Светът скърби за Габриел Гарсия Маркес (снимки)

Колумбийският президент Хуан Мануел Сантос обяви тридневен траур в страната заради смъртта на Габриел Гарсия Маркес, който почина вчера на 87-годишна възраст.

Обратно в новината

Коментари - Светът скърби за Габриел Гарсия Маркес (снимки) | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Колко типично за един комплексар

Винаги съм оставал стъписан от всеобхватността-Му. ... De La Concordia - невероятно-Прецизно.

Валери, съгласен съм с теб - нито го знам какво е написал, нито съм чувал някога за него. Чак пък да скърби целия свят, айде холан... Но Бог да го прости, рано или късно всички си отиваме.

Колко малко човече си , за да напишеш такъв коментар... и в този стил ... Та ти даже пишеш неграмотно...

,,За света ти може да си един човек, но за един човек може да си целия свят,,- Габриел Гарсия Маркес Поклон!

Велик писател! Респект и Поклон.

Голям творец. Бог да го прости!

ДИР-а, масони неграмотни, светът днес скърби за Иисус Христос. За този писател ме боли шмайзера.

Не се притеснявай приятелю, на този свят трябва освен тези, които пият виното да има и такива, които копаят лозето. Изказа ти подчертава желанието ти да бъдеш от вторите, което не ме прави щастлив, но утехата е, че ще има повече вино за мен:)

Първо, не целият, а само християнският свят скърби за Исус. Останалите ги боли шмайзерът - като мюсюлмани, юдеи, будисти и т.н. Второ, явно ТОЗИ ПИСАТЕЛ ти е неизвестен, и затова нищо не те боли друго, освен органа, с който мислиш!

Маркес е вселена, която е недостъпна за примитивите..... Преклонение пред таланта му!

ПОКЛОН! ВЕЧНА ТИ ПАМЕТ ЗА ВЕЧНОТО ТИ ТВОРЧЕСТВО!

Довиждане Маестро.Ти ще останеш вечно тук,чрез книгите си,които са световно богатсво.Почивай в мир.

на бележит ден се е споминал... случайно ли е, не е ли...

Ангелът се влачеше насам-натам като безстопанствен смъртник. Изгонваха го с метлата от една стая и само след минута го виждаха в кухнята. Сякаш едновременно се намираше на много места. Накрая започнаха да мислят, че се раздвоява, че се размножава и безкрайните му образи плъзват из цялата къща. Загубила всякакво равновесие, отчаяната Елисенда крещеше, че е истинско нещастие да живееш в такъв ад, пълен с ангели. А той едва се хранеше и очите му на вехтошар толкова бяха помътнели, че се спъваше във всичко, а по крилете му бяха останали само празните дупки на последните пера. из "Един много стар сеньор с огромни криле " на Маркес

Светла му памет!Имам всичките му книги....но... след като научих, че лично е издал забрана през 1993г произведенията му да не се издават в България, ще ги препрочитам под друг ъгъл!

Явно червеното ти мозъче ще си остане на това ниво на развитие . Открай време , червените мозъчета си национализират всичко което им се хареса , като паралелно провеждат кампания срещу автори, създатели и прочие собственици на материални и духони ценности. Те така си харесаха и Панагюрското златно съкровище, книжките на този писател, държавата България и всичко за което се сетим. Под какъвто ъгъл искаш чети , ама червеното ти мозъче нищо няма да проумее и ще си остане на това ниво на развитие на което е в момента.

А, бе Клептомания, каква е тая червена пяна на устата ти? Годината е 1993!!!, какъв социализъм, какво Панагюрско съкровище, че не сФанах? Знанието трябва да е общодостъпно, престъпление е скриването и забраните.

Той беше един много лек автор, който аз четях още от малка! Даже мога да кажа, че целяит ми светоглед е направен от него! Не мога да повярвам, че вече го няма! Дано да продължат да издават негови книги!

swetew

Прощаваме се с велик писател, а журналистите пак "боси" откъм знания за творчеството му! Повтарят като папагали "100 години самота", а защо не споменават да речем "Есента на патриарха" и "Любов по време на холера"? Може би заради някои неприятни асоциации с днешните проамерикански политически режими? Поклон маестро!

Когато започнах да чета "Любов по време на холера" бях срещнал голямата си любов. Героите от романа ми станаха по-скъпи и разбираеми, защото и самият аз изпитвах същото, а и развитието на чувствата ми следваше подобна посока. Благодаря ти, Маестро, за написаните редове, които направиха любовната ми болка по-поносима и предвидима. Почивай в мир.

Разделяме се с един велик талант,хуманист,човек и философ.Такъв е животът.Бог да го прости и вечна му памет в сърцата и умовете,на всичките милиони почитатели и читатели на творчеството му!

....по повод тази кончина си мисля че ставаме свидетели на нещо, което се случва не само в национален, но и в световен мащаб - Загубата на велики и стойностни хора и творци от миналото.Струва ми се, че поколенията на 20-ти век бяха много по-креативни от днешното.Смъртта е част от живота ни, уви.Всеки си отива, важното е как е живял и какво е оставил.Не е страшно че Маркес си отиде след един дълъг и достоен живот, страшното е, че такива творци едва ли ще роди 21 век. Когато преди няколко години ни напусна Рей Бредбъри почувствах същата празнота и самота, която все-повече ще се засилва, уви.Обичах ги много, защото такива творци служат само на разума и забравяш че има нации, граници и държави, забравяш за разделения и омраза и политика. Остава клишираната "утеха", че Маркес ще е вечно жив с прекрасните си книги....В такива моменти си мисля, че наистина след смъртта има друг свят. Няма как душата на човек като Габриел Гарсия Маркес да се изгуби.....

естествено , че има.. Но всички души за Господ са еднакви и там критериите са други...

Благодаря, че те има! Ти винаги ще си жив!

Прощавай, Маестро! Поне си отиде навръх най-светлия Божий и човешки празник! Значи и ти си богоизбран и не е случайно. Бъди спокоен, ще те четем вечно! Поклон...