Коментари - Синдикатите напускат Тристранния съвет | dnes.dir.bg
назад

Синдикатите напускат Тристранния съвет

КТ "Подкрепа" оттегля своите представители от Националния съвет за тристранно сътрудничество. Същото смятат да направят и от КНСБ.

Обратно в новината

Коментари - Синдикатите напускат Тристранния съвет | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Защо синдикатите надават този вой.Аз съшо съм за това,на държавните служители да не се заплаща за клас.Пример: Имаме служител с 30 години общ трудов стаж.За този общ натрупан трудов стаж,той получава 30% допълнително възнаграждение върху заплатата си.Освен това държавата му заплаща осигуровките за редовна и допълнителна пенсия,здравните осигуровки,дава му доста солидни пари за облекло,заплаща му извънредния труд според изискванията,получава и допълнителни бонуси.Единствените му удръжки са 10% ДОД.Един млад служител,колкото и да е способен и упорит в работата си,никога не може да достигне по брутно възнаграждение по възрастния служител,който много по трудно се справя с динамиката на новите изисквания и особено с работа с информационните технологии.Аз препоръчвам на правителството,да забранят на касиерите в държавните ведомства да удържат пари от заплатите на служащите за профсъюзен членски внос.Нека синдикатите си ги събират сами,това е тяхна работа!

време е напода да се сабуди и да тарси праватаси трабва стачки до дупка и бои. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

на кой му пука? Тия много си повярваха. напускайте квот си искате

за всички ревящи комунистчета и прочие сган. ето ви едно решение изчезвайте и ни оставете да си опрами държавата link

Къде са синдикатите да защитят онези работници, които не вземат заплати месеци наред? Или само лапат членски внос и се разхождат из странство, демонстрират благополучие за сметка на изтерзания народ? Това не са синдикати, а блюдолизци!

Хора трябва да сме единни в този момен.Чрес нулева година за пенсиониране ограбват нашите пари за да спасяват тях си-по точно Симеон Дянков.Още веднъж доказа финансовия министър ,че е некъдърник.Нека със доходите на на некъдърното финансово министерство ,кабинета и депутатите да им вземат парите и да направят бюджет.

Ало кадърната стига плю ами предложи алтернатива. Все пак има хора дето не си изкарват като теб хляба със задника.

Ало, гномче на ГРОБ, колко ти плащат да ги защитаваш !

Миналата година синдикатите лаха, лаха и накрая пак се надупихте, пак всичко стана по свирката на брадатковците капиталисти , разбирай работодателите. Явно, че те Ви хрантутят. Български народе, нужен е нов провсъюз, нужен е лидер, който е готов да умре на площада или да изгние в затвора. Тези са охранени много им се яде, пие и е..., не стават за нищо, предатели са. Бях най-съвестният гражданин в тази държава, а сега, ако знаете какви мисли ми се въртят в главата, просто не е истина .

Хайде създай нов проВсъюз, като си ербап! Точно сега трябва да сме със синдикатите. Всички други мълчат.

Ако ставах за тая работа с най голямо удоволствие, но си давам сметка , че не ставам. Нужен е лидер с качества които аз нямам. Естествено, че в момента съм зад синдикатите, но нямам надежда, че ще устоят до край. За какво ще правят протести след дъж -качулка.

Да оттеглим гласовете си и нови избори

Защо бе синдикати, п.....ки заспали, ще правите протестни действия в деня, в който ще приемат вдигането на възрастта за пенсиониране. Че то е ясно, че ще го приемат,и още по ясно е че след това няма как да се откажат. Вие синдикати импотентни пак сте в съглашателство с едрия капитал. Както Ви финтираха миналата година, пак същото ще се случи и тази.Сега обаче е ясно ,че всичко планирате заедно с Боко Тиквата, сега не можете да излъжете народа, колкото и за прост да го имате.Миналата година лахте, лахте и накрая пак се надупихте, пак всичко стана по свирката на брадатковците капиталисти , разбирай работодателите. Явно, че те Ви хрантутят. Български народе, нужен е нов провсъюз, нужен е лидер, който е готов да умре на площада или да изгние в затвора. Тези са охранени много им се яде, пие и е..., не стават за нищо, предатели са.

