Китайският министър на отбраната: Конфликт със САЩ би бил непосилно бедствие за света

Високопоставен служител на американския Държавен департамент пристигна в Пекин за срещи с китайски представители

Обратно в новината

Коментари - Китайският министър на отбраната: Конфликт със САЩ би бил непосилно бедствие за света | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

САЩ са провокаторите. Те казаха, че не войната Русия-Украйна ги интересува, Китай им е целта да го дестабилизират. САЩ успяха и предизвикаха Русия, но навлекат ли си и Китай като противник, нещата ще бъдат много неприятни за тях.

Ако се отприщи воина то ще е опстошителна за сащ китаи има мощна икономика сащ са фалирали теса на системи китаи ще смаже американската измет

ще ти смажа кухата чутура със един дебел....БУКВАР !!! Кеф голям , все едно смачвам хлебарка. Едно време ми беше кеф да оборвам мечтите на русоробите и да им се надсмивам, ама сега е просто досадно и скучно .

Скъсал си с простотиите значи, ако си и хванал някаква работа вместо да висиш тука и да бълваш глупости още по-добре.

Американската черна маимуна пак недоволна . Китари просто ги игнорира не виждат полза от американската измет голям кеф

Такиви пацифистки изказвания не са по вкуса на американския варварин, че то ако не са войнити , те от какво ще се хранят , а как ще диктуват на другите държави, назначават правителства и т.н.

Никога през 2000г не ми е минавало през ума че китайски комунист ще говори по разумно от целио свет (западо само полпвин милиарда) Свето говори само за война.

Но същевременно си правят плана да завземат Тайван, който не желае общо с Китай. Също о Русия със "специалната" и операция. Изравниха със земята множество градове в Украйна и по едно съвпадение са "приятелска" държава с Китай. Никакво доверие на тези докато едно говорят друго правят.

И как го сметна половин милиард целия запад, че то само ЕС сме повече от половин милиард?

ХА-ХА-ХА ... НЯМА АЗИАТСКИ ГОТВАЧ КОЙТО ДА СЕ СТРАХУВА ОТ ПОТЕН НЕГЪР .. ПРИ ТОВА ДЕБЕЛ .... ДА НЕ МИСЛИТЕ ЧЕ ВИЕТНАМЦИТЕ КОРЕЙЦИТЕ И КИТАЙЦИТЕ СА ИЗКАРАЛИ ВОЙНИТЕ С АМЕРИКАНЦИТЕ В ИНДО-КИТАЙ САМО НА КУЧЕШКО МЕСО :)) ... КАТО ИМА ПРЕСЕН АМЕРИКАНЕЦ ИЛИ ФРАНЦУЗИН ЩО ДА КОЛИШ КУЧЕ ?

са воювали със САЩ и непосредствено след това с Китай, ако случайно не знаеш. (РТ едва ли ще ти покаже 'документалка' по такава неудобна тема)

След приятелско посещения в Русия с цел да постигне по-тесно сътрудничество във военната област китайският министър на отбрана, който е съветски възпитаник учил в СССР, заяви че Конфликт със САЩ би бил непосилно бедствие за света

Да повторя, защото дирци не спират да трият Тези с реална власт не ги интересува света. Не ги интересуват хората живеещи живота си на този свят. Не ги интересува дали ще го хвърлят в пламъци или ще го потопят в кръв. Тях ги интересува само едно - пълен контрол и власт над всичко и всеки.

Тая сган престъпна за какви човешки права говори когато само идиотите и мало..умните биха им повярвали. Тая престъпна страна управлява малка група хора представители на големите корпорации и няма нищо с Американският народ. Те избират кандидатите след което казват на Американският народ изберет един от кандидатите за Президент. След което народът гласува и си мисли,че той е избрал ?---всъщност всичкото е формално и това считат за най демократично няколко човека определят съдбата на милиони безправни,безгласни даже в Африка като Танзания, Конго изборите са по демократични отколкото в Америка.

