Китай се насочва към Централна Азия и отваря пазара си за петте държави от региона

На икономически форум президентът Си обяви, че страната му се стреми да задълбочи практическото сътрудничество и да постигне взаимноизгодни резултати с партньорите си

Обратно в новината

Коментари - Китай се насочва към Централна Азия и отваря пазара си за петте държави от региона | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Някой случайно да знае че около 60% от икономиката на Китай се формира от инвестиции и производства на чужди фирми

Не разбрах само дали вие сте били в Китай или хайли-лайкли сте бил/а? Имаш ли и най-бегла представа колко европейци, включително и българи работят днес в Китай, и не съм забелязал да са тръгнали да бягат обратно към Европа. САЩ щели да спрат технологиите за Китай!? Ами да ги спрат, какво чакат? Знаеш ли какво чакат? Ако Китай спре производството и износа на каквото и да било за САЩ и ЕС за три месеца, а те могат да си го позволят без проблем, и САЩ и ЕС ще отидат в помийната си глобална корпоративна яма която сами си издълбаха. Достатъчно е Китай да спре износа на тоалетна хартия за САЩ (която може и да е смешно и жалко, но се произвежда основно от руска сибирска дървесина) и задокеанците ще ходят с омазани с го*на задници, или ще минат на перманентно подмиване, а нищо чудно и да започнат да се трепят един-друг за едно руло тоалетна хартия.

Споко...нашите соросоиди ще ги обслужват с език... но че ще има и жетрви това е ясно...то и сега се трепят ката ден

Ако Китай спре вноса на тоалетна хартия на САЩ американците ще трябва да научат да използват ибричи за подмиване на задните си части както турците и другите мюсолмани

Aбсолютно си прав. Една позната беше голям фен на Китай и замина там заедно с приятелят си. Каза, че посетила някакакъв пазар за продажба на живи животни. Каза, че направо и се е увредила психиката там. Беше тотално отвратена как колели котки, кучета и други животни на място. Разказа, че в Моловете им имало надписи: "Не плюй тук". Китайците плюели и храчели навсякъде на закрито. Всички крещели и нямали никакво възпитание.

Мен най ме е яд, че българската лютеница се прави с китайско доматено пюре. А там хигиената е на много ниско ниво.

Кажи си на позната да стане вегитарианка... И да си пусне футболен мач...без значение от къде... Англия, Италия или Испания - все прекрасния цивилизован запад...Там ще видиш кво са казва плюене. И то при положение че се въргалят върху терена и има вероятност точно ти самия да попаднеш на тая мазна храчка... Но въпреки това...

И още като отидеш в рибния и ги гледаш как плуват в живарника...и кажеш искам ей тая риба и ти я извадят... Та точно същото е - нищо че не я колят...

Западния свят измирал в следствие на ваксините и не знам си какво още:)))) За твоя сведение моето момче китайците са ваксинирани с две дози и с бустер. На 100%. Нещо не ги виждам да измират с милиони? Доколкото си спомням и путин се ваксинира публично-ама и той е жив. Сещам се също така за ваксинираните антиваксари от възраждане-да не би да им ходихте на панахида? За разлика от някой други китайците много добре знаят къде могат и къде не могат да се бутат. И много добре знаят от кого са зависими.

'не ги виждам да измират' Официалната им телевизия ли чакаш да ти ги покаже? Колкото до ваксините им - кажи речи всички държави които купиха китайски ги върнаха обратно. Китайците искаха безплатно да получат разрешение за производство на западни ваксини но им отказаха заради китайската 'репутация' в медицинските технологии.

Нали уж ваксинираните измирали? Нали европа измерва в следствие на ваксините? Странно обаче как определени ваксинирани не щат да умрат ама това не пречи на пропагандата нали? Някъде да виждаш да съм написал, че китайските ваксини са качествени? Между другото според пропагандата от времето на първите ваксинирани-досега всички ваксинирани трябваше да са умрели. А най- ми е смешно, как се говори за население на други държави след като китай официално обяви че има демографски проблем.