всички трябва да разберем, че пари няма и държавата е пред фалит. Дянков трябва да реже на месо, за да запази поне финансовата стабилност. Пенсионерите да са доволни,че не се намалят пенсии, защото нормалната логика е такава. Всички приказки,че българските пенсии са най-ниски в Европа, че продължителността на живота у нас е най-ниска, че цените на стоките са като в Европа са истина, но като няма пари, няма и това е.

Техните босове се капиталисти отвсякъде.Те са виновни че няма сребърен фонд от приватизацията и ред други неща.Казвам го от първа ръка и абе продажна работа като всичко на тая територия.Писал съм го много пъти не е страшен псевдо комУнизъмът много страшно е след него/комунистикапиталисти/

Браво! Точно така - действайте! Вие сте силни и справедливи! Изцяло Ви подкрепям - дори и с по-дръзки действия!

Г-н Борисов, Този път Вие ще режете, ще боли, но ние които работихме по 40 год. и понесахме ударите на 20 годишния преход сме свикнали да боли. Мисля си ,че от това което вършите този път най-много ще Ви заболи Вас, тъй като хората гласуваха за Вас , а не за Дянков и неговия заместник.Гласувах за Вас, но стези решения вечесъм против Вас.

трябва да си против агент Гоце СерГЕЙ Нестаналшеф и партията им дето откраднаха парите от пенсионните фондове и да целуваш квот се сетиш на Дянков и Борисов ,че се опитват да ви спасят задниците вместо да ви оставят да се справяте сами.

какви синдикати, какви 5 лв.В България никога не е имало работещи за работниците синдикати.Освен да събират чл.внос тях друго не ги интерисува...Пред работниците демонстрират загриженост, а след това ядат и пият заедно с работодателите.

Всички тези напъни за "бабаитлък" са фалшива работа - по форумите герои много,но на улицата протестиращи няма. Българинът винаги се е пазил от две неща - да не настине и да не се "мине" (друг е въпросът,че винаги контрата остава за него). Синдикатите са на държавна хранилка по закон,затова и всичките им напъни са ялови,само колкото да имитират дейност и да оправдаят заплатите си. Затова и почти никой не им вярва,а и досегашните им действия това сочат.

Стачка ВЕДНАГА, а не след свършен факт!!! И после, ама то депутатите решиха, то не може да се оправи, ние много искахме, но пак нищо не направихме, направо пак си ги оставихме да ви ппекарат!!! НЕ СЕ ПРАВЕТЕ ПАК НА УМРЕЛИ ЛИСИЦИ!!! Мамка ви!! Какво ме грее, че си напуснал измислената от вас ТРИСТРАНКА!

и кой точно ще излезе на тая стачка. Аиде някои мой работник да стачкува и да дойде после да си иска заплатата. Всички имате трудови договори. Там пише кво може и кво не може да получите.Могат да стачкуват държавните служители ама те първо са малко ,после са страхливи и накрая са и без това половината ненужни. Голяма услуга ще направите на фирмите аиде сички на стачка , че да се отървем лесно от тия дет не ни трябват

Парите за пенсиите да дойдат от намалание на заплатите на финансовото министерство с 60 % и на кабинета с 50 %.Нека да ги видим дали ще са съгласни.На мен ми остават месеци да получа пенсия която съм се осигурявала най-редовно и ще дойде Симеон Дянков и ще каже нулева година зая пенсионирането.Предлагам нулева година за доходите на финансовото министерство и кабинета и парламента.Да ги видим какви мерки ще вземат тогава.Дали няма да намерят пари.Лесно е от най-бедните пак.Да псазват споразумението ,което Бойко Борисов подписа за вдигане на пенсионната възраст от 2021 година.Нека този път да се режтват управляващите-иначе излизаме на протести.

А ти скъпа готова ли си да грабнеш тоягата и да пръснеш тиквата на този който ти окраде спестените 40 години пари за пенсия ?? Той е крадец. Ти имаш това право. Готова ли си или ще ревеш по форума кото бито магаре.

