Коментари - Отброяват дните до пресъхването на язовир "Студена" | Днес.dir.bg

Отброяват дните до пресъхването на язовир "Студена"

Обемът намалява, отклоняването на вода от "Белмекен" няма да застраши резерва за София

Обратно в новината

Коментари - Отброяват дните до пресъхването на язовир "Студена" | Днес.dir.bg

Коментари

Никой не казва нищо за предишната кметица на Перник. Не трябва ли да и се търси отговорност?

Вижте какво открих в гугъл: НАЧАЛО / OFFNEWS / ИЗБОРИ ГЕРБ вкара тежката артилерия в битката за Перник: Миле Китич ще пее за Церовска Мегазвездата на сръбския турбо фолк Миле Китич идва в Перник, за да се включи в кампанията на Вяра Церовска за кмет на града, съобщи ZaPernik.com. Герберката се бори за нов мандат в миньорския град, в който музикантът от западната съседка е със статут на жива легенда. За всеки истински перничанин Миле Китич, Мирослав Илич и Шабан Шаулич са Светата троица. Миле Китич ще направи концерт в Перник за феновете и приятелката си Церовска на 25 октомври - само два дни преди местния вот. За да подкрепи любимата кметица, певецът на ударните хитове „Шампаняц“ и „Кило горе, кило доле“ е споделил във фейсбук и специално видеообръщение.

Ще пламне дизентерия

Герберастията не може да реши един проблем без да създаде други два.

Тия некадърни калинки всичко унищожиха.

Бива и един молебен за дъжд да направят. Очевадно, че с вода от София няма да стане. Съжалявам жителите на Перник станали, жертва на миналогодишните избори. Това да е обеца на ухото на всички - с избори и без избори, кризите и проблемите трябва да се решават експертно, не да се употребяват политически.

Може пък от Давос вода да докара до Перник ....

По кои тръби София ще подаде вода на Перник ката диаметъра на тръбите е константна величина.Има две решения .Първо- вдига се налягането и старите тръби се изпопукват и следва режим и в София. Второ-Взема се половината вода от южните квартали без вдигане на налягането и високите блокове остават на сухо. Хайде сега да се извика главния хидроинженери да реши задачата.

Ами ти си я решил. Запиши си решението официално и пак така го внеси в общините в София и Перник.

По какви тръби София ще подаде вода на Перник,като диаметъра им е константна величина.Излиза,че трябва да се дигне налягането им.При това положение няма ли да се изпукат софийските водапроводи и 20% от София да мине на воднен режим

Абе какво драскате тук, великият икономист е в Давос да дава акъл за Балканите и за всичко друго, но не и за това което се случва на 20 км от столицата Му... няма ли в герп няколко свестни хора да му спретнат един преврат и да ни отърват от него....

Банкя в по-близо до Перник отколкото Белмекен, защо не се точи вода от Банкя за Перник?

Преди седмица водата в яз. Белмекен беше с 5 метра под максимума. Миналата година по това време водата беше с около 2 метра под максимума. Кой им пише докладите? С такива доклади докараха Перник до воден режим.

трябва да се научат да стрелят по политици ченгета бизнесмени по мутри и тогава може да се промени нещо към по добро!?

Защо лъжете хората! Вижте картата къде се намира Белмекен и къде яз. Бели Искър. Да се прекара тръбопровод през високите планини е много скъпо и бавно. Няма как да стане скоро, а проблемът с яз. Перник е СЕГА. Да не говорим, че водата от Белмекен се ползва за ПАВЕЦ (Помпено-Акумулираща ВЕЦ), с която се балансират върховите потребления през деня с ниските през нощта. Т.е. изключително скъпа и важна за Електроснабдяването на България енергия. Ако калинките налазят и този ВЕЦ, ще съсипят и електросистемата, която вече е почти съсипана, защото в момента внасяме 600МВ, благодарение на това че ББ спря АЕЦ Белене и на некадърните калинки.

