Голям ръст на продажбите на нови коли у нас през януари

Пазарът на нови автомобили в ЕС започна годината изключително успешно, след като през януари растежът на продажбите е достигнал 7,1% на годишна основа.

Обратно в новината

Коментари - Голям ръст на продажбите на нови коли у нас през януари | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

За най-бедната и корумпирана страна в ЕС/Европа дали са 2000 или 3000 коли - това си все 0,19% от продадените в Европа.

"...за първи път от 2007 продажбите минавали 15 млн..." в БГ са продали 3000 ;))) на стринка 509-тото математиче сметнало, че това прави О,19% ;))) О!... о...бръкал си цЕл един порядък ;))) 0,019 - да се съглася ама това нищо не значи! Да си се мерим според бедност - с румънещетата! в Румъния 0,06% от населението са си купили нов фтомобил (ако приемем хипотезата, че всеки е купил по 1 нов ;)) а в БГ - 0,04% са се сдобили с нов (при същата хипотеза) при изходните условия, че румънците са с население х3 на наЩо ;))) По-интересното е, че тойотка-нинджите са останали даже под фЯт-крьслер ;))) е това е напредничав назадък ! ;))) те винаги си плащаха за да оглавяват класациите ... явно яко ги е фукушизофренирала кризата. ;)))

При 500-600 декларирани милионера, ръстът е нормален.Всеки от тях купува нова кола за 1-2 любовници,две деца,жена, фирмата и му дреме на чичовият.Това е четиво за предучилищното.

в бг има нарастване само на простотиите на власт имащите те за нищо на света неса съгласни бг да е нормална държава а колония на некои магнат зад океана големо нарастване ама бг не е само софия или пловдив или бургас !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Една Дачия нова е 20 хиляди 20% първоначална вноска =4000лв и по 250лв на месец(колкото цигарите на двама човека в семейството) и взимаш нов автомобил.Но ако не е БМВ на 15 години не си гъзар,ако не е мерцедес а нямаш пари за гуми не си готин.Това е БГ реалноста.

Принципно си прав, но не навсякъде е точно така. Много хора не пушат и пак не могат да отделят 250 лв. на месец, и то в продължение на 5 години, колкото е лизингът. Освен това 250 лв. е само цената на колата, към тази сума се прибавят задължително каско /което за нова кола е поне 1000 лв. на година/, обслужване само в официален сервиз /където цените са двойни/ и други разходи. Така че тези 250 лв. в един момент стават поне 400, а може и повече. Сума, непосилна за много семейства извън София, Варна и отчасти Бургас.

И като я вземеш,тая ,,Дачия" за 20 000 лева,след,като предварително си платил за нея 4 бонки ,,суха пара",само след няколко годинки,разбираш ,че не можеш да я продадеш и за. ДВА..... Ей,на през две-три къщи от мене,виси една от пролетта,цялата облепена с обяви,че се продава,докато за моята 13-годишна ,,ЛАДА",която юркам ката ден,дори на светофарите,докато чакам,ме питат....не я ли продавам,без никакво намерение от моя страна... Да не казв ам за колко съм я купил....,,втора ръка" но от ,,първи собственик"....ОРИГИНАЛ.... 9/100 LPG ....на дълъг път....5ч30мин...Варна-София....100-120 км/ч.....

:)))))))))))))даже не си си направил и труда да прочетеш от колко год. не се продават коли като твоята на 13г. но втора ръка(като първата дама но втора ръка) и лъжите продължават-София -Варна за 5.30 ч.......500 км от които по-малко от половината магистрала и с колко си карал през населените места бе ЛЪЖЕЦ СЕЛСКИ????НЕВРОЯТНИ ЛЪЖЦИ И КРЕТЕНИ СТЕ И Е ДОБРЕ,ЧЕ ТУК СЕ ОСВЕТЛЯВАТЕ

Има нещо изчанчено в тази статистика! Или в мен- по нашите стандарти заплатата ми е прилична-чисто 1540 лв.Не мога да вдяна как ще ми стигне,ако си купя апартамент 80 кв. м. и нова кола,които да изплащам и да мога да живея сносно.Вероятно не съм в ред!!!