и като излезеш на протест на другия ден си уволнена заради неявяване на работа и ще се пенсионираш на върба в петък. Ферщеен?

ЗА КАКВА НАЦИОНАЛНА ПРОТЕСТНА ДЕМОНСТРАЦИЯ ГОВОРИ ТОЗИ ЦЪРВУЛ ?? тЕЗИ ОТ СОЦИАЛИСТИЧЕСКИТЕ ПРОФСЪЮЗИ ОЩЕ РАБОТЯТ С ТЕРМИНОЛОГИЯ ОТ СОЦА -"ДЕМОНСТРАЦИЯ" Какво ще ДЕМОНСТРИРАТЕ бе патароци ?? Никаква демонстрация !! ИЛИ НАЦИОНАЛНА СТАЧКА С ИСКАНЕ ЗА ОСТАВКАТА НА ПРАВИТЕЛСТВОТО ИЛИ ИЗЛИЗАЙТЕ САМО ВИЕ СЪС СЕКРЕТАРКИТЕ СИ (ОФИС МЕНЕДЖЪРКИ) Клоуни тъпи.

Само 20% от хората на България имат доверие в синдикатите и членуват в тях! Останалите трябва да вземем тоягите! В момента обаче вземат добра позиция и трябва да ги подкрепим!

и тогава ти от дребен работодател ,ще станеш още по-дребен и гладен безработен, щот страната няма да се успокои поне година и ще изпукате от глад малоумници.

Дянков ,ако си отидеш там,от където си дошъл няма да те търпят и секунда -кой уж те е изпратил като "Плевневлиев"-плевели мръсни да си трупате богатства и никому ненужен имидж-ИДЕТЕ си и си вземете БОКО генералчето да ви пази

Винаги чл.внос ми е отивал към КНСБ,ама май само д-р Тренчев реално гледа на нещата нещастници жалки слуги сте на всяко правителство, не в защита на трудещите се и колко облаги вземахте и взимате и днес жалко,ама сме страшно търпеливи и не излезем като гърците или либийците и да ви е....мамата

Голяма мъка нали? И как и ти не можа така да се уредиш и ти да вземеш или поне любовница да беше станала на някои дет е взел. Ама яно си грозничка и не се справяш с "бибитките". Що не питаш любимия си Тренчев къде е жена му и кой я издържа там и с кви кинти?

ПОДКРЕПЯМ всяка стачка , по всяко време , на всеки , който стачкува срещу това правителство :) Историята се повтаря или по- точно , наближаваме 1997 година ..) Започваме нов стадион във Враждебна за 150 милиона , като начало :) Не се пипа бюджета на МВР, данс, нсо и т.н. .. Мутрата се крие , за да не отговаря на въпроси и чака Дянков да му осигури достатъчно милиони - в задния джоб - за да ги раздава по свое, "тодорживсковско" усмотрение :)) Е , как да няма стачки ???

пука ми ще напускате ли или ще се насеретре у гашите!! ха навън,ха навътре! уж де! на държавна ,на народна издръжка са,трябва малко предколедни и предновогодишни "събития" да посимулират!! докато не видя бой с прътове и атака "ура,по пет на нож!"..не признавам! айде лапайте го!! апропо..коя е тая поредна свиня на снимката?? много свини в тая държавка,еййй...свинска страна!

До God.В Германия се пенсионират мьжете ,казваш на 65..Обаче при какви условия на труд работят,защо не си зададеш вьпроса.Заплатите им високи стандарта,здравеопазването,ядат качественни храни.А бьлгарина отива гладен на работа,болен с мизерна заплата.Като си трьгнал да сравняваш,направи сравнение и за другите неща.Едно е да отидеш гладен и болен на работа,друго си е да имаш сили да рзботиш,защото си налял бензин в мотора,образно казано.Много се дразня,когато се правят сравнение с другите дьржави...Ок,нека да сме като тях,но по всички показатели.Управляващите се хвалят,че сме били с най -ниските даньци,,а че сме и с най-ниски заплати,го премьлчават.А всьщото време цените европейски.

