Скандал с комик във Франция, обвинен в антисемитизъм

Скандал с комик, чиито представления в няколко френски града бяха забранени от властите заради съмнения в антисемитизъм, разтърси обществения живот и накара президентът, премиерът и вътрешният министър да вземат отношение.

Обратно в новината

Коментари - Скандал с комик във Франция, обвинен в антисемитизъм | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Евр(оп)еизацията съвсем се размириса...

толерантност - това е търпимост към малцинствата толерастия - това е допускане на дискриминация на малцинството над мнозинството

И АЗ ПОЗНАВАМ НЕГРИ АНТИ-СЕМИТИ .... ЧОВЕК РАНО ИЛИ КЪСНО ПРОГЛЕЖДА :)))

А, познаваш ли черен евреин, който се прави на антиционист.

Човекът си защитава страната така, както трябва. Затова и на запад го изкарват диктатор, просто не им играе по свирката.А си имат и Т-50 Пакфа и най-модерните зенитни комплекси. Ако някой ще влиза да защитава малцинства и да внася демокрация нека заповяда. Украйна е последният пример.

ОЙ ВЕЙ ТОВА СИ Е ВТОРИ ХОЛОКОСТ! ДА ГО ЗАТВОРЯТ! НИКОЙ НЯМА ПРАВО ДА ГОВОРИ СРЕЩУ НАС, БОГОИЗБРАНИТЕ! ГЛУПАВИ ГОИ!

толерантността в ец се изчерпа. францята не изка да се окаже от грешната страна този път и да плаща репарации като германя. до преди 4-5 години вв плащаше на евреичетата репаации от втората световна воина. кога турця ще ни плати репарации за геноцида през робството. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Как така да няма черни расисти. По възрастните може би помнят американският филм със Сидни Поатие "Познай кой ще дойде на вечеря". Там родителите му бяха много засегнати, защо той се жени за бяла жена. Казаха му нещо от рода-толкова ли сме закъсали, та не можеш да си намериш чернокожа жена. Живял съм в Америка. Това чувство е премахнато на повърхноста само, на дълбоко в съзнанието си го има. Жителита на моята улица се вдигнаха, когато разбраха, че един съсед ще си продава къщата на негър. Това веднага снижава цените на имотите. Какво ви казах-расизъм има, но под друга форма.

И при нашите общества е така до някъде..... Ама на етничеса основа!За щастие е много рядко явление,но го има. Ние помним още времето на нашите дядовци,и кой кого заколи......нищо че не сме били родени тогава!!! И се радваме-единият на нещастието на другия.....

Всички съседни страни се мразят-и ние мразим гърците,турци,македонци-румънци...и те ни мразят...така е и с англичан и французи....така си е.

Eeeeeeeeee, това не е вярно изобщо !!!

Ако кажеш и че затворите в САЩ са пълни с негри, ще си помисли човек, че нерите там са аналог на циганите в Европа. Така ли ?

Може би съм единствения тук говорещ френски и гледал негови скечове и представления.... За пореден път българина разбира от всичко, дава мнение и "компетентен" коментар по тема, която не му е ясна. Човека не е антисемит, а антиционист и да, скечовете му са адски брутални на моменти, въпреки че се наси*аш от смях... Няма да давам лично мнение по повод репортажа, не мога да се меря с разбирачи и титани на мисълта, кавито 99% сте тук, СМЕШНИЦИ!!!

Ти си пълен кретен, нищо че си франкофон. От 5 години този идиот разказва просташките си истории и навсякъде го освиркват освен такива бастуни като теб. Не знам колко говориш френски, но аз живея във Франция

какво заявява министар вав израел!!!вестник,, хаарезт,,-29.12.201з !!! това не е расизам??? Хомосексуалните евреите имат по-високи "души" от езичниците, гей или хетеро, заместник-министър на религиозни служби, заяви пред израелския ежедневник Маарив в статия, публикувана в петък. Дори и така, той ще се противопостави на всеки брак законопроект и същи пол, както и че ще се противопостави на брака между юдеин и езичник, заяви равин Ели Бен дахан, член на дясната партия хабаъит хаъехуди партията. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Във случая си много прав!Става въпрос за изява на религиозен расизъм,и то по много груб начин! Ама нали знаеш че има случаи`дето ако кажеш истината можеш да загазиш? Кат`оня СИКаджия`дето иска да осъди тези `дето му викали че е СИКаджия.......... И какво излиза?Че според тоя Министър е за предпочитане да си еврейн травестит отколкото европеец НЕтравестит.... Френското Посолство там,сигурно скоро ще поиска извинение от него........

