Китай се справил по-добре от САЩ с COVID-19, Тръмп се оправдава с тестовете

"Тестовете ни са толкова повече и по-напреднали от всяка друга страна - свършихме чудесна работа", написа президентът в Туитър

Обратно в новината

Коментари - Китай се справил по-добре от САЩ с COVID-19, Тръмп се оправдава с тестовете | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

В БГ-то няма тестове, няма и заразени. Освен това няма и значение дали има, защото вирусният щам е слаб и не убива. А има и невъзприемчивост към него.

Тръмп почна да лъже и да се хвали повече от комунистите. Това май е някаква тенденция.

Къде таралянката китай по тия кшасаций не простаци Китай е тоталитарна комунистическа държава. Няма свобода демокрация нищо. Цифрите и с по-добри понеже не са верни. Който се усмелил да публикува нещо верно изчезва. Хайде моляви се Какви изборо в китай няма избори всеки гшасува с една бюлетина и под строй

Комунизма падна преди 30 години бе, що лъжеш!

Тъжно гледа орангутана след толкова "успехи". Тъжно като -15% . Аз лично си мисля че освен трите кризи който забърка ще има още една . Идва сезона на ураганите, а тая година в Америка изглежда много гореща ... Сполай ти бай Доньо сигурен съм че си разградил структурите който ще се борят с последствията на ураганите ! Ама може и да си късметлия само с три кризи да влезеш в изборите.

САЩ не само със заразата не се справя добре като с Китай , но и вероятно китайците ще изкарат първи ваксина . В Китай е въпрос на чест като надпреварата в космоса през 60-те... А недемократична държава като Китай може да мобилизира огромен ресурс за да са първи. Америка вече не може да се справи с нищо включително с една Венецуела , да не говорим за Иран или Турция , което е и нашата българска трагедия ... България без НАТО е територия за овладяване от регионалните сили Турция и Русия ... Та тоя свят се промени май. Отдалеч се виждаше че идва времето на Китай-суперсила и трагедията на тоя свят е че няма да е двуполюсен , никой няма да застане на американска страна ако е слаба ( без шантаж и подкупи на компрадорите разбира се) . Всички ще предадат Америка , както в момента всички я мразят и с право. Още по лошото е че свет доминират от Китай не го виждам да е по добър , мирен и справедлив. Нали си говорим сериозно и Русия не я туряме в сметките на суперсилите!? А за да стигне до тук орангутана свърши много работа не че преди него не работеха за направят САЩ велик резил ... Орангутана работи за кремълското джудже разбира се , докато морониадата се бори със гейовете , соросоидиите , рептилите и илюминатите ... ха-ха! А вчера имаше един се бореше и със сатанистите. ха-ха!

САЩ не само с заразата не се справя добре като с Китай , но и вер

най-добре се справи Меркелица. В момента имат под 6000 болни, а общо са били 188 000. 172 000 излекувани. Няма друга държава била с толкова много болни сега да е с толкова добре. Китай не се броят. Тях ги знаем как броят и през колко цедки минава информацията.

ши ши, CCP :)

Естествено, че ще се справи! Подава се само правилната информация на света, а и там властта пипа здраво. На Запад имаме милиони права, можем да попречим на всяка мярка с протести, дела и прочие хватки. Можем да снимаме всичко с телефона и да го изтъпаним свободно в интернет! И хората затрупани с тая информация си мислят мале какъв стабилен Китай и какъв лош Запад! Ама дали знаем всичко, дали ако всяко китайче почне да снима и качва в интернет тамошните неуредици картината няма да е тотално различна! Какви ли неща стават ежеминутно в тази огромна страна за които няма кой да ни качи клипче? Колко китайски филми сте гледали за тамошното лошо ЦРУ, за корупция и злоупотреби? Няма - само героични исторически филми с хвърчащи герои!

Оранджавия памперс плямпа за пред матряла иначи той сам сий казвал чи Китай са първи свят , а ФАЩ трети. Туй му беши мантрата приди да укупира Оралния кабинет. Нищу нисъй развило, даже по зле и от обонго . Туй примитив да мисли за 100те мильона гладни гуведа дет грабят магазините.

