Кого от двамата украински патриарси ще призовем и ще получи ли покана руският?

Тивериополският епископ Тихон пред Dir.bg за предстоящия избор на нов патриарх, искането за Църковен събор, опасенията от разкол и всички важни въпроси след кончината на Неофит Български

Обратно в новината

Коментари - Кого от двамата украински патриарси ще призовем и ще получи ли покана руският? | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ако един патриарх не подкрепя народа си и не иска да освети бойните знамена какъв патриарх е или чий. Редно е да се поканят всички патриарси от уважение към починалият. А той е Български Патриарх

Какви въпроси? Поканете гундяев, да го цалива и. йотова и да се кара на радев! :)

Тук вони на американски партенки и североевроатлатическо шайзе.

Поредният глупак точещ локум. Битката сега е за парите и имотите на църквата. Всичко друго е прах в очите...

НЕ ни трябват чужденци да се занимват с ВЪТРЕШНИ проблеми в България !!!

Това е Разпятие-янски Интернационал.

Ние никой няма да призовем. Дира също няма да призове. Ще го покани или не светия синод и то под силното давление на европейските, но не български партии.

Обидно е спрямо нас,българите, да поканите северомакедонския !

канят епископ, не патриарх. кога от там дойдоха да ни искат за църква-майка, нашите владици се почесаха... вече е късно.

Сега сме най-уязвими. Падна Покрива на Света Богородица! За какви украинци и османци става дума? Патриарх Кирил със специален полет от Москва очаквам. Папа ли искате? Православна България забрави схизмата...

Даже и в провоюдославието важи първо правило: ПРАВОТО НА ДРЕВНОСТ.

Този който не е КГБ

А има ли да не са от КГБ или ДС?

И тримата! А пред входа на черквата да раздават пуканки за сеира.

Ако Светия Синод чака Инструкция от Галя от САЩ Посолството в тъпо . Редно е да се покани Руския Патриарх и НИКОЙ ДРУГ .

Ако някъде не пуснат да влезе циганин или негър, само защото е такъв, ще стане световен скандал. Ако не пуснат да влезе руснак само защото е руснак, притова църковен служител, това е напълно приемливо. Кое е дискриминация е съвсем отделен въпрос...

Тоя гундяев има забрана за влизане в страните от ЕС.Престъпният путински режим е заклеймен от Европа.

Ние няма да каним Путин, нали? Ние ще каним Патриарха (или няма да го каним, защото е руснак).

Не се прави на по-глупав. Руският патриарх не го пускат не защото е руснак, а защото подкрепя войната в Украйна, при това публично и подкрепата му е значителна. Не е като на шепата превъртяли агенти тук, да не ги бъркате с русофилите.

ха, ха руските били КГБ, а усраинските и българските какви точно са, да чуем. Пускате си разни опорки и послушните ви медии тръбят глупостите ви. Значи да избирам от КГБ-ци и америлиберастки агенти, евроатлантически агенти.А русофилите са тези които държат на истинските християнски ценности а не на вашите извратени евроатлантически, затова хората остават още повече русофили.

По данни от преди десетина дни на Алфа рисърч одобряват путлер 20%.На всеки пет българи само един е мръсен путиноид.Това е утайката на нацията.Нито българи, нито руснаци.

Всичките "агенции" дават резултат, за който им се плати!

долна продажна твар си ти, нечистоплътен, гнусен, как ще се чудите кой да поканите, безумие е да каните агент вортоломей който работи срещу интересите на православната църква, ревахте че комунистите затворили църквите а сега вие с мръсотиите си гоните хората от църквата, няма да стъпя повече в наша църква щото сите попчета сте мазни продажници. Забравихте че когато целите православни Балкани падат под турско робство в угода на католици и англиканци Русия запазва православието, което днес фашистка усрайна унищожава с гърба на вартоломей, забравижте че именно Русия запазва кирилицата която имаме президент и компания искаха да я сменим с латиница. Безсрамни нагаждачи, какви интереси гониш ти освен постове и пари, дреме ти за вярата и народа какво иска.

И тоя коментар е за изтриване, защото пропагандира престъпния путински режим.Редно е да се спазва хигиена и да не се оставят путиноидите да мърсят.Трийте тях, а не антипутинските мнения.

