Кметът на Раковски призова президента да насрочи друга дата за изборите

Католици и арменци са недоволни от определения изборен ден, който съвпада с техния Великден

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Е,и. Къде пише ,че не се гласува на празника?

Празнува се! Не се работи В цял свят по 1 седмица празнуват. Това е свят празник за ХРИСТИЯНИТЕ КАТОЛИЦИ. За Радев атеиста е нищо свято! На Дондуков 2 си празнуват 9 септември и Нова година По стар КОМУНИСТИЧЕСКИ Обичай Навици

Като излезе в Държавен вестник, тогава лъжете, че не се работи. А Президентът няма изискване да бъде религиозен, нито да съобразява държавнически въпроси с всяко религиозно малцинство в държавата.

50000 католици + 20000 арменци! 2/3 с право да гласуват - 45000 гласа загубени от БСП и радев на предстоящите избори!!! Бабикянчето също иска да елиминира арменските гласоподаватели! АРМЕНСКАТА ОБЩНОСТ ГО НЕНАВИЖДА!!! Това не значи, че тези общности няма да гласуват!!! Сетете се за кого ще дадат своя глас!!! ЧЕСТИТО ПРОТЕСТЪРИ!!!

Герберастки сметки без кръчмар.

Господ си знае

Няма ли да ви станат много господите? Кой точно господ ще си знае, арменският, католическият, православният, или Боко?

Голям проблем ще бъде, да излязат за 20 мн да гласуват. Секциите са отворени от сутринта до вечерта, все няколко минути ще се намерят. Какъв е тоя вой не мога да разбера.

...ами, това е !

"Аз съм прост и вие сте прости, ще се разберем!"

Какво им пречи да гласуват,няма да спят в църквите Колко католици има в България,че е този вой.

Пр. спечели огромна победа. насрочи избори на глупава дата и сега всички му се смеят.... Тъпак.

Шепа анонимни герберастчета на сте "всички" пред Президента с двата милиона избиратели.

измислихте го комунистите. ще елиминирате катоколиците и арменците, ама как ще елиминирате и българите??? ами мюслюманите??? кой идиот ще ви даде доверието си?

През 14-та Чехлю като насрочи избори по Байрама, що не ривахти за "елиминирането" на мюсюлманите бе, герберастчета?

Какво виете на умряло. На връщане от църквата (дано тогава ви е дошъл акъла да не изберете пак ГЕРБ) ще отидете да гласувате. Не е болка голяма.

Васкоо , Кръпкаа , комунизъма още ни си е отишъл , ни е умрел тука , браточка .

Браво Радев, Много мъдро и изискано, Християнско решение! В църквите ли ще гласуват католиците, А Радев? Тази дата можеше да я измисли само АНТИХРИСТ, Бивш военен! ОК, ДПС ги устройства датата! Тогава няма Байрам...

Ако искаме изборите да са честни трябва друга дата, ако искаме да сме тоталитарна дъжава то тогава да извиваме ръцете на католиците тогава тази дата трябва да остана, тогава възниква въпроса за какво са ни изобщо избори.

Герберастчета, пак изгубихте. Свиквайте.

Който е католик не е загубул нищо, на празника си ще е с Господ, губят всички партии и изборите няма да са честни. ГЕРБ са преходни колкто и другите, днеска ги има утре няма да ги има, това е.

Значи няма за какво да ревете, герберастчета. Породата, за която суеверията са по-важни от това да отделят 20 минути да си изберат правителство, ще са си доволни, барабар с арменците.

защо да не са честни изборите? Никой никому не извива ръцете! Ще се командироват хора в Раковски, ако те не могат да си съберат комисии - какъв е проблема? Като се командироват хора в мисиите ни в чужбина, за провеждането на избори - това прави ли изборите нечестни? - не, не ги прави! Напротив ако се разджуркат членовете на избирателни комисии по различни градове, села и паланки - т.е. да не са в комисии по местоживеене, а в някое друго населено място. Като се оставят част от наблюдателите по местоживеене, и другата част командировани от други населени места - изборите ще са много по честни, от всички провеждани досега! Защото участниците в тях ще са на непозната територия, няма да се познават и помежду си, и никой няма да посмее да манипулира нито списъци, нито бюлетини, нито избори! ;) И не напоследно място - опит за тоталитаризъм и извиване на ръце ,е настояването за отмяна на датата!!! А не провеждането им на съответната дата! ;)

Как пък да няма да успеят да си съберат комисии, защото всичкото католик в Раковски щяло да е заето да бъде на меса. Поредната порция герберастки глупости. Да си викнат православни и мюсюлмани за комисиите като католиците и арменците ще са много заети.