България групата „Най-зле” по справяне с К19 През уикенда се появи класация на държавите в света по справяне с коронавируса. Те са разделени, като цветовете на светофара, на зелена, жълта и червена група. Съответно в първата са "биещите/победилите К19", във втората са „почти стигнали”, а в третата, където е България, са страни, които „трябва да започнат екшън”. В отбора на победителите влизат 46 държави. Сред тях прави впечатление първия заразен Китай. А също голямата точно колкото България северноевропейска Исландия. Тя никога не затвори за каратина, никога не наложи крути мерки дори в нашата степен и е сред победителите, справи се несравнимо по-добре от другата горда евронация Швеция. В този тим са също комшиите ни от Гърция, други балканци – Хърватия, а с тях и „съседния” нам0 според премиера остров Кипър. Той ни е брат по православие. В средната група на почти победилите има 11 страни, сред които са най-тежко ударените от коронавуриса в ЕС Италия, Испания, Франция и Германия. Но тук е и съседна нам Сърбия. Още по-интересното е, че в същия отбор са никога незатворилите икономиката си Япония и Южна Корея. В червената група на най-зле справилите се е наредена България. Това е мястото и на незатворилите Беларус и Швеция. А също на недопускащите медицина талибани от Афганистан, на прочутия с лошата хигиена Бангладеш, на Камерун, на друга от най-бедните страни в света – Хаити, на излязлата на второ място след САЩ по брой заразени Бразилия. Не е утеха, че нациите в лошата група са най-много – 75, и че заедно с нас на позорното място са и още 4 от ЕС - Чехия, Полша, Румъния, Португалия, както и братята македонци.

До ти имам примера. Исландия са един автобус хора. А и са разпределени на естествена карантина отстояние, че и повече.

Мръсните жълтури заразиха света с този животински вирус а сега искат и да им благодарим ли ? Съд за вас жътли маймуни.

Китай се справи отлично със само 4000 починали, а щатите, които са 5 пъти по малки от Китай дадоха над 100 хиляди жертви, и това при положение, че бяха предупредени. Кой е по добър, а???

Само, че тоя вирус 2 сготвен и пуснат в Китай. После всички "демокрации" ревнаха ро команда Китай виновен. Само че някои действия на "зечокрацийте" ги издават.

Считам че и Китай прекали и останалите са навързаха като на домино. В България умират хиляди човека по-малко от предната година. Като и тази най-много са някъде януари-февруари когато е бил грип-Б или студено или друг ефект. По места може ефекта да е друг.

Китай се е справил добре защото мълчеше дълго време за да позволи вирусът да се разпространи и в други държави. Китай не споделяше дани за вируса седмици наред докато вече работеха по изолцаията на цели области . лекари в китай се опитаха да алармират света през интернет но доста бързо се пренесоха в необятните ловни полета.

колко са умрелите в Китай знае само председателя на ККП . Там можеш да избиеш 10-20 милйона и никой даже няма да те пита защо. Закриха 2 милиона телефони номера които бяха собственост на 80 хиляди умрели ???

"Тестовете ни са толкова повече и по-напреднали от всяка друга страна, че показват и повече случаи на заразени. Без тестване или слабо тестване, ние бихме показвали много малък брой случаи. " Не само по тестове сте начело. Вижте колко са умрелите и ще разберете, че със и без тестове, не сте се справили добре. Имате 118 000 жертви. Русия прави повече тестове на 1 млн. насаление, а починалите там са само 7000. Разликата между 7 (СЕДЕМ) и 118 (СТО И ОСЕМНАДЕСЕТ) е огромна.

аз се учудвам че в Русия има жертви изобщо. То човека като умре може и от шап да го пишеш че е умрял (по заповед на политбюро)

Китайското комунистическо здравеопазване е много по опазващо от западните, на които само името им е такова.

То ужаса в Северно Мексико тепърва предстои с икономическата и междурасова катастрофа, която идва след епидемията.