откъде накъде путинския режим да е престъпен, а фашисткия зеленския да не е, докога ще ми натрапвате само вашето си мнение, ние не плащаме ли данъци, не сме ли граждани на тази държава, откъде накъде ще се зачита само твоето мнение на русофоб, а не моето на русофил, ти ли ще ми казваш кой прав и кой крив, ще се разделим на два лагера ли, ще се изтрепем едни други ли какво, ще триете форума, ще хвърляте в затворите, ще облъчвате младите. Ама света е за всички, ако искате единомислие върнете комунизма, да въ в идиотите скапани, бетер комунистите сте и затова всички ви отхвърлят и мразят. Ще се научите да се съобразявате с всички, както искате да приемаме всички "различни" полово, така и всички различни политически ще са наравно и ще се съобразявате. Какво ми квичиш че съм русофил и ти си нещо повече от мен така ли? Ама си затваряш очите пред престъпленията на Зелю и така си същия престъпник щото си съучастник, продажник безроден.

и к'ъф е тоя мизерник, трябва ли да знам къде го тоя район, това ми звучи че е в усрайната, ама няма да го издирвам сега, и защо трябва да има интервю с някой си дето дори не е към българската църква ли, ако пък е от усраинската то там православието го затриха, какво общо имаме с тях че да ги каним. Това като да поканим ли папата или Патриарх Кирил, да изберем ли католика или Православието, той борисофф ги разбира тези неша, помним как цяла православна България се кланяше на католика и низвергна Православния Патриарх, ама си слагаме и продължаваме да си слагаме все такива управници, нека е, затова си получаваме каквото сме си заслужили.

Това е погребение. На свят човек. Не е бал или сватба, та да обсъждате кой ще е “поканен”. Синода е пратил каквото трябва на когото трябва. Вие си гледайте сглобката и резедента.

Разтуриха държавата,идва ред на църквата.

Кой кого ще покани е работа на Синода. Вие си гледайте вашата работа и светските си неща, а владиците ще го измислят. Вечна памет на патриарх Неофит!

По сигнал и по команда от Козяк и лично под ръководството на стрина Галя, де що има козяшко-соросоиден трол, ЛГБТ-педал, педофил и извратеняк е пратен тук на амбразурата да сере и да яде лайна. Тук са и ПП-ДБ-хюмнетата, на Прокопа троловете-помияри, умнокрасивите плашипутарнуци, АйТи-лигльовците-лекета с разпраните дупета и на Тиквата гробарските тролове. Долна смрад и измет! Сган!

Ето типичен пример за безродните путински троли, които осмърддяват всички форуми.Повтарям, че те са само 20% от нацията, социопати и путинопати, които не вярват в Бог, а в сатаната путлер.

За руския е ясно, че няма да се покани! А украинския ще каше Тагарев, дано му знае името!

Kalin

Този Тихон повече говори като продажен политик отколкото като свещенник!А и до кога ще се съобразяваме с някакакъв турчин дето се прави на патриарх.Кво общо има той с православието?!Крайно време е да го махнат и да няма думата що се отнася то православните църкви.И аман от тия подмятавия кой бил в КГБ ДС Секурита и тем подобните.Хитлер и Мусолини католически и протестански църкви папи и кардинали са ги подкрупяли ама удобно се мълчи.

Защо си губите времето да задавате такива глупави въпроси? Религията е една и се казва евроатлантически ценности.

Аз не знам дали ще прузовем украинския или руския патриарх, обаче лудото Коле от Пловдив (Ролекса) загрява на старта и няма търпение да се яхне на патриаршеския трон...

За когато има "добро" от Козяк той ще дойде да уважи дедо Неофит. За следващият БГ-патриарх ще е същата работа - когото назначат от Козяк той ще е. Ще се работи по украинския "модел" - ще има два че даже и три-четири синода и православни църкви. БПЦ(Българска православна църк а) и ПЦБ(Православна църква на България). Викито(Нюланд), Сороса, Ротшилда, Рокфелера и на дедо Бидон шайката като чуят за Православие и направо лудват и откачат. Голям зор имат с Православието. Нищо чудно да са му помогнали на дедо Неофит да се представи в Господа - Неофит и без друго беше стар и болен колко му е да му "помогнат" за среща със Създателя. Питайте генерал Венцито(Майтапчийски) - като сорос-прислужник той много ги чува и разбира тия неща. Царство му небесно на дедо Неофит и Бог да го прости. Той за разлика от българския политически боклук беше благ старец и безсребърник, не го вълнуваше нищо материално. Беше истински православен духовник и човек на духовното!

