Коментари - Клаустрофобично, страшно и бавно. Тунелите под Газа ще бъдат ключово бойно поле за Израел | Днес.dir.bg

Коментари - Клаустрофобично, страшно и бавно. Тунелите под Газа ще бъдат ключово бойно поле за Израел | Днес.dir.bg

Коментари

Нека Израел унищожи до крак първо палестинците и след това една по една, всички арабски държави!

Коментарите под статиите за озборите са спрени :) Виж, за Газа всеки може да си излее душата :)

Срутват се изходите и готово

Това е мрежа от тунели с много изходи. Не е толкова лесно. Но си го помислих същото. Единият от вариантите ще е това.

Първо се напълват с газ или вода.

500км тунели х 2 метра височина х 1м ширина = 1 000 000 кубически метра вода. Успех с пълненето. А размерите на тунелие определено са по големи за да може да се пренасят товари по тях.

и да допълня и това важи само при херметически затворена система - т.е. без никакви загуби.

Много дълъг article. Писан ей така.

Как толкова много заложници са затворени под земята? Имало и бебета, а нало трябва да се пиша, да се ака, да се яде... И моля ви се, докато една организация, напълно безполезен и дори вредна ООН изкарва терористите мъченици...

Стига сте драскали глупости ами отивайте да гласувате

Много е сложно. Но....Израел се е справял и с много по сложни ситуации. Да воюва една 6 милионна държава срещу 200 млн арабелници никак не е лесно. Даже и САЩ да те подкрепят. Еле пък ако са те нападнали внезапно на един от големите ти празници. Визирам войната Йом Кипур от 1973. Може би за 50 години в Израел да се отучили да воюват.... Но ще видим. Подготовката за сухопътна операция трае вече над три седмици. Явно целта е да се избегнат жертви сред войниците. А че ще има жесток отговор, в това никой няма никакви съмнения. Тук много руско съветски мекерета подкрепят арабските мангасари. Защо. Ами защото така им нареждат от Москва. Руснаците винаги са подкрепяли всякакъв сорт мангасари. Стига да са срещу САЩ и ЕС. Така, те самите са се превърнали в своего рода мангасари. Тъй де, с какъвто се събереш такъв ставаш. Ето, родните руско съветски мекерета се събират с Путьо. И стават путьовци. Обичат и другата Мадуро по заповедното Кремъл. И стават мадурковци. Е, аз не искам да бъда нито путьо нито мадурко. И затова съм с Израел. Срещу московските путьовци и мадурковци....

Много тъпи парчета сте евро-чугуните. КОЙ създаде Държавата Израел в Палестина? Палестинците са наказанието на евреите за гордостта им и за дето са откраднали земята им. Там ще се бият до последния палестинец , което ще е след няколко столетия. Единственото решение е евреите да се смиряват, признават палестинците за равни и да има една държава с два народа.

Препатил - две държави с два народа е реалното решение, както и решението на ООН. Израелците смятат всички нас - одтаналите народнижи за гои - жиеотни без свещрна душа. С евреин никога няма да си равен, в държава в която са много и държат лостовете на властта.

Разпродажба! Хладен, удароустойчив и водоустойчив монокъл с 16x увеличение. Сега можете да видите всичко и само на половин цена----->> https://e.vg/mono

Ще ги обгазят и толкова. Зарин, VX, ще намерят начин.

Че е страшно за обитателине от Хамас да, но не виждам нищо бавно, дори напротив. Това са тунели под земята, тоест всеки химически буламач, който пуснат вътре, включително и най-обикновена футболна димка, ще извади всичко живо над земята за отрицателно време, освен ако съответното живо не иска да се спомине скоропостижно.

Ами ако имат противогази...

Животни, подкрепяни от още по големи животни: иран северна корея, русия!!!!!!!!

Ей цент, айде обратно в Посолството, че говедарските ташаци нема сами да се ближат…

Евреите добре са си научили урока.Роботи вакуумни бомби. Доктрини как се водят подземни операции. Явно много е работено по това бъдещи военни операции под земята. Газа в момента е един учебен полигон. Коя доктрина ще бъде печеливша ще видим а може никога да не узнаем.

Пророчество гласи, че евреите ще слязат под земята и никога няма да излязат...

Всичките тия пари, средства и човекочасове, които са отишли за тия тунели, можеха да отидат за училища... Разбира се тогава, вярващите, че ги чакат 72 девици щяха драстично да намалеят... Религиозно ми е... п.п. Факта, че израелците нямат подробна карта на тунелите ми е много страннен...

Аха, и тия училища сега щеха да са купчини тухли с мъртви деца вътре. Освен това в началото тунелите са на или чисто икономически за да заобиколят ембаргото наложено от Израел. Учените чичковци от “избрания” народ са изчислили колко калории са нужни на един палестинец да не паткяса и ембаргото е изчислено така че палестинците да не измират масово ама и да не живеят, щото с недостиг на калории нито мозъка се развива правилно нито тялото. Хитро деба. И чак после кога ционистите създадоха Хамас, хавлиените тикви “откриха” че освен внос/износ по тия тунели може и война да се води, и веднага ги … експроприираха. Сега основно перо от приходите на Хамас е такса за ползването на тези магистрали от палестински фирми. Така че центовете да четат книжки и да не забравят че историята не почва от днеска и всяко събитие има исторически контекст.

Изглежда и украинци и палестинци имат малко сбъркано мислене, като строят училища за деца в бомбоубежища...