Ъхъ...има...стана от 9 милиона на 6...или минус трета... Бедния Китай...кво ли ще е след още 30 години!?

Да ти кажа ли? Населението му ще около 600 милиона, голяма част от които ще са заети в селското стопанство.

Ъхъ...а ти шъ джиткаш на американски смартфон... Наздраве

Обича да ехидничи по темата за залеза на Британската Империя без въобще да си дава сметка какво реално се случва със самата тяхна. Която за разлика от британската ще бъде наследена/изместена от напълно чужда за руснаците култура. И въобще не толкова 'приятелска' колкото увещава пропагандата. Важното е че в Украйна 'всь идиот паплану'..

Тези които пишат за великия Китай, някога били ли са в Китай? Предполагам не. Китай е бутафория, прогрес базиран на робски труд с най- висок процен самоубийстеа във света и кражба на технологии. Концепции като човешки права включително и на децата не съществуват, живота там няма стойност, освен ако не е на коми тартора. И ако отидат някоя сутрин да се разходят по коридорите на студентските общежития, да видят как китайската раса сере по коридорите, ще бъдат още по впечатлени. Прогреса на Китай е вследствие на огромна грешка на запада след 1989 година, когато започна износа на технологии и ноу хау. Това сега се надявам да спре и да се върнат обратн в средновековието. А колко важно е то - преди няколко години САЩ спряха продажбата на процесори за мрежови системи и ZTE обяви банкрут след 3 седмици. Китайския палячо почна да се моли. Сега Байдън обяви ч спира някои технологии и китайския палячо отново почна да се моли. Ако на Запада им е дошъл акъла и отрежат хранилката на Китай и Русия, ще видите какво представляват - допотопни средновековни варварски държави. Ако не вярвате идете да поживеете и поработите там и тогава пак пишете.

Село...върви се разходи из Гринголанд...и не из някой картофен щат а из Ню Йорк...Слез в метрото да видишщо е то лайв... Лос ангелос тоже има за разгледжане - само внимавай да не е по тъмно...замръкнеш ли там по улиците, има голяма вероятност и да не осъмнеш...

1 дървена тоалетна с дупка в земята няма да намериш при тез изостаналите! И покрай контейнерите им за боклук не пирпилят ята гладни пенсионери :)

Ма вярно ли:))) Да се чудиш тогава защо китайците масово се опитват да стигнат до която и да е западна държава. И защо възхваляващите и китай и русия за нищо на света не желая да отидат да живеят в китай или в русия.

Ми те са милиард и половина бе...и тамошни заблудени има... А и огромна част от китайските емигранти не са китайски китайци... Навярно не и чувал че има милиони китаици и в Виентам, Малаизия, Таиланд и т.н. из АСЕАН

След като Китай превзе русия, явно се насочва към останлите бивши републики!

Ами дай да чуем тогава твоето обяснение не уважаеми, защо китайците досега не са превзели тайван? Защото толкова много се страхуват от американците:))) Защото нямат сили да превземат тайван:)))) ????

Тоя виц не го ли слушахме вече относно Русия и спирането на тока на Усрайна? Наистина сте някакви тъпи ботове обаче.. ХАХХАХА!

Изкукуригал...те Макао не превзеха от Португалия а чакаха 400 години...ма накрая е китайски и отнесе Лас Вегас като куцо пиле домат... Китай няма интерес да го превзема щото Тайван е мост между него и запада...или поне беше. Така и ще си остане ако са запази сегашното положение и Таиван се имат за китаици...та дори и "правилните"...или истинския Китай... В момента когато щатите почнат да измислят тайванска идентичност, таивански народ, таиванска независимост и прочие... с Тайван е приключено...

