Адемов и БСП отрекоха за договорено ранно пенсиониране

Нито премиерът, нито аз сме запознати с идеята на БСП за ранното пенсиониране, обяви социалният министър Хасан Адемов. Депутатът от левицата Корнелия Нинова се извини за допусната грешка от неин колега.

Обратно в новината

Коментари - Адемов и БСП отрекоха за договорено ранно пенсиониране | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

адемов вече при бъдещи избори с кебапчета няма да можете излъжите електората си

Възмутително е поведението на синдикатите. Обричали хората на малки пенсии. А работа докато станеш склери? Спрямо нашите условия на живот 55 год. и за жени и за мъже е достатъчно. Как не ви е срам, как не ви е грях от Бога? държавните служители с големизаплати, народяа плаща осигуровките им, на всичко отгоре се пенсионират млади, а хората от трета възраст до живот. Нека и синдикалистите да рааботат, та тогава да ги питам малко ели много е 60 и 63год. А говорим, че за младите нямало работа. Така е. Едните без работа, другите с памперсии на работа. Успех на синдикати, на управляващи, на всички , които искат да се работи до живот, за да не се получават пенсии.

тия не знаят какво говорят стиковайте си показаниятя бе серсеми - загубили сте навик самодейци - всеки сам си дрънка глупости министър Адемов и БСП отрекоха за договорено ранно пенсиониране

ааа сссеггга ддде

нещастници, научете се поне да си съгласувате лъжите

предизборно обещаха за ранно пенсиониране,а сега отбои но на следващите избори ще има отбои от избиратели

Pesh0

Защо дългове се онаследяват а пенсионни вноски не ? Гледам че никой от управляващите , които си търсят наследството на джамийте но коментира и продължавам да питам. Защо ще имате право на не знам си коя джамия а аз не на пенсията на баща си и дядо си ?

Защото на времето бай Тошо използваше парите от пенсионният фонд за да построи НДК, инфраструктура, строителство..... С идеята в бьдещ период да ги вьзстанови. Но, дойде 1989 година, и всичко се срина!!! И пенсионния фонд остана празен... Парите на нашите бащи и майки потьнаха, и сега от нашите внасяни осигуровки се плащат сегашните пенсии. А за нашите пенсии ще плащат нашите деца.... и т.н.....

"...с идеята в бъдещ период да се възстанови(пенсионният фонд)"... Бае ти Тошо ли ти каза за тази негова идея, или това си го сънувал? Нито имаше пенсионен фонд при Тошо, нито такава идея. А превратът на 10.10.89 не дойде от Марс, а го спретнаха именно тошовите другари-блюдолизци, за да си останат на власт во веки веков. И пак промиха малките мозъчета, за да си мислят(мозъчетата), че някакви лоши демократи са унищожили хубавия социализъм на комунетата.

Какво да очакваме от ЕТ "Огражденията правят силата"-същата технология като на Бойкича.Днес решават едно утре се правят на умрели лисици.Няма я старата школа на Лилов-убедителни лъжци...греши но казва така ще е!!!Сега са пълни тъпунгери,ниско образовани.Взели по 5-6 тапии и се крият за тях и мълчат.Като се обадят и грешат.А професионалистите истинските знаещи искат да имат успехи , могат да преобразят икономиката ако им позволят.

кажете поне едно нещо,което някой да е разбрал ! Вие сте позор за България!!!

Пак грешшка. Аман бе, вие срам нямате ли?

Поредната лъжа на БСП лъсна

Извиняват се защото Бисеров изчезна , а Парите за Пенсии са в Офшорни Банки . Само той знае паролите на сметките . Но нещата може да се оправят , другата половина са в ръцете на Плевнелиев . Ако ЦРУ го Арестуват ще си каже и за атентата .

Абе по-добре ще е КГБ да арестуват Р.Овч., за да си каже и за атентата, и за големия шлем, и за малкия шлем, и за Топлото, и за Студеното. Но нещата наистина може да се оправят, защото повечето крадени пари са в ръцете на ДРУГАРИТЕ.

