20-метрово дърво падна и премаза 5 коли в София

Изсъхнала 20-метрова топола падна и потроши 5 леки автомобила в единия край на столичния парк "Заимов", в близост до театър “София”. Няма пострадали при инцидента.

Обратно в новината

Коментари - 20-метрово дърво падна и премаза 5 коли в София | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

лично аз мисля,че фандакова не трябва да баде повече кмет.освен южния парк тя друго не признава.и само чака б.б. да и нареди какво да прави или да и реши проблема

ДО ПОТЪРПЕВШИЯ С ПОЛОТО БИХ ВИ БИЛА БЛАГОДАРНА, АКО МИ КАЖЕТЕ ОТ КОГО ТОЧНО ЧАКАТЕ ПРОТОКОЛ, ЗАЩОТО МОЯТА КОЛА СЪЩО БЕШЕ ТАМ И Е СЧУПЕНО ПРЕДНОТО СТЪКЛО.БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО.

Протокол чакаме от пожарната. Подава се заявление (бившото моба) плаща се такса 2.5 лв. и обещават до два дни да го има. до: р Няма значение кой е кмет. Дебелогъзите чиновници са все едни и същи и все нехаят. Съдебните процедури се влачат с години. Зорлем се опитват да ни направят престъпници.

Мъка мъкааа... Колата е на жена ми. Не ми е за първи път да се занимавам с дървета. Преди две години сам платих да отрежат една топола която се беше наклонила застрашително заради направен от ВиК в близост изкоп. Звънях в община, в еко-дрън дрън на гражданска защита. Нулев резултат. Последните от ГЗ ме попитаха "ама паднала ли е тополата?" викам "не ама ще падне всеки момент". "еми тогава не можем да дойдем" Вчера пък от БиТиВи са питали жена ми дали е предполагала че може да падне дървото върху колата й. А дали би се обадила на гражданска защита? Ха познайте какво е отговорила... защото репортажа за инцидента беше доста постничък. Сега за капак чакаме удостоверение от властите за пред застрахователя, което не знаем кога точно ще получим. Междувременно трябва да опазим колата от лешоядите във "автентичния" и вид до момента на плащането. ... Мъка мъкаа братя българи.

И в Ст. Загора положението е такова - изсичат се и се кастрят зелени дървета, а изсъхналите стоят! Дори когато се кастрят зелените клони, оставят изсъхналите. И за тая сеч в града общината заделя 850 хил. лв. годишно!!!! Иначе се води озеленяване. ДОКОГА ЩЕ ТЪРПИМ ТАЯ БЕЗОТГОВОРНОСТ И НЕКЪДЪРНОСТ????

природозащитниците да пият от радост по една ракия. дървото е ппремазало 5 коли които иначе щяха да замърсяват въздуха. в пловдив например на бул. руски по цялата му разделителна ивица има чинари, вече са много стари, болни и наядени от животинки, корите им са опадали и редовно падат клони а и цели дървета по платното и по тротоарите. нека мине експертиза, старите дървета да бъдат превмахнати и да се посадят фиданки

Ами ходи си на село като не ти харесват шопите ! Тополите са идеални за спиране на ветрове каквито редовно се образуват по продължението на бул. Сливница !

как бе, това не може да се случи, ние си имаме слива за кмет като слънце, лично подчинена на премиера-слънце, явно това е провокация на станишев!

Итака да е,поне има някаква полза.

Да бе!А отвътре въобще не бяха започнали да гният! При тополите е интересно,че отвън може да изглежда здрава,но сърцевината да е изгнила.

Едно време са посадили тополите, защото растът най бързо, без да съобразят, че това дърво не е никак подходящо. Да не говорим колко алергии причинява напролет. Най-тъпото е, че гледам как продължавата да ги садят.

Да ама е била в двора и може би общината неможе да си наложи глобите които трябва да се платят ако самички без тяхно разрешение го направим. От 2-3 години има молба да дойдат пред входа на блока и да резнат опасни дървета ама хабер никакъв.

Съгласен!В Ст.Загора през 50-те год. бяха засадени много тополи по протежението на канала,който минава през града,но преди 10-11 год. в общината прецениха,че това дърво след 50-тата си година е опасно и подходиха радикално-отсякоха ги.Един от малкото примери на навреме свършена работа от общинари.

Кметът на общината да се поучи от кмета на град Г. Делчев-там редовно се подкастрят дърветата и такива инциденти няма. Сега пострадалите да заведат дело срещу общината, ама кметицата да ги обезщети лично, а не данъкоплатците, както става обикновено за съжаление. Ако санкциите са персонални, може би отговорните лица щеше да си гледат по-отговорно работата...

Четейки тази и подобни публикации, човек остава с усещането, че дърветата са ужасна напаст и колкото по-бързо бъдат изсечени, толкова по-спокойно и безметежно ще си живеем и ще можем напълно да се концентрираме върху информациите за убийства, катастрофи и други ценни за човечеството неща!