Просто се заблуждаваш, че заплата ти е сносна. Явно я сравняваш със заплати от по 500-700 лв. Но това не са заплати за живеене. А за преживяване.

Минке,трябва ти малко по-висок чист доход и собствено жилище и си готова да си закупиш чисто нов автомобил на лизинг без притеснения !

Не може да кажеш, че 1500 лв е прилично заплащане. Отделен е въпросът колко хора взимат по-високо.

Време да се направи ревизия в тази държава кой колко доходи получава и какви данъци плаща на тях. Явно нещо нещата се разминават драстично! Или само едни са облагодетелствани, а другите плащат данъци на 100% и се возят на градски транспорт.

Мисля, че бизнесът в момента си подменя остарелия автопарк с нашите пари за заплати. Като удари кризата през 2009г. фирмите с свиха и кретаха 8-9 години със закупените преди кризата автомобили. Това е картинката като цяло според мен. Иначе съм далече от мисълта, че младо семейство изплащащо кредит за апартамент или живеещо на квартира ще може да си позволи 500 лева месечна вноска и още 150 лева разходи по новия автомобил месечно (като автокаско годишно около 1000-2500 лева, обслужване, автомивки, зимни гуми и др.) към това се прибавя и данък 100-300 лева, ГО още 200 лева и винетка. И това за евтин автомобил. Да знаете, че не е само месечната вноска.

,,..86 нoви милиoнepи ca ce "пoявили" в Бългapия caмo зa пocлeднoтo тpимeceчиe нa 2017 гoдинa, ĸaтo тe пpитeжaвaт нaд 219 милиoнa лeвa. Toвa пoĸaзвaт дaннитe нa Бългapcĸaтa нapoднa бaнĸa (БHБ) зa дeпoзититe и ĸpeдититe пo ĸoличecтвeни ĸaтeгopии и иĸoнoмичecĸи дeйнocти ĸъм ĸpaя нa минaлaтa гoдинa...,,???

Ами вилите, яхтите, самолетите....... те къде остават??

Като видите проценти в българска статия - да знаете че 90% някои нещо ви лъже. Да видим малко конкретни цифри: България: население 6 милиона, 31,244 продадени нови коли за 2017. Белгия: население 11 милиона 546,558 продадени нови коли за 2017. Люксембург: население 580 000, 52,775 продадени нови коли за 2017. Който може да смята и да си направи изводите.

В Белгия над 30% от автомобилите са ФИРМЕНИ и автопарка се подменя всеки ТРИ години. Къде си тръгнал за сравнение да я даваш?

Е, прав си разбира се! Те само у нас фирмаджийте са минали на колелета или даже тротинетки! Така, от патриотизъм!

Абе смешник, а в България вероятно 90% от тези нови коли са фирмени.

не разбрах кога Люксембург и Белгия са били под руско робство. при руско робство по колко коли се продаваха месечно?

Изводът е, че който е строил социализъм-комунизъм, не може да се мери с нормални държави. Елементарно, но 18-20 % ръбове, не успяват даже и такъв извод да си направят..Такива ръбове, да прочетат за продажбите на коли в Куба, например..И да сравняват..

Когато някой ми "цитира" цифри, то в 90% никога не дава източника си на информация с ЦИТАТ от извора. Странното обаче е че страните са угодно избрани и няма нито една от от тези били под руско робството. Я ни кажи "статистико" каква е статистиката за същия период в Русия? С нейните 140 млн жители.

И гарантирам че 50% са Лафа, Уаз и Газ за по 5000 долара.... нови...

Цифрите са от бест селинг карс, по даннин от ACEA. Специялно за хората, дето вечер търсят руснаци под леглото си и в гардероба: Чехия (преживяла "тежкото руско робство"): население: 11 милиона продадени ново коли за 2017: CZECH REPUBLIC 271,595

Вчера ръст на покупките на тристайни апартаменти в София. Днес бум на новите коли. Утре?! Бум на яхтите?! Иначе е крайно време пишман бизнесмените да седнат да прочетат някое бизнес книжле и да им уврят главите, че давайки прилична заплата на служителите - тези пари се завъртат в икономиката и пак ще се върнат при тях. С беднотия няма да върви бизнеса

Шофьор, убил две момичета, иска съкратен процес . Май това трябва да се спомене .....колко жертви ще има тепърва с тези нови коли и тези примати с купени книжки !!