Китайците струпаха над 40 000 доктори и медицински сестри в Ухан само 10 дена след като решиха че там има епидемия, от друга страна единственото нещо което предприе САЩ в този момент беше да евакуира консулството си от Ухан... до Първи Март в САЩ само 12 лаборатории в 5 щата са извършвали тестове за Ковид, и то срещу заплащане, и всичко това е установено от Сентаската комисия по здравеопазване на САЩ която на 3 Март, тази година, проведе разследване при което бяха изслушани доктор Ани Шучат, шеф на Центъра за контрол на заболяванията, докторо Стефен Хан, шеф на Агенцията за контрол на храните и лекарствата, доктор Антони Фаучи, директор на националният Институт по алергии и инфекциозни заболявания, и доктор Роберт Кадлек, заместник отговорник по изпълнението на Пъблик хилт емърдженси препареднес програм. На сайта на сената е публикуван техният доклад в който те твърдят че в рамките на две седмици след като Китай установява първите случаи на атипчна пневмония в началото на Декември, миналата година, здравните власти на САЩ са били информиране за случилото се, в края на Декември САЩ са уведомени че в Ухан се е появило огнище от пневмония с неизвестен причинител и същите тези американци започват с повишен интерес да следят случващото се в Китай, а на 7 Януари, тази година, Центъра за контрол на заболяванията сформира Оперативен център за координиране на действията на агенциите които трябва да се справят с ширещото се според тях грипоподобно заболяване, като действат в съответствие с плановете за действие при Пандемия на отделните щати, които пък е трябвало да бъдат изготвени в съответствие със заповед на Тръмп издадена през 2018-а;)

Тръмп един път казал нещо нялно- повече тестове - повече заразени. Трябваха му месеци да се сети.

САЩ - 118003 починали Китай - 4634 починали Какви анкети, какви 5 юана.

Вие явно вярвате на данните дадени от комунистите. Това е груба грешка. Не е ясно колко умрели има в Китей. Какво казват и каква е истината с 2 различни неща!

Ми то не е само Китай - азиатските страни се справиха като цяло. Индия е колкото китай и има 10000 умрели.

Поредната статия, възхваляваща комунистически Китай. Другарите яко цакат за ПР. Другарите от пишмандемократическата партия пък са им предоставили всички налични свои медийни канали. Някой има ли учуден! Иначе НПО-то е с име "Съюз на демокрациите". Ти да видиш!

Китайският вирус уби хиляди руснаци, а родните русофили цъкат минуси като полудели, колко е жалко да си тъп комунист.

Разликата между 7000 и 110000 е огромна.

как не можа и тебе да те убие. голем кеф щеше да бъде

Умри от РАК гнидо

А още по-жалко на си касоглед. Я виж колко са заразените и умрели американци овчограви.

Майка ти е комунистка, личи си, пише го на езика ти и не можеш да го изчистиш докато си жив.

Стига бе ! Е това не е ли очеизваждащо ?!

Света понесе загуби от 10 ТРИЛИОНА долара, половин МИЛИОН умряха досега, а разни платени от китайците правят анкетки и лексикони да хвалим виновниците за всичко това! ГНУС!

дойде незнайно от къде...възможно е да бъде разработен и в сащ. какво се пениш толкова....

Чакаме сега втората вълна на китайската чума! Благодарете на колхозните гнусяри за тази пандемия!

Анкетата е поредната част от войната на китай срещу целия свят! Като питаме за справяме поставяме на равно ниво САЩ и китай! Така се игнорира момента с вината на жълтите кривозъби колхозници! Едва ли не китай горките и те пострадали от вируса ама се справили по-добре!

Ние сме заедно с Китай

китай пусна вируса! Много ясно, че ще справи по-добре! китай започна 3 световна война!

А можеш ли поне по една глупост да пишеш, а не по четири еднакво тъпи глупости ?

Жълтите се справят най добре, не случайно и икономиките им са добри. Можем само да се учим от тях.

Защо ли?Защото като излезеш от болница в САЩ ти връчват една тлъста сметка.Ако си застрахован, сметките по застраховката са също много тлъсти.А редовият американец не се стиска -живее на кредит и ако не му платят 2 месеца -развява белият байрак!И така с 90% от популацията ж тази страна!