Кола помете дете в столичния квартал „Люлин” (снимки)

Присъствалите на местопроишествието не са посмели да вдигнат пострадалото хлапе, но по думите им то е живо

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не дава Господ, това. 20 минути да пищиш и преметаш на пътя. Ужас

Дано напълно да се възстанови горкото! България, страната в която хитове стават песни с текст "Бясно карааай, на червеееноо..." Страната с най-много жертви на пътя и най-много дебили, избиващи комплекси с BMW-та и мотори...

Дойде преди линейката.Детето беше в безсъзнание и тпта милиция държи колата на пътя на 4 м от пешеходната и спира движението.Какво значение има като не е на мястото

Брше пред входа стана

Никога няма да се оправи тази дивашка държавица. Хората не стават. Как за 30 години не се научихте да карате като хора???

Чули как плачеше майка му.Много гадна гледка беше

еропата помене за поред път българия! три милиона трупа! трета национална катастрофа! и кво?

три месеца условно! толкова е за депутатката от пп!

Метсликова кола която се варди от прсетата.Ама защо я вардят.Уж разпитвали свидетели.Стоят пред магазина да набиват

А даже има бабуна.Явно трябва да се направи по голяма.А тпите прсета освен да тормозят младите хора друго не вършат

Господи, имай милост! Милото дете и милата му майчица

Блъсна че го прати в другото платно

Курс по първа помощ да стане задължителен.!!!! Какво е това: не посмели да пипнат детето??? Да се гътне ли докато дойде лекар??? Егати безчувствените хора. Дано детето се оправи!!!

Ако някой беше бутнал моето дете децата му щяха да са в моргата досега.

Това ауди с комплексарските номера СВ 0099 ли е блъснало детето ?

На водача ще му струва около 100 хиляди: - разходи по лечението - обезщетение за неимуществени вреди на родителите Дано детето се оправи !!!! Водачът ще го тегли също, Дори да е неправилно пресичане, НЕСЪОБРАЗЕНА СКОРОСТ и телесни повреди на дете....

Дано оживее детето, много е важно и трябва да се наблегне и на възпитанието на децата, миналия месец едни деца както вървяха и подскачаха изведнъж се подгониха и свиха по пешеходната пътека.Елементарно е да им обяснят родителите ,че на пешеходна пътека преди да пресечеш трябва да спреш и да се огледаш преди да преминеш с предимство, а не да им обясниш само ,че са с предимство..

Ги варди от 20ч.Не мога да кажа защо.Седят на пътя патрулката и колата и свиркат на всеки да внимава

Идея е да го местиш.Много лоша.Не давай малоумни съвети.

Що кара с несъобразена скорост.Прати го чак в другото платно

За последните 10 години България е намаляла с 800 000 души.

Каквито родителите, такива и децата.

По света 1.3 милиона за година

Той по правилник като види деца трябва намали скоростта до толкова, за да може да спре при опасност.Такива са ни шофьорите и манталитета, то даже не е нужно да знаеш целия закон и правилника към него, а този сигурно си е платил да мине листовките. Примера с децата го дадох защото ми се случи на мен, аз спрях съответно ,но така да изкачат деца на пътя дори и леко да караш пак може да стане инцидент.

Часът не беше 18:20, а 19:20.

Моля се детенцето да се възстанови, както и шофьорът!

Пред151училище в София(зад НБУ).Там учат над 1500ученици,няма пешеходна пътека и пред двата входа на училището,няма нито един знак ,показваш ,че там пресичат деца.Цял късмет е да пресечеш,защото трафикът е постоянен.

Ох, няма видимост там ! Непрекъснат ред от спрели коли. Детето се промушва и излиза направо на платното ! Как да го видиш, как да спреш ! Затова са пешеходните пътеки, ама деца ... :( :(

Точно в курса за първа помощ казват,че ако няма непосредствена опасност за живота, трябва да се чака линейка и пострадалия да не се мести.

да се изчисти люлин от беемветата .

Идиот.

Който отговаря за контрола по пътищата да си подаде оставка... Постоянно стават подобни нещастия... А няма промяна в движението, карат като луди

КАТ ще започне да, върши поне 5% от работата си? Как може във всички останали държави от ЕС да има някакъв ред, а тук е пълно безредие и анархия.

Разни келеши с издухани тарялясници карат по тесните квартални улички с над 100 км. Там тичат деца, играят, но лайното с пробитият ауспух много бърза и понеже няма никой в главата , накрая цената я плащат дечицата...

Ефектът - еднакъв;)

Ами не, прав е човека. С колко трябва да караш, за да можеш да спреш ако някое чаве изкочи внезапно между спрелите коли на 5 метра от теб?! Така че и във възпитанието (пълната липса на такова по-скоро) на чаветата е проблема.

Защото редът си го правим самите ние. Когато карам в циганска Гърция, гърбиците им едва се усещат, патрулки не съм виждал, но въпреки това там няма агресия в карането, святкане и катастрофи. Усеща се едно спокойствие.

Значи, че сме селяци в България е факт, ама като чуя, че само тука е така и било много зле. . Живял съм в чужбина, не си мислете, че нвма такива случаи. Мен ме е бутала кола в Холандия, за щастие без последствия.

Не знам какъв е случая, ама тази селска легенда, че пострадал не бива да се мести е много опасна. Не се мести пострадал в съзнание със съмнение за травма на врата и или гърба. Пострадал в безсъзнание се мести незабавно в странично стабилно положение на лявата си страна до идване на медицинския екип за да не аспирира. При съмнение з а счупвания се мести много внимателно от няколко човека, като един придържа главата.

В ЗДП е записано точно с колко.

Ужас за всеки родител.... ...надяосе да оздравее без последици...

Глупости! Не се пипа, освен ако не е абсолютно наложително. Може да го завиеш с одеало. Нищо повече случайни ахмаци не трябва да правят

на найси феродо.....децата нямат спирачки!

Сега кажи напушените холандци колко жертви имат за година от катастрофи и сравни с България. После направи статистика и за останалите страни в Европа и пак да си говорим и след това се отдай на емоциите да се ядосваш , ако има за какво.

Там са ги научили на редновъпреки всичко тяхната пътна полиция продължава да работи. Опитай да караш като в България и ще усетиш бързо дали е като КАТ или ежистинска.

каква метла е мела ?

Ако е в безсъзнание се гледа за дишане и пулс и според случая се действа. Това обръщане на ляво с какво точно ще помогне?

Иначе може да си остане завинаги там.първите няколко минути може да са фатални и после цял Пирогов да дойде ще е късно.

Под абсолютно наложително? Човека ти е написал, ако е в безсъзнание не може да го оставиш така и да очакваш, че екип дошъл след 10 и повече минути ще помогне. Първите 2, 3 мин са най важни. С непипането го лишавате от шансовете да оцелее.

там дето се пушат тия неща се карат предимно колелета.