Кога коментарът за външния вид се превръща в Body shaming?

43% от хората в Европа се чувстват дискриминирани по естестически признаци

Обратно в новината

Коментари - Кога коментарът за външния вид се превръща в Body shaming? | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Затлъстял съм, и съм ядосан на определена група лекари от близкото минало даващи изключително неправилни хранителни съвети. Трябваше да спра да ги слушам и да ям по начин до който достигнах след прочетени тонове статии и литература за да сваля 34% от теглото си. Ако слушам лекарите ще съм с 50% по-тежък.

Не нито боди позитивна- просто крие невъзможността си да се справи с компулсивнито хранене , както и с ужасната й завист към по-слаби и секспилни момичета ( видяхме как унижи Айлин публично и доста гадно апропо ) , а след това се прави на жертва , когато към нея се отнесат така. И не знам защо я правите Звезда като си е една най-обикновена завиждаща дебелана, която си е изпуснала външния вид липса от психоемоционални проблеми , с които би се справила( сега има достатъчно терапевти )

Атаката на джендърите. Плюс сайз модел на български означава дебелана, дето не я побира стола в автобуса. Нездравословен, неестетичен резултат на свинскй лакомия. Ако е модел на нещо, това е на Родопа, дето прави свинските колбаси

ㅤ

Всички, които насилствено променят българския език, ще се давят в кръв! А недоразвитите едноклетъчни, които съдят за човек по външността и размера му, ще си останат нещастни. Злобата и присмехът не носи щастие.

Престани да си скапано прасе и никой няма да те обижда.

Ако човек е болен да му се присвиваш е отвратително… Но ако е просто дебела свиня плющяща по цял ден, обясняваща,че не може да отслабне това е друго. Лошо няма ама тая простотия с плюс size моделите е пълна простотия целяща да окуражи тлъстите американци че може и така …. Тлъстата свиня си е тлъста свиня независимо от това как я наричане - curvy chubby plus size I’ll plump или просто тлъст дебел или хипопотам ;-)

Поредната западна идиотия. Свинята си е свиня, ако ще да я наричаш котенце.

Това прасе на снимката трябва да се срамува! Хахахааааа..

бахти дебелата курва

Вижте хора, не става дума само за външен вид. Сестра ми има хашимото и беше качила няколко кг в гимназията. Не знам кой е ид..та, който си е позволил да прави коментари да теглото й, но ако знаех лично щях да го пребия. Сестра ми, спря да яде, разви анорексия и едвам я спасиха, толкова беше отслабнала, че беше в инвалидна количка! За щастие, с много мъка и добри специалисти и подходящо лечение я върнаха обратно в живота. Сега е добре, но понякога не знаете как един уж невинен коментар може да причини страшни неща! За това, внимавайте много, особено ако говорите на млад човек.

Това е друго. Децата могат да бъдат много жестоки и нямат задръжките на възрастните. Далеч не всички деца, разбира се, но почти всеки клас има поне едно дете, което е тормозено от някоя групичка идиотчета. Може да е тегло, може да са очила ("цайс"!), може да е бедност, накуцване, говорен дефект, все ще намерят какво не ги кефи. И там трябва учителите да бият аларма, да се говори с родителите и на тези деца да се обясни защо не се прави така. За съжаление това се игнорира докато някоя жертва психяса, самоубие се, или както имаше преди няколко години случай не издържи и се хване за ножа. И чак това се почва "ама как се стигна дотук" и всяко чудо за три дни. Така че там е много сложен проблем. Много съжалявам за това, което са причинили на сестричката ти и се радвам, че е успяла да го преодолее накрая след много мъки и за нея и за вас. Аз лично нямам нищо против дебелунгелите, аз съм бил и 112 кила, бил съм и 75, и никога не съм се засягал защото прекрасно знам, че сам съм се угоил. И като ми е станело твърде тежко да си мъкна сланините не съм циврил, а съм се хващал в ръце и съм отслабва. Но всеки нормален човек се дразни когато го убеждават, че черното е бяло. Ако дебелото е красиво защо дори дебелите жени си казват, че не биха били с дебел мъж?

Права сте, трябва да внимаваме какво говорим на младите хора, защото понякога и един злобен коментар може да остави травма. Самата аз се боря с наднормено тегло и Хашимото. За съжаление обаче често причините се бъркат със следствието. Признавам си, че започвах деня с кафенце и цигара, похапвах обилно от всичко и спортувах веднъж в годината. Чувствах се ужасно, когато ми се подиграваха. Но в един момент започнах спорт и хранителен режим - нещата определено се промениха в положителна за мен посока. Не знам аз ли си бях докарала Хашимото или е ген, но когато започнах да полагам усилия, имаше видим резултат. Знам че не мога да бъда топ модел, но се старая да се грижа за себе си и хорските подигравки рязко намаляха.

Съжалявам за сестра ви. Трябва да се разговаря с младите хора с крехка психика. И все пак, щом от момиче с Хашимото и наднормено тегло е станала анорексичка, значи не е невъзможно да се отслабне. За съжаление момичето просто е изгубило баланса и мярката.

Прочети първо за Хашумито и после дрънкай. Не става въпрос за ядене, а за усвояване от организма.. Гадна работа.

и вечер се брибират скапани....може да получуш инфаркт , ако вместо да си легнеш , отидеш да блъскаш в залата или да тичаш...аз затова съм дебела и като гледам цялото население е дроб сърма...

Е това оправдание за първи път го чувам. Що не си признаеш, че си мързелива и лакома?

А да, и ще те светна, че ако отслабнеш няма да се умаряш толкова на работа.

Най-честото оправдание е, че имат големи кости и затова тежат повече ... ха, ха, ха ...