Толкова прост а чак се регистрирал муахахахаххах

Тоя гей епископ е роден в Германия и е германец. Какво православие го гони тоя анадолски помияр.

Не бива да се политизира нито спортът, нито религията, нито науката, нито изкуството. Църквата е автокефална и независима. Негово Светейшество Патриарх Кирил трябеа да бъде поканен и да му се окаже честта която му подобава на сана. Охрана да му се осигури задължително: Както от руска така й от българска страна. Следете украинците какво пратят. Не им плащаме от джобовете размирици.

Патриарха на СМР е Пропуснат , няма ли да го каните ? Той е Галактическия Патриарх .

Изчадията от западналите посолства ще ликвидират и църквата в България. Тук отговорите са от ясни по ясни. Бог да я прости България.

Нацистката украинска православна църква, създадена от вселенският патриарх няма място у нас, защото подкрепят демократичният геноцид

да питаме Украйна, Сърбия, РСМ, Русия, САЩ, Китай, Индия и Джибути, кой да ни бъде следващият патриарх!!!

че кого ще поканят и кой ще дойде, са две различни неща. Едва ли руският и украинският ще седят мирно и спокойно един до друг на церемонията - напротив, веднага ще си проличи, на кого от двамата брадата е изкуствена....

А защо не се запитат тия политкоректни духовници кой би искал Патриарх Неофит да присъства на погребението му?

Кой къв агент е, щото сите от векове са агенти. Нямате СУВЕРЕНИТЕТ. Нямате независима икономика и промишленост. Нямате земеделие. СА НЯМА ДА ИМАТЕ И КЛИР. Мисля, че е логично да ви Потурчат отново, сори да ви дадат Османско присъствие. Половината държава ще се управлява от Падишаха. Другата от Ционистите на САЩ. Ма помака няма драма. Ревоюции много. Наденицата е една. Нищо, че ще е от принтера и от хлебарки.

Кои сте вие, които имате всичко, което ние нямаме + правото да ни поучавате?

Е.ати и държавата щом и църквата набутахте в играта с Посолството!

"... би било абсолютно самоубийствено, от църковна гледна точка, ние да си развалим отношенията с Цариградския патриарх, които и без това са доста тънки и комплицирани." Първо, Този американски агент даде томос на Македонската църква през главата на Бълг.патриаршия. Вартоломей работи срещу България, а ние ще му се подмазваме????! Верно ли? Този Тихон за кого е? За България, или за САЩ? Второ, в България ЦЪРКВАТА Е ОТДЕЛЕНА ОТ ДЪРЖАВАТА - чети Конституцията, бе! Руския патриарх е ЗАКОНЕН и трябва да бъде поканен, а съвсем друг въпрос е дали Държавата ще го пусне да влезе в страната. Това е разделение на властите - духовна и светска. Синодът обаче е ДЛЪЖЕН да го покани! Трето, Украинската прав. църква е законна (бивша руска), никой не може да я игнорира. Тя сама се отдели от Москва. Обратно, Новосъздадената от Порошенко и Вартоломей не е призната от всички патриарси в Изт.православие, а само от 4 - Цариград, Антиохия, Гърция и Кипър. Докато Антиохийската, Йерусалимската, Руската, Сръбската, Грузинската и Българската не са я признали. Така че тя е НЕЗАКОННА не само по количество, но и по качество - БПЦ не я е признала още.

Няма да допусне държавата това изчадие адово, което благославя руските ракети и избиването на украинци.

Украйна си ти. ДО ДУПКА. Ционистките мърши ви тровят, грабят и убиват. Са и фашистката църква ще ви лепнат. Ще се молите на Св. Бандера. Без майтап.

D)

Въпросът с поканите не е толкова сложен. От Руската православна църква се кани Негово Светейшестно Владимир Владимирович Путин От Украинските православни църкви се кани Негово Светейшество Владимир Александрович Зеленски Идвамата със сигурност няма да дойдат, ама св. Синот ще е пратил пани и е с чиста съвест Бъбреци има у таа мойта глава - нали пичеве?