Никой не е казал такова нещо. Необходимо е общината, в случая г-жа Арменкова, кмет на община Оборище, да си гледа работата. Тя определено не си я глед и резултатите са ясно за всички. Да припомня, че скоро откраднаха статуята на минералната вода, заради липсващото осветление...

Напротив, аз мисля, а ти си папагал от работническо селски произход.

ТОПОЛИТЕ ТРЯБВА ДА СЕ ИЗСИЧАТ СЛЕД 40 ГОДИШНАТА ИМ ВЪЗРАСТ,КАТОЖЕНСКИТЕ ТОПОЛИ ВЪОБЩЕ СА ЗАБРАНЕНИ ЗА ОЗЕЛЕНЯВАНЕ. НЯКОЙ ТРЯБВА ДА ПОЧЕТЕ МАЛКО ПОВЕЧЕ, НО ТОВА НЕ СА ХОРАТА ОТ ОБЩИНИТЕ..

To и ти толкова си чел, ама и да си чел нищо не си разбрал... Растат много бързо и живеят до около 400 години. В Пещера на площада има топола с обиколка на дънера 11 м, височина 26 м и възраст над 500 години. Коренът на тополата се развива плитко под повърхността на земята.

По - добре да бяха премазани 5-6 черни джипа:)

Силно нещо е природата, унищожава замърсителите и когато умира!

Браво,една чуесна новина!

дали колите са мутренски или не НЕ Е важно, каква злоба и изместване фокуса на темата.....важно е, че Общината за ПОРЕДЕН път не си е свършила работата

Колко е хубаво че нашият кмет се е погрижил да няма дървета в градът ни.

Тези защо са си спрели колите под тополите? Не знаят ли, че ще паднат всеки момент? Както всеки гражданин гледа в краката си да не пропадне в дупка, трябва и да гледа дърветата да не паднат върху него.

Когато преди някой и друг лазарник попълвах редовете на БНА, старите пушки - провансалци -ме наричаха "кестен". Тогава бих бил къде-къде по-боедуховен, ако се обръщаха към мен с "Тополата". Доколкото имам доверие на познанията си, в парка "Заимов" преобладават кестените. "За зла врага" - както казват по някои краища - шепа МПС-та, от торбата с кестените са извадили ... тополата.

Чудесен повод да се изсече де що има по-големшко дърво в София. Дървения материал си е скъп, даже и от топола. Кви са тези дървета, при положение че не достигат места за паркиране? Нема да е зле, някой "експерт" да излезе и да обясни че от дърветата има повече вреда отколкото полза.

да не говорим за мъха колко е алергичен!!

И аз така си мисля. Трябва да се лекува мъха от тополи да не е алергичен.:)

без ураган паднало? ами ако има ураган, представям си какво ще стане

Тези канадски тополи и каваците трябва да се премахнат в градските и селски районо, по пътищата и навсякъде където минават хора.Тези крехки дървета са само за гората.

Напълно съм съгласен !!!

Кухи и опасни.

Пише се и се изговаря "няма"....

Ти пък много знаеш...

Е, да, ама мадридската гадина навремето каза ВЕРВАЙТЕ МИ и вие му ПОВЕРВАХТЕ. Та...не знам...

Пълно безхаберие цари в общините! Пример: на 20 метра от блока ми има дърво, което вече е само за подпалки и е само на 100 метра от общината, Поне 100 пъти тия са "сигнализирани" а резултатът е НУЛА. Е, може би ще се сетят да сторят нещо ако това нещо се изтърси върху главата на кмета, който вероятно минава по пет пъти дневно под него. А има цели отдели из тия общини, дето това им е работата, ама само си чешат "ония" работи вместо да вършат онова, за което им се плаща!

Абе хора, "един топола" и "с счупен" определено демонстрира интелект и езикова култура!

Да! :))))

Пред блока има две големи изсъхнали тополи и общината иска да си платим 60 лв., за да ги отсече. Те не са наши, лични, та на никой не му се дават пари, ама явно трябва да си платим и да решим проблема, че после може да е късно! Те са до шосето и застрашават всички коли и хора, а движението към бизнес-парка е непрестанно...Кажете ми, за какво е тази служба "Екология"? Ходят с едни резачки и стрижат храстите в полето, а не виждат кое е с приоритет! И ако ние си отсечем дърветата, ще ни глобят с няколко хиляди! А зад блока имаше голяма суха върба, на която отрязаха всичко и оставиха един клон!?!? Толкова футуристично се е получило, че можеш да паднеш от балкона от възторг! Друго дърво, голяма бреза, така е полегнала над тротоара, че вече е на 30 градуса спрямо земята и е въпрос на време да падне...Така че не само тополите са проблем, а всичко занемарено и изоставено, представлява потенциална опасност!

Режи и да не ти пука!

