Водата се ”пречиства” с класическа музика, смях и мили думи

По повод Световния ден на водата „Софийска вода” ще осигури музикална система в помещението с филтърните басейни в Пречиствателна станция за питейни води (ПСПВ) Бистрица, съобщиха от дружеството.

Обратно в новината

Коментари - Водата се ”пречиства” с класическа музика, смях и мили думи | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

В такъв случай краставицата ще е с най-добра памет.Нали садържа 99%вода.Умен кат краставица,това ще е истинската похвала.

Колко хора могат да повярват подобни глупости.... тази вечер някаква стара мома се изказваше по телевизията, че КЛЕТКИТЕ на водата се подреждали СИМЕТРИЧНО, слушайки класическа музика. Не се учудвам, че има толкова много ВЯРВАЩИ по света....

ВНИМАНИЕ! Псевдо-наука!

Направени през годините опити показват, че ако над съдове с вода звучат музика, смях или мили думи, при замръзване тя образува красиви симетрични кристали, докато ако водата слуша" грозни думи, тежка музика или караници, решетката става неправилна и с несиметрична форма.Каво става обаче,ако и се пуска чалга?Може да се познае.Раждат се олигофренични структори и те изкристализират в тези които слушат чалга.Оттами престъпността,простотията и некадърността се увеличават.

Прав си! Те тази чалга направи всичко голо вода... Обаче я прекръстват на поп- фолк... Чалгата няма нищо общо с поп музиката. Още по- малко с фолклора.

Евалата на Софийска вода. Ако и от Булгар газ се сетят да пускат музика на газта, птичките прелитащи над комините на ТЕЦ-овете може да почнат да чуруликат Вагнер. Софийска Вода да не се правят на популисти. Световния ден на водата е създаден с цел да се мисли за нейното опазване а не за зареждането и с енергия. По-добре по случай празника да приемат да направят инвестиции и да намалят загубите на вода от 60 % на 40 тази година и така до 5-6 години да се сдобием с една наистина европейска фирма за водоснабдяване.

Добре, дори да вярвате на подобна идиотщина като водна "памет" трябва поне да ви прещракне нещо в главата като чуете за "кристална решетка" на водата. Бихте ли поверили на някой, който не разбира елементарна физика от 6-ти клас, производството на лекарства и пречистването на питейната вода? Един лек въпрос - как така водата "помни" един илач, който са й сложили, а не помни всички онези пътешествия из тоалетната чиния? И не ми рекламирайте разни филми, които "доказват" хомеопатията, намерете ми научни статии и проучвания. Какво, няма такива? Ами ето ви атестат за качество!

Ти някога използвал ли си хомеопатия?

Има безброй доказателства ( и то научни) за паметта на водата. Пиши в чичко гугъл "Научноизследователски център по медицинска биофизика" и ще се убедиш сам. Явно някои хора са доста тесногръди и вярват само в това, което може да се види, пипне и чуе.

Интересно какво ли мисли бирата по въпроса ? Трябва да се проведе изследване. Аз започвам от днес. :)))

Още един повод да напомня за тъпата немърливост на всички управници на града,че затвориха всички минерални бани в София, а града се е възникнал именно заради прекрасната и супер лековита минер.вода на София.

а пак в вода ако се сложи сол и се пусне през нея постоянен ток 220в започва да гори като бензин

Радвам се да чуя, че най-сетне и ние започваме да се вслушваме в нещо, за което хората по света говорят от 20-30 години, на запад имам предвид, а на изток винаги са го знаели. Но наистина е трудно да се пречистват големи басейни, по-добрият вариант би било всеки да се погрижи за питейната си вода вкъщи - сипва се в някакъв съд, залепват се листчета с хубави думи, или се пуска съответната музика, или се чете "Отче наш" над нея - и след 15 мин. благоприятната структура е готова. А Софийска вода да направи каквото трябва, за да не тече тази вода ту кафеникава, ту зеленикава, и да не ми мирише на блато или на хлор ...

Хубавите неща са в малки количества. Този, на когото му е хрумнала идеята явно подарява на жена си най- голямото шише парфюм...:)

Искам хладилник с класическа музика!

Моят хладилник е празен. Децата са си наредили книгите в него... Пречиствам се от всякакви глупотевини с оригинали и кавъри на класическа музика- Токата и фуга на Бах- Rainbow-,, Can,t let you go,,! Бетовен-,, Fur Elise,,- Accept-,, Metal Heart,,...

Когато човек коментира нещо, би трябвало поне малко да е информиран. Във форума има хора, които още не са прескочили в 21-ви век. Разбира се, че в природата има още много неразкрити тайни. Чудеса стават и те не са дейност на "врачки, ясновидци, екстрасенси, лечители и др.под", макар, че понякога те постигат повече от някои лекари. Причината е, че науката не е дала или все още не може да даде отговор на много въпроси. Водата ИМА памет. Гледайте двата филма за опитите в Япония и ще се изумите. Не си даваме сметка за толкова много неща!

Водата е най-изумителното вещество на планетата, не случайно Земята я наричат водната планета. Водата е неотменна част от живота, тъй като е съставка на всяко живо същество и всички биохимични реакции в живите организми протичат във водна среда. Забележете, че учените, които търсят живот на други планети, се интересуват най-напред от това дали има ВОДА там. А що се отнася до качеството и да ПОМНИ - то е отразенопо един прекрасен начин в експериментите на Масаро Емото, както пише по-долу Вода (нерегистриран )22.03.2012 09:18

Едва ли на твоето тоалетно казанче или пералня им пука какво помни водата.... Има методи за енергийно изчистване или зареждане на вода, но то се извършва на малко количество вода... По повод ,, паметта ,, на водата- по тази логика всяко нещо има,, памет,,... зависи с каква енергия е заредено- положителна или отрицателна. Например чаша вода подадена от лош човек е заредена с отрицателна енергия и обратното. Същото е и при храната. Ако готвиш с любов - храната носи добро на хората, на които я сервираш и обратно. Храна приготвена от ядосан злобар- не носи положителна енергия на тези, които я ядат.