Е как? При 15 милиарда собсидии в селското стопатство, то е спаднало с 25% а цените са се увеличили 3 пъти! Има и за нови леки коли, нали?

Ние не искаме такива скъпи западни автомобили,Българите си искаме Ладите,москвичите,и жигулите,и сме готово да чакаме по 20г ако се наложи,много яко а?въздуха ще е чист,и няма да има проблеми със задръстванията,да забранят внасянето на автомобили от Европа,а само от Русия,със 20г чакане за поръчката и нещата ще си дойдат на мястото,а може и Полски фият,или запорожец,само не и Трабант,много чади.

Явно, че не можеш да спреш да пишеш тъпотии. Дали наистина си бил-а роден-а по това време е друг въпрос. И тогава и сега колите не ги ползвате за друго освен да си докарвате от село храна, така че дали ще е източна или западна няма никакво значение.

Искаш Лада, ама нямаш кинти и за нея! А хората си ги продават на тия, които плащат! И Лада Веста не е 20-годишна! Спомените ти са с много голяма давност! Колко си дърт, впрочем ? Или ти си с многото кинти за който се пее в оная народна, ноне дотам цензурна песен - "Дърт пръч млада върба лющеше!"

Простия човечец е готов на всичко само и само да седи по светофарите и да замърсява въздуха . Да се бие по крастовищата ,а за челните удари да не пиша!! Колата е болестта на Булгаристанеца !!!

Няма по голям кеф да се возиш в Трамвая и на светофара като спре да гледаш 1-во Как се минава на червено,2-ро как се водят ръкопщни схватки,3-то Псувни от всякакъв вид,4-то капсоловани жалки хорица дали си паричките да са в 1 тон ламарина.... само и само да са сами,5-то неизправни автомобили пушешти като ТЕЦ - Марица Изток, 6-то да не забравяме и пресичането по-диагонал на объркани хорица.............Моля продължете и Вие пропуснати неща от мен.

тон и половина ламарина.

Така стана последните няколко години,че селяците повсеместно се преместиха в столицата със селския си манталитет и като няма полиция да въдворява ред така ще е....що не се правят на бабаити в чужбина като отидат а са по-ниски и от тревата там и спазват всички знаци

10 г криза и чак сега някакво оживление !? И за кога ? Те кризите са обикновено на 12-15 г. Докато се възстановим и хайде пак нова криза ... Тъпо нещо е капитализмът, нерационално !

Друго си е рационалния голодомор при един друг политически строй...

Аз си купих 2 нови коли и два нови апартамента от онези, евтините, дето са на средни цени от по 150-350 хиляди евро. Всеки млад, образован и работлив човек на средна заплата в България може да си ги позволи тези неща, така че не завиждайте. Останалите са мързеливци.

затова внасяме ,,компоти,,...!!!

Пешо ти ли си пак бе ? Тия от Психушката не разбраха ли че твоето не се лекува ами хем те прибират за 2 месеца а после пак те пускат. Пеше , компютрите не са за хора като теб, защото създават още по силна психоза

Правилно. И аз така. Даже си купих два гаража, за всяка кола по един, и вила. И всичкото със заплата около средната ;)

И какво правиш тук ??? Нещо не мога да ти схвана тънката схема?? С толкова пари няма да си купиш ниво !!! Добро прекарване по -форумите!!

За СМРАД началото на света започва от Суджуците през 2009-та. Преди тиквата да окупира властта в БГ се купуваха 60 ХИЛЯДИ НОВИ КОЛИ.

Суджуците руски боклук ще ги сънувате до сборището ви на Бузлуджа само ако крушовската конярка сдаде властта,че иначе пловдивския свинар няма да ви пусне кебапчетата та сега сте като гладни улични псета които се оглеждат дали някой ще им даде нещо....копейките не ви ли стигат бе продажници???

Всеки може да си купи от нас нова кола,само ако бъде избран за Кмет на някой община,или на град и село,там са евро парите,които след това отиват за глезотийки и нови джипове,вижте от една детска учителка,тази която избраха от Пловдив миризливата слива,какви пари открадна та даже и Джип си купи със тах,а тук живееше във София във Общинско жилище и всяка нощт правеше Оргии и групов секс,това е тази Анна Бараковата май така се казваше,чупеше шпагите на сумати хора.Но сега някъде изчезна да си харчи парите.