Е, ако изборите бяха определени на православния Великден, какъв вой щеше да настане, до небесата. По празници не е редно да се правят избори.

да има вой, защото на официален празник надницата е двойна - т.е. примерно: ако на един член на комисия заплащат 80 лв. за участие, в такъв ден по закон той ще трябва да получи 160 лв.

Герберастчета, ако не ви харесва датата, която Президентът назначи, не ходете да гласувате.

На 5 .10.2014г е имало избори с указ на росен Плевналиев.- тогава е бил празника на мюсюлманите Курбан байрам. Никой не е надавал вой. Никой не го е правил на проблем.

че какво общо има католическия и арменския Великден с изборите! Да отидеш до урната и да пуснеш един глас - не е работа, за да пречи на празника! По-скоро определен кръг се опитва всячески да се измъкне от изборите! Защо ли?!...

А ти ли ще идеш в избирателна секция в Раковски, със 100% католици? Хората са много религиозни, няма да се съберат достатъчно членове.

е проблема да командироват хора от други градове в избирателните секции в Раковски? - никакъв!!!

Ти не плачи на чужд гроб. Като не могат в Раковски да си нагласят избирателната секция, щото всичките били католици, да си викнат православни или мюсюлмани.

Това само за да се замаже гафа на червния президент ли, щото аз предлагам да си внесем виетнамци и тях да ги сложим в изборните секции.

Герберастите веднага си личите по малоумията.

Аз само искам изборите да са в друг ден и да не се измислят всевъзможни оправдания за президента че е сгрешил.

Ти може да искаш 100 неща, ама в демократична България нещата не се решават от шепа анонимни герберастчета.

Добре че не е на Байрям.. Всички цигани и турци ще гласуваме за другаря президент.

Няма ли да гласувате за Боко, че така щедро ви опрости дълговете на мюфтийството?

И с какво изборния ден пречи да се отбелязва Великден по католически или арменски стил?.

ма много си тъп, бе саше! мноооого! ми хората ще празнуват празника си, бе саше! два дена подготовка, три дни Великден! а за изборите си се иска много хора да са на работа почти цяло денонощие, бе сашко!!!

Няма да се отменят изборите на цялата държава заради празнуването на един файтон хора.

Ти миналата година празнува ли Велик ден?

нищо не пречи празника на изборите!!!! Това, че празнуващите ще отидат до урните да пуснат по един глас, няма да им развали празника! Защото това не е работа! Друг е въпроса, ако тези хора искат да участват в секциони комисии и т.н., при това положение им пречи! И им става труден избора, защото ще трябва да решат - дали да са обикновени гласоподаватели и да си празнуват, или да прежалят празника и да отидат да изкарат някой лев. Но изборът си е изцяло техен! И той не може да е причина за промяна на датата!!!

Няма в Раковски други. Просто няма да има избирателна администрация в града. Освен ако превържениците на другаря президент не отидат там.

Как няма да има избирателна администрация? Католическият Великден да не е станал национален празник, че да е почивен ден за ЦИК?

Католиците се съобразяват. ДА си чул нещо лошо да са направили тези български граждани?

И Мегз ли протестира? Смешници. Който иска ще гласува, а който празнува ще празнува. Да не би Раковски да е център на Вселената?

А не така. Другаря президент вълна от задника си къса, да осигури комфорт за всеки гласоподавател. То не бяха машини, писма подвижни урни за болните.

За кмета е проблем защото целия Раковски е съставен от каколици, ако на изборите католиците си останат вкъщи, а отидат някакви невярващи само там, това със сигурност там не са честни избори.

Целият Раковски бил съставен от католици ли?!

Не аз няма да посмаля, а ти дето се чудиш какво да измислиш за да ме репликираш няма ли да се засрамиш малко.

Явно си не само лъжец, а нагъл лъжец.

Да.

защо да не са честни избори? Като се командироват хора в мисиите ни в чужбина, за провеждането на избори - това прави ли изборите нечестни? - не, не ги прави! Напротив ако се разджуркат членовете на избирателни комисии по различни градове, села и паланки - т.е. да не са в комисии по местоживеене, а в някое друго населено място. Като се оставят част от наблюдателите по местоживеене, и другата част командировани от други населени места - изборите ще са много по честни, от всички провеждани досега! Защото участниците в тях ще са на непозната територия, няма да се познават и помежду си, и никой няма да посмее да манипулира нито списъци, нито бюлетини, нито избори! ;)

Кметът питал ли е католиците от Раковски или е проявил самоинициатива по разпореждане на партията?