..."изказвания, подбуждащи към расизъм и антисемитизъм"! Ало, DIR, направо избихте рибата - не знаех, че има черни расисти! Колкото до "антисемитизма - е как така, нали във Франция (уж) има свобода на словото и собственото мнение? Май някой пак ни връзва със зелени кочани!

Всеки може да бъде расист независимо от цвета на кожата, глупако.

За неграмотните и първосигнално реагиращи човечета - има разллика между свобода на словото и реч на омраза. Думите са силно оръжие и само хора, които не са били обект на дискриминация могат да говорят подобни простотии каквито прочитам сред коментарите. За българите да си расист или сексист или хомофоб е нещо нормално - така ние сме продукт на затворено пост-комунистическо общество, където да си различен винаги е било проклятие.

Хайде по-леко с квалификациите моля. Кой е бил обект на дискриминация и кой е в момента? Струва си да уточниш нали? Мога да ти кажа, че българите са обект на дискриминация в момента. И Румънците. Отвори си очите моля.

ТОВА ЧЕ БГ И РУМ. СА ДИСКРИМИНИРАНИ, МОЖЕ БИ ИМА ПРИЧИНА??? ИЛИ ТИ ЖИВЕЕШ НА ЛУНАТА И НЕ ЗНАЕШ, ЧЕ В ЦЕНТЪРА НА БРЮКСЕЛ БГ БЕШЕ ИЛЮСТРОВАНА КАТО СЕЛСКИ КЕНЕФ, А ТОВА КАЗВА И ЗА МАНТАЛИТЕТА НА ТАКИВА КАТО ТЕБ

Линче, ти от "различните" ли си, че се пениш толкоз.

"Реч на омраза"? Или изразено лично мнение - правиш ли разлика? А това, че някой приема това лично мнение като обида, е вече друг въпрос - и това е едно племе от близкия Изток, на което (по тяхно мнение) цял свят винаги и за всичко им е длъжен. Хайде че още помним представители на коя "обичана" нация натресоха на света последната и то - глобална криза!?

Говориш за българите и македонците нали?-На нас винаги някой ни е длъжен и виновен-нали кажи си го перничанини мръсен!

Запада е тотално деградирал...тия ни водят към бездната.

Добре мърляв комунистът!

Душко, не всеки кой не скача е червен. Айде да вземеш да започенеш полееека леееека да вдяваш, а. Ко ши кажиш.

Човек (европейският) да не смее да си опъне ръцете , да не издава "маймунски крясъци", да нарича циганите, че са крадливи и т.н., но на мюсюлманите им се разрешава да се заселват в Европа, да си строят джамии и да живеят по техните закони.

...забравил си тоталното опростачване и педерасията. Накратко - началото на края...или с бодри стъпки нагоре по стълбата, която води надолу. Егати "ценностите"...

Чувал съм, че в Етиопия имало общност на черни евреи.

Възможно е... Макар че на мен всички евреи са ми черни!

" чиито представления...бяха забранени от властите ЗАРАДИ СЪМНЕНИЯ в антисемитизъм, ... накара президентът, премиерът и вътрешният министър да вземат отношение." Ах колко страшно, нямам думи, затова, за разлика от премиера и останалите, няма да взема отношение.

Българо-фашист...това ми мяза на български националист с германски идеали-умотана педерунгелска работа.

