Ключови избори в Молдова: Накъде ще тръгне бившата съветска република

Представителите на ЕС в Кишинев призоваха за прозрачни избори и приканиха властите да избягват купуването на гласове

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

123 (нерегистриран) Най-добре беше, когато си тръгнаха руснаците и преди да дойдат американците.

Кат Русия няма друга, тъй коварна на света.

че е родила тъпак

Не рабрах за кого ''са ключови'' изборите в една суверенна страна????? Като я гледам меркелката там ми става ясно как дебнат поредната жертва да я омаят с манипулациите и с някакви мангизи да подкрепят ''ентусиастите''....До кога няма да поглеждате какво става в страни от съюза ви ама ще се врете там дето още не са ви се подложили...

Виж, ако беше Решетников на снимката, щеше да отвориш Шампанско. Всичко щеше да е в порядки.

Народът на Молдова вече е разбрал, че Русия е бита карта и сега ще и тегли един шут в дебелия руски задник Още една страна се освобождава Ако не ти харесва, събирай си партакешите и марш в Русия

Молдова е част от Румъния. Откъсната е насилствено от Сталин и присъединена към СССР през 1940 г.След масирана русификация 4-те милиона румънци, живеещи там стават молдовци, а територията на която живеят - Молдовска съветска социалистическа република. И така до 1991 г. когато гръмна съветския балон.

Както руснаците казват:" " Молдованин" е диагноза, не националност!".

Неук идиоте

Още от сега не признаваме резултата от изборите!

Кеф ти беше, може ли да не признаеш

Най-добре беше, когато си тръгнаха руснаците и преди да дойдат американците.

там кат няма Майдан американците ко ша праят?

Те подмолно си го правят и като видят че мангизите им са отишли на кино обявяват изборите за ''нечестни''...

Отново ужасяващ срам за Русия и крадливия и лидер В Молдова ще бъде същото Цял свят мрази Русия В България не сме сами

Грузинците толкова мразят Русия, че една трета от грузинците живеят в Русия. Впрочем Сталин и Берия бяха грузинци ...

u?

Сталин не е грузинец, а осетинец. Грузинците живеят в Русия заради бизнес интересите си - продават карамфили на руснаците за празника на Осми март.

Ха така ..... Още един народ се изплъзва от късите ръчички на лилиПутин ....

И попада в дългите ръчички на чичо Сам.

Всеки народ има правото да решава сам съдбата си.

Май е кисело гроздето, руски троле ....

Но трябва да му се помогне - с курабийки, инструктори, "медиите на международната общност", някой и друг милиард. Снайперисти, ако трябва... На Украйна й помогнаха с 10млрд. 5 от Сорос, той се похвали. И пет - директно от цру. И оттам се похвали един офицер.

Иначе идват усмихнатите зелени човечета от Псковската бригада, и се приключва.

Зелените човечета идват след това. Но при васы разбираемо, всичко е наобратно.

при васы е разбираемо, хлебарко.

Ами кажете го намеркелката и дружките и дето са се наврели там да дават акъл...

Що? А ако беше Решетноков, все норлално?

Е кой точно народ -40 процента от гражданите на Молдова са румънци, останалите са руснаци, българи, гагаузи и някой и друг украинец...

Има ли значение? В паспорта му гагауз ли пише, или гражданин на Молдова?

То и в твоя паспорт пише "българин", ама какъв си, ти си знаеш.

Много руски тролове - шарят из коментаарника и набиват минуси на всяко мнение, което защитава тезата за свободна от руска опека Молдова .... Много е жалко днес да си руснак !!!!

Така де - кой не скача, по американската тояга, е "руснак". Друго не можахте да научите за 30г.

Каква тояга бе трол ??? Вожда ви лилиПутин изплю ли се в лицето на България, като заяви, че Кирил и Методий са македонци, ами кирилицата не била българска азбука , ами продадените стари реактори за проекта АЕЦ Белене .... ами цената на "Братския" газ, който българите плащаха, и как "лошият" ЕС развали "братските" ни отношения и намали цената на газа .... За тази тояга ли говориш ???

Не - говоря за гей-парадите, "правата" на циганите, "гарантираните печалби" на мариците, базите без пари, контингента в Афганистан, пари за стари самолети, като за космически совалки...

Откакто КГБ изпусна юздите на България преди 11 години, България е трън в очите на Москва. Затова не пропускат случай да ни се подиграват. Руски боклуци.

но не своите!

Руска или американска зависимост. "Изберете" сами.

"отдавна се разкъсва между стремежа към по-тясна интеграция с ЕС и лоялността към бившия господар Москва" Това не е нормално - да стоиш в мизерията само за да си лоялен на бившия господар Москва ....

