Оставаш без книжка, ако преминеш на червено

За минаване на червен светофар и неправилно преминаване през пешеходна пътека шофьорите ще бъдат наказвани с отнемане на книжката за един месец и глоба от 200 лв.

Обратно в новината

Коментари - Оставаш без книжка, ако преминеш на червено | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Съгласен съм при положение че на всеки светофар има часовник. А не както сега да ти светва жълто в момента в който пресичаш линията на светофара а след кръстовището двама дебелаци в униформи да те питат "Сега какво ще правим"

bla_usa@

А ти е нужно да си подадеш носа навън от на мама и тате панелката и да се сблъскаш с реалния свят.Пъпчив всезнайко

bla_usa@

10 тояги по Боко Тиквата

Това ще се отрази много добре на тази част от шофьорите които си мислят , че са господари на пътя и всички други участници в движението трябва да се съобразяват с тях ! Да си шофьор е нужно много повече от това да можеш да натискаш педалите и да въртиш волана и това е време да го разберат всички които имат коли шофьорски книжки !

До противниците на шофирането с включени светлини - очевидно шофьорският ви опит е скромен, така че си мълчете и си седете на задната седалка.

bla_usa@

А то мойто момче може да слезеш от Астрата Комби и да се качиш на каруцата и там да караш със светлини.Аман от келеши прочели нещо онлайн

Ти се великия опит дали си излизал извън село че да ми кажеш къде освен в скандинавските страни има такова чудо като каране през лятото с включени фарове

Ти някога карал ли си кола? 100 пъти по-добре се виждат и забелязват останалите автомобили като са със светнати фарове!

Не мисля че е необходимо това светене с фаровете дори през зимия сезон. Някой го е измислил за онези географски ширини, където денят, освен че къс е и много е мъглив. При нас искането за целогодишно включване на фаровете ми намирисва на лоби-предложение на онези кръгове, които се занимават с продажба на крушки и акумулатори Иначе няма обяснение за това предложение за включени фарове и през лятото или наистина ще бъде клопка за събиране на глоби... МОЛЯ ВИ, ЗАКОНОДАТЕЛИ, НЕ ВЗЕМАЙТЕ БЕЗСМИСЛЕНИ И НЕСЪОБРАЗЕНИ С БЪЛГАРСКАТА ДЕЙСТВИТЕЛНОСТ РЕШЕНИЯ!!!!

Mario

какви глупаци има тук не е за вярване ! карали ли сте някога с/ъ слънцето? знаете ли че имате динамо/алтернатор на автомобила, който произвежда ток и когато не светят или светят фаровете... и не на последно място колко струва един човешки живот ? това за селяните с електромерите на каруците !

Mario

какви глупаци има тук не е за вярване ! карали ли сте някога с/ъ слънцето? знаете ли че имате динамо/алтернатор на автомобила, който произвежда ток и когато не светят или светят фаровете... и не на последно място колко струва един човешки живот ? това за селяните с електромерите на каруците !

BECKO_

Освен, че се вдига разхода при запалени фарове се замърсява повече и околната среда. Къде остават призивите за икономии и чиста природа.

аззз

АКО ТРЯБВА И СЪС ОТВОРЕНИ ПРОЗОРЦИ ЩЕ КАРАТЕ ДОКАТО СЕ НАУЧИТЕ ДА СПАЗВАТЕ ПРАВИЛАТА ЗА ДП И ДА ЦЕНИТЕ ЧОВЕШКИЯ ЖИВОТ

Карането на фарове през цялата година е голяма глупост и показва недвусмислено за интелекта на хората, които го искат. Освен ако не го вкарват за обсъждане с цел пазарлък, за да минат другите промени, които не са толкова лоши. Но освен глоби, да помислят и за други мерки за облекчаване на движението! И да се грижат повече за състоянието на пътищата! Преди да поискаш нещо, помисли какво си дал!

И още: Постоянно слугувате на застрахователите, да им следите дали някой си е направил застраховка! - Откъде на къде за сметка на данъкоплатеца!?! Ами който направи белята да си плаща за щети и живот, застраховката по презумпция е доброволна мярка. Ще глобяват за несложени Колани! - Откъде на къде!!? Водачът и хората при него сами си определят риска. Ако стане злополука - негов си е бил избора. С или без колани, той не пречи на другите участници в движението по никакъв начин. А колко пъти пък изгарят или се смазват и като не могат да се откопчеят от коланите това е причина да умрат??!

В БГ. депутатите и някои други висши чиновници в МВР са се продали на петролната мафия и Лукойл и на застрахователите. Що за недоразумение, в 21-ви век всеки се бори за икономии на енергия, а тия глупаци натискат да променят закона, да се кара със запалени светлини през цялата година. Ама за слепци няма място по пътищата. МПС не става невидимка, ако не му светят фаровете. С 1 л. на 100 км се повишава разхода на горива при светещи фарове, заради лудите инициатори на такава поправка. На всико отгоре много често се заслепяват насреща шофиращите. Кое е по-доброто?! Боко, престанете с тия простащини. Омръзнахте ни, всеки ден някой идиот от твоите ще се изцепи за каква ли не поправка, в кой ли не закон. Войнов искаше снайперисти да трепят лудите крави по границата, Лъчо мозъка за кого ли не лобираше за един часовник, джиесем, или пък за над 100 хил. лева... и т.н. Опростете законите и вдигнете санкциите, но за значими неща. Не може един камикадзе да ми кара със 120 км. в час в града, от най-дясна лента да прави ляв завой на червено и да му се разминава. Ето на такива изроди веднага трябва да им се отнема пожизнено книжката. НЯкой си клекнал да си сменя гумата и го прегазил "летящ холандец" с отнета книжка. Такъв доживотен затвор. Налял се като талпа или се дрогирал и ми прави какви ли не изгъзици по улиците напред назад и зигзаг, ругае и обижда всеки друг участник в движението - такъв директно в кауша и сбогом на книжката, конфискация на джипа, лимузината. Постоянно слугувате на застрахователите, да им следите дали някой си е направил застраховка! - Откъде на къде за сметка на данъкоплатеца!?! Ами който направи белята да си плаща за щети и живот, застраховката по презумпция е доброволна мярка. Ще глобяват за несложени Колани! - Откъде на къде!!? Водачът и хората при него сами си определят риска. Ако стане злополука - негов си е бил избора. С или без колани, той не пречи на другите участници в движението по никакъв начин. А колко пъти пък изгарят или се смазват и като не могат да се откопчеят от коланите това е причина да умрат??!

Това с фаровете е голяма глупост.Ще останем без очи.

1chovek

Джигити, успокойте се :) Тези мерки са и за ваше добро.

Някой катаджии станаха богаташи покрай увеличаването на санкциите.