Само вашите любими комунисти си измислят държави. Какво беше там-донецка народна република луганска народна република:)))) Макао беше колония моето момче. Хонконг между другото също беше колония. Само че тайван е от наследниците на избягалите от комунистите и комунистическите зверства китайци. И да-точно те се смятат за истинските китайци. И за разлика от твоята любима русия-американците не присъединяват чужди държави към собствената си територия. Така че до тука просто потвърждаваш тезата, че китай няма да нападне тайван защото го иска не пукнат. А пък тайванците никога няма да се присъединят доброволно към комунистически китай.

Пита ме...отговорих ти барем ти влезе нещо в кратуната... Загубена кауза...плувай

Като се знае, кой създаде комунизма, а имено евреиските банкери, не е учудващо че американските банкери сдават власта, на комунистически китай, като насъскаха европа срещу русия, то и в европа социалистите на станишев свършиха мръсната работа за да сме във война с русия, което птави китай силен

Тая шибана Европа как нагло нападна могучая матушка Россия! Скапани джендъри. Убийци на невръстни деца!

Всичко е част от КОВИД шоуто. Просто вече гледаме второ действие на сепектакъла. Китай от години е експериментална площадка за техно-комунистически нео-феодализъм, част от мокрите сънища на глобалистите.

Глупако, въпросните пазари са бедни и не могат да компенсират загубите от оттеглянето на западния свят. Китай е голяма джамахирия и се нуждае от много пари за да е стабилен режима. Ще се договорят с Европа и Америка. За Путлер и терористичната му държава вече няма шанс.

От две години западния свят измира с 30 до 50% по-усърдно сравнено с преди ковид инжекциите а икономиката лека полека заминава към бунището. Ще разбереш.. и най-бавните стопляте един ден.

"Канадската система за напреднали научни изследвания е в челните редици на световните открития, но тя може да бъде и привлекателна цел за чуждестранни държавни субекти, които представляват риск за националната ни сигурност", заявиха министрите на науката, здравеопазването и обществената сигурност в съвместно изявление. За тази цел "заявленията за безвъзмездни средства, които включват провеждане на изследвания в чувствителна изследователска област, няма да бъдат финансирани, ако някой от участниците е свързан с университет или институт, който има връзки с чуждестранни органи за сигурност, считани за враждебни на Канада". В изявлението не се уточнява кои области се считат за чувствителни. Тази мярка се предприема, след като през януари вестник "Глоуб енд Мейл" разкри, че десетки канадски университети от години си сътрудничат с учени, свързани с китайската армия. През ноември канадската полиция арестува бивш изследовател на електрическата компания Hydro-Quebec по обвинение в шпионаж в полза на Китай. Отношенията между Китай и Канада се влошиха рязко през последните години, особено след ареста от Канада по искане на Вашингтон на главния финансов директор на Huawei Мън Ванчжоу през 2018 г. В отговор Китай задържа двама канадци в затвора в продължение на почти три години и ги освободи, след като Мън постигна споразумение с американските власти, което ѝ позволи да се върне в Китай./БГНЕС, АФП

А някой си мисли, че света се завладява с оръжие. Само разруха и омраза остава след война.

.... репарации

ти да видиш! китай тормози и преследва мюсюлманите на територията си, но кани мюсюлмански държави за партньори!? явно брикс се разкапа, и са нужни нови пазари! само дето в тия държави вече се слуша думата на турция, и не искат да заменят кпсс с ккп!

Тц...думата на Турция се чува но не чак толкоз колкото си мислиш...Има едно малко коридорче Армения дето спъва цялата работа...и блокира границата на Турция с тях... А и сега с това земетресения и поражения, Турция доста дълго време ще е заета със себе си и вътрешното положение още Тахжикистан е персоезичен а не тюркски...така че

Ама Китай, не можел, не искал, не смеел да превземе Тайван... Било го страх, искал доларите на Америка, изплашил се от военната "мощ" на NATO (да същите, на които им свършиха амунициите в Украйна :D) Вземете си изпийте хапчетата и върнете историята няколко месеца назад, когато Китай на практика беше направил въздушна и морска блокада на Тайван .. заради "учения".. и заради провокаициите на една американска кукумявка.. Тайван е вече част от Китай. Това е положението.

