Кола помете дете в столичния квартал „Люлин” (снимки)

Присъствалите на местопроишествието не са посмели да вдигнат пострадалото хлапе, но по думите им то е живо

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Детето е със СОП, изскубнало се е и рязко изскача на пътя. Няма виновни. Слава Богу е само със сътресение.

Що не изгоните измислячите на заглавия от тоя сайт че ми писна от тъпи заглавия на новини?! Дори жълтите вестици вече преминаха на по високо интелектуално ниво. А вие сте още на селски новини описани от тъпаци с ниско речево притежание и използване.

Стига с това "помете" има и по-неразговорни думи - блъсна, удари ... Помете, еййй тоз книжовен български. Дано детето е добре или ако не е , дано се оправи, оффф. Страшно е, а тези които плюят по шофьорите, надявам се не са шофьори, защото всеки който кара, знае, как може някой да ти изкочи пред колата и как нещата се случват за секунди. Господ да ни пази, всички!

по софиските улици всякакви безумни действия тип " Мноо съм готЕн!" , "Бързи и яростни" и т.н. Слънчасаха внезапно. София се напълни с всякакви кроманьонци и на някакви тласъци им избива простотията . Не видях нито един катаджия да спира скъпи автомобили ,нито да ги глобява за безумното шофиране. Просто си живеем като някакви тревопасни, които треперят от къде ще им изскочи хищник. А хищниците ни скапани, тлъсти ,безмозъчни ....как да го наречеш джунгла, като си е обикновена простащина.

Какво значи, блъснато до пешеходна пътека?

Познайте марката на колата?

Ако се кара с до 50 км/ч няма да ги има тези проблеми

Преди пешеходна пътека ограничението е 30.

ако се кара с то 25 кмвч ще избегнем всяка вероятност. Или най-добре 15. А при 5 кмвч ще може да махнем и целия закон за движение по пътищата. Всеки ще си минава където както си иска. Като по българските тротоари и ескалатори. Казах.

Глупак, всички виждаме как карате някои от вас комплексари- като “ богове на пътя” с в пъти по-висока скорост от разрешената. Ако караш нормално, и да ти изкочи дете ще усоееш да реагираш или поне няма да го утрепеш, ама Ганьо Шумахер има други правила..

каква метла е мела ?

на найси феродо.....децата нямат спирачки!

Ужас за всеки родител.... ...надяосе да оздравее без последици...

Не знам какъв е случая, ама тази селска легенда, че пострадал не бива да се мести е много опасна. Не се мести пострадал в съзнание със съмнение за травма на врата и или гърба. Пострадал в безсъзнание се мести незабавно в странично стабилно положение на лявата си страна до идване на медицинския екип за да не аспирира. При съмнение з а счупвания се мести много внимателно от няколко човека, като един придържа главата.

Глупости! Не се пипа, освен ако не е абсолютно наложително. Може да го завиеш с одеало. Нищо повече случайни ахмаци не трябва да правят

Иначе може да си остане завинаги там.първите няколко минути може да са фатални и после цял Пирогов да дойде ще е късно.

Под абсолютно наложително? Човека ти е написал, ако е в безсъзнание не може да го оставиш така и да очакваш, че екип дошъл след 10 и повече минути ще помогне. Първите 2, 3 мин са най важни. С непипането го лишавате от шансовете да оцелее.

Ако е в безсъзнание се гледа за дишане и пулс и според случая се действа. Това обръщане на ляво с какво точно ще помогне?

Когато човек е в безсъзнание може неволно да повърне и да аспирира в белия дроб. 30 милилитра са достатъчни за възрастен за да не могат вече да го спасят лекарите след това,

а не е ли по добре да зашщете един курс...

Защо ти трябва да"ръчкаш" пострадал човек, ащо няма остра кръвозагуба, липса на пулс или дишане??????? Да не си Исус, като го пипнеш да се изцери? Или си медик с вгръден скенер и ще му намектвашсчупванията...или пък екстрасенс?? За чий бе, за чий ти трябва да пипаш човек без да имаш понятие от травмите му?

Тая селска легенда я разпространяваше лекар, който работеше в Пирогов, на БЧК курса за шофьорска книжка. По-правдоподобно е да се вярва на него.

Значи, че сме селяци в България е факт, ама като чуя, че само тука е така и било много зле. . Живял съм в чужбина, не си мислете, че нвма такива случаи. Мен ме е бутала кола в Холандия, за щастие без последствия.

Сега кажи напушените холандци колко жертви имат за година от катастрофи и сравни с България. После направи статистика и за останалите страни в Европа и пак да си говорим и след това се отдай на емоциите да се ядосваш , ако има за какво.

там дето се пушат тия неща се карат предимно колелета.

Разни келеши с издухани тарялясници карат по тесните квартални улички с над 100 км. Там тичат деца, играят, но лайното с пробитият ауспух много бърза и понеже няма никой в главата , накрая цената я плащат дечицата...

КАТ ще започне да, върши поне 5% от работата си? Как може във всички останали държави от ЕС да има някакъв ред, а тук е пълно безредие и анархия.