така е! разбрахме колко се бачка тук и там..а КОЛКО евро вземат заплати и пенсии в Германия и по белите страни и КОЛКО ПОМИЯ дават в БЪЛГАРИЯ?? За какви години и бачкания дрънкате,че и повече...когато това в БГ не е явно бачкане..щом се плаща като на помияри?!а всъщност си се работи все пак в България,но робията продължава защото властта и икономиката е в ръцете на ком.феодали,коитои .толккова ДАВАТ!! Трагедия..обаче народът си я заплю и я избра!!

До ггг...Какво намекваш,че не се е работело в Бьлгария?А това дето е построено заводи болнижи фабрики ит.н.,дето ги раздаржавиха и продадоха наготово за жьлти стотинки,от кьде е дошло/Нали точно от тия дето са пенсионери и ще се пенсионират.Икьде отидоха парите от приватизацията?Кьде отидоха спестяванията на хората,а?.....Господа обявявам Ви за милионери!....Тази реплика чувал ли си я?

ОСТАВА САМО НАЦИОНАЛНА СТАЧКА - БОРИСОВ ПРЕКАЛИ!

Искате да протестирате - прекрасно! Готов съм и да оглавя протеста, но много моля да формулирате темата - ЗА КАКВО ще протестираме? Какво искаме да постигнем? А иначе, протеста ще е ПРОТИВ Дянков, а ще е ЗА в полза на КРАДЦИТЕ, които той поне се опитва да озапти! а КАТО СИ ОТИДЕ дЯНКОВ, оРЕШАРСКИ ЛИ ДА ПОВИКАМЕ? Така си мисля аз...

1. Да се намалят превилегиите /неплащане на ЛИЧНИ осигурителни вноски, получаване на ДМС, 15-20 заплати при пенсиониране, платени год отпуски над 20 раб.дни, служебни почивки..../ на полицаи, пожарникари, магистрати, военни, бюджетни служители .... 2. Да се ревизират всички "инвалидни" пенсии 3. Да се подведат под съдебна отговорност всички бюджетни служители които с действие или бездействие са "узаконили" незаконните действия на богаташите 4. Да се изземат незаконно придобитите имущества на престъпниците 5....

и кои точно да го направи "Независимия "съд или т.н. народен съд. Едните не искат а другите не им стига акъла ;-)

Въпрос: Колко милиона годишно харчим за т.нар. Стопанско-икономически съвет? Този СИС е задължителна държавна структура според евроконституцията, но у нас той не върши никаква работа - социалните му функции са на ниво 0.

ВРЕМЕТО НА ИЛЮЗИИТЕ СВЪРШИ. Да се води диалог с тези представители на най богатата част на обществото е абсурд. НЕ ПРОТЕСТ , А НАЦИОНАЛНА СТАЧКА С ИСКАНЕ ЗА ОСТАВКА НА ПРАВИТЕЛСТВОТО Е ПЪТЯ ЗА РЕШАВАНЕ НА ПРОБЛЕМА. Какво направиха две години и половина тези бандити Увеличиха държавногарантирания дълг от 2,9 милиарда до 12 милиарда !!!! Къде вложихте повече от 9 милиарда бе хайрсъзи такива. В магистрали и лентички ли ги инвестирахте бе проклетници. Крадохте като за последно. Ред е не само да си ходите , но и да бъдете съдени.

така ли ви надъхват в БСП :) по споко ще получиш инфаркт :)

Надъхва ни хубавич живот в България за 80% от населението и. Ако сте от другите 20% се пригответе да се надъхвате на 50% по малко.....

ТИ НАВЯРНО СИ НЯКОЕ УХРАНЕНО ГЕРБЕРСКО НЕДОРАЗУМЕНИЕ, КОЕТО СТОИ НА ДЪРЖАВНАТА КОПАНКА Разбирам те . Интереса ти е тази фиеста да продължава безкрай. Няма как да стане. Ще си отидете заедно с фюрера си.

" към Румъния се е раздвижил пазарът не само на грозде..." Помните ли ОНЯ какво ни каза - "Цигани, цигани, ама отиваме в европа - а вие оставате пред телевизорите..." т'ва май не беше само за футбола, а? а гответе се пак да гласувате, кретени !