Купих си едни широки пантарони, с джебове отпред и отзат! Отпрет си пъхам рацете, а отзат, със цип, слагам Лична карта и Партийната червена книшка Внучетата ми се смеят, че съм приличала на терориска?

Свобода на словото? Иzглежда се шегуват. Aбсолютно лицемерие на политиците, кланящи се на Мамон. Не им прави чест на французите. Къде останаха истинските мъже в този свят? Навсякъде само меки китки и разсъдливи политичета, разкъсвани от кулоарни политически противоречия. Как спят спокойно тези хора? Като постоянно правят компромис със съвестта си? Света отива към тотална цензура. Кой държи световните медии? Но да не изпадам в риторика.

В Библията (Новия Завет), че ще бъде така в "края на времената". Виж поведението на нашите политици и не се учудвай на въпросните.

А, цялата истерия в някои държави на ЕС срещу Българи и Румънци не е ли антибългаризъм и антирумънизъм? Но на ЕС стандартите са по-зле и от тези на бившия СИВ.

От толкова много лицемерие и двоен стандарт сигурно и даволът се изчервява. А на кого да се жалваме ние българите за дискриминацията и геноцида, който веч съвсем открито се провежда срещу нас?!

На мен, ве.

Нищо не научихте за последните 2000 год. И продължавате да я карате по старому! С поздрав от Св. Синод

"Съмненията за антисемитизъм" трябва да се наказват без съд и присъда с изгаряне на площада и обесване на цялата фамилия. Освен това цялата рода трябва да плащат поне 10 поколения репарации, за нанесените "съмнителни" щети.

Ами ако беше немец, а ние евреи 1000% щяхме да сме добре ама сега...

valerianski@yahoo.com

Защо немец??? Защото Германия има пари ли??? Ами Испания, Англия, Холандия, Белгия, Франция, Турция и още куп вече несъществуващи държави, на които им е писнало да са "толерантни" спрямо "богоизбраните", защо не един от тези ????

То да не знаеш вече как да си държиш ръцете......според мен трябва строга законова рамка в ЕС, която да описва кои положения на ръцете и тялото са законосъобразни ........

Дръж си пениса, че явно с него мислиш

прав си !!!трябва европеиска толерантност!!!драж си г.за!!!

То е ясно - на тила.

Ха-Ха, много си прав! Но ЕС скоро ще излезе с директива по въпроса!

За да не останат назад и черните искат да мразят някого.Това с евреите е вече игра в първа лига,няма да стане.Трябваше да си избере китайците,нямаше да му направят проблем.

Франсетата са мизерници и се подлагат с удоволствие на евреи и мюсулмани с техните идеологии да мразят тези които не са от техните семитски племена, гои/гяури. Юдаизмът и ислямът тр да се забранят.

Ако забранят юдаизма автоматично се забранява християнството щото то е произлязло и следва юдаизма.И за всеобщо най-тежко проявление но безспорен исторически факт Исус е евреин и то чистокръвен.Също и юдей.

Грешка и заблуда си, че човек трябва да те съжалява. Май в главите ви няма собствени мисли и идеи, а само медийни манипулации и внушения.

Грешиш и то яко! Няма начин Идеята за Бог да се роди от кой да е циганин в (тая арабска) пустиня на 45 градуса пек!Та Христос НЕ Е юдеин,каквато и масова психоза и обработка да се правят над умовете вече 1700 години наред!Нито пък идеята за Единния Бог е еврейско дело,т.е. същината на юдаизма!Виж антропологическия вид на почти всички управляващи днес в Израел - бяла раса,никакви семити! Друг въпрос е съставът на Синедриона в Ню Йорк - тях в пълен състав никой не е виждал!С други думи,тези 3 наложени с изключително насилие и кръв световни религии, са мащабна кражба на интелектуална собственост от ония с плитките в невидима сянка с цел покоряване и световно господство - това,което виждаме,че става пред очите ни от рождение до гроба!

Все пак някой поне ще цитира ли какво е казал този господин /не че е пълна гаранция за оригиналност/ или да си знаем, че е антисемит и долу смърт?