Задунайците ДъСъ Стягат за някватам война… - главите им ДъСъ пълни в ВсеСъщите (рима) !

Ние сме европейци по произход и бели хора по кръв. Янките може и да са кофти сбирщина, но като цяло са донякъде част от европейската цивилизация. С всичките си минуси тази цивилизация все пак държи донякъде на свободата и демокрацията, въпреки някои залитания на сатанистите. В жълтостан от друга страна личните права никога не са били на мода, а човека винаги е бил само болтче в системата. Китай е страната със системата на социалния рейтинг, в която категорично няма нищо приемливо. И през 89-та година не харесвахме комунизма, и сега не го.

в Китай човече? Аз съм бил там 4 пъти и 2 пъти в САЩ. Китайците са в пъти по-свободни от сборището от всякави раси и религии наречено САЩ. Всичко кеото си чул за Китай е зле създадена западна пропаганда, таргетираща точно плиткоумници като теб.

Виждате че Тук сме КритичноМалко. …което Знаете що значи ! ….виждате що Става из бекофиса….и Знаете що значи ! ….иии - Продължавате ДъСъ Опитвате с Вашите Скудоумщинки !

Льольо, научи се да пише на български език първо, пък после си пиши неадекватните коментари...

Китайците, на които съвсем доскор заваряваха входните врати, та да не би да си подадат жълтите главички навън, били по-свободни от американците? ХАХАХААХАХАХАХАХАХААХАААХАХА Толкова си бил в Китай, шизо. Поредният ненормалник, който мисли, че глупостите му ще минат, понеже е анонимен. Лекувай се, кукундрел.

Този с трите точки е под пролетна атака от дървояди и вече е с тежки поражения, които се виждат и с невъоръжено око по нарушения му словоред и липсата на всякаква логика в писанията му. Жалко но факт

че ще има 3та световна война. Просто американците твърде много са си повярвали, че света е техен и това няма да се промени. Дори малките мишлета дето църкат тука, че америка е велика не го осъзнават. За съжаление очевидно 2/3 от света трябва да си отиде за да им дойде акъла на някой хора в кухите кратуни и да осъзнаят къде им е мястото. Жалко, че и нашата страна ще си отиде покрай тия кухи кратуни. Дано поне повечето преминали отвъд са американофили...

Другари китайци разбирам ви - не ви стигат плъховете и ориза за изхранване ами разширете се на юг няма как опитайте на север

ще питате за правата в Саудитска арабия.

Чета тук специалистите и разбирам, че Китай са се развили и са дръпнали много. Русия, понеже са тъпи, останали суровинен придатък. Ще ми се са напомня, че Китай е комунистическа държава. Което винаги удобно забравяте. Китай има съвсем друга икономическа система, макар доста хора да са назначени за милионери. Силна протекционистична политика. Русия, както и ние впрочем, от 30 години се бори да развива пазарна икономика. Айде оставете Русия, там е сложно. Ами ние бе, другари. След като сме в най-прогресивната политическа система, като имаме пазарна икономика, защо все повече затъваме бе, другари? А на комунистически Китай му дишаме праха?

НЕ нАда хахотитсъ ! - задунайшката незнамквоси Продължава да Е ТроянскиятКон на Кремъл, КолегаааА ! …И ! - това Е Задължително&Неотменимо да го Изкореним ! Ние. Всички. Заедно. …и ВеднъжЗавинаги !

Нито си оригинален, нито умен, да не говорим за ориентиран. Ана нищо, забавлявай ни.

Дишаш праха на някой който те изпреварил и се мъчиш да догониш, не дишаш праха на някой които е две села разстояние пред теб. :-D

да се осъзнае малко и да разбере, че света далеч не е неин. Да си прибибере вересийте от китайските граници и да се съсредоточи в/у създаването на нови технологии и продаването им на света. Това и е призванието, а не разпалването на войни.

