Параолимпийци обвиниха властта в дискриминация

Параолимпийците ни са внесли жалби в Комисията за защита от дискриминация заради 5 пъти по-ниските премии, които получават за медал от Игрите в Рио де Жанейро.

Обратно в новината

Коментари - Параолимпийци обвиниха властта в дискриминация | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Естествено, че има дискриминация! Всяка от гимнастичките за бронз взе по 150 000 (вместо като отбор) и ще получава хиляда и кусур лева пожизнена пенсия, а тук става въпрос за златен медалист, който ще вземе в пъти по-малко?!!!

след подобрен рекорд е срамота да няма равенство при златните медали. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

правилно са по-ниски премиите. конкуренциата е била по-малка, престъжа от спичелмането - нещожен. пари нема., действайте.

Ами децата спечелили златен медал на олимпиадата по математика не са ли дискриминирани?

На всички по една грамота и толкова!И здрави и болни не трябва да получават нищо!!! Всички са лапачи! То не бяха изтъкнати учени, художници, певци /стефка берова, васил найденов../, спортисти /боян радев,ружди....../ , гимнастички / вечни пенсионерки от 23 години с огромни т.н.пенсии ........СТИГА УПРАВЛЯВАЩИ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Това скапано Министерство на младежта и спорта (което още в наименованието си е тотално сбъркано), да вземе да се самоуволни, щото освен дето само папа пари от тотото, нито се грижи за спорта и спортистите, нито за нещо друго! А за "младежта"да не говорим!

единственият златен за България. Правилно е министърът да реагира бързо и навреме, защото те ще спечелят делото за дискриминация и ще поискат едно добро обезщетение, както е редно. Та вместо да икономиса пари, ще влезе в преразход. За морал няма да говорим, в страната ни това е непозната дума.

Тези какво искат бе? Не стига че Бойко ги прати на олимпиада за сакати ами те и пари искат. Някакви уроди ще съдят, кого ще съдите бе, дъжавата която вие отгледала ли бе? Значи ако бяха в друга държава тези щяха да се влачат по корем и да просят а тук Бойко ги гледа като писани яйца а те хапят ръката която ги храни. Какви олимпийци са някакви дефектни бройки гавра на природата, ай стига глупости. Това да не е комунизма бе когато всички вземаха пари на кило. Нема вече на всеки според заслугите, а тези изроди не са никакви спортисти. Няма как някакви олигофрени и сакати да са спортисти, ай сектир. Да одат на кофата да ядат.

Уникален си !!!! Искрено се надявам, че хора като теб са единици !!!! Ако на обругаваните от теб хора природата или обстоятелствата са им отнели част от физиката им на теб природата не ти е вкарала нищо, ама сьвсем нищо в черепната ти кутия !!!! Малоумник !!!!!

Възможно е да е силно саркастичен коментара.

Не знам защо, но зад тия глупости за ДИСКРИМИНАЦИЯ, виждам политическите номера на партията ДПС, която откакто е създадена, ЛЪЖЕ че не е имало Турско робство в България, а когато ги хванат че крадат и убиват, започват да приказват че имали права...

Въпросът е не защо премиите са различни, а защо има премии изобщо от бюджета (тоест от данъците ни). Някой да ме е питал дали искам да пращам този или онзи някъде да се състезава и да ми печели медали, че да иска да му плащам за това. Да си им плащат за медалите от Олимпийския комитет - печелят от телевизионни и всякакви други права милиарди.

Естествено, че никой не те пита. Държавата е длъжна да се грижи за здравето на хората, а спорта е вид превантивна мярка за това. Освен това и днес в новинарските сайтове се посочва, че имаме нови излишъци от пари. А това, че малоумните управляващи дискриминират хората които и без това са ощетени от природата / а някои от тях от безотговорността на държавата/ е безотговорно и малоумно за 21 век.

а защо им трябват до живот пенсии 1240 лв. а на тези другите нищо аз съм за инвалидите са получат и те и боко тиквата нищо не дава а ни прадава

На следващата олимпиада да счупим на нормалните ни олимпийци, я крак, я ръка и да се явяват всички на параолимпиадата. Така има шанс да спечелим първото место по медали.

Не съм запозната със статута на Параолимпийските игри, но смятам, че българите оцениха по достойнство и отдадоха необходимата почит на спечелените медали ... без да правят намеци за неравенство на състезателите, дори напротив. Така, че за мен ... спорът е за пари, но може би хората са прави ... ако, други спортисти, който просто са участвали ... са получили повече средства, само за участието си.