тъпи, тайван е китай! а китай не е китай, а китайска народна република! що не вземеш да попрочетеш нещичко относно китай и кнр??

Ако не вярваш ходи питай в ООН. Те ще ти обяснят кой официално са признали за Китай и дали изобщо са чували за Тайван.

За да превземе китай тайван, е необходимо да го изравни със земята. Да унищожи всичко на тоя остров с масирани бомбардировки и с цената на големи загуби да избие всичко живо на тоя остров. Напълно във възможностите на китай. Само че за разлика от платените трудове водещи руска пропаганда-китайците не са чак толкова тъпи и на китайците не им трябва просто тая територия. На китайците им трябват заводите предприятията лабораториите както и хората работещи там. Колкото до названията-тайванците се смятат себе си за истинските китайци и определят китайската комунистическа партия като узурпатори.

Изкукуригал... Тайван е островче колкото четвърт от България и с население от 20 млн в 2,3 града...което за Китай е едно село. Достатъчно е само да го блокира по море и капут...и гринголанд остана без чипове..

Ех защо ли китайците си нямат такива съветници като платените руски тролове като тебе??? Ми така е глупави са си горкичките вместо да погледна тука и да те поканят да им станеш официално ръководител. За да не се мъчиш с платени коментари за жълти стотинки.

Издиша ли!? Ми нормално за козяшки трол...

Китайците показват цивилизования начин за разширяване на влияние, икономически, политически и т.н. интереси. Няма нужда да си показваш ракетите, злобата и дребната душица - достатъчно е да създадеш добри взаимноизгодни условия и да покажеш, че си добър партньор.

Човече, спри да се вторачваш в изключителния един милиарден платежоспособен пазар. Този пазар който споменаваш е изключително протекционестичен пазар. Те един друг се ядат САЩ-Канада, САЩ-ЕС, САЩ-Япония, САЩ-Южна Корея, ЕС-Япония, ЕС-Канада, ЕС-Южна Корея ... за Великобритания не си струва дори да се споменава каквото и да било. 80% от Това което Китай изнася за този пазар са стоките от изнесените западни производства на алчните западни корпорации. А те изнесоха тези производства в Китай от алчност, да от алчност - вместо да печелят 1 долар-евро произвеждайки стоките си в собствените им държави избраха да го правят в Китай и да печелят 3-4 долара за същото. Китай, колкото и да се опитват да я представят днешните западняци като недоразвита държава, де-факто прецака целия запад. Китай дълго време проучва пороците на западното общество и им предложи условия задоволявайки върховният им порок - АЛЧНОСТА. И типично в китайски стил те огледаха света и избраха перфектната система от която спечелиха. А именно избраха инвестиционната система от Малайзия, която не е тайна е разработена от малайзийските китайци. Днес Китай има технологиите, машините, обучен персонал, произвежда иновации почти във всяка сфера и създава собствени платформи без помощта на запада. Запада бил си изнасял производството от Китай!? Изнася ... изнася само търговската марка и авторските права с които е обвързана тя. Всичко останало - технологиите, машините, почти всички патенти свързани с производството, работната ръка ... остава в Китай. Ако не знаеш, да ти го кажа - пример - в един и същ китайски завод се произвежда домакински уреди за пет емблематични световни марки. Едни и същи машини ги произвеждат, едни и същи хора, при едни и същи технологии - това което е различно е дизайна и емблемата лепната върху уреда. В същия завод се произвеждат и домакински уреди на регистрирана китайска търговска марка за вътрешния пазар. И мога да ти го кажа, че китайската марка предназначена за вътрешния пазар много често е по-качествена от тези произвеждани за западните им партньори. Заминават си западняците, и ... остава само китайската марка и тя става вече световна марка. Примери много, но най-емлематичния е случаят IBM - Lenovo. Да, и много важно нещо ... Къде аджаба си изнася производството запада след като си го изнесе от Китай. Да погледнем. Да - част от това производство отива във Виетнам, друго в Индия, трето в ... ама кое от тези производства се връща в САЩ, Великобритания, ЕС? Само за едни заводи за чипове дето строят и май до 5 години едва ли ще ги завършат (китайците строят такъв завод за година), това е. КУКА (завода за роботи в Германия) е собственост на Китай, Волво - собственост на Китай, Бившия СААБ мотърс - собственост на Китай, и много други фирми и търговски марки бивша западна собственост днес са собственост на Китай. Когато си вярваш, ме света потребявал западното, хубаво е да погледнеш големия свят, онзи извън целия едно-милиарден евро-атлантически свят и да видиш кой-какво купува там? Кои търговски марки, какви стоки и т.н. Повярвай ми ще останеш твърде изненадан ако се разходиш и поогледаш.