А защо изобщо израелците трябва да се бият в тунелите? Има много по-просто решение! Изсипват се с бетоновоз на всеки тунел по някоолко кубика бетон, прави се дебела 2-3 метра бетонова тапа на входовете и тези, които са вътре просто имат броени дни живот. До изчерпването на въздуха в тунелите.

Браво бе, врътни един телефон на тия там чифутски генерали. Сигурен съм че полвината че си направят сепуку от срам че не са се сетили самички.

Още утре ще го направя. Трябва да помагаме на нашите мили приятели, евреите. Веднъж сме ги спасили, сега можем да го направим втори път. Идеята ми не е лоша. Така ще се спасят стотици войници-евреи от смърт в тунелите. Също така, можем да дадем временно убежище на няколко хиляди евреи докато армията им прочисти страната и се установи мир. Тук ще бъдат на сигурно място, далече от бойните действия. Подобно на украинците.

Онзи там

Туше

Харесва ми как месните слуги гои вече наводяват тунелите и пускат отровен газ. Те тия тунели са ги правили малоумници като вас сигурно, а краварите не го играха това хоро във Виетнам и пак загубиха.

Академик Денков лично е начертал плановете на тунелите. Изчислил е тяхната конструкция и количеството материали.

България се въздържа да подкрепи резолюцията на ООН за хуманитарно примирие в Газа   Посланик Лъчезара Стоева -постоянен представител на България в ООН Общото събрание на ООН одобри необвързваща резолюция в петък, призоваваща за „хуманитарно примирие“ в Газа, водещо до прекратяване на израелската атака по Газа, съобщи АП. Над 6 000 са загиналите палестинци за последните две седмици, 2 500 от които са деца. 1 400 са жертвите в Израел. 193-членният световен орган прие резолюцията със120 гласа „за“, 14 „против“ и 45 въздържали се, една от които беше и България. .... СРАМ и ПОЗОР!

… еми, забрави ли са да спуснат директива от Посолството и дребните мекеренца се насират от ужас да не кажат грешното нещо. И не от резолюции, от акане се въздържат завалийте. Не е лесна тяхната.

България е първа да подкрепя поредните санкции срещу Русия.

трябва да се отстрелват право в челото плюс контролен изтрел!

Да се ограничим до ционистите. Не всички евреи са луди. Някои са само хитри. Това се отнася и за арабите - огледално.

Тунелите ще бъдат използвани ,за избиване на еврейските нашественици.

Много от тях ще умрат. Но те са повече и имат доста джепане и гранати. Да му мислят цивилните - между чука и наковалнята и никой не ги жали. Евреите вече казаха на ООН, журналисти и Червен полумесец, че не гарантират живота на никой при "интензивни бомбардировки". Може да се сетиш какво означава и какви бомби мислят да ползват.

Ми те са си братовчеди, особено с палестинците. Семити са всички. Без Иран разбира се, там е друга тема.

Няколко стотин километра тунели могат да бъдат запълнени с вода за няколко часа и да останат наводнени за няколко месеца. Също така ма доста газове, които са по-тежки от въздуха - дори познатият на всички пропан-бутан е такъв газ и затова е забранено паркиране на автомобили с газова уредба в подземни паркинги. Това са два само два начина с подръчни материали за нула време да се обезсмислят от военна гледна точка тия тунели. Въпросът, който Израел решава в момента, е какво да се прави със заложниците. Хиляда километра тунели могат да бъдат обезлюдени за минути, в най-лошия случай за часове, при това без никакви чудеса на техниката. И, освен заложниците, друго няма какво да спре евреите да обезлюдят тунелите - там цивилни няма.

Но водата е малко кът в пустинята

Средиземно море е съвсем наблизо. Е, водата е соленичка, но това не пречи.

Безспорно заложниците вече са писани в разход от евреите. Защо да се притесняват, че ще ги удавят като и без друго ще ги застрелят в битките под земята. Дали фесовете или ермулките, но при нападение те са мъртви. Разбира се после ще се каже, че са ги утепали фесовете. Само се чудя какъвто си стратег, без ден война, какъв си гении. Евреите и чалмите не са се сетили за твоите прозрения. Напр. не са поставили никакви врати. Те нали са камилари, най - много някой чаршаф да пуснат през коридора? Така ли? Как пък евреите толкова години /преди тези заложници/ не се сещат и не с аги опукали. А губят време да тренират и харчат пари /ако си чел статията/. Пък ти веднага му намери цаката.

Може би , ако си ги копал ти ГАНЬО ! Ти понеже си много умен , затова и държавата ни е на този хал - Сиреч - ОГРАБЕНА , ОБЕЗЛЮДЯВАЩА и РАЗКОВАН АКОЧИНА !! Я виж само как те правят на маймуна за едни избори бе малоумник смешен !!

Едно време в ТКЗСто като се появяха къртици и кьорави кучета слагахме в тунелите карбит, чакаме да се разтвори и палим ацетилена. Бааам и всичко излиза отгоре.

50 декара поле, колко време ще се разхождаш да търсиш тунели и да слагаш в тях карбид ?

Още един който по-хитър от евреин. Абе как от дивана всичко решихте. За опитни воини като вас евреите влакова композиция шшекели ще дадат.

Ммм две теокрации че се дъвчат едно други, докато DMC прави пари а колониалистите получават множествени оргазми. Business as usual. Къде са центовете да направят форума весел? Пичове, айде, че ташаците на Посолството нема сами да се оближат.

