Новите конституционни съдии положиха клетва

Новите членове на Конституционния съд (КС) - Мариана Карагьозова-Финкова, Таня Райновска, Филип Димитров и Константин Пенчев, положиха клетва.

Обратно в новината

Коментари - Новите конституционни съдии положиха клетва | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Особено парашутиста Филип Димитров е на "много високо" ниво,а за опит да не говорим, промъкнаха го тихомълком и кога ги гласуваха по тайна доба!Ще си има КС троянски кон,или само ще лежи на гърба им ,на заплатка!

от трън та на глог. в българия всичко е само на хартия и конституцията е търпелива

Филип Димитров - баща на българската демокрация!

Ми то , при такъв баща, такава демокрация...

Изумен съм! При такава тежка диагноза параноидна шизофрения, клоняща към олигофрения, да назначиш този екстремент за конституционен съдия!? И то от квотата на комсомолския секретар, пудела Офшорко...не, нямам думи!

Филип Димитров, Комисията по разкриване на досиетата на състава на Държавна сигурност беше излязла, преди малко повече от три години с констатацията, че е бил съдържател на "явочна квартира" към ДС!?Какво стана с тази информация!?Истина ли е, някаква инсинуация ли беше!?Нищо повече не се коментира, относно достоверността на тази констатация на Комисията!?

Вярно е! Фил приемаше и обслужваше контингента с лява резба!

Щом Фильо и той е там....нямам думи!И той огладнял от... нищоправене.

Очаквайте много скоро изцепките на Ф.Д. !!! Доказал го е, че го може...

Филип Димитров не става и за портиер на Адвокатската колегия , а Плевньо го направи КС съдия.Този човек няма едно негово дело в съда,ако невярвайте попитайте работилите адвокати с него в адвокатската кантора на бул.,,Витошка" и ,,Алабин".Спете Българи и проспивайте мечтите си !!! Герб начело с Бойко и Цвъки се бетонираха от всякъде т.е. с полицейски началници ,следователи ,прокурори в т.ч.гл.п-р.Цацата,съдии, а сега и КС.Е така ,та те така да ви е българи- любимият некачествен човешки материал на Бойко.

Това е компрометирана структура, която вече се изчерпа с решения, които ЕСПЧ може да отменя. Сори , но вече приличат на пуйки. Наистина сори, но е по- добре да не се пише за тях.

Искам да попитам нещо. Защо в ранните 90-те, когато започна процесът за виновниците в комунистическите лагери, тези видни юристи от СДС като Ф. Димитров, Йордан Соколов, Катето Михайлова, Татарчев и др., с които беше пълен тогавашния парламент, а И. татарчев беше главен прокурор не направиха и галуваха нужните промени в Наказателния кодекс, за да може да бъдат осъдени главорезите и палачите от лагерите. А то какво се случи - делото се прекъсваше, отлагаше, убиха две ключови свидетелки и накрая палачите бяха оправдани поради изтекла давност на извършените престъпления. Защо тези видни юристи не внесоха и гласуваха нужните изменения в НК и НПК, за да бъдат осъдени виновните за зверствата в Белене, Скравена и Ловеч?

Защото мнозинството, от което беше част ДПС не позволи въздействие върху престъпния комунистически елит. Отделно от това в СДС имаше комунисти, които също не допуснаха такова въздействие. Нямаше ясна програма за привеждане на икономиката и обществото в един по- приемлив обществен модел и хаосът помогна за тоталната победа на БКП над всички останали сили. днес БКП отново е икономически и политически господстваща класа.

ЕДНА КОНСТИТУЦИЯ, ЕДИН ЗАКОН, ЕДИН ВВС, ЕДИН НАРОД И ЕДИН ФИЛИП ДИМИТРОВ С НЯКОЛКО АПАРТАМЕНТА ОТ ЖЕНА МУ ЕЛЕНА И АПАРТАМЕНТ В БРЮКСЕЛ ЗО 500 ХИЛ ЕВРО ЕГА ТИ СЪДА ЕГАТИ НАДОДА ЕГАТИ ДЪРЖАВАТА БОГ ДА Я ПРОСТИ

тя пък една конституция, то пък едни съдии :) член 1 (2) Цялата държавна власт произтича от народа. там някъде спирам да чета :)

ЕГАТИ ДОЛНОПРОБНАТА ПОРНОГРАФИЯ ФИЛ БЕ В ОСНОВАТА НА ЦЕЛЕНАСОЧЕНОТО РАЗРУШАВАНЕ НА БЪЛГАРСКОТО ЗЕМЕДЕЛИЕ ПО НАРЕЖДАНЕ ОТ ЩАТИТЕ!! ТОЗИ ПЕДАЛ РАЗРУШИ КООПЕРАТИВИТЕ И СЪЗДАДЕ ПРЕДПОСТАВКИ ЗА РАЗГРАБВАНЕТО НА БЪЛГАРСКИТЕ ЗЕМИ ОТ МАФИОТСКИ СТРУКУРИ И ЕВРЕЙСКИ ЛОБИТА! СЕГА ЗА НАГРАДА ХОП КОНСТУТИЦИОНЕН СЪДИЯ!ПРОБЪДЕНА ДЪРЖАВНОСТ!ПРОБИТ КАПУТ!

Те разрушиха селското стопанство по собствено желание,защото бяха тъпи,никой не се е месил,просто бяха невежи и с тъпия си мозък смятаха кооперативите за комунистически!А можеха да ги запазят до възстановяване на земята,за да не пустее толкова години,имаше си кадри,техника,а те ги разрушиха,и после да ги плячкосат на безценица!