Добре е някой да попита г-жа Льо Пен за отношението й по скандала "Сидеров/Атака" в БГ, в който е замесена и френски дипломат.

да се забранят всички антисемитски филми на холивуд за древният рим защото там поздравяват императора като хитлер!!!римляните са откраднали позрава от нацистка германия.след това се чудим кои е изобретил машината на времето!!!римляните!!!аз не искам турските сериини филми за сулеиман!!!напомня ми за нашата петстотин годишна окупация!!!да се забрани и руският по сащият повод!!!да се забранят европеиските езици заради двадесет и четири годишната окупация!!!накрая след като не остана забрана да се забрани и булгарският защото ми напомня че сам булгарин и страдам непрекаснато какво сам преживял аз и родината ми!!!демокрацията е нещо добро-забраняваш в името на толерантноста , обращаш се на другата страна и пускаш една прадня спокоен!!!от сега нататак ще викам да живее ционизма ,ако някои ме закачи ще се оплача на оланд!!!сионментекрация!!!

УУУУФФФФ!!!!!! В един момент си притесних че и за Византия ще кажеш нещо!!! Няма бате!! Ние с теб сме приятели нали??? П.П. Да не го приемеш на сериозно.........

Ционизмът (от ивр.: ציונות цийонут) е форма на национализъм на евреите и еврейската култура, поддържащ идеята за еврейска национална държава на територията, определяна като Земята на Израел. сас годините се промени и се иска световно господство!!! Лоран Фабиус,Hoланд kakvi sa???

"Мюре" означава изкуствена или питомна патица, вързана пред пусията на ловеца, която служи за привличане на прелитащите диви патици. Та и тоя ме съмнява, че е "антиционист", колкото Льо Пен е френски националист.

Мастията льо пен доказва, че е ционистка подлога! Няма по -ненормално племе от хазарското - както е казал хазарският психиатър Ломброзо, "сред евреите психично болните са 4 до 6 пъти повече, отколкото сред другите народи"! Семити са арабите, а хазарите нямат нищо общо със семитските народи!

Психиатрична диагноза е: МЕГАЛОМАНИЯ+ПАРАНОЯ, а иначе са извънредно крадливи!

На евреите винаги са им пречили. Защото са умни, талантливи и от там - богати. Аз нямам нищо общо с тях, но няма друга нация в света, която процентно да има повече супер музиканти, супер учени, супер режисьори, супер икономисти и т.н. и т.н. Фашисти, комунисти и националисти винаги са ги преследвали и унищожавали. Защото тези примитивни типове не могат да търпят по-умните и по-издигнатите духовно от тях. Справка - Атака и Сидеров.

Българино, първо прочети малко история, прочети малко от талмуда, как наричат тези които не са от тяхното семитко племе - гои животни. Юдаизмът е заговор срещу целия свят, както и исляма. Затова се мразят толкова.

Сигурно си бугарин, щом си толкова елементарен в мисленето. Да не говорим, че ти липсва и елементарна осведоменост кои са семити, кои - хазари и кой е бил Хитлер и поне половината му авери от Третия райх.

Значи нямаш нищо общо с тях? Да видиш ти... А защо ли тези няколко редчета са писани като по инструкция от вашата "хасбара", сиреч нагла и безсрамна проеврейска пропаганда? Много лесно се засягате, както подобава на гузни ционисти-агресори.

До тези велики прозрения сам ли стигна, или като някой жизнерадостен примитив (нищо лично)повтаряш чужди внушения и манипулации?! Обикновено онова, което се твърди от всички и никой не се съмнява в него, не е истината. Явно не познаваш нито историята, нито битието на тези, които изтъкваш и наричаш супер. Никой от тези супер не е създал нищо оригщинално , а само и бил много талантливи плагиати и имитатори. И това се отнася за всички големи супер личности: като тръгнеш от Исак Нютон, минеш през Моцарт, К.Маркс... и стигнеш до Айнщайн. Тук не става въпрос за емоции и предубедено отношение, а за обективни студени исторически факти, които умишлено се премълчават от офиц. историческа наука и медиите. Но ако поназнавйваш англ. примерно, и имаш желание , можеш да научиш много любопитни неща. Истината е онова нещо, което човек не иска да види и не желае да чуе!