То бива неграмотност ама вашето е направо глупост! Израел не е Теокрация, както се вижда и Палестина не е при положение че имат избори, президент и тн. Плямпате си глупости е така постове да има ...

Та братята виетнамци имат богат опит в използването на мрежии от тунели....... Още в парижкото подразделение иа GIGN(ЖАНДАРМЕРИЙСКО ПОДРАЗДЕЛЕНИЕ С СПЕЦИАЛНО ПРЕДНАЗНАЧЕНИЕ) което системно патрулиратвт в парижките мрежи от катакомби и тунели още от създаването си та те също имат солиден опит.....матроси,подводничари и ССО на ВМФ минават подобен психофизически тренинг.......но реална бойна остановка и самоубийцииекстремисти в подобнии теснии пространства си е трудна задача за решаване дори р с необходимите военнииразузнавателниитехнологии особенно ако става въпрос за освобождаване на заложници

Само да ги вкарат под земята , там евреите нямат шанс да излезнат живи.

Тъпи като баткооф и ще се набутат в тия тунели като овце на заколение. Роботи, отровен газ - изборът е много голям !

Вярно не четете статиите. За роботите израелския офицер се е изказал. За отровния газ - махам настрана международните конвенции, защото на чифутите и фесовете им дреме за тях, но как го мислиш - умните евреи с противогази, а необразованите джапанки с по един мокър парцал на устата. Всички изхождате от идеята, че те са рядко тъпи, носят джапанки и скъсани тениски. Само, че в статията пише за инженерната помощ, която са получили от трети страни. А простия фес си е прост фес /войниците/, но четох за шефовете на Хамас. Завършили са университети дори в САЩ. Имаше хирург, инженери, физик и не знам какви си. Та може да са гадни фанатици, но не и тъпи.

Мога да кажа само едно, при този геноцид над цивилни и деца, подкрепян от запада, дано бъдат убити колкото се може повече чифуди !

И защо първо им убихте децата един уикенд и взехте заложници? А после аллах бил велик и се криете, като мишки, от българите еединствено дето ви подкрепят са от изрожденските промити овчи глави

Даже чифудите си признаха, че тия истории с убитите бебета са като ония как Кими закусвал деца. За слабоумници

Онзи там

Ми това са ги учили. Палестинеца е трета категория гражданин (християните са втората)., нема право на образование, заемане на държавни длъжности, дори на муниципални вода и ток нема право. Ако заселник го гръмне, заселника е прав до доказване на противното (ходи обяснявай че немаш сестра…) Растеш и гледаш как майка ти чака по 6 часа за пропуск за да отиде на химиотерапия дето баща ти плаща двойно (понеже не е чифут) като прекарва контрабанда под земята 24х7. Чичо ти го гръмват в некакъв лайнян кибуц понеже не подрязвал правилно тръните а брат ти щото го сбъркали с некакъв “шеф” на хамаз. Станал си на 18, шансовете да до драскаш до 25 са 53%, смяташ до 102 и си чел само корана ама задочно… И как мислиш колко че ти пука за пухкавите еврейчета кога те изтърват с автомат в кибуца, тоя същите дето чичо ти беше градинар на времето? Не ги оправдавам, ама ги разбирам палестинските терористи (за разлика от арабските например)…

5000 американски войници участват в престъпленията на евреите в Газа. 5,000 US Troops Involved in Israeli Land War on Gaza: Exclusive повече на: https://www.tasnimnews.com/en/news/2023/10/28/2979369/5-000-us-troops-involved-in-israeli-land-war-on-gaza-exclusive

Повечето са убити по много жесток начин, останалите са се оттеглили. Положението става страшно.

На тюлените им видяха сметката. Един тюлен от краварника струва няколко милиона за да го обичат и пак толкова за да проучат че не мисли лошо за Америка, т.е. че не мисли. Трудна комбинация общо взето. Но били радио маркирани и ги изтребили при опита да освобождават заложници. Хиляда тюлена са вложение около 3-4 милиарда долара. А един палестински войник, на който са убили майка му и баща му, изобщо не го проверяват за лоялност, влиза доброволец и може и заплата да не му дават.

Един тюлен има умения на палестинки босоног дрипльо с калашник ? И не повече ?

Дирници - посегателството срещу доверието в изборния процес извършено от заместник министър на ПП е отвратително. Но по отвратително е желанието да заглушите народния гняв и да промотирате едностранно глупостите на ППДБ.

А най-тъпото е, че трябва да коментираме под други новини за други неща като само разводняваме темите. Все пак когато реша, че ПП не могат да свършат нещо по-нагло и те надграждат над здраво положени основи. По темата за войната - ами писах по-горе.

Палестинска държава е все едно циганите да имат държава.

Ми те имат бе - Индия.

Индия е в целия свят .

Циганите не са най-обичаното племе в Индия. А Индия е огромна.

Ще ги напълнят с вода от морето и плъховете ще излязат.

Ако беше толкова лесно, израелците да го бяха направили вече! Най вероятно в тунелите има множество херметично затварящи се тръби, които биха попречили на подобно наводнение! Отделно, че ако един тунел започне да се наводнява, от Хамас вероятно биха го взривили и затрупали, и по този начин предовратили по нататъшното наводнение. А и тези тунели вероятно би трябвало да имат канали за отвеждане на дъждовната и отпадната вода в морето - все пак дори и в южната част на Израел сигурно вали понякога!

Само едно докладче от ДАНС е достатъчно да върне България в сферата на влияние на Кремъл!