И Пирели е китаиско...и битовата техника Горение и Канди...И Филипс техниката е китайска и телефоните Нокия...и т.н. Китай вече купува марки...отдавна вече не е тоя дето чака великите западняци да открият там производство и да им дава данъчни облекчения и да им се радва...

Няма как да го разберат полит-коректните евро-атлантически мозъци. Те са изключителни същества, хванали на Сорос и Клаус Шваб топките и ги смучат яко.

Моето момче колко е голям един пазар не се определя само от броя на потребителите. Определя се и от покупателната способност на тези потребители. Ние например сме най-бедната държава в европейския съюз. И въпреки това имаме по-висока покупателна способност и по-висок стандарт на живот от всичките тези държави включително китай и русия. Така че с много милиардния пазар буквално ставаш смешен.

Изкукуригал...Холандия примерно има покупателна способност 10 пъти по голяма от нашата и 100 пъти по голяма от Киргизия. Това не означава че на една изпита бутилка с нещо...една изпушена кутия цигари...едно хранене...холандеца купува 10 пъти повече от българина и 100 пъти повече от киргиза... Физически е невъзможно... Аз пуша кутия с цигари - холандеца също...аз имам кола...холандеца също има - и не 10. Аз имам апартамент...киргиза има и холандеца има...и също 1 а не 10 или 100...елементарно е ...да ти го нарисувам ли!?

И да ти пикам на стандарта!? От Карлуково ли си!?

Това е пръст във задника на изчезващата икономика на сащ и нейните сателити- ционисти и англо-саксонските престъпници.

За тролетата дето величаят могъщата китайска икономика... shorturl.at/ahjow

Цър, цър.. може Китай да ме измества глобално, МОже икономиката на Ес да се разпада.... .но важното е на Путин да му е Гадно. Ванга ми каза, че Русия и Китай са врагове... цър цър цър.. Китайски сибир дрън дрън ярина.. а дали не халюционирам от яденето на хлебарки? Неее те са безопасни и ефективни.. ---------------------- ХАХАХАХАХАХАХ! Колко сте зле дебилчета.. и как мазно ще ви го сложат от БРИКС... дано тогава поне малко загреете за какво иде реч... ХАХХХАА!!

Дори китайците официално признаха че имат огромен демографски проблем. А пък броя на населението не означава нищо, когато това население не става за нищо друго, освен за най-елементарна ръчна работа. Най-бедните държави обикновено имат най-голям прираст. Ама нещо не виждам това да им е спомогнало за стандарта на живот. И още нещо - там където си настанява китай в момента са традиционните сфери на влияние на русия. Не на американците и не на европейците.

Така е...само бедните имат прираст... Я богатата България затова изчезва..и по добре

Оставете България на мира и тя също ще има прираст. Руски боклуци.

Че нали е оставена бе...в ЕС и НАТО е...натовско оръжие си купи...е като чертежи де... Що не стоиш тука да правиш деца а си добиче на евронивата!?