Че кой е казал че целта е да се прекара водопровод? Целта е да се усвоят едни пари, без обществена поръчка в условията на криза, за да се избере правилния изпълнител на правилната цена, без много много да се дава отчет. Така или иначе въпросният водопровод не може да стане до април (оптимистично) или юли-ав по-скоро. Т.е. не се очаква реално той да помогне с нещо в текущата ситуация.

Ако преди четвърт век бяха разследвани,осъдени и обесени пред"Коня" Сашо Нереза, Бакъря, Катъря и още стотина от СДС-Шайката, барабар с ДрагалЪФския Ай дук, в яз."Студена" сега щеше да има вода, а не боклук.

Имаме нужда от министър на Водите-Емигрант от Буркина Фасо или Мали

Не твърдя, че е най-добрия вариант, но трябва да се помисли за следното - на първо време да се осигури във водопреносната мрежа на Перник вода годна за миене, пране и други санитарни нужди, а за питейни нужди да се предоставя /временно/ бутилирана вода, домашни уреди за пречистване на вода за пиене и т.н. В много големи градове по света водата в мрежата изобщо не става за пиене и жителите им много добре знаят това и не я пият. Трябва да осъзнаем, че все по-скъпо става да се осигурява питейна вода за пране и миене на тоалетната.

Защо никой не казва кога точно е станало ясно, че водата в язовира свършва и какви мерки са били педприети по въпроса, включително на държавно равнище, вкл. от Б.Б.?

Няма какда кажат, защото ще трябва да натопят своите и да лъснат злоупотребите.

Всичко е заради ЕГОто на Диктатора. Той е наредил до изборите да не се ограничава водата за Перник (а и за други) градове, въпреки че се е знаело за проблема. Затова Диктатора не смее да махне Петя Аврамова, защото ТОЙ и е наредил. Затова и не пускат Нено Димов от ареста, да не каже истината на медиите.

Страната се тресе от проблеми - безводие поради незаконно източване на язовири, внос и горене на боклуци, избиване на селскостопанските животни без недвусмислено доказано наличие на болести, НОВО повишаване на цената на хлабя, месото и други продукти, ширеща се циганска престъпност, а ББ реже лентички в Египет и ходи на екскурзии до Швейцария. В разгара на проблемите той все не е в България. Трети мандат вече така. Случаенос?

В Бг се чака да стане нещо и после се мисли,а не обратното.

"...се мисли..." Хахааха!

Браво. Най-после и от ерудицията на Бойко да има полза. Неслучайно дипломната му работа е за разгъване на маркуч в планинска местност, което явно и ще се прави. Но си мисля, че за да е всичко наред, ще трябва и главният хидроинженер от ДПС-то да удари едно рамо с познанията си.

Кой е източил язовира? Лошата ламя разбира се. Която бе отгледана от прехода/реставрацията на капитализма.

Старите хора са го казали: където няма дървета, не вали дъжд!

Доста инфантилен проект. Може да доведе до големи щети. Единственото спасение е Боко Българоубиец и Красен Крадев да се облекат , като балеринки и да танцуват с молба за дъжд или сняг.

всичко започва с броене. До днес един не се появи да ги пита защи изсичахте горите?

ьпел-Задълбжително трябвна да им се помогне веднага. Те са в беда,в нужда,те са българи и част от нашата Държава. Трябва да проявим безусловна солидарност и съпричастност. В беда хората се обединяват и си помагат. Ами това е всеедно война. Защо изобщо се бави решението. Разбира се щом има вода някъде,то трябва веднага да се прехвърли към нуждаещите. Са какви гаранции се чакат. Ами там хората ще изпаднат в отчайващо положение. Ще плъзнат болести, има деца,възрастни. Действайте веднага. Нали сме един Народ,една Държава. НИЕ СМЕ ХОРА И ТЕ СА ХОРА.