А един тъп зам.министър стига за да се види немощта и безхаберието на Подмяната и ДеБилите…

Протестиращи евреи затвориха централната гара в Ню Йорк с искане за прекратяване на огъня в Газа

според мен ,идеята е заложена в тяхното твърдение,за палестинска държава и за друг Израел,на друго място,което е същността на нещата.Една част от евреите и то точно ортодоксалната,свързана с Синедриона,който решава бъдещето на евреите ,е стигнала до извода,че ако държавата им,Израел,остане на мястото си,е заплашена от разрушаване и изчезване от историческата сцена.Основание за това ни дава решителното изместване на политико-икономическите сили в света ,премахването на силата на амероканския долар и превръщането на мюсулманския свят в една от няколкото сили в настъпващия многополюсен свят.Няма връщане назад и така,преместването на Израел на друго място вече става наложително.Тази палестинско-израелска война е създадена точно с тази цел и някъде в основата и са точно еврейски причинители.Хамас е само средството,с което е започната!

Във виетнамската война местните използваха тунели. Толкоз широки че да може да мине виетнамец, но да не може да мине стандартен кравар висок най-малко 1,74 и пирок най-малко 48 см. При входа тунелите ставаха и за крава. Но после кравата няма место да се обърне. А и бяха направени така, че като се взриви там, където стига кравар да пада и входа, та имаше погребани крави. Е, арабите са си прости и фанатични, не вярвам да са чели история.

Само някви промити изрожденски овчи глави могат да четат такива глупости, споко, а вашите братя от Хамас горе ще ги чакат 75 девствени негъра!

Хах, бойно поле! Че не могат да им пуснат упойващ газ, който да натръшка по земята всичките бойци на Хамаз. И после евреитре направо ще ги изловят живи (упоени!) до един. И сетне хайде в изралеските затвори в режим бой и мъчения. Ама сами си го търсеха с това нападение.

Ти чувал ли си за устройството наречено Противогаз бе пундек? Или Сорос не ви учи на такива неща?

ПП свиквали демонстрация! Омръзна ни! Това е уличен рекет под надслов „оставете ни спокойно да си крадем изборите“! Защото това ни гарантира последващите кражби при разпределянето на публичните средства.

Нека соросоидите да изповръщат нЕкоя опорка - защо на Джордж Сорос е забранено да посещава Израел ...

Да яде рязан колбас

Zнаете ли защо комунисти И терористи са заедно Защото никога не са се разделяли

Това не зная, но виждам, че си много прост! Комунизъм в Русия няма от десетилетия, там се вихри най-злобната форма на капитализма!!!!

Да ми дават пари за да живея ,като човек , аз да копая тунели ....,та да живея ,като къртица. Не го разбирам това. Може би нашите комунисти ще ми го обяснят....?

Учените отначало мислели, че било работа на хетите. После решили, че тунелите под Кападокия били правени преди 12 хиляди години: древните знаели, че комета ще удари Земята и изкопали тунели и градове. Има барелефи по стените много хубави, на животни. И понеже последвала Ледникова епоха по цялата земя, те живеели под земята в подземни градове, докато навън се стопли.

и аз се чудя. Ето например нашите възрожденци. Повечето богати с пари , имоти и бизнес в османската империя а един куп възстания направиха .

Пускай им хлороводород в тунелите и ще излязат като плъхове от дупките! И по един У глвЪтЪ ...

ми за тия ционистки мангали. Да се оправят, защо дирника маха коментарните от машинките на Мадуро . Нали трябва да има свобода на словото или казвате то при фашизма няма такова.

Историята показва, че има една граница, след която винаги има съпротива. Руско-Турската война има за кауза бели спасяването на православните българи от османците, заради зверствата на османците по време на Априлското въстание. Тогава светът се възмущава и надига глас. В Европа избиват малки деца, жени, палят църкви. Виктор Юго се възмущава, Макгахан описва зверствата. И с това започва и падението на Османската империя. Защото има граници на зверствата, след които следва реакция. В момента това се случва в Светите земи. Зверствата минаха всякакви граници на човешкото. Убийствата на малки деца, бомбардирането на църкви не могат да се възприемат от нормален човек. Светът е потресен от жестокостта и безчовечността на Израел. В социалните мрежи ударно се трият клипове, на които се виждат ранените палестински деца, блокират се профили, които показват какво се случва. Блокира се дори когато се напише, че всъщност САЩ се управляват от хора от израелски произход. Истината вече няма никакво значение, а единствено целта. Но язовирната стена вече е скъсана. Надали някой, видял какво се случва в Газа, повече ще оправдае Израел. Дори по-лошо – ако утре има протести срещу Израел или дори нападения, надали нормални хора ще ги защитят. Само правителствата, защото знаем те на кого служат и от кого се управляват. В момента завесата се раздира и се вижда сцената на ада зад нея. Вижда се кой управлява света, САЩ, ЕС, медиите, социалните мрежи. Вижда се в чии интереси се води политиката по цял свят. Дори кой печата парите и с пари държи световните елити. Евреите трябва да спрат правителството си. Защото това е позор за целия им народ. Убийствата на жени и деца винаги носят петно за векове наред. А и от най-обикновен здрав разум. Защото утре на тяхната врата примерно в Германия или Италия или САЩ, ще отидат близки или познати на избитите и ще искат разплата. И никой наоколо вече няма да им помогне. И техните деца няма да са в безопасност, нито жените, нито те самите, нито имуществото. Защото първи са посегнали на семействата и земята на други. Светът не е на ционистите. И никога няма да бъде. Колкото и да са се опитвали и да се опитват. Дори в България в момента. Елена Гунчева-Гривова

Преди две седмици като арабите разстрелваха и се гавреха с труповете на цивилни израелски граждани, гледахме как по площади арабската паплач се радва. Сега плаче. Тъжно е, но насилието ражда насилие. Така е било от зората на човечеството, така ще бъде и до залеза му. Не можеш да зверстваш и след това да се оплакваш от зверския отговор... или по-скоро можеш, ама нямаш моралното право

Не може да казвате,че хамаз е палестинския народ. Те са извеги. Не може силите за "отбрана",сиреч армията на държава да избива наред и цивилни. Убийствата на цивилни ГРАЖДАНИ на два етноса е геноцид от всякъде. НО, ако хамаз са терористи,каква е изсраелската държава ?

