Китай ще вземе контрамерки срещу санкциите на САЩ

Пекин заяви, че винаги е поддържал връзка с всички страни от конфликта между Русия и Украйна

Обратно в новината

Коментари - Китай ще вземе контрамерки срещу санкциите на САЩ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Защо ли се влияят от мнението на мириканските шизофреници...?

Чинковете няма да изнасят смрадливо тофу и ковид

Поразгледай си скромните принадлежности, да не се окаже, че 99% са произведени в Китай, майна! P.S. Провери и етикета на задника си!

Дръпнатите са основните, които потдържат все още долара като държат облигации за стотици милярди още малко ще търпят дрънкащите оръжие вече сто години т.н. американски лЪйна и ще ги сринат икономически като стопират покупката на дълга им и го изплюят на световния пазар като "токсичен боклуuк" следва велика депресия 2 за щатите и гражданска война след което ще наблюдаваме разпад на отделни щати-страни както при СССР преди 30години само, че сега бумеранга се връща към тези, които разпалват конфликти по целия свят и това са сащисаните ЛъЙнА

Ако Китай наистина санкционира САЩ , говедарите го закъсаха яко.

Сащ са замотаха в изпражненията си ..

Шопите са братя с Янките и Укропите ..В Бургас и Варна искаме да се махаме от Софийския режим ..да си ЕПМ.

Кат не щеш мира, на ти секира.

Във фантастичен филм на студио Кремъл, Китай може и да налага санкции нанякого. В реалния свят, какви санкции ще наложи: 1. Срещу микрочиповете които и движат половината индустрия - могат да ги спрат и си затварят 50% от икономиката 2. Експорта ли ще си спрат - та нали от там им идват приходите 3. Вноса на компютри? От които крадат 4. вноса на мобилни телефони? от които крадат 5. ще изгоната западните инвеститори от които се учат маймуните от джунглите как да работят Какво точно ще санкционирате господа руснаци и китайци? Имайте в предвид че поне 30% от Китайската иконимика е бутафорна, държавно субсидирана за да е има и да има заетост. Реалния свят не е написан в Кремъл и Пекин.

реалност провери колко е дългът на САЩ към Китай.

В икономиката на Китай, търговията със САЩ е 2%. В икономиката на САЩ, Китай има... малко повече. Например произвежда 97% от антибиотиците им и 80% от основните лекарствени съставки. И не знам кой какви телефони сънова, но неизвестно защо като спрат китайските заводи, изведнъж се получава недостиг на американски айфони. Чудна работа...

"САЩ разпалват войната" и "това е откровен хегемонизъм и двоен стандарт, както и абсолютно лицемерие" и в заключение, на китайците въобще ние им пука от санкциите на САЩ. САЩ трябва да се чукнат по главите и да разберат, че войната срина световната им хегемония. Санкциите от САЩ и ЕС на Русия също не я сринаха. Русия има суровините, енергиите, ще ги насочи на други места, да му мислят ЕС, САЩ вече хванаха ЕС в желязна хватка и пак са на печалба от кризата.

Изрода Путин нападна една държава за да и заграби територията и ресурсите и така да удължи живота на изродския си режим. И САЩ разпалвала войната!? САЩ помагат на един народ да оцелее, да си запази страната, свободата, бъдещето на децата си. Дава им ресурси да се отбраняват от изродите които Кремъл праща. Ясно че ви е тежко, но запада ще помага докато е необходимо и Украйна ще си запази държавата. А Путин веднага може да спре войната като си пребере изродските орки. Ето така се спира войната.

"Що за наглост" Ясно, не търпите друго мнение, ваша си работа. Времето ще покаже кой крив и кой прав. Жив и здрав.

опорки, кремълски опорки, и пак опорки.

настроиха целия свят срещу себе си, с изключение на пуделите.

Както винаги Китайците са мъдри хора. И ясно си дават сметка че Русия акко падне следващите са те. Нада ли ще се вържат на заплахите на бай дън.

Kитай винаги е покрепял само себе си и сега е най-големият печеливш от войната. И тъй като ватата яде мазната опашка то логично да я покрепя. Друг е въпросът че китайските стоки са... ами китайски.