Не ме дразни глупавата ти претенциозност, постарала си се да оформиш мнение, хубо, ама ОТКЪДЕ изкопа туй "КОЙТО ПРОСТО СА", МА? Не си ли четете писанията, бе хора? Опитай да си прочетеш изсрHoTo И тогаз мисли.

хубо, хубо, така ще направим със здраве

Равно заплащане на хората със увреждане !!

Важното е да се знае, че хората с увреждания са ПЕТ пъти по-малко хора от другите............. кво да правиш политика!!!!!!!!!

moket1

5 златни, 7 сребърни и 3 бронзови медала! Докато "Давай Гришо" се вее по света, но не и у нас и накрая прибра 100 хиляди долара да манекенства из Рио, тия в каквато и да е конкуренция "не вдигнахме знамето на 20 %, химна не го изпълниха на 20 %". След като при стандартната не се справят поне на тия, които печелят да им дадат. Къде са сега разните правозащитни организации?

Къде се вее Гриши по света няма никакво значение. Цял свят го знае, че е българин и като такъв отиде на олимпиадата. Въпросът тук е защо за едно и също нещо, държавата дава различни премии. Или когато можем да протестираме, че жените не получават същото като мъжете...сме прави, а като искаме всичи спортисти спечелили медали да получават същите премии...не сме прави?

Ами в момента , хората гледат ПОВЕЧЕ Нормални хора, които могат да вървят, а от ЗРИТЕЛИТЕ идват парите за награди. А и постиженията им са доста по- високи от постиженията на Параолимпийците. Вижте какъв е РЕКОРДА за тласкане на гюле на Олимпийски игри- ДВА пъти повече от рекорда на Ружди Ружди. А като гледам снимката с тази количка, ако си сложи МОТОР сигурно ще стане по- бърза и от Юсейн Болт. Обаче това ще бъде като Формула 1, където скоростите са още по- високи.... Човека( Ружди Ружди) не може да върви, но участва на състезания и сред хора при същите условия е постигнал висок резултат. Но сред нормално подвижни хора ще е последен. Същото е и с разни други Конкурси- за Красота ( избират млади и красиви) и др.... Ако може, тоя Ружди нека се състезава със нормално вървящи хора, и да ги изпревари..... Състезанието в което е участвал РУжди Ружди, е както да направят състезание само за 100- годишни дядовци. Затова и наградите им са по- малки.

Параолимпийците са абсолюно п рави, но се обръщат по-погрешка към"губещите" от Герб. Изчакайте малко и ще ви бъдат решени проблемите от следващото правителство (което няма да е от Герб).

Ние в Пресценътра на Партията сме на същата позиция като вас, по отношение на народната пара. Обещаваме след президентските избори, които ще спечелим, да използваме властта си, дадена ни от народа, за да уеднаквим незаслужено високите премии с останалите.

Олимпиадата е място където се демонстрира хармонията между силата, красотата и уменията, всичко слято в едно съвършенство! Да покажеш упоритост, когато преодоляваш някаква липса е достойно, но да правиш бизнес от това е срамно. Освен това самото име "параолимпиада" е крайно неподходящо. Тези "състезатели" не са професионални спортисти, не са еталон за подражание, липсва и красотата на спорта, е какво искат още от данъкоплатеца? Освен всичко друго, конкуренцията там е мизерна, ако изобщо я има.

Много си ...назад с материала, "читател"... в някои от серийте на параолимпиадата имаха по-добри постижения от тези в олимпиадата. А що се отнася до това място за какво е олимпиадата...просто прочети девиза и...! Никой тук не прави бизнес...след като има премии за медали от олмпиадата / а параолимпиадата е неразделна част от олимпийското движение/ тези премии трябва да са равни за всички! Ако един българин прослави България, то той просто я...слави. Никой не го прави повече или по-малко или съвсем малко!

Каква справедливост от министъра на ТИМ-ГЕРП! Тя и фамилията МУ съотвества на правителството - Крадлев.

Управляващите най-обичат да режат пари от спорт и култура , а най им е сладко да не плащат на деца и болни. Ама за избори и за партийни субсидии пари имат.

Стига с тея премии, нека незабравяме, че ни предстоят плащания по "Беляне"!Абе вие българи ли сте или некакви печалбари?А и кво толкова е станало?-Метнал гюлето!Е, айде сега,аз като съм ви построил толкова магистрали, кво?Дайте ми и на мене премия!