"Екип на Гражданска защита премахва от улицата топола. " Искам само да попитам, с гугъл преводач ли ги пишете тия глупости...ха ха ха

ОБЩИНСКИТЕ СЛУЖИТЕЛИ ТРЯБВА ДА СЛЕДЯТ И ТОВА!!! ВСИЧКИ ДЪРЖАВНИ СЛУЖИТЕЛИ СА САМО РЕГИСТРАТОРИ!

Трябва ли топола да падне върху тиквата на политик, софийски кмет, или президент, за да им светне в главите на общинарите, че тополите, особено старите и изгнилите са опасни дървета и трябва незебавно да се премахнат. Рязал съм стара и висока топола и мага да кажа, че старите и дълги слони могат дори и тон да тежат. Цяло щастие,че в колите не е имало хора.

Е как па не падна върху някой нов джип или лимузина. Да ги видим колко са здрави. И загубата за собственика нямаше да е голяма. АМа човека щом кара Поло, едва ли има кинти за нещо друго.

Тополата е ненужно дърво. Напролет предизвиква алергии, изсъхва и пада внезапно. Дори в строителството не се използва. Логично е, да бъдат премахнати тези дървета, а на тяхно място да се засадят каквито и да е, но други.

Ако не знаеш - тополата е дървото, което преработва най-много въздух за 24 часа. Това, че не се подменят е друга бира.

Дървесината и е мека и намира широко приложение в строителството, за направа на щайги, сандъци, клечки за кибрит, целулоза. Листата се използуват за храна на добитъка. От младите пъпки приготовляват масла за парфюмерията. Тополите осигуряват богата паша за пчелите. Като дърво за украса на парковете и за укрепване на бреговете край реките, тополата намира широко приложение. С кората и клонките боядисват вълната в тъмнокафяв цвят. Пъпките и листата се използуват в народната медицина. От дървесината приготовляват медицински въглен.

Вярно е, че край реките би могло да намери приложение, също - в медицината, когато расте на чисто място. Но действително това е в природата, извън града. Мнението ми е, че не е за булевардите и улиците, тъй като съм свидетел на подобно събитие - как топола пада и смазва няколко коли, а шофьора на едната беше излязъл минута преди това от колата, за щастие.

Да изсечем цялата гора на света! Долу Правителството!

какво общо има правителството с това?това е работа на общината

Кметеееее!!! Дано барем е премазала и някоя мутренска кола... :)

ФАНДЪКова да не се хвали само ами и малко работа да свърши, че каква файда от площадките впарковете ако падне дръво и те прибие

Нищо сложно-старите и неустойчиви дървета се режат,дървата на шайби на пазара и подменят с нови подходящи видове /добитата и продадена дървесина от едно дърво осигурява средства за новото... /

Абе голям праз, едно дърво смазало разни тенекии, да смаже още

Трябваше да смаже твоята тенекия и ти да си в нея,да те видя дали ще говориш така.

а ако беше паднала върху тебе пак ли щеше да е голяма работа?

Тополите са много гадни дървета. Изсъхват отвътре и падат неочаквано. Това общинарите от озеленяване го знаят ама....

но като започнат да режат, веднага изпълзяват еколози и пищят, че се режат дървета - пример - Цар Борис III миналата или по-миналата година

Така е.Спомнете си случая преди 4-5 год.,когато топола падна и уби ученик в училище в Н.Загора.А тук,в Ст.Загора,ги изсякоха през 2000 год.Разни зелени и природозащитници ореваха орталъка,ама явно/изсичането/ е имало смисъл.

Смисъл има-Стара Загора е вечно с мръсен въздух

Не само в София........ Пред блока имахме 2 тополи, едната падна и добре че само коли имаше изпотрошено. Но за другата, която е и по голяма, не разрешават да се сече. Дано когато реши да си падне да няма хора наблизо, 4е е доста висока. А на господата и дамите, които не си дадоха съгласието за изсичането й, ще им пожелая искрено, когато пада да са близо до нея.

Кой малоумник е решил изобщо да се садят тополи в София навремето??? Да изкоренят всички!

еми някое от червенотиквеничковчетата предполагам.... още се мъчим с тяхното наследство.... паднали дървета, запалващи се влакове, фалирали фабрики, заблудени хора...

Не че нещо, ама точно заради тях сега поне още имаме някакви работещи влакове и пътища.

Той е посадил каваците по Боянското шосе и по-късно са посадили и тополите по алеята до Пернишкото шосе.

То тоя който ги е садил не е малоумник, ами такива като тебе са малоумници, защото нито знаят, нито могат, нито си дават труда да прочетат или да питат! Затова и анархията в тая страна вилнее 20г.

е това може да се случи само б бг *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

прав си ,а има хиляди служби по озеленяване и градоустроиство,но кои да топли столовете!

Те сега и с отсеченото ще се огреят -даже реално.