абе не знам за мазната опашка ама оскотелия и оглознан зарад яде дървени бухалки в главата си от Русия-последната ги размазва от бой бавно и мъчително а оскотелия заад плаща на Русия по най високата тарифа. Супер идиоти.

Бахти глупостите. Тъжно е, ако ги вярваш. Жалко е, ако ги пишеш, без да ги вярваш.

SirBob

"Активно насърчавахме мирните преговори и търсехме политическо решение. САЩ обаче разпалват огъня и подхранват конфликта с повече оръжия", И Китай им каза истината в очите на англосаксите, която и без друго я знаят всички. Все по-малко ще зависи от САЩ в световен план, ролята на хегемон очевидно я изпускат и светът се превръща в многополюсен, както и трябва да бъде.

Белият Дам няма да позволи на Си да си развява коня и да изнудва света със агресивни нелоялни практики.Така както не позволи на Садам Хюсеинов,на Слобо,на Кадафи,на ИДИЛ.Сега Путин се мъчи да се прави на велик завоевател,обединител,съставител на многополюсен свят със един единствен полюс Русия.Но не му се получава,И Си е пътник

SirBob

На практика от Белия дом ще зависи все по-малко. Руснаците и Китай не се съобразяват с довчерашния хегемон и това става все по-явно. Това е истината.

протежетата на маркс-енгелсовия капитал и не се сещат, че човек нищо не взима със себе си накрая.

На практика Америка вече предприе агресивни действия и политики към Китай. И връщане назад няма! Това едва ли ще бъде някога забравено от Пекин. Няма как американците да кажат след време: Ние това не сме казвали, ние не сме заплашвали Китай! Можеш да отправяш закани и заплахи към някой американски сенатор, шериф, прокурор или съдия. Но да правип това срещу първата по население в света държава е доста нелепо и неадекватно. Да не кажа дори недодялано поведение. Ако някой Във вашингтон си мисли, че това няма да бъде запомнено и няма да има последици в бъдеще за двустранните отношения, смятам, че много се заблуждаваа и самозалъгва. Направена е крачка от която няма връщане назад. Това не е нормално поведение към големи държави!

Евреина- Зеленски е ВИНОВЕН за всичко.. Тоя Евреин- Зеленски е най- големия ИЗМАМНИК в наше време.. Евреина иска МИЛИАРДИ долари заеми и ОРЪЖИЯ, също струващи милиарди.. Обаче, когато Руснаците СПЕЧЕЛЯТ войната, Евреина Зеленски ще ИЗБЯГА в Израел и няма да върне ( плати ) НИЩО... САЩ са пълни идиоти !!! Още ПРЕДИ 20 години знаехме , че евреите са големи измамници, но сега това се вижда ясно от ВСИЧКИ.

Нали беше нацист. Последно?

По съвместителство е и двете.

Хитлер не беше ли хем евреин, хем нацист? Едното по какъв начин пречи на другото?

Точно за тоя лаф, путин се извинява от името на Лавров. :) И точно, защото изрелците знаят, че сте тъпи, няма да им го простят. :)))

И путин се извинява от името на коня лавров на изрелците. Или това си го изпуснал? :)))

То толкова много неща имат китайците където им продават че ако спрат износа за америка американци ще одат голи и боси Същото се отнася за Германия но с Турция

30% от Брутния вътрешен продукт на Китай(т.е. 30% от цената на всичко произведено) се дължи на износ в САЩ. Нито Епъл ще затворят китайската си фабрика с 250000 китаеца за производство на телефони, най-голямата в Света, нито Тесла ще напусне Китай, нито износа за САЩ ще б де спрян. Идват избори в САЩ а в Китай трябва да се чувства Ръката на Вожда. Но това,е ти изпитваш оргазъм от така написаната статия е....страничен ефект.

Когато става дума за зависимости е важно не какво изнася Китай, а какво внася и дали то е критично за икономиката му. И не виждам да има подобен продукт. Америка без вноса е пълна нула. Същите неща произведени в Америка ще струват над 8 пъти по скъпо. Ако смартфон го продават за $400 и могат да си го купят много, колко ще си го купят за $3,200? Ще умрат като суха клонка.