ЗАСТАВАМ ЗАД ПРОТЕСТА НА ПАРАОЛИМПИЙЦИТЕ. ЩО ЗА СПРАВЕДЛИВОСТ ПО БЪЛГАРСКИ ПОКАЗАХА ВЛАСТВАЩИТЕ. ТЕЗИ ХОРА ЗАСЛУЖАВАХА ДОРИ ПО-ГОЛЕМИ СУМИ ЗАЩОТО ТЕ СЕ НУЖДАЯТ ОТ ТЯХ. ТЕ СА ПОЛОЖИЛИ ДАЖЕ ПО-ГОЛЕМИ УСИЛИЯ ЗА ДА СПЕЧЕЛЯТ МЕДАЛИТЕ. КОЙ ПАК ДОКАЗА, ЧЕ ЕДНО СЕ ГОВОРИ, ДРУГО СЕ ВЪРШИ. НА ДУМИ УЖ СМЕ МНОГО ЗАГРИЖЕНИ , А НЕ ДЕЛО ДРУГО. ЖАЛКО, МНОГО ЖАЛКО , ЧЕ ТАКИВА НИ УПРАВЛЯВАТ.

В никакъв случай не заслужават по-високи премии, защото конкуренцията при параолимпийците е в пъти по-слаба .

валентин златев?

Какво общо има конкуренцията тук? Става въпрос, за медал от олимпиада и премия. Или искаш да кажеш, че спечелването на световната титла по шах трябва да е с още по-малка премия, защото за нея реално се състезават 5-6 човека, а на финала само двама?

Извинявам се, но пак се гледа избирателно в коя държава дават повече пари, а се пренебрегват други, които дават по-малко. Първо, не сме много богати, и второ, интереса към параолимпийците е в пъти по-малък. Според мен, нещата са закономерни.

Прави са да протестират, разликите в премиите са огромни, което си е дискриминация и липса на морал на тези, които определят сумите. Редно е парите да са еднакви.

От нашата държава всеки иска и взима, но никой не иска да даде. Това е всеобщата беда на нашия народ.

Тези хора трябва да получат даже повече ,те дават пример на нацията,те показват на младите какво е воля и непобедим дух.Нещо от което България остро се нуждае.

"Няма такава държава, НО ИМА ТАКЪВ НАРОД!!" Не харесвам дългия и не го гледам, но случайно попаднах на него... Ще видите, колко са прави хората, които не могат да седят в скута МУ и на 18 години да получават пожизнена пенсия.. Прибрали и наградите си за БРОНЗ.. А не за ЗЛАТО и СВЕТОВЕН РЕКОРД.. Григорчо прибра 200 000 лева за ПРЕДОЛИМПИЙСКАТА СИ УЖ ПОДГОТОВКА.. И се разходи до Рио.. Колкото да ги оправдае.. А позорния му ПРЕДАДЕН ОЛИМПИЙСКИ МАЧ, 100% му е донесъл и пари от черно тото.. В ПРОСЛАВА УЖ НА БЪЛГАРИЯ..

ПРИ НАС В АМЕРИКА СИ Е ДИСКРИМИНАЦИЯ НА 100%.

браво на хората. нека заведат и второ дело, успоредно с това и в него да съдят бсичките гион-сурати в министерството на спорта. тея пичове донесоха и злато за страната ни в сравнение с нещастните туристи преди тях...

руските Параолимпийци не бяха допуснати в Рио. Без основание. Путин им организира игри и им даде по-големи премии. У нас е обратно. По-малки премии... щото сме евпоГейци и сме със САЩ и НАТО. Аман от политика в спорта!

е то при нас се знаеше, че медал не можем взе и това бе причината да им обещаят големите премии. при параолимпииците не е така. те и преди четири години спечелиха бая медали и ако бъдат наградени по същите стандарти, то стефана ще трябва да е трезва в следващите две години.

Не по-малко, а дори повече от другите трябва да получават параолимпийците.Тези хора, въпреки здравето влагат неистови усилия, за да достигнат спортни върхове.Да не говорим, че в България надали имат най-добрите условия за подготовка.И все пак успяват, преодолели са всичко!Срамота!Държавата има за какво ли не, а за една шепа съвременни национални герои да няма!

Прави са . Няма връщана назад за Премиите . С какво е повече от този човек , жената на Сираков ?