Щото ние избягахме от мизерията, след като се откъснахме от Москва ... ?

избягахме

Проевропейският кандидат-президент - 48-годишната Мая Санду, е неомъжена и няма деца. ЗАЩО еврозелките се възпроизвеждат?! Докога бездетни ще управляват/моделират настоящето и бъдещето на чуждите деца?!

От връзката на Путин с Медведев да не би да се е възпроизвел някой .....

Абе на кой му се стои беден и гладен в орбитата на пРосия .... Трябва да си ненормален за да поставяш въпроса - "Накъде ще тръгне бившата съветска република" Ами ще тръгне към свободата и прогреса, към богатството , към просперитета ....

Друго си е беден и гладен в орбитата на САЩ.

Откакто българите са в орбитата на САЩ , по няколко пъти годишно ходят на море и то в други държави - Гърция, Италия, Испания, Турция ...., а магазините преливат от стоки !!! Когато бяха в орбитата на Москва , магазините бяха празни и не всеки ходеше на почивка .... Днес българите целогодишно се хранят със свежи плодове и зеленчуци, а по времето на близостта с Москва се ядяха компоти и туршия .... Понял ???

Кои българи, обаче.

За чалгопитеците е все тая къде са и кой ги управлява. Все ще са зле.

е в уникален етап от развитието си. Не може на сила да го караш да се приравнява към други народи. Дори и покупкопродажбата вота на народа е красноречиво доказателство за това. Да сте чули някой е Западна Европа да си е продал бъдещето за 20 Евро? (Още не са дошли на този етап...)

В Западния свят търговията на дребно с гласове не е разпространена, но на високо ниво влиятелните лобита и корпоративния вот донякъде 'опорочават' резултатите.

Истински сладури са другарите от БКП-БСП в Бг-то.Партията им е фалирала, но те развяват знамена за Молдова .Само интернационалът им липсва.Но СССР ще се ,,възроди".

2200 наблюдатели при 3 500 000 население , а в България се купуват редовно изборите , а Европа , не праща да се следи за купени избори в България .

никой не ги е поканил в България.

Та как гербераси да ги поанят като си наят далаверите.. Сега ги кани ПКП защото знае че и с манипулации както преди няма да спечелят и ще да го играят честно доколкото им се отдава а и да ги поразкрият менторите им ще да са ''ослепели'' както до сега се правят на ''слепи и глухи'' за гербераските далавери...

Смърдиш на Боряишник та се нтраеш. Плъх.

Баща и на мюсюлманката Меркел джамджия ли е бил, че все за прозрачност говори тази нескопосаница?

Ай как болит

Към този,който обещае повече пари

Такива крайни постулати- разкьсвана между Европа и Русия, звучат точно в стила на американската пропаганда и опит за отдалечаване на дьржавите сьседи от Русия. С Украйна успяха. Подадоха моркова за евроинтеграция, която в разбирането на Запада е да си отвориш безмитово границите за евростоките, да си реструкторираш (разбирай закриеш) печелившите производства, в крайна сметка да ти сьсипят икономика и селско стопанство срещу проява на псевдозагриженост за твоя ужким просперитет и мьгляво обещание някога да ги приемат в ЕС. Тоя пьт ние го минахме, и май май по-богати не станахме , а чекмеджетата успяха само единици да ги напьлнят.

И съсипана ли е (ако изключим въздействието на пандемията) икономиката на развитите западни страни в Европа от това, както го наричаш, безмитово отваряне на границите за евростоките?

Ислямизаторката на Европа да си махне мръсните рачички от Молдова ,защото каквото е пипнала на джамия заприличва ,да не говорим че пдкрепя един доказан бандит в България

доказан, доказан, колко е доказан ??? Дай едно доказателство ???

... или поне гледа ккаво стана в "демокрадясалите" примерно Украйна или Армения. Или България. Още повече,че който залага на САЩ или Европейския Съюз снес - със сигуърност залага на умиращ кон.

Лъжат ги и тях, като негри и индианци навремето, с шарените стъкълца "свобода", "демокрация", "либерализация", "толерантност", "евроатлантическа солидарност"... да ги заробят, да им вземат златото, земята, децата, живота... всичко. Като в Украйна. Като в България, бе.

Като в България през 1944г. ли имаш предвид?

И тогава така ни лъгаха, пък тя каква стана.

А който не вярваше го поотупваха или поотрепваха

Над 944 милиарда долара е завлекла Русия от България, през последните 140 години.

ДЪНОТО

Защо това гнусно животно е на снимката? Соросоидите може ли поне малко да СЕ ПРАВЯТ, че не се месят в изборите?