няма избор на практика. Ако Русия загуби на ред са Китай, Индия, Иран, Саудитска Арабия, Венецуела, Бразилия, Южна Африка и т.н.

Днес прочетох в друга БГ медия, че САЩ казали на Бразилия да откаже акостиране на ирански военни кораби и ... те разрешили акостиране

Аааййййййййдддддеееееее момчета "Бахмутът"утече!! ДА СЕ ГОТВИ ОДЕСА!!!! Бббббииииййййййй..........

Да не става въпрос за главната статия на РИА Новости днес че руснаците са “превзели” микрорайон Ступки в северното предградие на Бахмут?!?! Такива новости ги слушаме от коледа насам. Да им е честито тогава! Бахмут е нещо средно между Дупница и Благоевград между другото.

Бахмут е най-укрепеният град в ДНР

Нннеееее смартфоносителче, става въпрос за "украНЮЗ" където "маршал" Zалужни вика на ZелюСМРЪК - "СКЪПА БАХМУТЪТ МАЙ УУУТТТЕЕЕЕЕЧЧЧЧЧЕЕЕЕЕ..........."

Още не е изтекъл. Чакат да влезат леопардите и да го затворят. Има 8 леопарда и Вагнер трябва да се изтренират да ги правят на скрап. Тогава може да направят Бахмут на гробище. Все пак Бахмут е голям стратегически провал за руснаците. Само показват че всичко, което ще завземат ще е само разрушени сгради. Хората предпочитат да имат къщи даже в Украйна пред разрушени свободни от еврогейски извращения руски територии (но с извращения от руски олигарси). И затова украинците ще се бият за да са в Украйна

Викаш лакомия за 5 млн обещани за първи леопард гръмнат.. еее , разбираемо е

Ако Китай спре износа на текстил само, всичките запднящи ще тръгнат без гащи ...

Викаш Индия, Бангладеш, Виетнам, Тайланд... Тия нямат производство. :)))

Ти вчера си купи индийски телевизор и бангладешка кола. Нъл тъй?

Я виж, какво значи текстил. :))

Ако Китай спре какъвто и да е износ, китайците ще тръгнат голи и боси. Не ми хвали стока, хвали ми пазар. Явно си малрък и не знаеш основните принципи на търговията.

Чак ми става жал за Русия. Намира се между чука и наковалнята в момента. Кое е по-малкото зло, да те доминира запада или да те доминира Китай? Толкова за Русия като “велика” сила. С икономика по-малка от италианската до там.

Ми не знам...оказа се че без русия няма нефт, газ, електричество, зърно, алуминии или титан... И не - не се копат - произвеждат се...Ако беше толкоз лесно грабвай лопатата и върви копай... Държава победител сме в Ирак - присламчихме се към коалицията, че и милиарди дългове им опростихме... С Либия същото - там дори и фрегатата си пратихме...единствената... Та там нефт - бол...прави фирма Седераст ойл...Костов петролеум или Соросоид мобил...грабваи лопатата и ... И стоманата не се копа - и тя се произвежда...в нещо като онова в Кремиковци...дето прилича на декор от ВСВ.

Що бе, студено ли ти е? Или ти трябва нова пластина за главата?

Хе...това че господ се оказа соросоид и че нямаше зима и че февруари е 20 градуса не означава че и следващата зимна ще е толкоз... И въпреки това като простреш нещо на терасата за няколко часа и се вмирисва на пушек от вън...от печките на твърдо гориво... Като в 19 век и първата половина на 20...по времето на Андрешко...о хевропеецо демократичен

Кой ли изобщо може да те разбере ... на всички са им изпържили мозъците.

Русия като “велика” сила с икономика по-малка от италианската, но със стратегическа ядрена триада / ракети, бомбандировачи и подводници/ носещи ядрен потенциал по-голям от американския.

САЩ + Франция + Великобритания имат повече ядрени глави от Русия. Пукни се от яд!