Защото редът си го правим самите ние. Когато карам в циганска Гърция, гърбиците им едва се усещат, патрулки не съм виждал, но въпреки това там няма агресия в карането, святкане и катастрофи. Усеща се едно спокойствие.

Там са ги научили на редновъпреки всичко тяхната пътна полиция продължава да работи. Опитай да караш като в България и ще усетиш бързо дали е като КАТ или ежистинска.

Който отговаря за контрола по пътищата да си подаде оставка... Постоянно стават подобни нещастия... А няма промяна в движението, карат като луди

да се изчисти люлин от беемветата .

Ефектът - еднакъв;)

Ох, няма видимост там ! Непрекъснат ред от спрели коли. Детето се промушва и излиза направо на платното ! Как да го видиш, как да спреш ! Затова са пешеходните пътеки, ама деца ... :( :(

Идиот.

Ами не, прав е човека. С колко трябва да караш, за да можеш да спреш ако някое чаве изкочи внезапно между спрелите коли на 5 метра от теб?! Така че и във възпитанието (пълната липса на такова по-скоро) на чаветата е проблема.

В ЗДП е записано точно с колко.

Пред151училище в София(зад НБУ).Там учат над 1500ученици,няма пешеходна пътека и пред двата входа на училището,няма нито един знак ,показваш ,че там пресичат деца.Цял късмет е да пресечеш,защото трафикът е постоянен.

Именно ! Когато нямаш видимост ВИНАГИ си представяй , че може ненадейно да изскочи дете ! Преди много години в Младост 4 , като млад шофьор , на вътрешна уличка с коли от край докрай , ненадейно ми изскочи 5 годишно дете ! Майка му , с количка с бебе в нея , се беше заприказвала с приятелка ! Заковах колата на една боя разстояние от дребосъка ! Благодаря на Господ за това ! Този случай ми повлия на стила на каране завинаги !

Моля се детенцето да се възстанови, както и шофьорът!

Часът не беше 18:20, а 19:20.

За последните 10 години България е намаляла с 800 000 души.

По света 1.3 милиона за година

Дано оживее детето, много е важно и трябва да се наблегне и на възпитанието на децата, миналия месец едни деца както вървяха и подскачаха изведнъж се подгониха и свиха по пешеходната пътека.Елементарно е да им обяснят родителите ,че на пешеходна пътека преди да пресечеш трябва да спреш и да се огледаш преди да преминеш с предимство, а не да им обясниш само ,че са с предимство..

Що кара с несъобразена скорост.Прати го чак в другото платно

Той по правилник като види деца трябва намали скоростта до толкова, за да може да спре при опасност.Такива са ни шофьорите и манталитета, то даже не е нужно да знаеш целия закон и правилника към него, а този сигурно си е платил да мине листовките. Примера с децата го дадох защото ми се случи на мен, аз спрях съответно ,но така да изкачат деца на пътя дори и леко да караш пак може да стане инцидент.

Каквито родителите, такива и децата.

Това ауди с комплексарските номера СВ 0099 ли е блъснало детето ?

Ги варди от 20ч.Не мога да кажа защо.Седят на пътя патрулката и колата и свиркат на всеки да внимава

Ако някой беше бутнал моето дете децата му щяха да са в моргата досега.

На водача ще му струва около 100 хиляди: - разходи по лечението - обезщетение за неимуществени вреди на родителите Дано детето се оправи !!!! Водачът ще го тегли също, Дори да е неправилно пресичане, НЕСЪОБРАЗЕНА СКОРОСТ и телесни повреди на дете....

Курс по първа помощ да стане задължителен.!!!! Какво е това: не посмели да пипнат детето??? Да се гътне ли докато дойде лекар??? Егати безчувствените хора. Дано детето се оправи!!!

Идея е да го местиш.Много лоша.Не давай малоумни съвети.

Точно в курса за първа помощ казват,че ако няма непосредствена опасност за живота, трябва да се чака линейка и пострадалия да не се мести.

Курса по първа помощ не те прави лекар

Блъсна че го прати в другото платно

Господи, имай милост! Милото дете и милата му майчица

А даже има бабуна.Явно трябва да се направи по голяма.А тпите прсета освен да тормозят младите хора друго не вършат

Метсликова кола която се варди от прсетата.Ама защо я вардят.Уж разпитвали свидетели.Стоят пред магазина да набиват

три месеца условно! толкова е за депутатката от пп!

еропата помене за поред път българия! три милиона трупа! трета национална катастрофа! и кво?

Чули как плачеше майка му.Много гадна гледка беше

Никога няма да се оправи тази дивашка държавица. Хората не стават. Как за 30 години не се научихте да карате като хора???

Дойде преди линейката.Детето беше в безсъзнание и тпта милиция държи колата на пътя на 4 м от пешеходната и спира движението.Какво значение има като не е на мястото

Дано напълно да се възстанови горкото! България, страната в която хитове стават песни с текст "Бясно карааай, на червеееноо..." Страната с най-много жертви на пътя и най-много дебили, избиващи комплекси с BMW-та и мотори...

Не дава Господ, това. 20 минути да пищиш и преметаш на пътя. Ужас

Брше пред входа стана