Сега ако имаше читава опозиция ,щеше да се тръшка по площадите ,да скандира КОЙ,КОЙ,КОЙ,да надува вувузели да се съблич да къса дрехи и свири на пиано. .Назначението на този отдавна провалил се марамунгел ,е явна подигравка с настроенията на народа към него и делата му ,по съсипването на държавата-най малкото на земеделието.

Имаше опозиция,която повтаряше неуморно въпроса ''кой'',но тя не беше читава,а платена.

Мамккааму скапана, чифутски дегенерати!

САЩ СИ НАЗНАЧИХА И КОНСТИТУЦИОНЕН СЪДИЯ! ПОНЕ ЯВЕН! ПРЕДИ ЛЯГАНЕ СЕ КРЪСТИ ПРЕД ПОРТРЕТИТЕ НА ДЖ. ВАШИНГТОН И КЛИНТЪН! КАКЪВ ЮРИСТ Е ТОЗИ ПРЕТЕНЦИОЗЕН "ПСИХАР"? ХАЙДЕ.Е.Е.. НА ДЕМОКРАЦИЯТА.А.А...! НЯКОИ С 300 000 ЕВРО В БАНКАТА, А ДРУГИ С 300 ЛЕВА ВЕРЕСИЯ В СЕЛСКИЯ МАГАЗИН...!

на заслужен платен отдих.

За другите не знам,но Фил не е работил юридическа работа от четвърт век.Може би затова битува мнението,че тоя съд е хранилка.

Таня Райновска ...??? Райковска бре младежи.. :)

Еййййййй тоз брадат урунгел го уредиха!!!!!!!!!!!!!!!!

Поредните синекурци в измислената държава РБ!

Не остана седесар без сладка държавна служба.Абе нали са много десни.Защо все окото им е към държавната служба а не към предприемачество и бизнес. старото СДС вместо да е по затворите за съсипването на държавата ,беше реанимирано на държавна работа . Нека ги видим хубавците: -Фил Димитров-конст.съдия -Евин Сугарев -консул в Ниш -Надежда М.-посланик -Иван Иванов-ДКЕВР -Атанас Атнасов-парламентарист,комисии и пр. -Методи Андреев-също -Йордан Бакалов -ВИ -М.Константинов-Инф.обслужване Като им сложиш министрите ,съветниците ,ще рчешче старото СДС е спечелило нечувана изборна победа

са бая червени. Тогава? Че и с апартаменти от АСДИС се снабдяват.

Ако някой смята,че тези и подобните им имат правото да го съдят,значи е 100%-ов роб.

Абе тоя на снимката.... не стачкува ли, гладува и палаткува срещу същата тази Конституция, в която сега се кълне?

Да се надяваме,че след като е гладувал срещу Конституцията,поне я е изучил добре.Понеже сега се очаква да я тълкува.

Пречка пред назначаването на Филип Димитров за конституционен съдия може да се окаже липсата на 15-годишен юридически стаж. Според чл. 147, ал. 3 от Конституцията за съдия "се избират юристи с високи професионални и нравствени качества, най-малко с петнадесетгодишен юридически стаж". В края на комунистическия режим Филип Димитров е работил като адвокат, показва биографичната му справка, но по-късно прекратява своята дейност, защото се занимава активно с политика. Справка в регистъра на Софийската адвокатска колегия показва, че от 15 февруари 2002 г. Филип Димитров е вписан като практикуващ адвокат, което обаче не е достатъчно за покриване на нужния минимален юридически стаж. Само евентуалното сумиране на юридическия стаж отпреди 1989-та година и след 2002 г. би позволи Димитров да бъде назначен от президента Росен Плевнелиев за конституционен съдия. - See more at: link

Мани ги..... мошеници. Нали си гласуваха, че депутатството им се зачита за всякакъв стаж.

Та кой от сегашните и досегашните е с ''нравствени качества'' че не се сещам???Пречки в България никога няма кога става въпрос за ''наш'' човек особено ако се знае колко изпълнителен е на поръчките,Някой би ли ми казал КАКВО точно правят тези толкова пребогато платени ''специалисти'' та и допълнително бонуси им дадоха с нояви закон за нсо,,

Екс-премиерът, нанесъл на страната ни толкова вреди, е назначен на висш пост от президента, нанесъл още повече вреди. Мила родна картинка.

Па ако знаеш какви екстри ще получи........ персонален Мерцедес, заплата над 4 хил. лв., работен ден - когато си иска, пенсия над горния лимит и т.н. А ..... ще добавя и куриоза, че ще тълкува Конституцията, без да разбира от и бъкел от нея.

Ама как не са се докопали още до ''ковччег с джобове'' всички хрантутници в България:)))

Новите стари подлоги дето си знаят урока за да са по дълго време на държавната софра па макар и с памперси:((((Една напълно НЕнужна много разхищаваща държавни средства ''институция'' дето ''работи'' по някой и друг месец на година ама взема колкото пенсиите на поне 10000 балъка дето са се ТРУДИЛИ за разлика от тях по 40 години,,

Храчете долни комуноидни подлоги,давайте че времето изтича и красавицата с косата ви чака на вратата и тогава няма да питате има ли право да ви съди а направо в казана

Личи си че сте с умствено заболяване след като се вземате за безсмъртен:))))