:)))))))))))ами имало е мъже със шпаги а ти с твоя катетър какво очакваш бе памперс,някой да ти го смени ли:)))))))))))

Новите коли които се купуват са малкият и среден клас с цени между 15 и 25 хиляди на лизинг ,дори и с доход от 1400 лв може да се изплаща лизинг от 200-300 лв на месец ,но естествено това са автомобили като Дачия ,Рено ,Пежо, Форд и др. от бюджетният сегмент ,много хора предпочитат да дадат същите пари за 5-10 годишна кола но от високият клас тъй като и много фирми предлагат лизинг и на втора употреба а някой дори и някаква гаранция.

Харесваш ми, калинчо! Благодаря ти за домашното счетоводство! С твойта любезна помощ сега ще си купя и един апартамент от масово купуваните от младите- тристайни, за 150 -200 000 (да не е от скъпите, по 300 хилки). Като си платя парното, тока, водата, бензина (за новата ми кола среден клас), храната и по някой парцал и обувка за носене на родата, тъкмо ще ми стигнат два-три от "твоите" дохода, за да се оправим с жената и децата. Пък за почивка евентуално може и потребителски кредит да вземем! Виж, за пенсионираните ни родители, ще се озорим да помогнем с някой и друг лев за лекарствата им, ама да са работили на времето! Така, де!!!

По продажбите на нови автомобили косвено може да се съди за реалното благосъстояние на нацията! Например, Румънците са 3 пъти повече от нас, но купуват 5 пъти повече нови автомобили! В добавка, официалната им средна заплата вече е с около 30% над нашата!!! А беше време, и то не много отдавна, когато да ни сравняват с румънците беше непрестижно! Иначе, Винету и калинките му ни говорят, че трябва да им вярваме, че сме вече в Рая! От друга страна и в Библията пише, че "вярващите са блажени, защото е тяхно царството небесно". Но не е чудно сходството - той, ББ, нали си пие кафето с Господ и казва кога да изгрее слънцето!

Това е абсолютна фалшива новина......как са се увеличили продажбите на нови коли като българския народ е беден,найбедния в ЕС и едва свързват двата края хората......само,че хората които цял живот са живуркали под крилото на партията и това работа им е било непознато действие та и пенсиите им сега са такива

ТИЯ ЗАЩО НИ НАРИЧАТ НАЙ БЕДНИ В ЕВРОПА?????? Я ВИЖ КОЛКО Е РЪСТА НА КУПЕНИ НОВИ КОЛИ ОТ БЕДНИТЕ БЪЛГАРИ- ЯВНО НЕ МОГАТ ДА СИ НАПРАВЯТ АРИТМЕТИКАТА.

От 6 000 000 население, 2465 автомобила. Богаташите 0.04% от населението си купуват нови коли, а плащат на останалите трохи. Какво богато население.

Такаааа, купих вчера евтино тристаен за 350 К, сега отивам да пазаря и нова кола, че не се издържа вече....

Цъфтежът при английските глупаци започва..Скоро и ще вържат..Така е, когато се водиш по акъла на ненормалници, като Фараж

Стига сте лъгали за Volkswagen. За цялото ЕС номер едно е Renault и после PSA!

И така- българите, които нямат доходите на европейците купуват тристайни апартаменти и нови коли?Я драги ми сънародници, решете се най- накрая имате или нямате пари?А ако е лъжа от страна на политико- икономическата пропаганда тогава ги разобличете.

За по 20-30 години. Сега са млади и работят, но след време ще се сетят, че е трудно. Колите ще остареят, но фирмите ще дадат нов лизинг с подмяна и така робството продължава до живот.

кредит за кола за 20-30г.......а бе дебил,ти май имаш някакви спомени от соца когато хората чакаха толкова години за кола при това с вноска.....що не ви наредят в някой музей като експонати на комунизма,че поне да има някаква полза от вас:)))))))))))

дядо ми също е успял да купи една жигула и си я гледаше като писано яйце, щото едно време нямаше опция buy-back. Докато дойде реда на баща ми за кола въпросната жигула беше станала на не помня колко точно години, ама гонеше 20. Та ако мога да избирам да живея сега на кредит и да карам нова кола всеки 5-7 години бих го избрал без замисляне срещу 10-15 години чакане за кола (каквато дойде), после 1 ден висене в мототехника (минимум) и после 40 години поддържане на каручката, без кредит.

