Христо Иванов отказа на Радан Кънев предизборна коалиция

Националният съвет на „Да, България” е взел решение да се явят сами на предсрочните избори, а в новия парламент да работят за широка антикорупционна коалиция.

Обратно в новината

Коментари - Христо Иванов отказа на Радан Кънев предизборна коалиция | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ето ви някои отгровори, които повечето хора в България, за съжаление не могат да асимилират. 1) за да се развива добре държавата трябва да има инвестиции - създаване на нови работни места и предприятия ввъ високолтехнологични сфери - разбираи заводи за коли, самолети, машини, софтуер и т.н. тези заводи носят със себе си по-висок доход за населението и ръст на брутен вътрешен продук 2) за да доидат тези инвестиции трябва да има добре функционираща съдебна система. ако няма такава, някои може да измами инвеститорите и да им открадне парите, както стана с ктб - оманците загубиха един милярд долара, и нищо не могат да направят защото няма добре функционираща съдебна система. 3) олигархията в българия, мултигруп и наследниците на червените пари, както и руските интереси, не искат добре функционираща съдебна система, защото по-лесно си връткат далаверите и крадат, когато такава няма. 4)съдебната реформа няма цвят - добра е както за хората с леви убеждения, така и за хората с десни убеждения. целия електорат би трябвало да я подкрепи. затова христо иванов не иска да се обвързва с дясната формация на кънев. христо иска привлече и леви избиратели за каузата си. 5) много се надявам и хората в ляво да прозрат нуждата от съдебна реформа, и да я поискат от нелия корнелова, която в този момент представлява интересисте на червените олигарси, които не иската такава реформа.

Според инвестициите и индустрията, с която разполага България е точно толкова корумпирана колкото и Германия- нещата са относителни, нали. Първо да си оправиш корупцията и после щели да дойдат инвестиции е като доктора да ти каже първо си оправи грипа и после ще видим дали да ти дадем антибиотик. Тези процеси трябва да вървят паралелно, а не се ли сещаш и колко държави има в ЕС "без проблеми с корупцията" където инвестиции няма и растежа е умрял, а външните им задължения са 130% от БВП и нагоре. Те не са корумпирани, ама хич.

в тези държави заплатите са около шест пъти по големи от българия. в българия ще доидат защото цената на труда е по ниска и производството е по евтино.

Узряла ти е главата за някои неща, ама нали се сещаш че "гранд корупцията" не се бори по този начин ... ако въобще може да се пребори някак си

Иванов още се бори с корупцията, а то вече има нови приоритети- борба с медиите заради липсата на свобода и плурализъм ... Хората вече ни пускат нови кукички, а Иванов глътнал чак плувката с таз пуста корупция и повтаря до втръсване без, обаче, да впечатли електората. В ЕС ни настигат бързо по корупция и то вече май не е само наш феномен. Така финансиране трудно ще вземе ако не усеща пулса на времето.

ами това е мантра, на която се надява шарана да кълве....

Добре, ако Реформаторския блок има 6% потенциал за избори, супер решение е да го разделите на 3 партии по 2% :) Ясно е, че битката не е за влизане в парламента, а за част от партийната субсидия :)

Докато Радан Кънев е олицетворение на дясното в България за мен дясно няма и гласувам твърдо за центърът. Ако толкова държа БСП да е на власт не виждам защо да не гласувам директно за тях а трябва да подкрепя Кънев. Така че, приветствам това решение. Кънев е политически провал.

Не може да залагаш основите на партийното строителство върху лъжи и да оцелееш! И тия са мъртвородени. Иска ми се да ги попитам КОЙ постави европейски рекорд по строителство на евтини Магистрали? И не е ли това борба с Корупцията? Искам и отговор не искам от тия измамници... След изборите ще се разбягат като плъхове... Язък за дясното в България. Тотално го разбиха...

бяга от коалиция,за остане извън парламента. Ще видим какво ще стане...може пък да е нещо което да накара избирателите да се блъскат да гласуват за тях.

Приготвил съм по една каруца да извозим електората и на тоя, и на радан, и на лукарски, и на кунева, и на симеонов, и на каракачанов, за сидеров не знам, щото некак си неколко пъти възкръсва от нищото и доста народ тръгва след него.

Шило

Понякога си мисля, че с някои свои действия, част от десните лидери съзнателно правят услуги на левицата.

Значи: "Да, България" са алтернативата на"Нова Република" и ще се конкурират с ДСБ и Реформаторите в десните пространства на България. Умни и много красиви. Но главно умни...

Шило

Особено като се има предвид, че симпатизантите им са едни и същи хора. Явно искат "преброяване на дивите зайци"

Шило

Ако са отделно, нямат никакъв шанс. Ако са заедно- пак е силно съмнително.

Шанс за какво? Реформаторите създадоха уникални врътки за последните 2 години: Станаха конкуренция на себе си Всичко, което реформираха, се случи с огромни скандали и съпротива: здравеопазване и образование. Там, където не пипаха - отбрана (скандали) и икономика, минаха незабелязано

Не можеш да реформираш паразитите в здравеопазването без те да се съпротивляват. За това се иска воля и обществена подкрепа. Може да намериш някой който да има волята да го направи, но обществото ни е затъпяло и няма да получиш подкрепата му.

Предполагам, че ще се класирате за парламента на ул. Оборище - тама със сигурност ще вземете 4-5%, в оня другия парламант на пл.Народно събрание нямате никакъв шанс. Нито вие , нито радан, нито кунева. И това е много добре, защото единственото по-лошо от алчен комунист е алчен педераст.

На Раданчо само на площад Македония му връзват.

голям кеф. секи тъпак си мисли, че като е превил гръбнака и волята на близкото си обкръжение, кат го лоскаят като бог, начи ше стане както си го представя. нема вуизане у парламентес....

значи са се обещали или на Татяна Дончева или на Кунева.

Ivan

Браво, много правилна постъпка. Радан Кънев си е политически труп отдавна, при това все по- и по-много неприятен. Успех на Христо Иванов!

няма ли кой да им казе на тези наши политици, че неподдържаната брада, както и небръснатата тридневна са признак за мърлявщина и нечистоплътност. Изглеждат като бродяги в скъпи костюми, небръснати, неподдържани отврат. това са мърльовци, а не мъже!

Ей, поздравления за тая постъпка.

заглавие Христо Иванов отказа на Радан Кънев. Другото е от второстепенно значение.