Кметове няма да вдигат данък доход

Данък доход на хората в София, Варна и Бургас остава 10% и няма да се увеличава през 2016 г.

Обратно в новината

Коментари - Кметове няма да вдигат данък доход | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Всичко това е поредният цинизъм от страна на управляващите! Ясно е, че така предложената схема е абсурдна по презумпция, противоречива (като Параграф 22) и практически неизпълнима! Едва ли някой кмет ще си сложи главата в торбата, използвайки този лост, особено, преди избори... Просто "държавата" за пореден път абдикира, хвърляйки прах в очите, бягайки от отговорност по отношение адекватното разпределение на бюджета, както на общините така и държавата като цяло. Жалкият опит е просто да се вдигне основният данък - ДОД с 2%.

Май кметовете се оказват по-разумни от парламента. То не че се иска много акъл. Най-разумно е да се каже че 0.5% от 10% отива за общините а не всяка община да си прилага данъци както им дойде и да се създава възможност за различни закони във всяка община.

Защо е предвидено да се плаща по постоянна регистрация, това е малоумие. Вероятно вече половината граждани в България са регистрирани на едно място, а живеят на друго, и даже нямат и временна регистрация там. Първо да се направи задължителна временната регистрация и после да се мисли за този данък. Писна ми от недомислени закони!!!

Данък доход на хората в София, Варна и Бургас остава 10% и няма да се увеличава през 2016 г. Ей големи "боклуци" сте.През 2016 г. няма, ама след 2016 ще ви спукаме "задниците".Вие сега само ни изберете. Защо въобще се създава тази възможност в закона. Защо няма никакъв предварителен дебат.Няма лошо и 10 % още да плащаме, но това веднага да е видно по отношение наинфраструктура, повишаване стандартите на околната среда в която живеем, да се почувстваме наистана европейци.Тези пари със сигурност ще отидат за екстри на кметове и общински съветници.

Докато конституцията не предвиди суспендиране на избори при неизпълнение на предизборни ангажименти, предизборните локуми ще се леят, като манна небесна върху слабоумния електорат.

Кметовете първо трябва да си съберат данъците от гражданите .

Със сигурност до изборите ще се правят на "свена вода", а след това... Най-много ще вдигне данъка кмета на Ямбол, който с единия крак е в затвора. ВКС чакат да видят дали ще го изберат и да излезат с присъда, а 3 пъти вече е осъждан от Окръжен и Апелативен съд - 2 пъти. А бе айдушка работа и кметове и съдии и нагоре...

Вие на Гроб вярвате ли ????ББ днес говори едно ,ако простаците го изберат отново, ще ви " сложи"такъв .. данък,че ще .......

Не гласувайте за кметовете на ГЕРБ. Ще вдигнат данъка независимо сега какво приказват. Така им повелява партията и правителството.

Точно тия бандити в София ли няма да се възползват от дадената им законова възможност да грабят? Това не е възможно просто теоретично. То нека приемат закона та ще видите, как не искат пари софийските общинари.

Много ми е интересно работодател с например 200 работника, регистрирани в 50 общини как ще им сметне данъка? Всяка следваща промяна е все по-малоумна.

Смятането не е никакъв проблем, пък били те 50000 работника. Просто в компютъра се въвежда съответната ставка за общината и толкова. Смятането си върви автоматично. А повече от сигурно е, че всички общини ще искат по 2%. Няма да има разлика!

Тази партенка си е просто част от предизборната агитация...

Няма да дигат данъка сега, защото има избори :) Ама догодина- стой та гледай! Всичките ще дигнат с по 2 % щом закон им дава право на това! Поне 4 години, до следващите избори, ще се нагушкат!