Не знам дали новината е вярна защото виждам че има и други мнения,който навеждат на мисълта че не е така... Но ако е вярно,само смях може да предизвика....или тъга,в зависимост от гледната точка..... Чернокож антисемит???????? Айде сега...все едно да кажеш негър Министър Председател при Апартхейда....... Значи ако е вярно-и с оглед историята на робството,човекът е неадекватен!!!!!!!!

човек, обикновено си балансиран в мненята, но тук не си прав. защо да е невазможно да има черен антисемит? колкото е вазможно да има бял антисемит, толкова е вазможно да има и черен *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Също е възможно и да има черен "семит" (демек евреин). Както е възможно и да има черен "семит" "антиционист".

ОСтави тези глупости с антисемитизма, щото вече и на малките деца им стана ясно за какво става дума. но светни ни нещо за звездата на Давид, като какъв символ е, кога е възприета, какъв ппроект е държавата израел, каков е това синагога на Луцифер? Няама място за повече манипулации. Стигнали сме (цялото човечество) един предел и на всеки един му предстои да се изповяда и да си признае!... ПП. Страхът е най-големият грях заедно с горделивостта (пише го в Библията!) и в същото време е най-лошият съветник!

dionisiosd@yahoo.com

Не искам да кажа че е невъзможно да има такъв,а че ако има,това е много"особено"имайки предвид че чернокожите и евреите са пострадали от почти същия вид политика!!В този смисъл е моето изказване.

Гледал съм му всичките представления и единственото срещу, което се противи и изказва човека е Ционизма, а не Евреите! Само, че ционистите управляват френските медии, както и политици, та са го подгонили вече няколко години и не му дават да си упражнява правото да работи. Французите ми падат в очите все повече и повече. Родината на демокрацията и правата на човека....как ли пък не..

Мда, то ако ги питаш тия и свастиката е измислена от нацистите ... А що не са забранили орела ? И той се е използвал като техен символ ? Вместо това почти същата поза на орела се използва и до днес в западните демокрации.

Свастиката в санскрит सवसतक , (по часовниковата стрелка свастика卐) и " sovastika " ( обратно на часовниковата стрелка卍) е древен символ кръст . Това е свещен символ на индуизма , будизма и Jain , докато се намира в много други култури , като например Древна Гърция , персите и културите на Native North American Pre - колумбийски период , и племената на древния скандинавската ( Viking ) , които обратна на часовниковата стрелка , наречена " Kest " и се разглежда като символ на " пасивната " защита и просперитет.

dionisiosd@yahoo.com

Точен,както обикновено!Браво!

С уточнението, че таз ипо часовниковата стрелка (която възприемат нацистите) е символ на твоярщите енергии и възхождащият жиовт. А дгурата, облратно на часовника е символ на разрухата и упадъка. Трябваше обаче да минат десетилетия след края на Втората Св.В., за да се каже истината. Но тези факти няма да ги чуем от устата на такива като Алексчо например тук.

"Според археолозите, артефактите открити при село Алтимир (до Враца)са от V хилядолетие пр. Хр. Това е най-старата рисунка на свастика, открита до момента в Европа."

С едната ръка нормално, с другата огледално и после кажи, че означава "Каквото горе това и долу"

Съвременното общество има ясни врагове .. ЦИОНИЗМА и РАДИКАЛНИЯ ИСЛЯМИЗЪМ ... но то май и двете "религии" имат един общ дявол. За съжаление ЕЛИТА който ни управлява толелира и двете религии за сметка на всички останали и типично за КОРПОРАТИЗМА ни третира като антисемити когато не харесваме техните ЗАПОВЕДИ!

Пропуснал е да намери и да обиди български дипломат. Кога ще забранят представленията на нашия комик?

Този? Тъмния? Националист? Егаси света в който живеем :)