43% от хората в Европа се чувстват дискриминирани по естестически признаци ------------------------------------------- тоест 43% от хората в европа са комплексари

Не просто са грозни маймуни !

Са да ви кажем нащо съвремие е изтрещяло - секи се е пуснал в крайности и ако не е некаква психопатия или боди дисморфия, се едно не съществува..- дебели, анорексични, кльощави или свръх плочкирани като витрина за биййф стекове..бе що не си гледате огледалото ми почнАли да раздавате мъдрости по телевизии, предавания и форуми.. Секи си се бори с неговите гяволици, я не искам да гледам глигани по бански и нема да обърна внимание на такви реклами, също не мога да гледам 38 килограмови юинци , да се опитват да се тапицират с дрехи и за тва и съм блокирар фйешън ченъла и сичко подобно., па има и едни каки дето са се докарали релеф като бичета на стероиди в индустриална краварница, от тех също ми побелева брадата като ги видим..Ежте по-малко, дивжете се , еб..те се с мярка, пропущайте такви нравоучения покрай ушите..

Често дебелите хора просто си търсят оправдание… Когато бях дете, родителите ми казваха “В нашето семейство сме пълни, такъв ни е генът… Какво като си бухта - имаш хубави очи… Не си губи времето да спортуваш няма да успееш да отслабнеш… Ами тези пържени филийки и мусаката дето съм ги приготвила трябва да ги изядеш”. Когато отидох да уча, започнах да спортувам, да избирам с какво и колко се храня. Влязох във форма, в която много се харесвам. Да си дебел не е красиво, пълните хора имат куп комплекси и оправдания. От нас зависи да се вземем в ръце, докато не е станало твърде късно.

Най-после нормален коментар. Поздравления!

Проблемът с дебелите хора е, че не могат да спрат да ядат. А не могат да спрат да ядат, защото имат психически проблеми. Така че да си дебел е диагноза. Това е истината, колкото и нелицеприятна да е.

така е. същото важи и за наркоманите. все едно с какво ще злоупотребява човек, това е признак на дълбоки психически проблеми

Те и тъпите хора държат да се изкажат, а това е сериозен проблем!

Но не е само храната, а и алкохолът и конкретно прекаляването с него.

Когато бях по-млад, бях много строен. Сега съм на средна възраст и имам коремче. Никой не може да ме убеди, че изглеждам "прекрасно" и никога няма да се приема "такъв какъвто съм" в момента. От мен зависи да ям по-малко и да си стопя излишните килограми.

Ако дебеланите използваха времето си за тренировки вместо да събират вода от 10 дерета да ни убеждават всъщност колко добре били изглеждали, колко били здрави и т.н., въобще нямаше и да се сетят да пишат подобни глупоости! Нали имаше и една певица дебелана, дето реши, че вече не я кефи и взе, че отслабна. След това останалите дебелани се скъсаха да я хейтят.

Адел не беше ли, дето пее Скайфол? Иначе много се радват на оная слоница Лизо докато не им кажеш, че изглеждат като нея, тогава се обиждат.

Тази Пам и подобни лелки са просто лицемери.. Неприятно им е да ги обиждат, че са дебели и грозни, но как се смяха същите, когато псевдоинтелектуалката Елена се подиграваше на Валерия за изпъкналите й вени… Ами не не е красиво жена сто килограма да рекламира прашки. Не е нужно да има Барби дебела, Барби с акне. Това, че нещо е възможно и съществува, не означава, че е желано и красиво. Осъзнавам, че никога няма да стана Синди Кроуфард и винаги ще си имам коремче, но красотата ме стимулира да тренирам и да правя нещо за себе си. И да, не е етично да се подиграваме на хора с физически недъзи, метаболитни заболявания и прочие. Но и не е редно да се чувстваме виновни, когато изглеждаме добре. Нереалистично е всички са бъдем Мис Свят, но е лицемерно да си внушаваме , че сме просто супер в размер XL. Баба ми имаше една приказка “Таз шия не е от туршия”…

Изобщо не ми пука, дали някой ще се обиди, ако му кажа, че е дебел. Ако го направя, няма да е заради липса на аргумент в спор, когато няма какво друго да кажа. Ще го направя, защото наистина е дебел. Факта си е факт. Със своите последствия. Първо, здавословни. Тлъстините по тялото са като отделна ендокринна система. Натоварва се сърцето и се появяват проблеми с кръвното налягане. Второ, липсна на връзка с действителността. Няма как някой да ме убеди, че се приема такъв. Няма как да ме убеди, че не се опитва да свали теглото си до оптималното за тялото му. Отказал се е и развява мантрата, че се приема и се чувства свободен и добре в кожата си. Може да се опитва да ни лъже, но себе си не може. Разровете се из кухненските му шкафове и ще откриете достатъчно продукти с етикети "диетично това", "нисикокалорично онова", "без захар", "обезмаслено" и подобни. Това ще ви каже всичко. Погледнете телефона му и вижте, дали има приложение за следене на консумираните калории или някакво свързано с отслабване, регулиране на тегло, калории и други по въпроса. Това ще ви е още едно потвърждение за опита ни да ни заблудят, че е ОК да си дебел и че въпросния човек се приема. Има начини да се отслабне. Стига човек да търси достатъчно, да е решен, последователен, дисциплиниран и да потърпи малко дискомфорт. Защото ще трябва да се откаже от някои навици. След това всичко си застава на мястото.

Хайде, забранете коментарите, какво чакате? На пропагандата не трябва да може да се отговаря.

Всяка здрава жена е редно и да изглежда добре. Стига с това навиране на глигани, които са лакоми лами! От ядене ставате плондири! Като мъж не ми е приятно да общувам с неподдържани жени.