Хе...Русия, китай и Индия пък имат още повече...айде де

Няма защо да излизат все повече страни с изказването как САЩ насърчават войни.. умно красивите 10-15% все друго ще врякат. С временната подкрепа на зелените гмо мозъци б з активност

кофти е за една велика сила да трябва да застане срещу две такива...

а ФАЩ и Гейропа имат ли сили да воюват срещу целия свободен свят??? Все пак са само 15% от територията и населението на света и имат по-малко от 10% от ресурсите.

Ало другаря твойта кочина води война срещу демократичният свят,но на идиот акъл не може да се даде.

Почна ли да учиш китайски? Или си още на чупките в кръста?

САЩ са въоръжени 15-тина пъти повече от Русия и 10-15 пъти колкото Китай. Това е аргументът на САЩ. Има ли нужда от повече обяснение, освен че към бойното въоръжение са въоръжени и с наглост, безочие, лъжа и морален упадък.

ти дам си им главен артелчик че да знаеш кой колко оръжие има? Краварите Кот са мноу утворени що досега не скочиха на Руснаците? А? Ко ли каиж?

Йелен вещицата отиде в Киев, САЩ са зависими от победата в Украйна за да запазят умиращият долар. Чака се Ердоган да бъде премахнат, и Турция, Румъния и България ще са източният фронт. От там се пали средна Азия и Третата световна почва по планираните модели от Лондонските ционисти. Ултимативната цел е световна икономическа криза, намаляне на населението с поне 40 процента глобално, след което корпоративният фашизъм ще бъде приложен навсякъде. Всички са в кюпа. Включително и Русия. При наличие на всички необходими ресурси, Руската олигархия спря настъплението в зародиш за да може да се даде възможност украинците да им се достави техника и да им се запълнят ударните групи с нови наемници и НАТО преоблечени военни. Планчета, схеми, масониада, Римски клубове, Давоски вечеринки, ма в тоя апокалипсис има пети конник, който никой не зачита. Нарича се Хаос. А и предвиденото зануляване е изчислено върху данните събрани от телефончетата на робите. Когато робите по света ги обедини гладът, следват гилотини. Планираното налагане на социален рейтинг, дигитално айди, контрол на масите с И.И., синтетични храни, храни от хлебарки червеи е тук. От нас зависи дали ще продължим да кълвем на театралното разделяне на отборчета или ще осъзнаем, че ни бутат към кланицата.

Всичко това се реши в Давос преди няколко години. След това стартираха Ковид театъра - "Стойте си вкъщи" мотото, единния базов доход, отнемането на собствеността "Свободен си, когато нямаш нищо"...Знаете ли, че в момента правителството на Южна Корея прие да изплаща компенсации на жени, които вследствие на ваксините против Ковид са станали безплодни. И ако някой си мисли, че съм го чел някъде из фейкнюза-ами, не - имам роднини, които живеят в Ю. Корея от години!

Скоро четох че производствената икономика на САЩ е вече по-голяма от комбинираните икономики на ЕС и САЩ. От сега е ясно че нищо няма да излезе от тези санкции. Искат да изолират Китай от световните пазари но много държави зависят от китайски производства и може да се получи точно обратното - Запада да изпадне в изолация.

Поправка - производствената икономика на Китай

Ремонт на ремонта, поправка на поправката. Още от сорта - плямпането изплеварва мисълта. Мисленето ти е трудно постижимо.

Общите приказки и дребните заяждания показват страшен интеклект шъ збайш... Мисленето ти е силната страна явно...не напразно си в хамерика за бълхария

Toва си го чел в някоя руска хибридка, нали! :)))) Защото няма нищо общо с истината!

Всъщност не. Беше в американско официално икономическо издание. Руския ми не е много добър и не чета на руски.

Не ти требе да знаеш руски! В БГ сайтчетата и фейсбук групите е фрашкано с руски лъжи и пропаганда!!!!

И Фейсбук не ползвам. Живея почти цял живот в САЩ и се информирам основно от американски и няколко английски медии. В Дира влизам за да не забравя съвсем български. Ако ти самия следеше западната медия в цялото и разнообразие това което писах нямаше да ти се струва толкова странно и невъзможно.

Ами поне да си върнат загубите от спуканите китайски балони.

