. Сега за заплатите на тие безполезни дебили ще взимат заеми от САЩ нали?! Записвайте се за канала ми в телеграм ППРАЗУМ с латински букви за да ми помогнете да направя България нормална просперираща и модерна държава която работи за народа и в която няма насилие, няма разделение и омраза и всички сме равни. Не хапе, не боли, нищо не ви струва. А ако спечеля аз печели цял народ, а ако загубя печелят само мутрите.

Явно никой не разбира къде е проблема! Това само с наливане на пари и раздаване наляво и надясно няма и на йота да я направи по-боеспособна! Трябва ново въоръжение, трябва нова екипировка, трябват учения и занятия за тюфлеците, които сега по цял ден лежат и се търкалят из казармените помещения без нищо да правят. С една дума, ако бяха правили по малко през годините нямаше да сме в това трагично положение, но простите мутри си мислят, че като подхвърлят някой лев на калпак и готово..... То няма качествени хора в армията, те пари тръгнали да пилеят. Трагични сме от всякъде!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Видяхме образованието с раздаване на пари на калпак до къде я докараха... до блатото!

Човек ти мислиш ли въобще? Какво въоръжение, каква екипировка, какви учения? Знаеш ли колко струва всичко това? Това са все пари хвърлени на вятъра. Кой ще ги плаща?! Ние въобще нямаме нужда от армия още повече професионална. Да правят обучение на населението като искат, а не да издържаме безполезни военни които ако се стигне до военен конфликт с някой от съседите ни имат шанс само срещу Македония и то не много голям. Сега войната е такава че всяко дете геймър е в пъти по-полезно за армията от тези наши военни, които освен да вдигат Спартаните за да закарат роднините на някоя мутра до болницата в София друго не могат, а и се занимават с това понеже няма какво друго да правят. Записвайте се за канала ми в телеграм ППРАЗУМ с латински букви за да ми помогнете да направя България нормална просперираща и модерна държава която работи за народа и в която няма насилие, няма разделение и омраза и всички сме равни. Не хапе, не боли, нищо не ви струва. А ако спечеля аз печели цял народ, а ако загубя печелят само мутрите.

Одобрява това...и Костов...

че тези "военни" ще ни защитят или ще офейкат като започне патакламата?

що смяташ, че като почне патакламата и твоето място няма да е там????

аз съм готов да дам живота си и на децата си за България

за лампазите 30% си е твърде добре, па и текучество там нема, ама за Бай Чепик - 200-300 лв, па и затуй пази територията като за двама....

един въпрос. Военните в България какво правят ? Щот за чеп за зеле не стават !!!

теб па за къв чеп те имат????

Военните в България нищо не вършат/ е било по-добре да не работят/, но пък те дори не знаят какво да правят при военен конфликт. Колко занятия имат за 20години служба да речем.... Ако имат 1-2 ще е направо постижение. Е затова не трябва да им се вдигат заплатите, а трябва да се купи модерна военна техника и чак след като я овладеят тогава.... В момента казармата е пълна с негодни да носят военната служба! Колко от личния състав може да покрие някакви критерии за физическа годност.... не говоря за нормативи!

наливане от пусто в празно му викаха навремето хората..

Баси туфлеците закакво им вдигат парите. Да ги пращат в Украйна да заработват. Тези не стигат и за гранична охрана

Идеално ! Доволни ще останат. Бачкат на частно 3 4 дена после отиват дежурство да си починат. Нито 1 лев не декларират (защото нямат право на 2ра работа), а обикновенния данъкоплатец да го духа! БРАВООООООООООООО. Затваряйте този цирк приличащ на държава !!!

Преди много години в казармата ни учеха, че за да бъде една армия боеспособна трябва да отговаря на ЧЕТИРИ ПРИНЦИПА: -Командния състав /и войниците/ да получават високи заплата; -Армията да има военна доктрина за близките 20-30-50 години; -Армейския състав да има ИДЕОЛОГИЯ / да знае КОЙ и КЪДЕ е врагът/. --Армията да бъде перфектно въоръжена. Ако няма тези 4 фактора съществуването на армията е БЕЗСМИСЛЕНО! Днес БА не притежава НИТО ЕДИН от тези изисквания; нито един.

друго е измислил народа - Празна раница не пази граница и който не храни своята армия, храни чужда!!!!!

Те сис е хранят добре сами ! Да не говорим шапкарите хем пенсия - хем заплата!

Няма смисъл да се наливат пари в заплати. В армията, както и в полицията е пълно само с тюфлеци и банкетаджии. 99% от състава не може да направи дори 2 набирания на лост, личният състав е поголовно с наднормено тегло и тумбаци,а при ченгетата петъчният ден, който е спортен полуден, задължително се ползва за банкет и разпивка за сплотяване на колектива. При военните е същата трагедия. В крайна сметка имаме висикоплатени негодници, които освен, че получават големи заплати, се пенсионират рано и след това голяма част от тях остават в системата, за да получават и пенсия, и заплата. При едни военни действия тази армия я отпишете -ще се разчита на такива като нас, дето сме били по 2 години в казармата.

Наливайте ,наливайте Само се молете да не се налага тея да ни пазят защото тогава ще разберете колко пари са хвърлени на вятъра.

ПИПО

Не знам от къде ги намирате тези снимки. Жива карикатура, един с един няма като хората. Един строй не могат, да направят па как ще се бият акъла не ми го побира.

що са с 'калашници' , нали сме в НАТО ?

Освен двете гумени лодки , два рейса и десетина джипа друго ново от трийсетина години не сме придобили.