Мнооого витийно, Колега… - Е Факт че НайДобрия Модел (Засега !) ЗА Държава Е Америка …е, ясно че Сдвоено - САЩ+Канадата — Е Факт че Навсякъде по ТазиПланета - Хората (Хората ! …а НЕ Говедата) се Опитват Да въведат Същото ..НО ! : - и Е Факт - че НЕ Може да се Приложи/Развие/Построи Идентично — и Е Факт - че Хората Извън Америка - НЕ са (тип) Пионери.

ти колко пъти си бил в САЩ? Аз бях 2 пъти там и не мисля повече НИКОГА да се връщам. САЩ са всичко друго но не и свободна демократична страна....

Странно… и ДъСъ вЕрватьи ?!

Много ясно, ме ще клекнат! Между другото американските компании отиват в Индия. След 50 год Китай ще е там където беше преди 50 год ;)

Тупка си топката китаец, къде явно къде скрито подпомага Русия, Европа бавно но славно затъва, дълговете на САЩ растат. Китай само плете мрежата още 5 години ако продължи войната в Украйна западната икономика е капут.

Много от нас не са били в Китай, и дори да са били повече от "червеният площад" не са и виждали. Китайците са хегемон в момента в Азия, абсолютен при това. САЩ и EU направиха най-голямата грешка да вкарат технологии и пари там, като си мислеха, че могат всичко да контролират, но уви някой не е чел история, по скоро визирам англилизите щото те подведоха всички. Китай не е Ю. Корея и Япония, нито Виетнам, който се мъчи да настигне първите две. Те не могат, а и не искат да бъдат контролирани.

Светът е голям, но апетита на империята е още по-голям... а за дълговете им да не говорим. А и трябва да се хранят НПО паразити на няколко континента.

…и понеже говорим отн. ТихияОкеан - ДобриПриятели СА наясно - че Ключови/Фундаментални Структури в Този район са Отдавна цел на Свинства от кремлинците…и — Има Доказана Гореща връзка с Вси”наште”, както Там така И из ЗемитеНи.

Този тумор наречен САЩ,който трови планетата, трябва веднъж за винаги да бъде унищожен.

Питам туморЪт Путин кво да го правим?

Пишете срещу него за долари.

Не, че нещо, но проверете колко бази има САЩ в района на Азия. Те булквално са обградили Китай с военно присъствие и са границата им. Нормално е, китайците да са леко нервни, но не са те тези, които ръчкат остена. Те просто реагират на военната екпанзия на САЩ. Не съм им голямпривърженик на китайците, но в случая буквално са провокирани от нашите съюзници.

Тихият океан - Е НАТО, Колега.

Китай е Китай , те не премълчават Обидите ! Русия е Цивилизована Държава и се Въздържа ! Укрите Унищожават Българите Живеещи в ДНР и ЛНР ! Правителството на Сорос в България Гледа да пръска пари за укрите домъкнали се в България , но скоро ще го проверят и то като Кирчо и Кокорчи са крали пари от даваните за Укрите ! Укрите да си Ходят , няма вечно да ги Хрантутим тези Смръдливи Укри убийци на Българи в Украйна !

ДъСъ Затваряте сергията, тавариш Ж.Ен.Скипазарникав !

Китайците знаят че Острова ще се присъедини към Китай Мирно , а САЩ не искат така искат Война с Китай ! Едно е Спец Операцията в Украйна Друго е война с Китай ! Укрите си го заслужиха с Убийството на 16 хиляди Цивилни Хора за 8 години и 876 деца играещи по улиците и дворове в ДНР и ЛНР ! Китай е атомна Държава и няколко Ракети в по-големите Градове ще охлади Апетита на САЩ , Вашингтон , Ню Йорк , Маями и Хюстън ! САЩ и Блинкин да не дразнят Китай !

Брей, ама кви Тъпотевици ръсите, тавариш М.А.Дератар !

Васкооооо, Васко! Като оставя брътвежите ти / сигурно си малолетен и ти е простено/ си прав само за едно: Найстина ОБЕДИНЕНИЕТО ще стане мирно, но Китай ще се обедити с Тайван!