Рушмените свалиха ушанката И нахлупиха феса следва Обрязване

“… о неразумний юроде, поради що се срамиш… “ е било писано заради центове като ваша милост. Излапали са червените лумпени прасето на дедо ти и сега целия ти род луда вендета ви гони три поколения вече. Хе хе Нема ли за вас Посолство, че сте кукнали да гоните ушанки по форумите?

А защо не засипят с бетон всички входове - изходи?

Така е действал и Хитлер, защо и те да не го направят и те? Целите им са едни и същи, геноцид над мирното население!

Шарлатаните действат и с друга схема: Дават попълнена бюлетина на платеният избирател, той я пуска и връща непопълнена на изборният шарлатан, който я попълва и я дава на следващият. Така навремето избраха и циганската кметица Фандъкова за пореден път.

за спечелване. Справка Виетнам.

ЦАХАЛ-на иврит ТРИУМФ СОРОС-ТАЛМУДИСТКО МАСОНСКИ ПСЕВДОНИМ -на иврит СОРОС=КАСТРАТОР,обезмускулител,топко резач,Скалпел,Реазач,хирург със скалпел

И под Гиза има тунели и по цялата Кападокия е подземен град ссвързан чрез тунел с друг подземен град, казват били поне 200.

киро и асенчо мамин барабар с мравояда и оня дегенерат атанасов,що не са на протеста бе дееба тая сволоч

Какво е „Отворено общество“? Доста непоследователната философска основа за изграждането на идеологическата платформа на отвореното общество Сорос заимства от големия австрийски мислител Карл Попър, който му преподава в Лондон. Иначе, многобройните национални и интернационални версии на института „Отворено общество“ са изключително гъвкав стратегически инструмент за мощни геополитически влияния в отделните национални държави в Източна Европа и развиващия се свят. Тук без излишно суетене следва да отметнем завесата на тотални медийни манипулации и да го кажем направо – става дума за разлагащи влияния, разрушаване на традиционната национална културна, образователна и демографска инфраструктура, провеждане на системни и педантични глобализационни „активни мероприятия“, водещи логично до национален разпад и вкарване на съответните нации в егрека от неоколониален запас на западните метрополии.“

Ако тунелите са наистина толкова дълбоко, защо просто не ги наводнят?

Щото ще ги обвинят във военни престъпления и геноцид.

В тунелите ще затънат. По-добре да сключат някакво споразумение. Загубите ще са огромни. Безумна работа.

Коментари - Клаустрофобично, страшно и бавно. Тунелите под Газа ще бъдат ключово бойно поле за Израел | Днес.dir.bg

Коментари - Клаустрофобично, страшно и бавно. Тунелите под Газа ще бъдат ключово бойно поле за Израел | Днес.dir.bg

Коментари

Нека Израел унищожи до крак първо палестинците и след това една по една, всички арабски държави!

Коментарите под статиите за озборите са спрени :) Виж, за Газа всеки може да си излее душата :)

Срутват се изходите и готово

Това е мрежа от тунели с много изходи. Не е толкова лесно. Но си го помислих същото. Единият от вариантите ще е това.

Първо се напълват с газ или вода.

500км тунели х 2 метра височина х 1м ширина = 1 000 000 кубически метра вода. Успех с пълненето. А размерите на тунелие определено са по големи за да може да се пренасят товари по тях.

и да допълня и това важи само при херметически затворена система - т.е. без никакви загуби.

Много дълъг article. Писан ей така.

Как толкова много заложници са затворени под земята? Имало и бебета, а нало трябва да се пиша, да се ака, да се яде... И моля ви се, докато една организация, напълно безполезен и дори вредна ООН изкарва терористите мъченици...

Стига сте драскали глупости ами отивайте да гласувате

Много е сложно. Но....Израел се е справял и с много по сложни ситуации. Да воюва една 6 милионна държава срещу 200 млн арабелници никак не е лесно. Даже и САЩ да те подкрепят. Еле пък ако са те нападнали внезапно на един от големите ти празници. Визирам войната Йом Кипур от 1973. Може би за 50 години в Израел да се отучили да воюват.... Но ще видим. Подготовката за сухопътна операция трае вече над три седмици. Явно целта е да се избегнат жертви сред войниците. А че ще има жесток отговор, в това никой няма никакви съмнения. Тук много руско съветски мекерета подкрепят арабските мангасари. Защо. Ами защото така им нареждат от Москва. Руснаците винаги са подкрепяли всякакъв сорт мангасари. Стига да са срещу САЩ и ЕС. Така, те самите са се превърнали в своего рода мангасари. Тъй де, с какъвто се събереш такъв ставаш. Ето, родните руско съветски мекерета се събират с Путьо. И стават путьовци. Обичат и другата Мадуро по заповедното Кремъл. И стават мадурковци. Е, аз не искам да бъда нито путьо нито мадурко. И затова съм с Израел. Срещу московските путьовци и мадурковци....