Хиляди се изсипват на площадите в Гърция заради това, че искат да им отрежат 14 тата заплата или пенсия от 1000 Евро, в Италия стачкуват заради това, че искат да им замразят заплатите ( също над 1000 Евро), а у нас всички са доволни на пенсии по 100 Евро и заплати по 200 Евро...никой не се бунтува, никой не стачкува, от време на време някое мнение в форума и това е всичко. Боже, колко ли е била безнадеждна мисията на Левски да събуди този робски народ...

Ми била е! накрая са го и предали! за последното му писмо до "байовците" (звучи ми като бай-ганьовците) даже не се и говори!!!!!

и от къде предлагаш да се вземат кинтите? от гръцкия търговски флот или от италианската индустрия? щот в България комунистите окрадоха всичко и сега няма от къде .. и те така. ;-)

Синдикатите са едни лъжливи органицации, които лъжат работници и служители,че защитават интересите им, но то ,не е така,а само смучат правилегии от власта и им служат вярно

Лошото е,че живуркаме само да си плащаме данъците,а за храна,облекло и лекарства пари НЯМА!И това,ако е държава......

Към dd- подкрепям Ви,защото наистина е така.В частната фирма,в която работя заплата ми е 50% по-висока от заплатата на съпруга ми,който е полицай.Всички сме настръхнали срещу държавните служители, защото сме в БГ,защото както се казва "не сакам я да съм добре, я сакам Вуте да е зле".Защо като гърците и всички останали трезво мислещи народи не си подадем ръце и да се обединим,за да може поне децата ни да останат тук в земите на нашите прадеди, а само си вадим очите?Защо не покажем на света ,че има една малка България,в която народа не е заспал дълбок зимен сън?...

В България синдикати НЯМА!

Какви демонстрации, какви 5 лева??? Гърция, Италия, САЩ се тресат от стачки и народно недоволство, народите негодуват от правителствата си, а ние ще правим демонстрация. Крайно време е за крайни мерки! Избранниците на народа се гаврят с него. Живеем като скотове. Доволни сме, ако можем да си платим задълженията, всъщност живеем и работим за това. Така ли ще мине животът ни??? НАЦИОНАЛНА СТАЧКА!

Подкрепям напълно.Да излизаме на улицата и да ги почваме. Като за начало да ги подкараме тия от Дондуков.

ОПРОСТАЧВАНЕТО Е НЕИЗЛЕЧИМА БОЛЕСТ, ЩОМ НЕ ОСЪЗНАЕ, КОЙ Е ВИРУСЪТ И ПРЕНОСИТЕЛЯТ МУ. ЩОМ НЕ СЕ Е РАЗБРАЛО, ЧЕ НАОДА РАБОТИМ ЗА БОГАТАШИ, КРАДЦИ И ОЛИГАРСИ, ЩЕ КОШЛЯМЕ И ПЪРДИМ ДА ГРОБ.

поне някой да е на наша страна,а на нас ни остава да не сме мекотели а наистина да излезем на улицата и да си търсим правата.

ВСИЧКИ НА УЛИЦАТА!ДОКОГА ЩЕ ГИ ТЪРПИШ?И ПОСЛЕДНАТА НАДЕЖДА УМРЯ В ХОРАТА!

На 48 г., с две висши образования, едва кретам със заплата от раб. място за среднист и никъде, ама никъде няма работа за мен. Стачка, поне това можем да направим!

Всеки ден чета този сайт с надеждата някой да даде информация с какъв тежък труд бащата на СерГей е построил "малкото "му жилище...

Прави са синдикатите - не заради друго, а защото същите министри са подписали дори споразумение. Не предлагат само алтернатива - спокойно можеше да предложат средствата да са от налагане на допълнителни данъци върху заменени през последните 20 години земеделски земи и гори, върху неразпределената печалба на фирмите, върху автомобилите над 2500 сс, акциза върху алкохола.