ПРЕСТЪПНОТО УПРАВЛЕНИЕ В ТАЗИ ДЪРЖАВА ИМА 3 ПРИНЦИПА: 1. НИКАКВА ЗАЩИТА НА РАБОТЕЩИТЕ - АКО МОЖЕ ДА СЕ РАБОТИ ПО 24 ЧАСА, 365 ДЕНА БЕЗ ОСИГУРОВКИ И НА МИНИМАЛНА РАБОТНА ЗАПЛАТА! 2. НИКАКВО ПЕНСИОНИРАНЕ - БАЧКАНЕ ДО ПАМПЕРС, ПРАВО НА ПЕНСИЯ ДА ИМАТ САМО НОСИЛИТЕ ЗЕЛЕНИ ЧОРАПИ. 3. РАЗДЕЛЯЙ И ВЛАДЕЙ - Т.Е НАСЪСКВАТ МЛАДИТЕ СРЕЩУ КАНДИДАТ ПЕНСИОНЕРИТЕ, ЗА ДА МОГАТ СПОКОЙНО ДА ИЗМЕСТВАТ ФОКУСА НА ВНИМАНИЕ ОТ ИСТИНСКИТЕ ПРОБЛЕМИ.

при 44 год. осиг.стаж, колко още да чакам. А иначи Орешарски бламира Станишев, защо ли, защото от лятото Станишев е внесъл законопроект за промяня в КСО точно в тази насока. Адемов да не се прави на луд, защото тогави ни обесняваше как ще стане това ранно пенсиониране.

Някой казал,някой не чул,трети не разбрал,защото е за народа,за тия които са ви сложили на топли и доходни места,а защо тихомълком и с единство решихте,да си намалите партийните субсидии с 1 лев,това е кощунство над бедния ни народ,гавра,не пипайте там,където са устремени надеждите на хората,които имат достойнство и не се уреждат без пардонно като Вас,защото те не ще ви простят за емчето,което пуснахте,а след това започнахте да го усуквате,срам,голям срам господа депутати.

Смешници с опорни точки!

ефенди,тасаам-извини обарках,адемов да на 6шгодини ти ще работиш,и др. от парламента, а народа до тази вазрраст как ще работи бе пезевенк сени.какво гледате европа,тоз които е работник никои пат нама да се равнява на вашите сили,защо вие решавате а не се допитвате до народа.пезевенти. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Аз ще вИ ПРОСТЯ , НО народа НЕ!

Май цялото ви управление е грешка и е редно да се извините и да се оттеглите от властта.Тази серия от грешки още по вече ще задълбочи кризата.

Грешка - катарзис. Народът прощава, проблеми няма.

ЧУДЯ СЕ, ЗАЩО ВСЕКИ ПРЕСТЪПНИК, ПО ТАЗИ ЛОГИКА, СЛЕД КАТО СЕ ИЗВИНИ, НЕ ГО ПУСНАТ ПО-ЖИВО ПО-ЗДРАВО. НАЙ ЛЕСНО Е КАТО ТИ ПОТРОША КОКАЛИТЕ, ДА ТИ КАЖА ИЗВИНЯВАЙ!!

Е кво се чудиш,нали точно това правят,само,че думата е"споразумение"вместо"извинение".

Хайде сега ще се правят на ощипани девици. С бате Боки взеха много да си крадат номерата. Което за тях може и да е добре. Но за народа не.

ми то заради тази грешка много хора гласуваха за вас.

комунист и извинение - две напълно противоположни състояния

Чудя се защо е това лутане?! Предлагам Референдум с въпрос: "Искате ли да се пенсионирате на 18 години с пенсия от 5К евро или рубли - по избор". Всичко друго са празни герберски приказки, чиято единствена цел е да клатят Правителството!

Искам да се пенсионирам на 18....с 1 ст.пенсия......само ме върни на тия години:)))))

Pesh0

дрисло стига си плашила народа с неговата сила . Дайте му право на референдуми. И да гласува такава глупост в което не вярвам, след 1 година ще го отмени.