граждани на република България, нима ви учудва това настояване от този кмет, и запомнете няма да е само този кмет. Сега започват един по един да недоволстват от изборите , на кой му едно пречи на кой друго само и само да не се проведат изборите, а относно това кметче куче послушно ето И ако ви се струва объркано, само почакайте – още нищо не сте разбрали за обвързаностите между Павел Гуджеров (ГЕРБ), втори мандат кмет на град Раковски, жена му Анелия Гуджерова, функционер на ГЕРБ в града, фирма "Сахара – 02", кучето на кмета - Сахара, местната медия и един случаен служител в златарска фирма.

То само като му видиш първото изречение на тоя Гуджо, и ти става ясно за какво иде реч.

А не Ви ли прави впечатление, че от този уикенд започва и пролетната ваканция на учениците? Дали пък не е помислено до урните да НЕ отидат и много нормални хора, с нормални семейства и деца, които обикновено планират отпуски и пътувания?! Да бяха само католиците и арменците, ама нещо ми е съмнително да не е помислено... по-скоро ДОБРЕ е помислено!

Какви пътувания? Епидемия има!

Всичко тези избори се върти около епидемията. Какви пътувания, какви отпуски? Пък и много семейства са в отпуск от март миналата година.

а ся ша са занимаваме с герпав кметь

и едното, какво пречи на другото? при добра организация може да се гласува за около 30 минути пък за малко градче като Раковски, може и по лесно и бързо. а, и гласуването не е задължително

Нищо не пречи, ама тоя кметец се е самонагърбил да твърди от тяхно име, че им пречи.

Не било задължително. Защо тогава Радев се е впрегнал да осигури възможност за болните от KOVID. До не би защото католиците са масово антикомунисти?

Нищо учудващо в това че кмет на ГЕРБ ще вдига врява.

И че се самоназначава да говори от името на групи, болшинството от които не са и чували кой е тоя.

Стана ми вече гадно да чета неграмотни и нацистки коментари. За това ще си прочета стихотворението на Яворов Арменци Отломка нищожна от винаги храбър народ! .. Те пият и пеят, и пеят тъй, както през сълзи се пей. Ех народе, какъв народ бяхме, как приехме тези наши братя, подгонени и избивани по време на турския геноцид какви злобни и нищи духом сте станали, как нямате капка свян, човещина. Срам ме е от вас, не сте достойни чеда на състрадателния Български народ от 1920 година

Не забравяй после и глава от "Винету" да си прочетеш.

Малев, какво по-точно искаш да кажеш?

И кво? Българите трябва да гласуват когато на папата и на арменците им е удобно, така ли?

Трябва да можем да гласуваме по пощата и от GSM - a ! Избори на 2 години и пряка демокрация с референдуми !

И закон, че България принадлежи на българите , а не на цигани и турци. Закон като в Изрел !

Изборите трябва да са преди великденските пости, защото електората няма да може да изяде кебапчетата

До католици, арменци, мюсюлмани, адвентисти, будисти (и агенти-будисти), мормони, сектанти, сатанисти, езотеристи, растафарианци и всякакви други! В демократична държава, особено секуларна, превес има мнозинството. Не очаквайте в православна държава няколко милиона граждани да трябва да се съобразяват с вашите лични религиозни предпочитания, особено когато държавата е секуларна. Случва се обратното: превес има мнозинствното. Така работи демокрацията.

А БСП, ДПС, ГЕРБ дали ще са доволни ако техните избиратели католици не отидат да гласуват за техните избраници, католиците може да са малко, но разликата между БСП и ГЕРБ е 1%, а католиците са 1,8%. Мислте, тази дата е грешка.

Щом католиците са 1.8%, ще се съобразяват с останалите 98.2%, а не обратното. Демокрация е.

А вие съобразявате ли се другите 98,02% или май не. Не сме тоталитарна дръжава за да президента да решава дали ще избера межуд вярата си и изборите.

При демокрацията се взимат предвид нуждите и удобствата на мнозинството. В България това са православните, а не турци, арменци, католици и т.н. Дори няма да слагам в сметката, че България е секуларна държава и съответно религиозни ритуали са абсолютно безпредметни, когато става дума за държавнически процедури.