Много тъпи парчета сте евро-чугуните. КОЙ създаде Държавата Израел в Палестина? Палестинците са наказанието на евреите за гордостта им и за дето са откраднали земята им. Там ще се бият до последния палестинец , което ще е след няколко столетия. Единственото решение е евреите да се смиряват, признават палестинците за равни и да има една държава с два народа.

Препатил - две държави с два народа е реалното решение, както и решението на ООН. Израелците смятат всички нас - одтаналите народнижи за гои - жиеотни без свещрна душа. С евреин никога няма да си равен, в държава в която са много и държат лостовете на властта.

Разпродажба! Хладен, удароустойчив и водоустойчив монокъл с 16x увеличение. Сега можете да видите всичко и само на половин цена----->> https://e.vg/mono

Ще ги обгазят и толкова. Зарин, VX, ще намерят начин.

Че е страшно за обитателине от Хамас да, но не виждам нищо бавно, дори напротив. Това са тунели под земята, тоест всеки химически буламач, който пуснат вътре, включително и най-обикновена футболна димка, ще извади всичко живо над земята за отрицателно време, освен ако съответното живо не иска да се спомине скоропостижно.

Ами ако имат противогази...

Животни, подкрепяни от още по големи животни: иран северна корея, русия!!!!!!!!

Ей цент, айде обратно в Посолството, че говедарските ташаци нема сами да се ближат…

Евреите добре са си научили урока.Роботи вакуумни бомби. Доктрини как се водят подземни операции. Явно много е работено по това бъдещи военни операции под земята. Газа в момента е един учебен полигон. Коя доктрина ще бъде печеливша ще видим а може никога да не узнаем.

Пророчество гласи, че евреите ще слязат под земята и никога няма да излязат...

Всичките тия пари, средства и човекочасове, които са отишли за тия тунели, можеха да отидат за училища... Разбира се тогава, вярващите, че ги чакат 72 девици щяха драстично да намалеят... Религиозно ми е... п.п. Факта, че израелците нямат подробна карта на тунелите ми е много страннен...

Аха, и тия училища сега щеха да са купчини тухли с мъртви деца вътре. Освен това в началото тунелите са на или чисто икономически за да заобиколят ембаргото наложено от Израел. Учените чичковци от “избрания” народ са изчислили колко калории са нужни на един палестинец да не паткяса и ембаргото е изчислено така че палестинците да не измират масово ама и да не живеят, щото с недостиг на калории нито мозъка се развива правилно нито тялото. Хитро деба. И чак после кога ционистите създадоха Хамас, хавлиените тикви “откриха” че освен внос/износ по тия тунели може и война да се води, и веднага ги … експроприираха. Сега основно перо от приходите на Хамас е такса за ползването на тези магистрали от палестински фирми. Така че центовете да четат книжки и да не забравят че историята не почва от днеска и всяко събитие има исторически контекст.

Изглежда и украинци и палестинци имат малко сбъркано мислене, като строят училища за деца в бомбоубежища...

А защо изобщо израелците трябва да се бият в тунелите? Има много по-просто решение! Изсипват се с бетоновоз на всеки тунел по някоолко кубика бетон, прави се дебела 2-3 метра бетонова тапа на входовете и тези, които са вътре просто имат броени дни живот. До изчерпването на въздуха в тунелите.

Браво бе, врътни един телефон на тия там чифутски генерали. Сигурен съм че полвината че си направят сепуку от срам че не са се сетили самички.

Още утре ще го направя. Трябва да помагаме на нашите мили приятели, евреите. Веднъж сме ги спасили, сега можем да го направим втори път. Идеята ми не е лоша. Така ще се спасят стотици войници-евреи от смърт в тунелите. Също така, можем да дадем временно убежище на няколко хиляди евреи докато армията им прочисти страната и се установи мир. Тук ще бъдат на сигурно място, далече от бойните действия. Подобно на украинците.

Онзи там

Туше

Харесва ми как месните слуги гои вече наводяват тунелите и пускат отровен газ. Те тия тунели са ги правили малоумници като вас сигурно, а краварите не го играха това хоро във Виетнам и пак загубиха.

Академик Денков лично е начертал плановете на тунелите. Изчислил е тяхната конструкция и количеството материали.

България се въздържа да подкрепи резолюцията на ООН за хуманитарно примирие в Газа   Посланик Лъчезара Стоева -постоянен представител на България в ООН Общото събрание на ООН одобри необвързваща резолюция в петък, призоваваща за „хуманитарно примирие“ в Газа, водещо до прекратяване на израелската атака по Газа, съобщи АП. Над 6 000 са загиналите палестинци за последните две седмици, 2 500 от които са деца. 1 400 са жертвите в Израел. 193-членният световен орган прие резолюцията със120 гласа „за“, 14 „против“ и 45 въздържали се, една от които беше и България. .... СРАМ и ПОЗОР!

… еми, забрави ли са да спуснат директива от Посолството и дребните мекеренца се насират от ужас да не кажат грешното нещо. И не от резолюции, от акане се въздържат завалийте. Не е лесна тяхната.

България е първа да подкрепя поредните санкции срещу Русия.

трябва да се отстрелват право в челото плюс контролен изтрел!

Да се ограничим до ционистите. Не всички евреи са луди. Някои са само хитри. Това се отнася и за арабите - огледално.