Pesh0

народа не е стадо овце , което имните и хитри червени бюрократи могат да управляват, защото той сам не може . Може сам , и без БСП ,ДПС и Атака .

На тези глупаци от профсъюзите само първа и втора категория им дай,другите не са хора.Ами да то само тези с три бутилки водка можеш да ги изкараш на протест.

Какво пенсиониране бе? Работа до гроб!!!!Анадъмо?

му съответства на ли. Анадън на разбра. Отговорът е анадък - разбах.

Явно си в крак с управляващите и се подготвяш за следвашия официален език в България.

Анадък! Ама ще ме хванат за ... да плащам вече данъци. Регистрирам се на о. Кипър и си работя ремут с щатите и да духат супата мангалите и комунягите.

Стига сте льгали ,че сте замразили вьзрастта за пенсиониране!Отидете г-н Адемов в НОИ и ще разберете какви тьпотии сте сьтворили с пенсионирането на учителите!

Какво се учудваш?! Та цялото същяство на този човек излъчва тъпота. Това е достоен ЮЗУ кадър и при това с образование получено на пенсионна възраст и без да е ходил на лекции.

Какво му е лошото на ранното пенсиониране ?!?! В САЩ пълната възраст за пенсиониране на мъже и жени за родените от 1943 - 1954 е 66 год. Ако искаш /или не можеш да работиш повече/ можеш да се пенсионираш на 62 год с 25% по-малко от пълната ти пенсия. на 63 год - с 20% по-малко. на 64 год. - с 13и1/3% по-малко. на 65 год. - с 6 и 2/3 % по-малко. Ако обаче продължиш да работиш след 66 години ти се увеличава пенсията всяка година в зависимост от това колко такси си плащал през изминалата година. За да получиш пенсия трябва да си работил поне 10 години и да имаш 40 точки, като минималната сума, която си заработвал за година е $4,000 / за да направиш 4 точки/. Така, че не разбирам какви са тези писъци срещу възможността за по-ранно пенсиониране ! Не забравяйте, че на тази възраст има много хора, които се разболяват тежко и не могат да продължат да работят до пълната си пенсия.

Ето това е добра система. На 64години съм, безработен съм, само едно от висшите си образования съм завършил редовно, но това е достатъчно да не ми достига трудов стаж за пенсиониране. Защо не се въвежда система, като в САЩ? Единствената цел е да ни унищожат.

Виж кой ни управлява и тихо и кротко, без да всяваш паника, се запъти към най-близкото гробище. Така ще помогнеш на внуците на бандитите от "Позитано" 20, пък и на своите собствени.

Pesh0

Защо дългове се онаследяват а пенсионни вноски не ? БАСА ХВАЩАМ ЧЕ НИКОИ БЕЗ ОПОРНА ТОЧКА НЯМА ДА ОТГОВОРИ .

Pesh0

кажете нещо по темата ... аз съм за момента от герб. но не гласувах за тях ... бил съм и за БСП през 1993 или някъде там

още през 1993 или някъде там !

мама ти дейба турска вън от българия тука и висше образование получихте без кандедет студентски избори

Pesh0

да ама тъпото си ги връща . Майками и Бащами са ми разправяли че за тях е било трудно да влязат във висше учебно заведение , а е имало преференции по региони .... от там са влизали тъпите . Дали са ме лъгали ?

Имала съм такива колежки, но никак не бяха тъпи и пишеха по-грамотно от теб. И хайде стига се връщахте назад!Не ви е виновен Адемов...........................

Къде са пенсийте на починалите преди пенсиониране 30-40-50 годишни хора .Децата им са пълнолетни и никаква пенсия не могат да получат ако не учат - съгласно логиката на крадците в БГ.Не чакаине от умрял писмо!