Точно така си е. Когато човек готви с любов и положителни емоции, яденето е по-вкусно. Това е безспорен факт!

...Още един повод неуморно трудещите се чиновници да си начислят бонуси... "За лудо работи -за лудо не стой"!

Не могат да те разберат Гого! Нека се погрижи СВ да пречисти водата от органичните и неорганичните замърсители. Енергийното пречистване не става по този смешен начин с пускане на музика върху филтърните басейни.

Водата има памет... обаче как да разберем дали тя може да избира какво да запомни така че да има ефект от нейното облагородяване или пък помни последното случило се с нея в случая старите тръби на Софийска вода и тогава възниква въпросът какъв е смисълат от музикалното и третиране на километри от потребителя на щастливата вода:)

Ако умът ти е запълнен с клозетни картини и "лоши" думи и крясъци, всички ли трябва да са като теб?

Е, след като преждепишещите са толкова убедени, че водата няма памет, то си е за тях, само че да не го внушават на другите. Те явно са доста назад с информацията, след като дори не са чули за опитите на японския професор Масаро Емото, който доказа, че наистина водата притежава изумителното качество да приема информация от околния свят и да я запомня. И накрая само ще припомня думите на Малкия принц: Най-важните неща са невивдими за очите. След като не можеш да видиш нещо или не знаеш за неговото съществуване, това съвсем не означава, че то не съществува.

Мда, а от другата седмица към кметството отваря отдел с врачки и ясновидки. Вече полицията, базирайки се на невероятния опит на професор Незнам-си-кой, няма да разпитва свидетели и няма да води оперативно-издирвателни мероприятия, а ще разрешава всичките си случаи само с помощта на екстрасенси. А в Пирогов ще уволнят всички специалисти и ще назначат баячки, чекръкчии, знахари, билкари, абе въобще ще станемЕ модерни от всякъде.

Тъпо шопско безгрижие и безхаберие. Само след един-два месеца засушаване и софийското кметство ще се усети. Ще обяви тревога. Защото запасите на язовир "Искър" ще тръгнат стремглаво надолу. Те са около 600 милиона кубически метра. Крайно недостатъчно за мутренската ни столица. В чифлиците на Драгалевци, Симеоново, Бояна се строят басейни с олимпийски размери и вода се разлива безотчетно. На ден безхаберните "софиянци" консумират и пилеят средно 500-600 литра питейна вода. Направете сметка. А същевременно институции и хидрогеоложки организации като Водпроект, Водоканалпроект, Заводпроект и др., които проучваха подземните води на Софийско поле, са унищожени.....

Наистина големи глупости, при това изказани от сериозна организация! Кристална структура на вода?!!!! Водата няма подредена структура освен молекулни клъстери, чиято продължителност е от порядъка на пикосекунди....Чалга, зодии, магии и др. подобни глупости ни заливат отвсякъде. Накъде върви тая държава в 21 в.?

Това е само,,Smoke On The Water,,:) Софийска вода трябва да пречиства водата от боклуци и да намали цената! Ето тогава може да има усмивки, мили думи и смях!

Не-е-е! Сега цената ще се увеличи, защото СВ трябва да плаща авторски пвава!

,, На мен доктор Радева ми е забранила да пия вода- само огнена...,, Освен огнена има и други- минерална, сребърна, светена...,, Aqua Dulce, aqua Sale,,- Julio Iglesias:) Харесвам и ,,Вода ,,...Митре ле...

Май е вярно, че всеки заслужава съдбата си. Най-сетне някакъв скок във възприемането на света, какъвто е в действителност, а под новината - тъпи коментари. Продължавайте да мижите със стиснати очи.

Абсолютно съм съгласна. За съжаление хората са доста ограничение и не виждат по-далеч от носа си.

Ти да не си оня таксиджия, дето се хранеше само със слънчеви лъчи?

Слънчице, разбирам желанието ви да разширите хоризонтите на възприятието си, но в глада си за "просвета" ставате като ония кокошки, на които даже и фекали да подхвърлиш, скачат стремглаво и една през друга се надпреварват да го клъвнат, преди да се убедят какво точно е това. Не се обиждай, критиката ми е съвсем градивна, не ставайте смешни и наивни в желанието си на всяка цена да повярвате в нещо по-висше.

МНОГО ТОЧНО КАЗАНО!

Имаш широко затворени очи... Т. е. искаш да си нещо повече от по- долу писалите, а не разбираш нещата... За какъв скок говориш, когато още не можеш да ходиш....

Вие колко сте прости не е истина... дори няма да си губя времето да ви обяснявам... загубена кауза

Къде е "доказано" бе, йоланкоолу? И защо СВ се занимава с простотии, вместо да си оправи бакиите, да питам?

След като публикуваш тук, явно имаш компютър. Тогава предполагам няма да те затрудни да попиташ световната мрежа дали има такова нещо като памет на водата и тогава да питаш къде го пише. Добре е да използваш техниката си по предназначение и за да получиш нужната ти информация, а не само да чукаш по клавишите.

Аха, пише го някъде из дебрите на нета, ерго е висша истина. Хубаво е да имаш компютър и да го ползваш. Лошо е да имаш мозък и да не го ползваш.

Това са глупости. Водата няма такава .