Ако се приеме закон или наредба, с които търговците предлагащи авточасти втора употреба да минат на регистрационен режим, както е във всички щати на САШ, продажбите ще се увиличат. Но след правителството на Иван Костов, когато имаше такъв режим всички останали не смеят да въведат такъв режим. И сетете се, защо?

Стъкмистика ?! ама както казват старите хора " на лъжата краката са къси " и в Германия и Холандия разкриха колко са къси краката на Боце. До вчера се говори за това че " умните глави " мислели нови правила за да се ограничало продажбата на стари коли в България , защото на 10 коли 8 били над 15 год а от близо 3 млн мпс-та близо 2 млн. са над 10 , 15, 20 год. Изведнъж днес ние отбелязваме невиждани резултати за продаде нови автомобили хахаха ако някой избощо вярва в тия стъкмистики то това са само тия които ги съчиняват. За балона на имотния пазар вече и децата знаят ама нали има хора които си въртят бизнеса въз основа на тия имоти и трябва да се поддържа балона за да не им паднат джобните. Аз защо ставам свидетел все по-често на това как мои приятели споделят " 5 етажа по 3 апартамента на етаж 60% в които никой не живее " ?! Новопостроени жилищни комплекси в които жилища се продават с години след няколко пъти свалена цена или цена с договаряне и отстъпки. После видиш ли инфо как всичко било прекрасно и хит били жилища за по 350 хил. евра :) да се чуди човек с заплата от 1000 лв Порше ли да си купи или Къща с 8 спални и 3 басейна

и Господ си затваря устата

комичното е че тези които твърдят за тоя бум и те знаят колко са ни скъсани гащите ама са си наумили за пред европата да казват че не носим дънки втора ръка а че си купуваме костюмче от бутик :) Незнам вече тия от Европата ли ни се смеят или наште дървеняци си се смеят на себе си ама от това им става по хубаво

Какъв "растеж" бре измамници !? За миналата година са продадени около 30 хиляди коли ! Сега за месец януари 2500 . Сметнете по 12 месеца и ще видите ,че си оставаме същите мизерници на дъното и вижте процентното съотношение спрямо населението на останалите страни ! Ако на един милион население у нас се падат продадени 5 хиляди коли , в Русия са 20 хиляди ,а в Германия близо 40 хиляди !!

а с Арматите как сме?

Казваш в Русия.... Ми те жигулита, бре! То и вълчицата се хвалила на лъвицата, че не едно, а 12 е родила, ама лъвицата и отговорила, че може да е едно, ама е ЛЪВЧЕ!!! Забрави ли Путин как строши без усилие дръжката на най-новия джип руско производство? За такова качество - такава цена. И без това по-добро раята там не може да си позволи!

Ех тез жигулита бе. В Русия, преброих че произвеждат 25 марки автомобили. Моделите не ги броих. Но ето някои топ модели, и къде се правят: Audi-Q7 Калуга BMW X6 Калининград Ford Mondeo Всеволожск Ford S-Max Набережные Челны Kia Sportage Калининград Mazda CX-5 Владивосток Mitsubishi Outlander Калуга PCMA Nissan Quashqai Санкт-Петербург Toyota Land Cruiser Prado Владивосток Вие руснаците не ги мислете.

Че си мизерник отдавна е ясно на всички но ти като се запролети си стягай каручката,че за тях още винетки не искат та ще изкараш :)))))))))

Да не имало наскоро държаавни поръчки?

В България са били продадени 2465 нови автомобила или с 36,8 процента повече спрямо миналата година през същия месец. НАЛИ СТАВАМЕ ВСЕ ПО-ЗЛЕ ПРИ БОЙКО!

Прочети ми поста от 12:29 и си помисли малко, ако имаш с какво!

я па тоя!

Tова е супер... за германските автопроизводители.