ама оня ден като пуснаха маркучето от пещерата ги попитах: - вие що не вземете с водоноски ? от товарите от искъра и да разтоварвате в студена? щото с горивото и пътя ще излезе оп-ефективно от това маркуче от пещера. а независимо колко ефективно или не - трябваш да правят нещо - 10 дена остават. При нас обезсоляваме вода от океана с обратна осмоза ако имаме нужда... то пък вие и океан си нямате... мъка

Кога стана циганин - когати почерня задника!

А някой нещо за виновни за празния язовир Студена? Кой е точил питейна вода за промишлени нужди? Кой го е разрешил? Чия фирма е източила язовира, за да не прави подводен ремонт на стената (както му е платено), а надводен? Когато отговорите на тези въпроси и отговорните влязат за 10 години в дранголника, тогава ще ми се правите на велики.

13.5км. Ако се изгражда със скоростта на газопровода-5км. за ден, са три дни за водопровода и вече остава въпросът за колко може да се изгради помпената станция.Но щом за седмица сме построили мавлозея ще се справим и сега.

ама тогава е имало партиен ентусиазъм и истински мъже, при това без големи претенции... А сега - само джендърски НПО-та, всичко усвоява кинти и не върши реална работа за 5 ст. Ще го построят на куковов лято...

Тоя пеарас Ненов за престъпна небрежност в пандиз Палас за някоя година да го командироват ама надали.

Водата е национален ресурс и богатство защо трябва да питаме София как да го използуваме, освен това да използуваме нещастието на хората за мизерните цели на отделни партии и преди всичко на комунистическата е конщуство. И с какво първия министър е толкова виновен за това и за всичко че непрекъснато го обиждате?

Май не спят всички ора!!

Все по-жестоко звучат новините за водохранилищата от национален мащаб. Последните 30 години управниците на България докараха страната ни до тази опасна ситуация, при която един жизнено важен природен ресурс е в колапс. Родината ни е покрита надлъж и шир с реки, езера, и планински масиви. Трябва доста труд, неграмотност и простотия за да поставиш народа си в подобна ситуация, опасност от водна криза. Не знам до кога ще търпим .... Тези, които ни обясняват, че водопроводите са стари на по 60-70 години и изпускат до 80 % от преминавашата през тях вода. Тези, които ни обясняват, че последните две три години са бедни на валежи и водоемите не могат да се съберат достатъчно вода. Тези които ни обясняват, че предишните не са направили ремонт на тези основни водопроводи и в тях е вината. Тези, които само като наблюдатели отчитат, че водата в язовирите намалява и чакат да стигне до критични или мъртви нива, за да се сетят да седнат и мъдруват.... а сега какво ще правим? Тези, които се правят, че не знаят, че последните години голяма част от питейната вода от язовирите ни отива за промишлени цели. Докато хрантутниците в НС не свикат ВНС което да промени системата на управление, ще стигнем до там, че не само вода но и въздух ще почнем да внасяме от чужбина. Лек ден.

Напротив. Ъл Гарсия е най-безводна в Европа. По-сухо е от Гърция или Испания. Нямаме големи реки освен Дунав, който минава покрай нас. Малките ни реки пресъхват на лято. Трябва много внимателно да се управлява водата. Иначе съм съгласен, че последните 50 години се води тотално безхаберна политика т.е. От началото на 70-те години. За това имахме режими 80-те и 90-те. Последните 15 -20 години го караме на див късмет......

Кмета на Перник е учен човек. Говори за транзит на вода от Белмекен до Перник. това инженерно чудо може да се роди само в болна главица ама на сън. Чисто и просто става дума за свързване на софийска вода с пернишките тръби и подаване на вода от водопровода на София в тръбите на Перник. . това е цялото упражнение. Приказките за транзит и други подобни глупости само у кръчмата. как ще компенсират вода за софия и по какви цени ще се плаща е друга тема и концесионера Софийска вода ще каже.