СаЩ скоро че се изтеглят от балканите то се вижда вече.

Китай е номер едно в света благодарение на Демосратическата партия и нейния спосор Сорос. Това са виновните за упадъка на САЩ

Още от времето на Тръп, САЩ обявиха, че основен враг е Китай, а не Русия. Англосаксонска злоба срещу конкурент No 1 за водач на света.

Да тази вина е за глобалните интереси на САЩ,Русия и Китай.САЩ я провокираха за да си запазят хегемонията понеже се чувстват застрашени за своето световно господство.

Нэма значение какво са казували анализаторите. Видех че Русия ке се разпадне след малко защото така е решено отгоре и така ще бъде! В деня мрачен, на рупите, точно преди да умре светата пророчица, която за целокупния и мъдър благословен, православен, целунат от бога руски народ е лъч светлина изрича: "русия ке падне в пепелта от американския атом и света ке си отдъхне"!!!!!!! Страхувайте непокорни юроди-русофили-еничари и не забравяйте - за всеки сложил ми минус е решено - "неизлечима болест ке го заZZтигне"!!!!#%*

Що лъжеш? Ванга предрече, че светът ще бъде освободен от Изток, т.е. Русия/Кирай, а може и да е Иран

Научи се да пишеш на български!!!! Твоето мову го имам в кенефа!!!!

Контра, монтра, ама краденето стана по-трудно.

Е!

вИлИката китайска стена! Чудесен пример, тъпо руско тролче! "великата" китайска стена! Векове труд за НИЩО! Монголците са минавали през нея като нож през сирене! Цяла им работа на колхозните мишкоядци такава! Даже и стената им е МЕНТЕ!

Кога те пуснаха от лудницата? Въобще не но липсваха глупостите ти!

Нэма значение какво са казували анализаторите. Видех че Русия ке се разпадне след малко защото така е решено отгоре и така ще бъде! В деня мрачен, на рупите, точно преди да умре светата пророчица, която за целокупния и мъдър благословен, православен, целунат от бога руски народ е лъч светлина изрича: "русия ке падне в пепелта от американския атом и света ке си отдъхне"!!!!!!! Страхувайте непокорни юроди-русофили-еничари и не забравяйте - за всеки сложил ми минус е решено - "неизлечима болест ке го заZZтигне"!!!!

То е достатъчно Китай само да обложи с данъци Епъл - да се удвои цената на айФоните, и САЩ ще клекнат.

Те Епъл вече изнасят производството към Виетнам и Индия. Скоро ще ги хванат за ябълката. Просто китайските гъзари ще плащат повече, щото те няма да сменят ябълките с шиаоми, така както няма да сменят мерцедесите с byd.

Oтсега го виждам индииския циган да стои цял ден на поточната линия и да сглобява айфончета... Местят ма повече с пропаганда цел и за вътрешния индиски пазар...и компанията контрактор си продължава да е фокскон... Виж Виетнам да...но тя е малка..не може да с е сравнява с Китай...едва смогва да обслужва Самсунг

По последни данни на Епъл, произведените в Индия части са с много ниско качество.......

турне в Китай. Шолци мина, следва Макрон, ЛАЙНен и т.н. Питам соросоидните кафеви свине, що го правят ако Китай е толкова незначителен?!

Брей, много страшни. Само да не си изтеглят фабриките на ишлеме, дето са 80% от жалката им икономика, че за 6 месеца са фалирали тея жълти маймуни.

Отдавна трябваше. Наглите саксонци не разбират от вежливост и обноски, само от грубост и юмруци, такъв е техня език и така требва да се говори с тех

И какво ще направят жълтурките? Ритуално самоубииство?

Оказва се, че 40 процента от газовете необходими за производство на чипове идват от Русия. 40 процента

Всъщ

Всъщност от Украйна. И то не всички газове, а само неонът и аргонът. Като доставките отдавна са заместени без никакви проблеми.