важно е подаръчните торбички да не спират

С нетърпение очаквам Неговите понеделнишки проСъсквания. ..и Би следвало ДъСъ Епилогът му.

CHINA ERASE 12 TIKTOK : ( .....

Би било абсолютна катастрофа . Разликата между тях и руснаците е че китайците осъзнават кое е добро и лошо за тях ... а руснаците просто нямат мозък

А това е описано, че се съставя впечатление, когато се готвят, да те въвлекат във война, че уж е за борба с самоубийствен агесивен маниак. Разбира се това е лъжа.

Такаааа! Тоя разката МЕЧТИТЕ на Путин ,а па на нашите проруски пачаври е....а мамата! Воененни кораби на САЩ и Канада са на 25 км. от брега на КОМУНИСТИЧЕСКИ Китай и РЕПЧЕНЕТО от жълто стана кафяво! Що бе? - Народноосвободителната армия нали щеше да ОСВОБОДИ Тайван от СВОБОДАТА и , както обещахте на Путин през олимпиадата в Сочи! - Нали нямаше да позволи ПРОВОКАЦИИ на САЩ / за Китай плаване в международни водие провокация/ в Тайванския проток и Южно Китайско море! - И най вече нали ще сте или СТЕ най верния съюзник на русия в БРИКС! Е добре , че не съм РУСОФИЛ! Бих квичал от болка при това ЯВНО предателство на светлия и справедлив съюз срещу "краварите" е "еврогейците"!!!!

Е Красиво когато Се разбираме НаСекундата ! …остава И ЗА Започването и Вида на ДействиятаНи .

Хе пчеличке...100 години чакаха Хонконг им сега е китайски нещо повече...4000 години Макао...и той е китайски им ина Лас вегас като куцо пиле домат... Военните кораби на САЩ радват козяците... а китайските балони миналия месец вдигнага пентатгона в стрес...едва ги свалиха

Демек за Тайван клко ще ЧАКАШ! И да ти припомня- за Хон-Конг и Макао имаше ДОГОВОРИ!!!!!

Ми имаше...ма имаше и една страна - две системи и прочие тъпотии... а сега има Китайски Хонконг... И китайците зор нямат..не те се натискат а американски военен министтър иска да говори с китайския.. жълтурковците отказват...а хамбургероядците вият...кат линейки

Перевод. …из дирянскаго язъйка : - еднитам корабиЩА…Тръгнали през Конкретни води…Да идат на Определено място… ….ииии - Дирянники папробуютсъ “сотворит” Абичайнъй диряннизм :-)))))))

Като си в бг форум .Никой не те разбира

Вас - Апят бют ли, Паниковски ? …и снова па … :-)))))))

Китайците са мъдър народ с хилядолетна цивилизация, много различна от нашата, но са силно адаптивни.

Брей, че самочувствие!

Ми има защо...световната фабрика...подкрепена от световните ресурси... срещу световната печатница и световния паразит...игра на една врата

Нормално, все пак са икономика номер едно на света

И колхозна чайна вдигна бялото знаме! Да забелязвате, че след гръмкото посещение в Москва на Си след това тотална руска тишина! Чайна все повече се отдръпва от лунатика Путин и само се възползва икономически от евтините му ресурси! Обаче Путин е момента е в поза партер и няма, какво друго да направи освен да се подчинява! В момента, в който се разбере, че е изгубил доверието на Си е ПЪТНИК! Самите руснаци ще го свалят!

Дано по скоро светът да се отърве от Руския болшевизъм. А Путин е пътник, всеки го знае, дори Путин.

Амepuka е виновна за всичко лошо на света.