Някога преди 140 години в района на днешен Перник са живели едва 1000 човека... В края на социализма, живееха 120хил., а днес може би към 80хил. Перник се захранваше с вода от полите на Витоша, а яз. Студена е предвиден за Стомана-Перник Правителството се опитва да решава проблеми като Глобалното затопляне и топенето на Полярните шапки …. А България има все още територия от 111 хил. кв. км. и много изоставени градове , но БЕЗ проблеми с водата !!!

Тази зимя няма нормални валежи и въобще от лятото на миналата година. Да си отиват от власт тези сатанисти и богохулници, които навлякоха суша.

При БСП ще завали дъжд и реки от мед и масло ще потекат през България ….

Абе Бай хой не ходи ли в Египет да договори вода от Сахара за Перник, щели да я докарват в камилски мехове...?

че яз.Студена ще се напълни до дни.Пак както винаги лъже.

Сега точно се вижда колко прост, егоистичен, злобен, мръсен народ е българския. Огромният брой хора не искат да се помогне на страдащите в Перник. Само правителството им е вглавите и Боко. А точно те сега правят всичко както трябва за да решат проблема. Материалът е тотално долнокачествен.

И как я съчини тая дивотия?! Очевидно е, че си типичен "българин".

Вие сте прости и аз съм прост ... Ама вие сте по-прости ;-) И ПАК ще ви вържа :-)) Много ви здраве от Давос :-)))

Необходимо е да се изготви проект и да се извърши иззчистване на земните наноси по дъното без да се застрашава чистотата на водата.

Абе, ОНЯ с тоя разглобен самолет как стигна до Давос, бравос!

Това к'во точно има с темата или просто си намерил междуредие да плюеш?

Аз знам само, че в западно Европейските страни правителство, което създаде стрес на обществото си отива само!Но в нашия случай ние не сме даже Западни Балкани.

Гледах един документален филм. Кока Кола правят завод в Индия. Кока-колата е 99% вода. За хората от района (които са най-обинквени циганори, ама с червена точка по средата на челото) питейната вода намалява драстично, но пък лошо няма - има кока-кола. Така сега вземете си го набийте в кратуните. 1во за компаниите ние сме обикновени циганори. 2ро - ако дойде някой и даде по-голяма цена за земите ни, водата ни , житото ни , жените ни - ще ги получи. Добре дощли в капитализма.

Уиуе дека си!

Всеки народ си заслужава управниците! И всяко село - кмето. Честито и наздраве!

Всички плюят по "бунтарите" перничани ,че си мируват и не протестират срещу корумпираните управляващи, които им източиха язовира.Сега ще видим дали ние софиянци ще им строшим главите на корумпираните крадци, които ще оставят и София на сухо.

Сега ще унищожат рилския водопровод и южните квартали ще останат задълго без вода. А може и стената на язовир Бели Искър да не издържи. Боже, колко простотия има на тоя свят !

Гледай сега - всичко е въпрос на сметки.... Стената има проблем...Така е.. От поне десет години се говори за ремонти на стената.. Максималният безопасен обем - той е фиксиран .. и е казано , че обема на язовира не следва да превишава.... едиколко си мил м3. При използването на язовир "Бели Искър" просто интензитета ще е по голям - няма да се превишават допустимите водни количества, по-бързо ще се пълни и по- бързо ще се източва.... непрофесионално / но разбираемо / казано.

При по-бързо пълнене и източване на язовира къде ще ходят мътилките.

Що бе, нали казаха, че го пълнели с един два градински маркуча ?

Един въпрос, към всички във форума. На 1900 м. надморска височина, кога могат водохващанията, на потоци, ручейта и реки да подават вода към яз. "Белмекен". Правилно.... към средата на май месец. Е, водата за Перник от яз. Белмекен ли ще е???

Само едно нещо е по-мръсно от некъпана перничанка... голф 3ка!