В случаят се прекланям на позицията на Достоен Кирай,който е в правото ди дс претендира за обективност.Защо? Китай,до момента,в нимой случай не е участвувал дори индиректно в проблема "РУСИЯ-украина"! Факт връз фактите!За разлика от грузинският циганин Ердоган,КОЙТО Е СТРАНА В КОНФЛИКТА,ЗАЩОТО ОСВЕН С ДРОНОВЕ ПОДПОМАГА украинските фашисти с ЖИВА СИЛА.Благодаря ,Китай! Благодаря,Китайски Другари! Да живее Русия! Да живее Майка България-Първата Държава в Европа...европа,която не е европа,а Западна Азия. От мен,прегръдка за всички Анахо-Комунисти с Етническо Достойнство !

То добре, ама от къде Индия и Филипините ще вземат суровини за производство?

Еее, те суровини има само в китай и русия. Другаде няма нищо. Откъде ви изравят бе?

САЩ явно са в заблуда,че все още те карат влака... Светът вече не е същият! Освен ЕС и англосаксите,всички останали недолюбват щатите и имат основателна причина за което! Краят ще настъпи окончателно когато спът да приемат долара за резервна валута!

Кои всички? Япония ли, Корея ли, Австралия ли, Филипините, Малайзия, Пакистан, Половината арабски полуостров, абе я кажи една нормална държава, дето БВП и е поне колкото жългарското на глава от населението?

Китайците като поведат хорото, да не се пазарува в долари и хамериканците са ЧАО до месец.

Голем разбирач си. САЩ си изтеглят фабриките и толкоз с Китайската икономика. Пак ще просят за купичка ориз. Ама преди това ще изхвърлят Си Дзипин.

Китай ще направи същото което направи след визитата на баба Пелоси в Тайван - ще направят една прес-конференция на която ще гледат страшно... намръщено...

Нацистка раZZия и колхозна чайна вече утекоха в канала! Смешни чайници! Индия е БЪДЕЩЕТО на Азия! Там много дръпнаха! Целият ХаТек в САЩ са масово индийци!

Отвориш си лаптопа и ми покажи къде пише Индия, аман от профани...то бива необразованост ама ти биеш рекордни височини!

Размяна на дежурни заплахи между САЩ и Китай, нищо повече. Колкото и САЩ отговориха за балона, толкова и Китай ще отговорят сега. Китай поддържа Русия но не зависи от нея. Пълна свобода на действие за ужас на Путин. Какво би спечелила Китай ако Русия превземе Украйна?!? Нищо! Даже напротив, победа на Русия означава по въоръжен и по агресивен Запад. Повече пари за НАТО ще са в услуга на Китай?!?! Да не говорим пък за икономическите последици от технологични санкции..

Падне ли Русия, Китай са следващите. А те това няма да го позволят!

Достатъчно е Китай да спре покупката на соя и САЩ са в киреча

И жълтите какво ще кльопат? Къде ви намират такива лумпени.

Американска фирма. Само бели бачкат и два патладжана стоят и нищо не работят. На въпрос, защо ги държат, като нищо не правят, отговора е- Така трябва.

Успяваш да опровергаеш кремълската пропаганда относно украинския нацизъм. Нацистите са в тоталитарния лагер винаги, всички видове фашисти. И по троловете си личи. Не че щатите са решили расовите проблеми перфектно...

Стоя до рецепцията на хотела и ставам свидетел на разговор Патладжан иска да влезе в хотела, без да е гост. Този на рецепцията му обяснява, че няма как. Трябва карта за асансьора. 5 минути обяснения и патладжанът се изцепи, че този на рецепцията е расист, щото не го пуска Аз, се втрещиха, защото оня на рецепцията беше азатец

Китайците да не го варят много голям ,че Индия вече чака на полусъединител, доста производства вече се изнесоха за Виетнам, Индонезия, Филипините и Тайван, а не случайно миналата седмица канцлерът Шолц беше в Индия на посещение, демек казвам ти дъще сещай се снахо...

Научи какво е Тайван и какво са останалите споменати огромни държави, но икономически дуджета. Включително Китай, който произвежда на глава от населениет колкото България.

Фабриката в Тайван вече е дублирана в САЩ. Не ги мисли за толкова глупави западняците.

Таман и двата колоса на глинени крака ще рухнат съвместно.