Китайското посолство публикува списък на държави, които са били бомбардирани от Съединените американски щати след Втората световна война: - Корея и Китай 1950-53 (Корейска война) - Гватемала 1954г - Индонезия (1958) - Куба (1959-1961) - Гватемала (1960) - Конго (1964) - Лаос (1964-1973) - Виетнам (1961-1973) - Камбоджа (1969-1970) - Гватемала (1967-1969) - Гренада (1983) - Ливан (1983, 1984) (поразяване на цели на териториите на Ливан и Сирия) - Либия (1986) - Салвадор (1980) - Никарагуа (1980) - Иран (1987) - Панама (1989) - Ирак (1991) (война в Персийския залив) - Кувейт (1991) - Сомалия (1993) - Босна (1994, 1995) - Судан (1998) - Афганистан (1998) - Югославия (1999) - Йемен (2002) - Ирак (1991-2003) (съвместни войски на САЩ и Великобритания) - Ирак (2003-2015) - Афганистан (2001-2015) - Пакистан (2007-2015) - Сомалия (2007-2008, 2011) - Йемен (2009, 2011) - Либия (2011, 2015) - Сирия (2014-2015) В списъка има повече от 20 държави. Китай призова "никога да не забравяме кой е истинската заплаха за света". Имаше ли възмущение от западната общност по отношение на Съединените щати? Имаше ли силни обвинителни викове? Имаше ли поне веднъж санкции срещу САЩ?

Хайде китайците да мълчат! Кой нападна и окупира Тибет и уби 1 000 000 тибетци? Кой нападна Корея? Кой нападна Виетнам? Кой се държи агресивно с Индия? Кой извършва геноцид в Шин Дзиян?

В продължение на най-малко 1500 години Тибет и Китай са имали дълги отношения, изпълнени с трудности и промени. Понякога двете нации са работили в тясно сътрудничество. В други моменти те са били във война. Днес тибетската нация не съществува; нито едно чуждо правителство не признава официално тибетското правителство в изгнание. Миналото обаче ни учи, че геополитическата ситуация е нищо, ако не променлива. Невъзможно е да се предвиди къде ще стоят Тибет и Китай, един спрямо друг, след сто години. Дори и 1 000 000 тибетци (военни и цивилни) да са били убити, което без съмнение не е вярно, това е много по-малко от 1 300 000 цивилни иракчани, които са убити от сащ от 2003, което е само една от нападнатите страни от сащ, в случая под фалишив предлог за това, че създават оръжия за масово поразяване и без нужната декларация от страна на Съвета за сигурност на ООН, която да узакони инвазията. Кой ли не е нападал Корея? Имат интересна история с японците, но и с кой ли не, дори самата Корея е раязделена... Знаем за войната във Виетнам на сащ, използване на всякаки отрови, които още разбояват, осакатяват и убиват хората, природа и животни там. Китай е в съюз с Индия в БРИКС, който само ще се задълбочава. В Синдзян, уйгури и други мюсюлмански малцинства се подготвят от цръ и ми6 за арабска (кирайска) пролет, Китай спира тази операция в зародиш и затова биват осъдени от колективния запад.

са диктатури които избиват собствения си народ за да стоят на власт, като Русия.

Уж избивали народа си, а пък нахални си е жив. Развяваше си коня по нацистки събирания и не го убиха, беше в руска болница и не го убиха, сега е в руски затвор и не го убиват...

Що пропускаш Русия бе? Нали в момента ги бомбят според проруските пачаври!

Защото го правят украинските им марионетки чрез колективно западно оръжие и пари.

За разлика от Русия ще бъде по умна и ще търси сътрудничество а не безумна конфронтация. Както са и правили до сега. Цялото развитие на Китай се базира на сътрудниеството със запада. Китай го използваха много добре и си развиха икономиката. За разлика от Русия която си остана икономика на енергиен износ без реална продуктова индустрия. Не се разви и вече не е геополитически фактор. Опитът да стане такава чрез завоевателна политика, няма да се получи защото Китай няма да ги подкрепи. На Китай ще му бъде обяснено че няма проблем да си развива икономиката и да сътрудничи със запада, но няма да получи Тайван както и други рзширения от имперски тип в океана. Ако се опита, ще му затегнат кранчето което ще доведе до срив на Китайската икономика. Само санкции за един месец могат да сринат Китай което ще доведе до гражданска война в Китай. Китай са прагматици, защо им е това. Русия си заминава. Запада и Китай остават като водещи сили от които Запада ще по водещата. Брутния продукт на Запада е на $60 трилиона, на Китай е малко над $20 трилиона.