Коментари - Отброяват дните до пресъхването на язовир "Студена" | Днес.dir.bg

Отброяват дните до пресъхването на язовир "Студена"

Обемът намалява, отклоняването на вода от "Белмекен" няма да застраши резерва за София

Обратно в новината

Коментари - Отброяват дните до пресъхването на язовир "Студена" | Днес.dir.bg

Коментари

Никой не казва нищо за предишната кметица на Перник. Не трябва ли да и се търси отговорност?

Вижте какво открих в гугъл: НАЧАЛО / OFFNEWS / ИЗБОРИ ГЕРБ вкара тежката артилерия в битката за Перник: Миле Китич ще пее за Церовска Мегазвездата на сръбския турбо фолк Миле Китич идва в Перник, за да се включи в кампанията на Вяра Церовска за кмет на града, съобщи ZaPernik.com. Герберката се бори за нов мандат в миньорския град, в който музикантът от западната съседка е със статут на жива легенда. За всеки истински перничанин Миле Китич, Мирослав Илич и Шабан Шаулич са Светата троица. Миле Китич ще направи концерт в Перник за феновете и приятелката си Церовска на 25 октомври - само два дни преди местния вот. За да подкрепи любимата кметица, певецът на ударните хитове „Шампаняц“ и „Кило горе, кило доле“ е споделил във фейсбук и специално видеообръщение.

Ще пламне дизентерия

Герберастията не може да реши един проблем без да създаде други два.

Тия некадърни калинки всичко унищожиха.

Бива и един молебен за дъжд да направят. Очевадно, че с вода от София няма да стане. Съжалявам жителите на Перник станали, жертва на миналогодишните избори. Това да е обеца на ухото на всички - с избори и без избори, кризите и проблемите трябва да се решават експертно, не да се употребяват политически.

Може пък от Давос вода да докара до Перник ....

По кои тръби София ще подаде вода на Перник ката диаметъра на тръбите е константна величина.Има две решения .Първо- вдига се налягането и старите тръби се изпопукват и следва режим и в София. Второ-Взема се половината вода от южните квартали без вдигане на налягането и високите блокове остават на сухо. Хайде сега да се извика главния хидроинженери да реши задачата.

Ами ти си я решил. Запиши си решението официално и пак така го внеси в общините в София и Перник.

По какви тръби София ще подаде вода на Перник,като диаметъра им е константна величина.Излиза,че трябва да се дигне налягането им.При това положение няма ли да се изпукат софийските водапроводи и 20% от София да мине на воднен режим

Абе какво драскате тук, великият икономист е в Давос да дава акъл за Балканите и за всичко друго, но не и за това което се случва на 20 км от столицата Му... няма ли в герп няколко свестни хора да му спретнат един преврат и да ни отърват от него....

Банкя в по-близо до Перник отколкото Белмекен, защо не се точи вода от Банкя за Перник?

Преди седмица водата в яз. Белмекен беше с 5 метра под максимума. Миналата година по това време водата беше с около 2 метра под максимума. Кой им пише докладите? С такива доклади докараха Перник до воден режим.

трябва да се научат да стрелят по политици ченгета бизнесмени по мутри и тогава може да се промени нещо към по добро!?

Защо лъжете хората! Вижте картата къде се намира Белмекен и къде яз. Бели Искър. Да се прекара тръбопровод през високите планини е много скъпо и бавно. Няма как да стане скоро, а проблемът с яз. Перник е СЕГА. Да не говорим, че водата от Белмекен се ползва за ПАВЕЦ (Помпено-Акумулираща ВЕЦ), с която се балансират върховите потребления през деня с ниските през нощта. Т.е. изключително скъпа и важна за Електроснабдяването на България енергия. Ако калинките налазят и този ВЕЦ, ще съсипят и електросистемата, която вече е почти съсипана, защото в момента внасяме 600МВ, благодарение на това че ББ спря АЕЦ Белене и на некадърните калинки.