Тунелите ще бъдат използвани ,за избиване на еврейските нашественици.

Много от тях ще умрат. Но те са повече и имат доста джепане и гранати. Да му мислят цивилните - между чука и наковалнята и никой не ги жали. Евреите вече казаха на ООН, журналисти и Червен полумесец, че не гарантират живота на никой при "интензивни бомбардировки". Може да се сетиш какво означава и какви бомби мислят да ползват.

Ми те са си братовчеди, особено с палестинците. Семити са всички. Без Иран разбира се, там е друга тема.

Няколко стотин километра тунели могат да бъдат запълнени с вода за няколко часа и да останат наводнени за няколко месеца. Също така ма доста газове, които са по-тежки от въздуха - дори познатият на всички пропан-бутан е такъв газ и затова е забранено паркиране на автомобили с газова уредба в подземни паркинги. Това са два само два начина с подръчни материали за нула време да се обезсмислят от военна гледна точка тия тунели. Въпросът, който Израел решава в момента, е какво да се прави със заложниците. Хиляда километра тунели могат да бъдат обезлюдени за минути, в най-лошия случай за часове, при това без никакви чудеса на техниката. И, освен заложниците, друго няма какво да спре евреите да обезлюдят тунелите - там цивилни няма.

Но водата е малко кът в пустинята

Средиземно море е съвсем наблизо. Е, водата е соленичка, но това не пречи.

Безспорно заложниците вече са писани в разход от евреите. Защо да се притесняват, че ще ги удавят като и без друго ще ги застрелят в битките под земята. Дали фесовете или ермулките, но при нападение те са мъртви. Разбира се после ще се каже, че са ги утепали фесовете. Само се чудя какъвто си стратег, без ден война, какъв си гении. Евреите и чалмите не са се сетили за твоите прозрения. Напр. не са поставили никакви врати. Те нали са камилари, най - много някой чаршаф да пуснат през коридора? Така ли? Как пък евреите толкова години /преди тези заложници/ не се сещат и не с аги опукали. А губят време да тренират и харчат пари /ако си чел статията/. Пък ти веднага му намери цаката.

Може би , ако си ги копал ти ГАНЬО ! Ти понеже си много умен , затова и държавата ни е на този хал - Сиреч - ОГРАБЕНА , ОБЕЗЛЮДЯВАЩА и РАЗКОВАН АКОЧИНА !! Я виж само как те правят на маймуна за едни избори бе малоумник смешен !!

Едно време в ТКЗСто като се появяха къртици и кьорави кучета слагахме в тунелите карбит, чакаме да се разтвори и палим ацетилена. Бааам и всичко излиза отгоре.

50 декара поле, колко време ще се разхождаш да търсиш тунели и да слагаш в тях карбид ?

Още един който по-хитър от евреин. Абе как от дивана всичко решихте. За опитни воини като вас евреите влакова композиция шшекели ще дадат.

Ммм две теокрации че се дъвчат едно други, докато DMC прави пари а колониалистите получават множествени оргазми. Business as usual. Къде са центовете да направят форума весел? Пичове, айде, че ташаците на Посолството нема сами да се оближат.

То бива неграмотност ама вашето е направо глупост! Израел не е Теокрация, както се вижда и Палестина не е при положение че имат избори, президент и тн. Плямпате си глупости е така постове да има ...

Та братята виетнамци имат богат опит в използването на мрежии от тунели....... Още в парижкото подразделение иа GIGN(ЖАНДАРМЕРИЙСКО ПОДРАЗДЕЛЕНИЕ С СПЕЦИАЛНО ПРЕДНАЗНАЧЕНИЕ) което системно патрулиратвт в парижките мрежи от катакомби и тунели още от създаването си та те също имат солиден опит.....матроси,подводничари и ССО на ВМФ минават подобен психофизически тренинг.......но реална бойна остановка и самоубийцииекстремисти в подобнии теснии пространства си е трудна задача за решаване дори р с необходимите военнииразузнавателниитехнологии особенно ако става въпрос за освобождаване на заложници

Само да ги вкарат под земята , там евреите нямат шанс да излезнат живи.

Тъпи като баткооф и ще се набутат в тия тунели като овце на заколение. Роботи, отровен газ - изборът е много голям !

Вярно не четете статиите. За роботите израелския офицер се е изказал. За отровния газ - махам настрана международните конвенции, защото на чифутите и фесовете им дреме за тях, но как го мислиш - умните евреи с противогази, а необразованите джапанки с по един мокър парцал на устата. Всички изхождате от идеята, че те са рядко тъпи, носят джапанки и скъсани тениски. Само, че в статията пише за инженерната помощ, която са получили от трети страни. А простия фес си е прост фес /войниците/, но четох за шефовете на Хамас. Завършили са университети дори в САЩ. Имаше хирург, инженери, физик и не знам какви си. Та може да са гадни фанатици, но не и тъпи.

Мога да кажа само едно, при този геноцид над цивилни и деца, подкрепян от запада, дано бъдат убити колкото се може повече чифуди !