и за китайските

Да де- вчера тази статия с апартаментите ме разсмя с цените, с небивал интерес към закупуването им и най- вече с това, че купувачите си правят сметката да имат много деца скоро- найс! Сега и нови коли- ей, Боцо- УСПЯ! Дълбокото навеждане и селфите с тоз и онзи световен големец изкара БеГе-то на първо място в галактиката- ВИВАТ!

Това, че усещаш пареща болка в центъра на четирибуквието си е ясно. Сега коментирай не усещанията и въжделенията си, а цифрите! В смисъл, че колкото и да се опитваш да го изкараш лъжа, 2465 НОВИ автомобила са продадени. Защо им е на автокъщите да лъжат???

Статистика, всичко е статистика. Както каза Боко Тъпото - гледайте статистиката. Тя показва, че България е на 5-то място по икономически растеж в ЕС, че средната аплата е 1363 лв и др. подобни икономически чудеса. И всичко това е при положение, че нямаме нито икономика, нито е промил някакъв растеж.

До като седите и се чудите, хората работят, изкарват пари и си купуват коли. Не всички са като вас с килийно образование и да работят за 500 лева.

Образования пише се слято ДОКАТО.

До като седите и се чудите, хората работят, изкарват пари и си купуват коли. Не всички са като вас с килийно образование и да работят за 500 лева.

завчера БУМ в търсенето на тристайни за по 350 000 евро,днес БУМ в продажбите на нови автомобили...да не съм проспал нещо или сме се събудили в някаква друга МАТРИЦА :D

Ами точно така е, и добре ще е да се събудиш, защото продължаваш да проспиваш.

Ти си като чукчата, дето 25-та година още вдигал влакове яъя въздуха... Революцията победи, бре! Ще трабва да сменяте мантрата за бедния български народ. Още повече, че всяка седмица поне две-три бабички мятат през балкона по десетина хиляди лева... А иначе се редят на опашките са социални!

Ами вие памперси само спите,папкате и след това до тоалета и в промеждутъка храчите тук......какво искате да имате тогава до като младите ви хранят,и те ли да са бедни като вас "пролетариата"......нали казвахте,че "парите са капиталистическото оръжие с/у пролетариата" а сега все ревете за тях....другарето ви ги открадна и за вас остана само средния пръст

Средната заплата за София не е 1000, а 1400+ лева, а по-голямата част от тези нови коли са Дачия за по 15 000 лева или Фиеста/Поло/Клио за по 20000 лева. Лизинга на такъв автомобил е около 300 лева на месец, а получаваш 5 години безгрижно шофиране. Плюс това има голямо количество товарни автомобили.

Да не броим хората с бизнес, в ИТ или с дистанционна работа. Там цифрите са с по една нули повече.

Не подлъгвай хората, то лизинга е едно, но с каско, данъци, обслужване в оторизирани сервизи, месечните разходи стават х 2.

Да се чудиш как средната заплата за София е 1000лв, а за страната 400-500лв. То все апартаменти по 100-150 000 евро, то нови коли за по 30-50 000лв. Нещо не се връзва. Да не би от Парламента или правителството да са подменяли автомобилния парк?

Връзва се,всичко що купува нови коли краде и лъже,със нормална заплата нова кола трудо би си позволил,тези със хубавите коли,дори и цигани аудита мерцедеси,бмв-та са пари от крадене от евро субсидия,и обществени поръчки.

Злобните и недоучили тъпанари никога не успяват в живота и съответно не карат нови коли. Аз си купих нова кола преди 5 месеца. Следващите 6 години ще плащам по 350 на месец и няма да мисля нито за сервиз, нито за това, дали колата ще ме върне в къщи... Е, успях да си купя нова кола след 50-те години, но тов е защото преди колата трябваше апартамента да изплатя... Никога не съм крал или лъгал. Парите си с честен труд изкарвам и ме е гнус от такива злобари, като теб! Апропо, средната заплата в страната МНОГО ОТДАВНА не е 400-500 лева. Някой хора още живеят в светлото комунистическо минало...

Просто е 21 век и е демокрация, пари се изкарват от всичко, имаш нет - имаш целия свят пред теб стига да говориш прословутия английски. Какво толкова му е чудното?

Да ама данъци се плащат на 500-1000лв