Pesh0

интересен въпрос искам отговор .... Аз не се осигурявам , но и маиками и баща ми и баба ми и дядо са починали преди пенсия . Къде са парите

В БКП/БСП. Втората им работа след 09.09.1944 г., след като избиха цвета на нацията, бе да приберат парите от т.н. "златен фонд" гарантиращ достойни старини на пенсионерите. Сега не е ли същото? Няма как да е различно при същите "артисти".

Пешоо, ти на колко си години? Родителите ти са те издържали, сега искаш пак да те издържат? Работи, не си ученик или студент, доколкото разбирам.Ако учиш, ще ти дават пенсия.

Обяснявам на Пешо, а и на всички останали: В България, както и в много други страни, издръжката на пенсионерите се базира на Принципа на солидарността. Това ще рече, че всяко следващо поколение издържа предидущото. Вноските, които прави сегашното работещо поколение, отиват за пенсии на предишното, т.е. - на сегашните пенсионери. Когато сегашните работещи станат пенсионери, поколението на техните деца ще им заработва пенсиите и така нататък. В нашата страна има и още две възможности, та да си внасяш за пенсия лично за себе си. Това са така наречените "втори" и "трети" пенсионни стълбове. В тях внесените от всеки човек пари се предоставят на Пенсионни фондове, които се грижат за нарастване на парите ти (влагат ги в акции, на лихви, в предприятия и т.н.) и при пенсиониране ти дават месечна добавка към пенсията. Не е честно да обвиняваме сегашните пенсионери, че ние им заработваме пенсиите, защото пък те са заработили пенсиите на нашите баби и дядовци, както децата ни ще заработват след време нашите пенсии. Не харесвам този принцип на солидарността, но така гласи българският закон. Единствената ми възможност да повлияя е на следващите избори да гласувам за онзи, който каже, че ще измени закона. Междувременно ще убеждавам останалите хора, да приемат моето виждане и да изпратим в Народното събрание лица, отговарящи на това виждане. Но няма да налагам вижданията си чрез насилие - примерно, като хвърлям камъни и се бия с полицията. Това е все едно да набия едно момиче, за да го накарам да ме обича.

Държавната пирамида с фонда за пенсиониране отдавна е фалирала. Но за да лъжат хората че не е фалирала им дават по 10 процента от това което ми се полага. Решението винаги е било просто и ясно - частни пенсионни фондове. Така всеки ще се избира каква пенсия да получава и кога да получава!

Като "Доверие" ли!?!?Не,благодаря!!!Някъде може и да са честни и почтенни,но не и у нас.И хич не ми цитирайте защитното законодателство-когато шефът на някой фонд изчезне на Коморските острови с мангизите,си заврете законодаятелството в...!!!

"Икономически ръстеж" се отлага за догодина и за по догодина...! Като ги чуя тия нагласени клишета и медиини изяви на някой шефове на работодателите в БГ чак се чудя как ги изричат тези думи! Растеж може да има , ама за печалбата им , а за работниците този растеж ще е със знак минус отпред! А пенсионерите да са живи и здрави и да се надяват повече за поне някаква сносна индексацийка догодина! Иначе всички вървим към третата възраст и рано или късно се сблъскваме с неприятния резултат - мизерната пенсия!

Щом другаря Бадемов отрича-значи е вярно!

Прави са пенсионерите , пенсиите трябва да отговарят на труда им който са дали през годините, а не да мизерстват след това, но аз като гледам сега фирмите как ги "осигуряват" , си мисля че с тези пенсии ако доживеят за нищо няма да им стигне и ще трябва пак да си търсят работа! А социални помощи трябва да има, но според хала на който сме, а не да се теглят кредити или да е за сметка на пенсиите!