И защо първо им убихте децата един уикенд и взехте заложници? А после аллах бил велик и се криете, като мишки, от българите еединствено дето ви подкрепят са от изрожденските промити овчи глави

Даже чифудите си признаха, че тия истории с убитите бебета са като ония как Кими закусвал деца. За слабоумници

Онзи там

Ми това са ги учили. Палестинеца е трета категория гражданин (християните са втората)., нема право на образование, заемане на държавни длъжности, дори на муниципални вода и ток нема право. Ако заселник го гръмне, заселника е прав до доказване на противното (ходи обяснявай че немаш сестра…) Растеш и гледаш как майка ти чака по 6 часа за пропуск за да отиде на химиотерапия дето баща ти плаща двойно (понеже не е чифут) като прекарва контрабанда под земята 24х7. Чичо ти го гръмват в некакъв лайнян кибуц понеже не подрязвал правилно тръните а брат ти щото го сбъркали с некакъв “шеф” на хамаз. Станал си на 18, шансовете да до драскаш до 25 са 53%, смяташ до 102 и си чел само корана ама задочно… И как мислиш колко че ти пука за пухкавите еврейчета кога те изтърват с автомат в кибуца, тоя същите дето чичо ти беше градинар на времето? Не ги оправдавам, ама ги разбирам палестинските терористи (за разлика от арабските например)…

5000 американски войници участват в престъпленията на евреите в Газа. 5,000 US Troops Involved in Israeli Land War on Gaza: Exclusive повече на: https://www.tasnimnews.com/en/news/2023/10/28/2979369/5-000-us-troops-involved-in-israeli-land-war-on-gaza-exclusive

Повечето са убити по много жесток начин, останалите са се оттеглили. Положението става страшно.

На тюлените им видяха сметката. Един тюлен от краварника струва няколко милиона за да го обичат и пак толкова за да проучат че не мисли лошо за Америка, т.е. че не мисли. Трудна комбинация общо взето. Но били радио маркирани и ги изтребили при опита да освобождават заложници. Хиляда тюлена са вложение около 3-4 милиарда долара. А един палестински войник, на който са убили майка му и баща му, изобщо не го проверяват за лоялност, влиза доброволец и може и заплата да не му дават.

Един тюлен има умения на палестинки босоног дрипльо с калашник ? И не повече ?

Дирници - посегателството срещу доверието в изборния процес извършено от заместник министър на ПП е отвратително. Но по отвратително е желанието да заглушите народния гняв и да промотирате едностранно глупостите на ППДБ.

А най-тъпото е, че трябва да коментираме под други новини за други неща като само разводняваме темите. Все пак когато реша, че ПП не могат да свършат нещо по-нагло и те надграждат над здраво положени основи. По темата за войната - ами писах по-горе.

Палестинска държава е все едно циганите да имат държава.

Ми те имат бе - Индия.

Индия е в целия свят .

Циганите не са най-обичаното племе в Индия. А Индия е огромна.

Ще ги напълнят с вода от морето и плъховете ще излязат.

Ако беше толкова лесно, израелците да го бяха направили вече! Най вероятно в тунелите има множество херметично затварящи се тръби, които биха попречили на подобно наводнение! Отделно, че ако един тунел започне да се наводнява, от Хамас вероятно биха го взривили и затрупали, и по този начин предовратили по нататъшното наводнение. А и тези тунели вероятно би трябвало да имат канали за отвеждане на дъждовната и отпадната вода в морето - все пак дори и в южната част на Израел сигурно вали понякога!

Само едно докладче от ДАНС е достатъчно да върне България в сферата на влияние на Кремъл!

А един тъп зам.министър стига за да се види немощта и безхаберието на Подмяната и ДеБилите…

Протестиращи евреи затвориха централната гара в Ню Йорк с искане за прекратяване на огъня в Газа

според мен ,идеята е заложена в тяхното твърдение,за палестинска държава и за друг Израел,на друго място,което е същността на нещата.Една част от евреите и то точно ортодоксалната,свързана с Синедриона,който решава бъдещето на евреите ,е стигнала до извода,че ако държавата им,Израел,остане на мястото си,е заплашена от разрушаване и изчезване от историческата сцена.Основание за това ни дава решителното изместване на политико-икономическите сили в света ,премахването на силата на амероканския долар и превръщането на мюсулманския свят в една от няколкото сили в настъпващия многополюсен свят.Няма връщане назад и така,преместването на Израел на друго място вече става наложително.Тази палестинско-израелска война е създадена точно с тази цел и някъде в основата и са точно еврейски причинители.Хамас е само средството,с което е започната!

Във виетнамската война местните използваха тунели. Толкоз широки че да може да мине виетнамец, но да не може да мине стандартен кравар висок най-малко 1,74 и пирок най-малко 48 см. При входа тунелите ставаха и за крава. Но после кравата няма место да се обърне. А и бяха направени така, че като се взриви там, където стига кравар да пада и входа, та имаше погребани крави. Е, арабите са си прости и фанатични, не вярвам да са чели история.

Само някви промити изрожденски овчи глави могат да четат такива глупости, споко, а вашите братя от Хамас горе ще ги чакат 75 девствени негъра!

Хах, бойно поле! Че не могат да им пуснат упойващ газ, който да натръшка по земята всичките бойци на Хамаз. И после евреитре направо ще ги изловят живи (упоени!) до един. И сетне хайде в изралеските затвори в режим бой и мъчения. Ама сами си го търсеха с това нападение.

Ти чувал ли си за устройството наречено Противогаз бе пундек? Или Сорос не ви учи на такива неща?

ПП свиквали демонстрация! Омръзна ни! Това е уличен рекет под надслов „оставете ни спокойно да си крадем изборите“! Защото това ни гарантира последващите кражби при разпределянето на публичните средства.

Нека соросоидите да изповръщат нЕкоя опорка - защо на Джордж Сорос е забранено да посещава Израел ...

Да яде рязан колбас