Че кой е казал че целта е да се прекара водопровод? Целта е да се усвоят едни пари, без обществена поръчка в условията на криза, за да се избере правилния изпълнител на правилната цена, без много много да се дава отчет. Така или иначе въпросният водопровод не може да стане до април (оптимистично) или юли-ав по-скоро. Т.е. не се очаква реално той да помогне с нещо в текущата ситуация.

Ако преди четвърт век бяха разследвани,осъдени и обесени пред"Коня" Сашо Нереза, Бакъря, Катъря и още стотина от СДС-Шайката, барабар с ДрагалЪФския Ай дук, в яз."Студена" сега щеше да има вода, а не боклук.

Имаме нужда от министър на Водите-Емигрант от Буркина Фасо или Мали

Не твърдя, че е най-добрия вариант, но трябва да се помисли за следното - на първо време да се осигури във водопреносната мрежа на Перник вода годна за миене, пране и други санитарни нужди, а за питейни нужди да се предоставя /временно/ бутилирана вода, домашни уреди за пречистване на вода за пиене и т.н. В много големи градове по света водата в мрежата изобщо не става за пиене и жителите им много добре знаят това и не я пият. Трябва да осъзнаем, че все по-скъпо става да се осигурява питейна вода за пране и миене на тоалетната.

Защо никой не казва кога точно е станало ясно, че водата в язовира свършва и какви мерки са били педприети по въпроса, включително на държавно равнище, вкл. от Б.Б.?

Няма какда кажат, защото ще трябва да натопят своите и да лъснат злоупотребите.

Всичко е заради ЕГОто на Диктатора. Той е наредил до изборите да не се ограничава водата за Перник (а и за други) градове, въпреки че се е знаело за проблема. Затова Диктатора не смее да махне Петя Аврамова, защото ТОЙ и е наредил. Затова и не пускат Нено Димов от ареста, да не каже истината на медиите.

Страната се тресе от проблеми - безводие поради незаконно източване на язовири, внос и горене на боклуци, избиване на селскостопанските животни без недвусмислено доказано наличие на болести, НОВО повишаване на цената на хлабя, месото и други продукти, ширеща се циганска престъпност, а ББ реже лентички в Египет и ходи на екскурзии до Швейцария. В разгара на проблемите той все не е в България. Трети мандат вече така. Случаенос?

В Бг се чака да стане нещо и после се мисли,а не обратното.

"...се мисли..." Хахааха!

Браво. Най-после и от ерудицията на Бойко да има полза. Неслучайно дипломната му работа е за разгъване на маркуч в планинска местност, което явно и ще се прави. Но си мисля, че за да е всичко наред, ще трябва и главният хидроинженер от ДПС-то да удари едно рамо с познанията си.

Кой е източил язовира? Лошата ламя разбира се. Която бе отгледана от прехода/реставрацията на капитализма.

Старите хора са го казали: където няма дървета, не вали дъжд!

Доста инфантилен проект. Може да доведе до големи щети. Единственото спасение е Боко Българоубиец и Красен Крадев да се облекат , като балеринки и да танцуват с молба за дъжд или сняг.

всичко започва с броене. До днес един не се появи да ги пита защи изсичахте горите?

ьпел-Задълбжително трябвна да им се помогне веднага. Те са в беда,в нужда,те са българи и част от нашата Държава. Трябва да проявим безусловна солидарност и съпричастност. В беда хората се обединяват и си помагат. Ами това е всеедно война. Защо изобщо се бави решението. Разбира се щом има вода някъде,то трябва веднага да се прехвърли към нуждаещите. Са какви гаранции се чакат. Ами там хората ще изпаднат в отчайващо положение. Ще плъзнат болести, има деца,възрастни. Действайте веднага. Нали сме един Народ,една Държава. НИЕ СМЕ ХОРА И ТЕ СА ХОРА.