Уважаеми работнико, защо не станеш и ти "хрантутник"?Липсва ти образование,което е видно от изказването .На чиновниците всички данъци се удържат, без да ги питат .Но в частния сектор базата за удръжки е минималната заплата и доплащане на ръка, в резултат от което "хрантутниците" ви издържат.Въобще не е вярно, че заплатите са ви ниски, но просто вие сте бъдещите още по-бедни от сегашните пенсионери. Стига сте се занимавали с държавните чиновници, а погледнете собстеното си положение.Ако се направи анализ на доходите и разходите на работниците и техните семейства, едва ли ще могат голяма част от разходите да се докажат.Във всички държавни структури се обявяват конкурси-явявайте се и ги печелете, но не пишете, че назначението е само с връзки, защото не е така.От времето на социализма имаше съзнателно противопоставяне между "работническата класа"и интелигенцията и явно продължавате това безумие.Просто всяка жаба да си знае гьола.

Работя в частния сектор и се осигурявам на заплата, която е много далеч от минималната;о) И не са малко такива като мен. Работила съм и държавния - не ми хареса, малко ми бяха парите. Сега не ми харесват няколко неща: 1. Солидарни здравеопазване - не ми харесва, че внасям 146 лв. месечно като ЗО, но когато ми се наложи да ползвам здравна помощ, съм третирана като тези, които внасят 15 лв. примерно и задължително "нещо" все доплащам; 2. Солидарна пенсионна система - не ми харесва, че ако някога доживея до пенсия, не е ясно кой и как вече ще ми е изпапкал париците, които цял живот държавата ми е удържала; Най-вероятно ги е изпапкал някой чичко милиционер или чичко военен , решил да си почине на 45 г. с 20 брутни заплати, нищо че няма паричен принос за тях; 3. Осигурявам се - не ми харесва, че някой държавен чиновник не го прави, нищо че също като мен работи на бюро. 4. Защо си мислиш, че в частния сектор не работят достатъчно квалифицирани хора с нужното добро образование.

другарю, разбира се, че назначенията в държавния сектор не стават само с връзки - в някои случаи/митници, например/ трябва де даде и солидна сума. Сега можеш да ми поискаш доказателства за това, които естествено няма да получиш. Колкото до доходите на т. нар. от теб "работническа класа"/пролетариат/ - никой не може със сигурност да назове приблизителната сума, която влиза в България от работещите в чужбина. На всичко отгоре, управниците отчитат тези пари като чуждестранни инвестиции. Лично познавам хора, оцеляващи благодарение на преводи от техни роднини в чужбина. Убеден съм, че ако емигрантите се наговорят да спрат преводите към страната за няколко месеца, сегашнота криза би изглеждала в розово.

Избираш си управници и ги следваш докрай! Нямало хляб - спокойно ББ и Дянков ще ви дадат пасти , та да може на следващите избори ПРОСТОТИЯТА отново да гласува за тях. Тогава няма да има вече от кои разходи да режат и ще трябва да ви намалят и пенсийте, - Какви са тия 136лв. пенсия - Много са ви трябва даги намалят. А на ББ какво му пука, тя нали Цветелина си има банка? А ЦЦ си има шест имота пък били те и на тъста му.

Браво на Подкрепа .Хубави лоши след тях сме!Това верно не се изтрайва вече .То бива, бива ама вече се гаврят с нас .

Няма кой друг да изкара хората на улицата освен сендикатите . Дойде време лоши или хубави да ги последваме . Стига са ни тъпкали !Никой не мисли за хората .Вижте какво направиха гърците .И те не си харесват синдикатите но ги последваха в името на това ,че живота им се проваля . А ние само си мълчим !На улицата и това е !Да видят те какви СПОРТНИ зали ще строят, като ние не можем вече сметките да си плащаме и да си купим елементарни лекарства и храна . Децата ни гладуват или бягат от нас ! СРАМ ЗА ТАЗИ ДЪРЖАВА !ИЗЛИЗАМ НА УЛИЦАТА И ЩЕ СТОЯ ТАМ ДОКАТО НЯКОЙ НЕ СЕ СЕТИ ЗА ОБИКНОВЕННИТЕ ХОРА .КАКВО ЩЕ МИ НАПРАВЯТ? На босия царвулите ли ще вземат ? Или Цецко ще ни бие? СТАНИ СТАНИ ЮНАК БАЛКАНСКИ ОТ СЪН ДЪЛБОК СЕ СЪБУДИ !