Взимат се предвид нуждите на всички когато това е възможно и в този случай е възможна друга дата, иначе ако лишите да кажем 3-4% от българите от глас и наделее купения и зависимия вот, това няма да са честни избори. Аз лично ще си гелдам празника и при следващите избори ще санкционирам Радев.

При демокрация нуждите на мнозинството взимат превес. Няма как няколко милиона православни да се съобразяват с малцинствени групи. Отделно настрана фактът, че в секуларна държава религиозните ритуали нямат никакво значение при държавнически решения.

Добре, президента Радев повече не е мой президент и аз повече няма да се съобразявам се него.

Внимавай и да не се разревеш.

Някой ме просълзяват с печално ниското си ниво, вярно е.

Борисов чрез НОЩ ни забрани да празнуваме Велик де 2020г. Сега е много притеснен, че 1,8% щели да станат от масата, за да отидат до урните.

Гласуването е празник за българите, а за католиците - двоен.

И защо 6-8 млн трябва да се съобразят с 50 хил !

50 000 са малка бройка за да представляват мнението на 7 милиона. На мен не ми е ясно защо някои държавници смятаха че протестиращите лятоска които бяха много по- малко изразяват волята на народа.

А 23% преднина пред кандидата на ГРОБ ясно ли ти е каква воля на народа изразява?

Изборите трябва да бъдат насрочени за 33.14.2036 г.

Ние католиците и арменците ще сме благодарни на г-н президента ако даде друга дата, все пак той декларира че президент на всички българи и би трябвало тези неща да се съобразяват предварително. Колкото и да са малко католиците 1,8% от насленеието и армнците, те имат право на глас и това не би трябвало да им се отнема.

Ти си хем "вие", хем сте католици, и хем арменци, а?

Католици и арменци са недоволни от определения изборен ден, който съвпада с техния Великден

И кой им отнема правото на глас? какво ще ги спре, ако искат да гласуват? Софрата? Или религията им забранява?

Те ли те назначиха да си им говорител?

Казва го кмета на католически български град, аз просто го подкрепям и ще започнете ли да ме репликирате смислено, моля?

Че кое не е смислено в това да се чудя как можеш без никой да те е упълномощил, да говориш от името на цели две групи и кого точно представляваш като говориш за себе си в множествено число?

Вие на реждения ден майка си или жена си бихте ли отишли да гласувате, просто дата е неподходяща.

Естествено, че ще отида, държавата няма как да се върти около мен, независимо от личните ми неудобства. И без това отнема 20-тина минути, така че ако ще от масата да стана, пак няма да има проблем.

В България православните празнуват га тряа и е официлен празник обнародван в Държавен вестник сичко друго е ала бала. Кой не му арадисва куфарите и у Анадола, Брюсела, Вашинктона или Белене ай.

Радев е просто гений

Какво прави дребнавостта и политическото заяждане !НЕДОПУСТИМО ЗА ЕДИН ПРЕЗИДЕНТ!

Кмета на селото призовава да се смени датата на изборите? Тия Гербави много мръсни. Такава липса на въображение и такова лицемерие. Ами избори са се провеждали и на Димитров ден и какво, това попречи ли на хората да гласуват, попречи ли да се признаят? Ние сме православни, католиците са малко. След католическия велик ден има други църковни празници. А може би е най-добре да няма избори, че на Бойко да му е по-лесно? Сега е впрегнал цялата машина да бойкотира президента.

Разбирам раздразнението ви и не споделям опита на ГЕРБ от това да извлича политически девиденти, все пак господин президент е "президент на всички българи" и би трябвало да ги съобразява тези неща.

Герберастчета, изборите ще бъдат когато каже Президентът, а не когато разни суеверници, представяни от кмет-гербераст, решат. Свиквайте.

Формално сте прав, но след тези избори идват изборите за президент, ще бъде жалко ако той загуби гласовете на католиците и арменците.

Не се притеснявай, президентът не разчита да го подкрепят на популистка основа.

Айде, бе, не може да се съобразява с такъв малък % хора. Всеки ден е някакъв. Или е църковен празник, или е някъв си световен ден на. Всеки може да си празнува нещо. какво им пречи на тези от Раковски да гласуват? Все трябва да станат от масата да се разтъпчат. А пък и щом удисват на ББ и са се включили в хора, може и да не е толкова важно да си пуснат гласа. И също тока е много интересно кмета на Раковски питал ли е жителите на Раковски какво искат или ей тъй да се направи на хубав?

Добре, нека сложи следвашият път изборите на православен празник :-)

Ами кажи му го де, защо го говориш на мен?

