Комисия прие разширение на синята зона и премахване на "служебен абонамент" в София

Ще бъде въведена забрана за влизане на автомобили на определени места и във времеви периоди

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Можеше и по зле да е, като в Атина примерно.

Проблемът не е в това, че рано или късно ще направят цяла София платена зона, проблемът е, че 80% от тези пари се грабят.... а парите са десетки милиони на месец...

Зоните бяха въведени само около институциите и за да се съберат пари за буферни паркинги. Но премитнаха и в жилищните райони а паркинги няма ,превърнахасе в рекет на населението.

Супер!!! Значи дай само да събираме повече пари! Който иска да кара кола - да си плаща! Няма подобряване на инфраструктурата, няма озеленяване, няма изграждане на многоетажни паркинги, няма ел-скутери, тротинетки или електромобили в зоната, няма облагородяване, няма спонсориране при закупуване на електромобили... абе изобщо едно голщяяяяяяямо НЯМА!!! И не съм изненадан - това е напълно в стила на 12г управление на ГЕРБ + Фъндъкова! Глупост и късогледство на 5-та степен...

Ходи пеша бе

Пеша! 7 - 8 км до работното място или до там където имаш да свършиш някаква работа?

Има колелета, градски транспорт. 7 км. е нищожно разстояние

Да не може да ходиш бунак.

Поредната простотия - актовно се пречи на хората да си свършат някаква работа. С такива мерки не се бодобрява въздуха в София, нито пък хората стават по-здрави - напротив във време на пандемия или сезонен грип лапат бацили в градския транспорт и после пълнят болниците и гушата на фармацевтичните компании. А в действителност какво е замърсяването от личен автомобил - сутрин средно време за придвижване до работното място 40 минути и толкова вечер на прибиране, през останалото време някой друг замърсява - ТЕЦ, служебни автомобили, ......

пречи да си свършиш работата. От "Служебен абонамент" ще минеш на платен паркинг или ще преоткриеш удоволствието от сутрешните разходки.

Спре ли чужд автомобил пред блока ще следва погром тогава!

човека си плаща сина зона и паркира пред блока ти. Улицата да не твоя. А недай си боже да е на гости на някой як и див съсед. Хем бой от двамата, хем ........ и на двамата, а пък и ........ Мани -мани. Не се захващай и си плащай на СО или продай таралясника.

Явно тези със служебния абонамент и другите тарикати се побъркаха. Яко псуване. Държа колата си в гаража си и пътувам с нея само извън София. За града си има градски транспорт или таксита. Това, че всеки наемател на гарсониера иска да сложи два таралясника в градинката пред блока или чиновник да си паркира колата пред Агенцията/Министерството .... хайде стига. Има градски транспорт и "двойката" - леви, десни с краката по тротоара /полезно е/.

Направо на входовете на кенефа заедно с табелите софия да сложат синя зона и служебен абонамент

Май ние сме идиоти че търпим

Марш на село, там единствената зелена зона е поляната.

У село София е така. Виж по света, по големите градове е пълно с паркинги - безплатни и платени, дори в центровете на градовете. За разлика от село София, управлявано от учителка по руски и долнопробна еднокнижна мутра. Ама какво му обяснявам на Вуте, той от Софето не е излизал, завалията.

Дай пример. Поне един пример за столица в Европа, където в централната част ще си намериш безпроблемно място за паркиране /безплатно или платено/.

Отвори Гугъл мапс и разгледай картата на столиците, които те интересуват, там са си отбелязани паркингите. Тези, за които потвърждавам от първа ръка са Букурещ, Будапеща, Варшава, Париж и Виена.

Будапеща и Виена - не. Взимаш рента кар и обикаляш като изоглавен да си търсиш място. Испания - Аликанте, валенсия - паркираш на поне 5 преки от мястото, което ти трябва. В Букурещ и Париж не съм бил. Може и да има място за безпроблемно паркиране, но не в центъра.

Гербавите крадат като за последно. Десетки милиони изчезват в ЦГМ и джобовете на шайката

Нали се сещате, че току що са гласували до се плащат 900 места абонамент на частно-държавната фирма от бюджета и оделно се отказват от още 450 места, които ще се плащат от гражданите. Т.е. ще прелеят едни пари за крадене допълнително. Екстра! И това ако не е финансова инжекция! Плюс разширената зона!

Цяла София трябва да е зона! Приходи ще има когато всички отдаващи имотите си ги регистрират в общините и наемателите с по 2-3 коли си плащат за това! По двама работници с 2 коли пък собствениците на имот да го....

Глупаво предложение, ако цяла София стане зелена зона то няма да може да се използва автомобил в рамките на града защото където и да пристигнеш престоя ти е ограничен до 4 часа. Цяла София само на градски транспорт - апсурд, пък и да не забравяме пандемията. Правилният подход е да се стимулира използването на лични МПС.

Селянко, ти в София идвала ли си?

И кое точно не разбра с граховото си зърно, че си се семял и то с глас? А в допълнение, само за информация, доста над 50 години живея в София.

Надявам се скоро да направите синя зона и двора ми, нямам търпение да плащам за да мога да паркирам на собствената си земя!

улицата в центъра ПРЕД блока ти, НЕ е твоя !!!!

Нито е на частната фирма, която печели от нея!

Супер. Ще има по-малко УФСЕ от провинцията ползващи частни автомобили.

Ти нали продаде нивата и вече си софиянец

Ще бъде въведена забрана за влизане на автомобили на определени места и във времеви периоди - а кога ще има забрана да се диша в София без заплащане ?!?

Е па немое да одиш то кенфо с трошлека.

Коя ще капката, която ще прелее чашата за Данчето Фандъкова и столичнити общинари от ГЕРБ? А) Инсинерстора за боклук Б) Безобразното презастрояване В) Фалита на Софийски Градаски Транспорт Г) Фалита на Топлофикация София Е) Обособяването на столичните улици в частен паркинг за чорбаджия #кой

Ние сме страшни овце, стрижат ни и си мълчим. Някои от далите предложението може ли да обясни, каква полза има обществото от тази промяна ? Просто отиват повече средства за крадене в центъра за градска дебилност.

Е то го пише в началото на сатията- повишаване на събираемостта

Повишаване на приходи е коренно различно от повишаване на събираемост!

Бахти идиотите!