Русия може да се развие с времето ако направи преход към демократична система която да освободи ресурсовия и интелектуален потенциал на страната. Ако остане диктатура, това ще доведе със времето до гражданска война. Вече в Русия има партизански движение срещу режима на Путин, като руската администрация нищо не могат да направят. Демокрациите ще бъдат доминиращи.

Демокрациите се превърнаха в скрита диктатура на дълбоката държава. Изборите са измама, държавния апарат и службите са овладяни от корумпирани и зависими послушковци.

Поредната партия украйнски танкисти и техници тренират измъкване на заседнала в калта техника на полигона КАСЪЛМАР Полигона е тук https://www.google.com/maps/place/Castlemartin,+Pembroke,+UK/@51.6360475,-5.0127681,1085m/data=!3m1!1e3!4m6!3m5!1s0x486939124ee69273:0x51d8a284b1e0de88!8m2!3d51.6445811!4d-5.0149659!16s%2Fm%2F02z9hfb?entry=ttu А това е видеото https://www.youtube.com/watch?v=hCyoO9iT2gA

България е руска, чия да е ?!?!

С това изказване колхозника си признава, че няма да подкрепят военно раZZия! :)

Нито патрон за САЩ !!! Трябва да има мир и войната да приключи бързо !!!

И Путин да ми окачи медала в Крим

И курна тъй викаше- ни патрон за Украйна! А с нейния подпис изнесохме " патрони ' за 2 милиарда

След ежедневните провокации на САЩ към Китай, бих подкрепил Китай в една война срещу САЩ - врага на свободния свят

само че ти не съм АЗ каквото съм написал вдва ли ще го разбереш

И светът да се изчисти!

Това което китаеца казва е "приключи помощта за Москва". За който чете интелигентно.

Около 2000 години пр. Хр. водите на Жълтата река придошли, причинявайки истински потоп. Императора Yao изпратил Gun от рода Ся да намери начин да спре наводнението. Gun наредил да се построят баражи и бентове по реката, които да спрат нейното преливане. 9 години продължили тези опити, но реката само ги заобикаляла и продължавала да опустошава всичко по пътя си. По това време на власт дошъл Shun, 5-тия от легендарните императори. Той наредил да убият Gun, задето не се справил с поверената му важна задача. На негово място назначил Yu, неговия син, за да довърши делото на баща си. Според легендата, той бил назначен едва 5 дена след като се бил оженил за съпругата си. Когато го повикали, тя го попитала как да нарече детето им, ако се роди такова, и той и казал да го нарече 啟, йероглиф, означаващ 5 дена, в старокитайския. 13 години той се трудил без да се прибере в къщи и три пъти преминал покрай дома си без да влезе – първия път жена му била още бременна, втория път държала бебе, което правело първите си стъпки, а на третия път синът му го поздравил и го подканил да влезе, но той отказал, с думите че докато реката оставя хора без дом и унищожава нивит, той не може да се прибере. Тази история показва решителността и усърдието на Yu. За разлика от баща си, Yu използвал друг метод за спирането на реката. Той наредил да се направят канали по реката, които да отвеждат водата към морето и същевременно такива които да напояват отдалечените полета. По този начин той не само спрял наводнението, но и увеличил селскостопанската продукция. Императора Shun бил така впечатлен от неговото постижение и отдаденост, че го направил свой наследник, вместо собствения си син.