От 10год.работя в частна фирма.Осигуряват ни на "нищо"-траем си /криза е -няма накъде/, клас имаме - само на хартия-пак си траем/няма как/,болен си /не с болничен само хей така/-работодателя ти казва да си пуснеш пл.отпуск - нямаш избор-траем си,еее заплатата е добра /като за България не е зле /на втора ведомост/- траем си пак,защото сме млади, а и да не сме чак толкоз едва ли ще дочакаме времето за пенсиониране като гледаме как днес е риба,утре рак, но пак си траем- трябва да преживяваме някак си...Но стига вече.Време е наистина да си отворим очите.Време е синдикатите наистина да ни поведат,защото стадото иска водач, как мислите?СТИГА ВЕЧЕ робско търпение!

Борисов няма какво да преосмисля оставането на Дянков в кабинета,тъй като той му е наложен отвън,и само от там ще разрешат освобождаването му.Но и друг да дойде той пак ще изпълнява програмата по "приспиване" на икономиката ни.Изход няма...

Изход има - ДРАСТИЧНО СЪКРАЩАВАНЕ НА облагите и доходите на управляващите, на НС, на комисии и подкомисии, агенции и агенцийки и още един куп държавни търтеи. Когато се "биеш в гърдите" че всичко правиш за благото на народа бъди така добър и ти да го опиташ...

Хиляди пъти - ПОДКРЕПЯМ !! Ето това е може би най-важното перо за преразглеждане и разрешаване!! / и от финансова, и от морална гледна точка!!/

Много мнения, а смисълът един - не ми пука, оправяйте се, нищо няма да правите! Не-е-е, не така, реформи трябва жестоки, а не тези палиативи, на които подскачат михлюзите от Подкрепа! Трябва УДАРНО да се увеличи и възрастта и стажа на 1 и 2 категория. На всички - с 1 година, на михлюзите от МВР и армията - 2 г. И така всяка година, докато се изравнят категориите! Какви са тия социализЪми да се пенсионираш с макс. пенсия на 45 г. с 16 г. трудов стаж? Къде го има това? Време е за ИСТИНСКИ РЕФОРМИ, иначе пътя надолу е много лесен! Ето този въпрос да поставят и Подкрепа, и КНСБ!

подкреям

В този ред на мисли: През 2010 г. по 3 -та категория са се пенсионирали 41,9 % от всички нови пенсионери, останалите 58,1 % са се пенсионирали РАНО! Данни само за мъжете пенсионери: 21 % са се пенсионирали при 3-та категория труд, останалите 79% са се възползвали от опицията за ранно пенсиониране през МВР МО и останалите "тежки професии". Какво да кажеш на това!

Имате ли информация и за средната пенсия на 1 и на 3 категория пенсионирани; и на приносът им в обществената осигурителна система. Предполагам, че работещите 3-та категория издаржат и пенсионерите от 1 и 2-ра . Докога управляващите ще "клякат" само пред заплахата, че полицайте "ще пушат" ако им засегнат превилегиите???

Казваме,че бюджета не е дал парите ,които по закон трябва да плати за МВР и МО пенсионерите и те са опапали парите на тези от 3-та категория!Затова не са останали пари в НОИ.Държавата не си изпълнява задължението,затова вместо 3-та категория да опъва жили и да се мъчи да изплаща на всички тези високите пенсии,да вземат и да им удържат и на тях осигуровките иначе и всяка година да увеличават възрастта за пенсиониране ,пак не могат да се събират достатъчно пари само от 3-категория труд!Но ако пипнат доходите на полицаите и държ.служители - няма кой да им пази властта!

Не че ги обичам, ама никога не трябва да се кефиме когато някой който що годе защитава интересите ни напуска или се затрива, връщаме се в безметежния соц.

Какви демонстрации?! Какво ще се постигне с някакви мижави демонстрации? Стачка трябва и то национална.

Да се опожести дата..............