точно труд са дали пенсионерите-клатене на крака и ходено по кьор софри по тяхно време,прегърбиха се от работа докато забъркат кашата,която всички сега трябва да сърбаме,че и да плащаме

Непрекъснато чуваме от нашите "работодателски организации" призиви за икономически растеж.Отлично,но дали този растеж ще доведе до растеж на работните заплати?Като гледаме досегашния опит в "пазарното" ни стопанство-не,не и не!Просто работодателите ни не свикнали да инвестират в усъвършенстване на това производство ще си купят с нарасналата норма на печалба нови вили в Халкидики или Бентлита.Тя и сега тази норма на печалба не е "европейска" а доста по-големичка.При 3.1 пъти по-ниска производителност на труда у нас заплатите ни са 10 пъти по-ниски от европейските.Къде отива разликата-в завишената норма на печалба която си начисляват нашите пишман работодатели.В това е заровено кучето господин Данев и господа от КРИВ!

Така както са я подкарали БСП-то ще ни оставят всички без пенсии или пенсиите ще се изплащат със заеми и яко им душа на следващите.Не случайно са протестите.Оставка.Да дойдат кадърни/Адемов е кадърен но зависим/.

Pesh0

кое му е кадърното ? Като на Орешарски ... Могат без да се замислят да изкопаят дупка за 2 милиарда . и после да почнат нова , без да ги е срам . За пенсии пари няма .... сори

Асан Адемов изучи ли се или още е министър с купената диплома от Свищов?

Не дрънкай Адемов разбира и е честен.И той не може да удържи полит.натиск и щения на БСП-то.,което заради имиджа си ще ни закопа.

За това са необходими 15-20 млн. лв годишно за хора с по 35-40 години осигурителен стаж,хрантутили такива готовани като тебе и сега гладуващи поради безработица.Това ли е справедливо?Изкарай гладен и унижен още 1 година а след това се пенсионирай.С какво е виновен тоя човечец че тъпите политици са му изяли парите с гешефти партийни субсидии ,облекчаване на криминалния бизнес,сринали осигурителната система и от некадърност.Може ли простаци като Тиквата и Цветанов да живеят като крезове е нещастници бедстващи защото не са крали да ходят по кофите.Бих ти теглил една псувня но не искам да ме изтрият а хората да прочетат това.

Pesh0

Защо да учи , зор да си дава , министър стана , с партията пряма .

Адемов е доктор, анестезиолог. Такива дипломи в Свищов не издават.

Министър Адемов е лекар анестезиолог, в Свищов не се учи медицина. И да - кадърен е!!!

е турчина. Разбира от трупове.

Pesh0

А кога ще обявите официално че пенсионните фондове , крадат парите на хората и никога от тях пари няма да излязат ? Кой дал да , кой взел, ще си свирка . Какво става с пенсионен фонд Доверие ?

Парите от пенсонните фондове ги открадна НОИ.На мен ми гепнаха 7 бона през 2011-та.При подаване на документи за пенсиониране или подписваш декларация че се отказваш от тия пари,или не ти приемат документите. Забравих коя партия беше на власт:))))

Ще се сетиш,тъпако-много скоро,ще се сетиш!

Мамини рожби калпави:)))Поизчаках ви малко да видя колко са платените гербариски драскачи....че обиждате и заплашвате.Тая нощ няма да мога да спя от страх и на следващите избори ще гласувам за вас:))))Я си ......майката пичлемета смотани.

Отдавна не разчитам на пенсията - подигравка и нямам проблеми.

Изразявам категоричното си становище, че трябва да се замрази възрастта за първа и втора категория труд, както 3-та категория. Ако това не стане означава че е дискриминация за работещите при тези условия.

Единственото сигурно е, че ако пак започнат да вдигат възрастта ще им покажем среден на изборите, както на Боко преди това. Няма как да получават добри резултати защото заданието е погрешно - не трябва да се свързват пенсиите и осигуровките директно. Трябва да има в пъти по-висок корпоративен данък и от него да идват социалните благинки. Не от ДДС и осигуровки. Трябва а се отчете, че заетостта не е просто свита временно заради кризата, а е такава завинаги, поради вредна икономическа трансформация-мутация. Лечението е - сериозни данъци върху промишлените активи и печалбите. И за да не се радват прекалено от левицата - високи данъци и за арендаторите, развиващи монокултура и лишаващи от поминък цели райони.