ама оня ден като пуснаха маркучето от пещерата ги попитах: - вие що не вземете с водоноски ? от товарите от искъра и да разтоварвате в студена? щото с горивото и пътя ще излезе оп-ефективно от това маркуче от пещера. а независимо колко ефективно или не - трябваш да правят нещо - 10 дена остават. При нас обезсоляваме вода от океана с обратна осмоза ако имаме нужда... то пък вие и океан си нямате... мъка

Кога стана циганин - когати почерня задника!

А някой нещо за виновни за празния язовир Студена? Кой е точил питейна вода за промишлени нужди? Кой го е разрешил? Чия фирма е източила язовира, за да не прави подводен ремонт на стената (както му е платено), а надводен? Когато отговорите на тези въпроси и отговорните влязат за 10 години в дранголника, тогава ще ми се правите на велики.

13.5км. Ако се изгражда със скоростта на газопровода-5км. за ден, са три дни за водопровода и вече остава въпросът за колко може да се изгради помпената станция.Но щом за седмица сме построили мавлозея ще се справим и сега.

ама тогава е имало партиен ентусиазъм и истински мъже, при това без големи претенции... А сега - само джендърски НПО-та, всичко усвоява кинти и не върши реална работа за 5 ст. Ще го построят на куковов лято...

Тоя пеарас Ненов за престъпна небрежност в пандиз Палас за някоя година да го командироват ама надали.

Водата е национален ресурс и богатство защо трябва да питаме София как да го използуваме, освен това да използуваме нещастието на хората за мизерните цели на отделни партии и преди всичко на комунистическата е конщуство. И с какво първия министър е толкова виновен за това и за всичко че непрекъснато го обиждате?

Май не спят всички ора!!

Все по-жестоко звучат новините за водохранилищата от национален мащаб. Последните 30 години управниците на България докараха страната ни до тази опасна ситуация, при която един жизнено важен природен ресурс е в колапс. Родината ни е покрита надлъж и шир с реки, езера, и планински масиви. Трябва доста труд, неграмотност и простотия за да поставиш народа си в подобна ситуация, опасност от водна криза. Не знам до кога ще търпим .... Тези, които ни обясняват, че водопроводите са стари на по 60-70 години и изпускат до 80 % от преминавашата през тях вода. Тези, които ни обясняват, че последните две три години са бедни на валежи и водоемите не могат да се съберат достатъчно вода. Тези които ни обясняват, че предишните не са направили ремонт на тези основни водопроводи и в тях е вината. Тези, които само като наблюдатели отчитат, че водата в язовирите намалява и чакат да стигне до критични или мъртви нива, за да се сетят да седнат и мъдруват.... а сега какво ще правим? Тези, които се правят, че не знаят, че последните години голяма част от питейната вода от язовирите ни отива за промишлени цели. Докато хрантутниците в НС не свикат ВНС което да промени системата на управление, ще стигнем до там, че не само вода но и въздух ще почнем да внасяме от чужбина. Лек ден.

Напротив. Ъл Гарсия е най-безводна в Европа. По-сухо е от Гърция или Испания. Нямаме големи реки освен Дунав, който минава покрай нас. Малките ни реки пресъхват на лято. Трябва много внимателно да се управлява водата. Иначе съм съгласен, че последните 50 години се води тотално безхаберна политика т.е. От началото на 70-те години. За това имахме режими 80-те и 90-те. Последните 15 -20 години го караме на див късмет......

Кмета на Перник е учен човек. Говори за транзит на вода от Белмекен до Перник. това инженерно чудо може да се роди само в болна главица ама на сън. Чисто и просто става дума за свързване на софийска вода с пернишките тръби и подаване на вода от водопровода на София в тръбите на Перник. . това е цялото упражнение. Приказките за транзит и други подобни глупости само у кръчмата. как ще компенсират вода за софия и по какви цени ще се плаща е друга тема и концесионера Софийска вода ще каже.