Тези американци къртят мивки: "Очаква се в Пекин Критънбринк да повдигне въпроса с човешките права и основни свободи"! Ти отиваш на посещение, кажи на гости, и ще повдигаш въпроси как Китай си стопанисва страна?! Е, то бива, бива, ама трудно се намират думи за такава арогантност, то е нещо повече от това. Ние ходим ли при тях да повдигаме някакви въпроси? Това не отива на добро, меко казано тези американци са се самозабравили.

Не само започнаха да им размахват прехвалената си демокрация, но и са обидени, че китайците не искат да се включат в т. нар. отбрана и да споделят военните си тайни/предполагам едностранно/

Това е втората стъпка. Първата беше когато отказаха газов поток с Русия под предлога "още е рано...".

Ясно е на китайците, че предстои конфликт със сащ, а сащ вече взривиха руските тръби, като това е чудовищен климатичен тероризъм. Рано е поради тази причина, трябва да се махне първо злото, което взривява тръби и съсипва природата и света.

Това, съчетано с мрънкането на Борел вчера че “конфликта май ще отече” и това че Зеленски май изобщо не планира да се връща в УкраинЕ - ми нашепва, че беше каквото беше там. Жалко за избитите.

Абе тоя е доста по умен от Путин...

Единственото, което ни интересува за жълтиците е кога ще си платят за щетите от тяхната чума Ковид-19? В България само над 39 хиляди загинаха! Айо не си плащат, Америка и НАТО, спокойно можем да им спуснем по няколко гъби над Ухан, Лайнян, Бейжин и подобните клоаки!

Китай, Русия са в тримилиарден БРИКС, което е половината свят. А ти си едно насрано жуже, което няма нито ресурсите, нито технологиите на БРИКС.

Toя брикс е някаква хартиена измишльотина. Никой не го взема на сериозно освен вие - руските тролове

Striuerco, могат, могат! Американците всичко могат, но не им стиска( Те и Русия плашат, но се страхуват от хипирзвуковите ракети, които могат да унищожат САЩ за един ден. Но това значи край на света, както казва китайският министър на отбраната.

Ще пуснете, но безстрашния ви лидер пак се спъна и не може да стане да натисне копчето…

Аааа недей тъй, Байпакпаднал се готви за втори мандат Търкул-Президент на Сатанинските Англоамерикански Щати

го отпрати към Козяк. Но ти си толкова пробита евролиберлана кафявс кратуна, че каквото и да ти говорят все тая.

Не се карайте , че гъби не ни се ядът

че конфликт с САЩ няма да има а с Нато ще си имат работа. Да не говорим че само щатите имат стотици бази около Китай и владеят целия океан и въздуха

Ъхъ...и нии шъ помогнем..с чверттежите на ф16...

Ние от нато няма да участваме.

Абе дребни душички нищо не сте измислили освен порцелана (бяла глина) всичко сте откраднали Електричество Двигаел парен ..дизелов даже телефона (може да на ви се вярва) е измилено в Европа Самурайте колко са ви били само вие си знаете

1. Movable-type printing. 2. Paper money 3. Gunpowder 4. The compass 5. The astronomical clock tower 6. The armillary sphere 7. The star chart 8. Solar terms calendar

поне да се беше напънал малко да го преведаш китаецо преводачката и тя не е измислена от дребните черпя те един плъх за обяд

Ключови изобретения и иновации на династията Сонг 2. Paper money 3. Gunpowder 4. The compass 5. The astronomical clock tower 6. The armillary sphere 7. The star chart 8. Solar terms calendar 234 / 5 000 Резултати за превод Резултат за превод Ключови изобретения и иновации на династията Сонг (нерегистриран) 1. Печат с подвижен шрифт. 2. Хартиени пари 3. Барут 4. Компасът 5. Кулата с астрономически часовник 6. Армиларната сфера 7. Звездната карта 8. Календар на слънчевите термини

А ти що пишеш на китайски комунистически компютър, произведен с руски суровини, и работещ с руски ток от руски АЕЦ /ВЕЦ ???

Много си слаб за мен посмей се още