Правилно, кметче! И му кажи хубаво на Президента като назначава дата за изборите, да не внимава да не се падне на стринка ми рождения ден, че аз също ще бъда възпрепятстван заради това.

Да насрочи изборите по време на Байрям.

Заради 4-ка белот да променяме изборите - глупости.

Юмруче, ако си глупав то е за дълго, понякога завинаги.

Гербераст, нали?

Вероятно радев е получил сведение от мая манолова, че повечето католици са гласували за герб.

Радев за стотен път разделя народа, сега противопоставя християни и католици

А Боко го сближава, като опрощава наравно дълговете и на Църквата, и на мюфтийството.

Бойко Борисов винаги е помагал на християни, мюсюлмани или католици, Бойко никога не е делил хората, за разлика от Радев

Особено като дава пари и ваксини на хората, които ни горят знамето.

Борисов си купува билет за рая, от всички началници, за да е по сигурно. Само, че не вади парите от джоба си, ами изтръсква нас като брашняни чували, което пък никак не е християнско.

Богът на православни, католици и арменци е един и същ. Същият е и за мюсюлманите, но му се молят различно.

Прав си. Но не е сигурно, че Бойко го знае.

„противопоставя християни и католици“ колко съм бил заблуден да смятам католиците за християни. Надявам се, че сте се изразили неправилно, защото ако не е така ще е трагично.

Другарят президент не е свикнал да празнува Великден и не го интересува! На този празник семействата /деца и родители,поне/ се събират заедно! Да ,не е проблем ако са от едно населено място, но сега хората живеят в различни крайща ,което значи ,че не е удобно да гласуват! Незнайно защо ,президента смени датата, няма значение, ако разбира се не беше празник!

Той си празнува 9 септември По стар партиен обичай! Това е неговата РЕЛИГИЯ!

Ти миналата година празнува ли Велик ден?

То и доста партии са един файтон хора, но Радев-тъпака си е болшевик. А 50 000 католици не са малко. Арменците също не са за пренебрегване. ,,Президентчето" отно настъпи мотиката.

Обаче видния арменец Бабикян е доволен, глади костюма за депутат

Кметът на Раковски твърди, че Бабикян бил недоволен. Кой от двама ви лъже?

Сигурно затова Бочко така щедро опрости дълговете на мюфтийството.

"Сега, когато по всичко личи, че благодарение действията на правителството сме накрая на тази ужасна епидемия..." Четеш и се чудиш как страната номер едно по смъртност в Европа е спасена от ковид благодарение на действията на правителството, нещо не му схващам логиките или просто е клакьорка на мутрите.

НАТО (NATO; OTAN) Тип Военна организация Основана 4 април 1949 Правно

"... арменците ще отидат да гласуват, но ще са са раздразнени." Азерите добре ги успокоиха скоро.... Чудна работа- евреите държат богатството на Света, арменците- " тънките" занаяти, а всички те все са онеправдани! И от католици България нищо добро не е видяла! Аман от толерантност! В България официалното вероизповедание е източно православното християнство! Официалните празници се обявяват на основание нашата вяра! А, иначе, всички " засегнати" почиват и на нашите празници! Защо не ходят да си отработват техните празници?

Дядо попе,арменците,католиците, турците,всички тези националности с Български паспорти са наше национално богатство. Президента е длъжен по конституция да им осигури равен достъп до избори.Като е допуснал грешка, поради невежество, негово и на мозъчния му тръст, да направи лупинг и да се върне на първата въдможна дата 28.03.за парламентарни избори, за да се прекрати най-после този срамен цирк.

Никой не е отказал достъп на никоя "националност с български паспорт" до изборите.

Етническите цигани с български паспорти също ли са ти национално богатство?

Тъпак, не обиждай българите-католици. Те са били винаги патриоти. Това че не знеш, какво са дали на България, говори за невежеството ти.

Католиците са един файтон хора и заради тях никой не е длъжен да се съобразява.Ако искат да гласуват , ако не искат -прав им път.Тук сме православни , а ако не им харесва-границите са широко отворени.

Особено когато за техен говорител се е самоназначил кметът на Раковски.

Никой не те е упълномощил да представляваш православните, говедо. Католиците са наши братя българи.

И кметът на Раковски никой не го е упълномощил да представлява католиците и арменците.

Прави са да поискат смяна на датата.А президентските съветници за нищо не струват. Подведоха го!

Герберастчета, изборите ще се проведат, когато каже Президентът. Свиквайте.

Радев няма ли мозък и не е ли пълнолетен, та да разчита все на съветници