Някога преди 140 години в района на днешен Перник са живели едва 1000 човека... В края на социализма, живееха 120хил., а днес може би към 80хил. Перник се захранваше с вода от полите на Витоша, а яз. Студена е предвиден за Стомана-Перник Правителството се опитва да решава проблеми като Глобалното затопляне и топенето на Полярните шапки …. А България има все още територия от 111 хил. кв. км. и много изоставени градове , но БЕЗ проблеми с водата !!!

Тази зимя няма нормални валежи и въобще от лятото на миналата година. Да си отиват от власт тези сатанисти и богохулници, които навлякоха суша.

При БСП ще завали дъжд и реки от мед и масло ще потекат през България ….

Абе Бай хой не ходи ли в Египет да договори вода от Сахара за Перник, щели да я докарват в камилски мехове...?

че яз.Студена ще се напълни до дни.Пак както винаги лъже.

Сега точно се вижда колко прост, егоистичен, злобен, мръсен народ е българския. Огромният брой хора не искат да се помогне на страдащите в Перник. Само правителството им е вглавите и Боко. А точно те сега правят всичко както трябва за да решат проблема. Материалът е тотално долнокачествен.

И как я съчини тая дивотия?! Очевидно е, че си типичен "българин".

Вие сте прости и аз съм прост ... Ама вие сте по-прости ;-) И ПАК ще ви вържа :-)) Много ви здраве от Давос :-)))

Необходимо е да се изготви проект и да се извърши иззчистване на земните наноси по дъното без да се застрашава чистотата на водата.

Абе, ОНЯ с тоя разглобен самолет как стигна до Давос, бравос!

Това к'во точно има с темата или просто си намерил междуредие да плюеш?

Аз знам само, че в западно Европейските страни правителство, което създаде стрес на обществото си отива само!Но в нашия случай ние не сме даже Западни Балкани.

Гледах един документален филм. Кока Кола правят завод в Индия. Кока-колата е 99% вода. За хората от района (които са най-обинквени циганори, ама с червена точка по средата на челото) питейната вода намалява драстично, но пък лошо няма - има кока-кола. Така сега вземете си го набийте в кратуните. 1во за компаниите ние сме обикновени циганори. 2ро - ако дойде някой и даде по-голяма цена за земите ни, водата ни , житото ни , жените ни - ще ги получи. Добре дощли в капитализма.

Уиуе дека си!

Всеки народ си заслужава управниците! И всяко село - кмето. Честито и наздраве!

Всички плюят по "бунтарите" перничани ,че си мируват и не протестират срещу корумпираните управляващи, които им източиха язовира.Сега ще видим дали ние софиянци ще им строшим главите на корумпираните крадци, които ще оставят и София на сухо.

Сега ще унищожат рилския водопровод и южните квартали ще останат задълго без вода. А може и стената на язовир Бели Искър да не издържи. Боже, колко простотия има на тоя свят !

Гледай сега - всичко е въпрос на сметки.... Стената има проблем...Така е.. От поне десет години се говори за ремонти на стената.. Максималният безопасен обем - той е фиксиран .. и е казано , че обема на язовира не следва да превишава.... едиколко си мил м3. При използването на язовир "Бели Искър" просто интензитета ще е по голям - няма да се превишават допустимите водни количества, по-бързо ще се пълни и по- бързо ще се източва.... непрофесионално / но разбираемо / казано.

При по-бързо пълнене и източване на язовира къде ще ходят мътилките.

Що бе, нали казаха, че го пълнели с един два градински маркуча ?

Един въпрос, към всички във форума. На 1900 м. надморска височина, кога могат водохващанията, на потоци, ручейта и реки да подават вода към яз. "Белмекен". Правилно.... към средата на май месец. Е, водата за Перник от яз. Белмекен ли ще е???

Само едно нещо е по-мръсно от некъпана перничанка... голф 3ка!