Оказа се, че в самолета Ил 76 кото падна на военото летище Иваново-СЕВЕР е имало 2 /ДВА/ екипажа. Единият е бил от град ТВЕР а вторият от град ОРЕНБУРГ. Самолетът е пилотиран от екипажът от град Твер а този от ОРЕНБУРГ са били инструктори и са ги обучавали за да заместт екипажа на А50 руският АУАКС унищожен в Ростов на ДОН. Летище Иваново СЕВЕР е основна база на самолетите А50. Един такъв екипаж се сработва в продължение на десетки години. Самолетите А50 служат за насочване на руските ракети изстрелвани от кораби в КАСПИЙСКО море към цели в Лвов Виница и Житомир

А скорошното думване на няколко Пейтриъта и Хаймарса показва, че Ауакса е остаряла технология. Няколко Охотника със сензори дават на СУ57 достатъчно АЙЕСАР. Ма няма кой да чете.

Е, изтрихте го, но Тихончо ближе патката на пасоля!!!!

Кой е този Цариградски Патриарх и има ли почва у нас?

Въпроса с покана на Руския Патриарх е Политкоректен , за днешния ден . Редно е да бъде поканен . За Цариградския Патриарх е много спорно - това нещо се владее от Гръцката Църква и преди 300 години Гръчки Попове са управлявали Българските Християни под управлението на Султана на Турция - това е Исторически Некоректно да каним от Турция Гръцки Свещеници който са подтискали Българите . Мисля че трябва да има някакъв компромис с Украйнските Патриарси , да се покани Зеленски - та му закачат кръстове( християнски) на шията .

Бе направо само руския, той и без сова скоро ше е И украински - и да идва и Пу

Руското ченге с кръст да ходи в Сибир. Няма място тук!

нама право да стъпва в ЕС. Колкото и да им се иска да му нацелуват г-з

Този Тихон се загрижил за някакъв си Цариградски патриарах,да не си били развалили отношенията с него,и не му пука за бг патриарх Неофит,за неговото погребение,което трябва да се проведе без скандали,без да се отблъсне народа,и да се обидят другите православни патриарси.. Кой е този Цариградски патирарх,че е толкова важен за бг църква?! Всички патриарси са равнопоставени,"първи сред равни"и всички трябва да бъдат поканени,който дойде,дойде. Този цариградския кой е,и на папа ли се прави?! В Православието папи няма.

Руският патриарх всъщност е полковник от ГРУ. На погребението трябва да се канят истински божии хора. Тъжното е, че повечето митрополити от синода са стари ченгесари от ДС и кремълски ибрикчии и марионетки. Време е БПЦ да скъса ченгесарската си връзка с Русия. В империята на Антихриста няма истинско православие.

Руският патриарх ще получи покана. Ще се покани патриарха на УПЦ-МП - защото тя е тази, с която ние сме в общение. За оная, дето патриархът от истанбул създаде - тя не е призната от всички автокефални църкви. Какво има тук толкова да се мисли?

Присъстващите да попълнят анкета с отговор на въпроса "Чий е Крим" и декларация, осъждаща агресията на Путин!

Дир, преди години бяхте сериозна медия, но откакто получавате пари от някакви НПО-та станахте като махленска клюкарка

Назначеният от Зеленски и Радата митрополит Епифаний ще го канят ли?

Викате и двамата и ги туряте да спят в един шамбър...

Що за глупави въпроси?! Пише се мейл на Галя, тя съгласува въпроса със съответните отговорни лица (най-вероятно директно с генерал-губернатора). Мисля, че въпросът може да се реши на местно ниво и не е необходима консултация с Вашингтон. След това Галя изпраща инструкциите и проблемът е решен!

Най-вероятно ДС-тата и наследниците им интегрирали се в БПС ще поставят някой техен кадър, верен на руската православна църква, която си е дъщерно дружество на КГБ и мазната мутра на ченгето Гундяв, с ролексите, майбаците и яхтите, дето праща попове да освещават ядрени ракети сатана и калашници. Май-точно натам ще поеме нашия клир., все пак много от поповете ни са месени от едно брашно с руслямските си събратя. Но все пак има и свестни, има и някакъв мъжделеещ лъч надежда.