''Представителите на ЕС в Кишинев призоваха за прозрачни избори и приканиха властите "да избягват практики, които противоречат на международните норми, като купуването на гласове".??? Тия пак се врът там дето нямат място ама купуването на гласове от герберасите сега даже и ''узаконено''не им прави впечатление бая години.. Къде бяха от еврогейския да се замислят как ИМА 600000 ''невалидни'' на изборите???ама не им дреме както се вижда и при толкова протести и доказателства за мафиотите от герб че са им добра подлога.

всички поробени от Руската империя народи се оттърсват от зависимостта си. Русия ще се свие до третото колцо на Москва.

попадат под американска зависимост.

Ако чакат да потекат реки от злато, както пишат някои другари тука-просто няма да стане.Свободата трябва сами да си я коват, а каквото дойде от ЕС и САЩ е добро дошло. От Русия нищо добро не са видели.Мизерия пропита в болшевизъм и мечти за ,,светло бъдеще''.

най-много да дойде гей-парад, "бежанци", някой "комисар" да ни забрани нещо или да донесе свобода на кучетата, щастие на кокошките и правда за краставиците.

американски войски, от сърце. И стари самолети на цени на космически совалки.

Какво общо има Меркел с изборите в Молдова?! И нека да се запитаме: докъде стигна Армения, след като пое по "проевропейски път на развитие"? Защити ли ги Европа от турския султан? А в антируските Грузия и Украйна не виждам да са потекли реки от злато...

В България тече река от злато - от Челопеч през Канада към Америка.

Ще отидат в киреча с руски окупатори и чеп в гъзъ

Поне Украйна цАфти и върДжИ. Като България.

Щом стане дума за руско влияние и ориентация към ЕС, веднага се активират троловете!

Ты друг, я друг, мы - криминальный круг..ха.ха...

Очаквайте включване.

Това е отвъдморска територия на България! МВРО-тата с вагини да вземат да дебаркират там и да развеят българския трибагреник.

ламтиш за чужди земи?

Въпрос към трола ТОЙ- кво стана в Беларус бе знайко, нешо не ви се получава май.

Спилбърг - Е то щом във Венецуела не стана, а в Молдова ли!

Тази слабичката на снимката не ви ли прилича на Тихановская и кога ли ще избяга в Литва да призовава за стачки и бойкоти. Никога в Холивуд не сменят сценария и вече стават скучни нали!

Хулите по адрес на Меркел красноречиво говорят, за хибридната обработка на населението

Дебилите, фенове на Меркел, сте живото доказателство.

Ти си умрЕлото доказателство. Руски боклук.

Такива са ви "доказателствата" - умрели, като за Скрипал. Като за руската "намеса" в американските избори...

Махалото господа демокрадци винаги се движи в двете посоки, веднъж надясно и след това наляво. Всички видяха какво се случи след движението надясно, страни като България, Литва, Латвия, Естония, Полша, Украйна се обезлюдиха и изпаднаха в икономически колапс и пълна зависимост от американските си господари. Те фактически напълно загубиха своята независимост и ще плащат последствията много дълги години. Но сега махалото ще направи другото естествено движение колкото и да не ви харесва ГОСПОДА ДЕМОКРАДЦИ!!!

се Съюзява с ИзТреПерКел - не стига до никъде, ако приемем Дъното за Никъде!

Меркел ли ще избират, вместо да покажат претендентите ни показват тази заради която има хиляди жертви в европа от тъпата и политика. В тази германия от умни хора, много често се управлява от изверги. Успех на молдовците.

Молдова ще е поредната "изгубена" страна от руското влияние. Хората искат нормален живот, а не танкове и ракети.

А F16 може, така ли.

Е, ние си нарязахме танковете и ракетите, и оттогава живеем такъв живот...

След като денонощно руските хибридни тролове, се опитвате да ни убеждавате в обратното.

Гейзерите, циганите, турците, дрОгарите, кучетата, кокошките и краставиците живеете по-добре от преди.

тези ли ще са следващите?

Е БАБИЕРАТА? МОЛДОВА ВЕЧЕ ГЕРМАНСКА ПРОВИНЦИЯ ЛИ Е? ИЛИ ВСЕ ОЩЕ? НЕ ЗНАМ ТОЧНО...

Знаем как ще реагира демократичния ЕС ако не бъде избрана неогвата марионетка. Непризнаване на изборите и организиране на цветна революция по подобие на украинския майдан. Само че този път номера няма да мине, както няма а мине и в Беларус между другото. МОСКВА СЛЕЗАМ НЕ ВЕРИТ вече господа демокрадци.

молдова все още е под российския ботуш!

пак ли си на смяна

ПЪК НА СНИМКАТА МЕРКЕЛ?!

ти да не искаш да снимат вонящия на бели червеи российски ботуш? все пак трябва да се спазва някакво приличие!