Браво. Освен за Робин Худ не е зле да прочетеш и приказката за кокошката дето снасяла златни яйца. Не че нашия бизнес ги снася много златни, ама 10% от нещо винаги е повече от 50% от нищо.

За "нищото" си има правоприлагащи органи - полиция, прокуратура, съд.

Докога в България с привелегии ще се ползват хора които нищо не работят цял живот?Визирам полицаи и военни.До кога ще са на нашия гръб хората от производствата които си остават трета категория труд.Това не са синдикати те са в тяхна защита ,защото само от там придобиват пари от членски внос.

До живот ще е така!И другото което пречи за по-високи пенсии - масово осигуряването е на минимална заплата,а повечето от тези хора взимат повече!Третият проблем пък са циганите които точат социалната система и не плащат за нищо - и на изборите те решават кой ще е на власт!

Не "вземат", а "изкарват". Има разлика - пари "вземат" държавни чиновници, социални хрантутници и др. Тези дето се осигуряват на минимална, обикновенно си "изкарват" парите и не щат да ги дават на държавата. Предпочитат да си ги внасят във собствен пенсионен фонд защото знаят, че при сегашната пенсионна система това е единствения начин да си ги видят някога обратно.

Типично за коалиционно управление, едни все са очудени и не били запознати с нещо! Нещо като орел рак и щука!

Пак поставят "каруцата пред коня ",когато има такива хора които неим достига1 година.до пенсия, добре би било да си подадат молби за соц,помощ, а не всички за пенсия,щото едно е соц.помощ друго пенсия.

Ти пък какво се обаждаш , като не схващаш темата на разговор!!!!!

Там е работата ,че отлично разбирам и неможе едни да си дочакат годините и да се пенсионират, а други по-рано и то всички, който има нужда -при социалните.

Вчера бе обявено, че на срещата на БСП и ДПС е присъствал и министър Адемов. Той е присъствал заедно с Орешарски , но и двамата не са запознати с идеята за ранно пенсиониране. Предполагам,че Доган е най-добре запознат.

Ами запознайте се г- н Адемов, а аз ще ви помогна с една кратна сметка:Мъж на 50 години, работи от 18 годишен, като има поравно по 16 години първа и 16 години втора категория, приравнено това прави точно 46 год.стаж от трета категория, и знете ли по сегашния закон той трябва да работи още поне 10 години??? Значи стажът му прехвърля годините, които е изживял!!!! ТОВА МОЖЕ ДА СЕ СЛУЧИ САМО В БГ!! ДЪРЖАВАТА

Не 10 ,а още 12години,защото втората категория ще се пенсионират на 62г.Това засяга 62 и 63 набор.А стажът ни от по 15-16г. първа категория не го признават.И на 65г. ако сме живи дотогава ще си получим останалата пенсия.

Не 10 ,а още 12години,защото втората категория ще се пенсионират на 62г.Това засяга 62 и 63 набор.А стажът ни от по 15-16г. първа категория не го признават.И на 65г. ако сме живи дотогава ще си получим останалата пенсия.

На 21.07.2011 г. старците от кръга "Монтерей" се бяха събрали и празнуваха рождения ден на Румен Петков . Странното в случая беше това, че Румен Петков е роден на 23.06 , а не на 21.07 . На 21.07.2011 г. се навършиха точно 30 години от смъртта на Л. Живкова и празнуването от страна на кукловодите на ДС точно в този ден будеше още по - голямо недоумение . Кукловодите от ДС имат и червена партийна принадлежност, сиреч това тяхно действие е повече от неуважително спрямо паметта на Л. Живкова . Б. Борисов е бивш бодигард на Т. Живков и е логично той да е лоялен към фамилията му. Ако се позамислим върху казаното по - горе , излиза, че Б. Борисов отдавна се е дистанцирал от кукловодите на ДС ... Доказателство за това е и поредната среща на Б. Борисов и Цв. Цветанов с чуждестранни посланици у нас , проведена вчера .