ти защо продължаваш сереш тука? Оставена е, но като руски Троянски кон в ЕС и НАТО. И не забравяй че Крим днес е руски. Къф да е!

Хе...истериика нещо!? Та не разбрах колко деца отглеждаш или си ягодите!? И още...кога ще е прираста - 2050 ли..като остане само София и дойде Турция

>>там където си настанява китай в момента са традиционните сфери на влияние на русия. Я дай пак, че нещо от рано си захапал ракията днес. Къде точно нараства Китай? В централна Азия или строи военни бази в Южно-китайско море, където директно перфорира дупенцето на амери-свинките и интересите на пуделите им в региона? Защо Китай строи самолетоносачи? За да окупира Сибир сигурно? ХАХАХАХ Земи млъкни и не говори по теми от които не разбираш...

Наистина ли си мислиш че в китай не може да завземе в тайван по всяко време, без да се съобразява с когото и да било? Или си мислиш американците са състояния да попречат на една пълномощта на китайска офанзива за превземане на тайван???? Само че не уважаема руско тролче китайците не са толкова тъпи като тебе и руските ти господари. Те не искат територията тайван. Те искат тайван непокътнат-заедно със забавите и предприятията и заедно с хората дето работят в тия заводи и предприятия. А това не става с война.

Какво ще прави Китай ако спре притока на американски долари?

И защо не го прави тогава? Може би не знаят че могат? Пиши писмо на Си да му отвориш очите.

Китай много добре вижда какво става в Украйна, така, че май му минаха мераците да вземе с военна сила Тайван. Това може да предизвика рухването на властта на комунистите в Пекин.

Хе..Таиван няма нищо общо с Украина...това е най-голямата по площ страна в Европа и с 50 млн населени което за Европа е огромно... Тайван е островче колкото четвърт от България и с население от 20 млк в 2,3 града...което за Китай е едно село. Достатъчно е само да го блокира по море и капут...и гринголанд остана без чипове..

85 милионна Германия се изчерви...

това е най-голямата по площ страна в Европа и с 50 млн населени което за Европа е огромно... Писан текст разбираш ли!? И да 50 млн за Европа е огромно - само Германия, Франция, Англия и Италия имат повече...4 от близо 40 страни

И още...ако махнеш и от тях мудцахедините едва ли ще съберат 50 млн европеиска население... а на Украина цялото е такова...

"Честито" на Вовата. Китай му взе бившите СССР републики.

Китай му взе дори и Сърбия.

Китай измества русия отвсякъде. При това без да води войни. Само че за разлика от платените руски тролове-китайците много добре знаят, че без западните технологии и без пазарите на запад са умрели от глад. И понеже съм сигурен че руските пропагандатори пак ще реват. Хайде да видим какво беше китай по времето на желязната завеса и какво стана благодарение на запада????? По времето на студената война китай беше изцяло зависим от технологиите на съветския съюз и беше безнадежно изостанал във всяко едно отношение. В момента китай използва русия само за доставчик на суровини и даже не я брои за достатъчно интересен пазар.

Света пак е двуполюсен - САЩ и Китай. За това русия се разрева, че трябвало да има повече полюси. Хахахахаха

Откакто изпопадаха зъбките на Могучая, и тя реши, че е повече азиатска отколкото европейска кочина, Китай реши, че е време за по-сериозни стъпки в Азия. Слава на Путин! Най-големия русоубиец на две хилядолетия.

Пак путин му се привижда. Алоу милички, вие четохте ли статията? Китайците ще си изнасят производствата в централна Азия, че по йовтино там а надника на китаеца отдавна задмина този на българистанеца. Просто бизнес. Това да не са ви добитъка от краваристан, които освен да смучат ресурси и да строят военни бази друго не могат?!

Другите държави изнасят производството в китай защото е по-евтино. Китай обаче щял да изнася производството в други държави:))))))

От 10 години другите държави си прибират пройзводството обратно у дома, защото китаеца не е надежден партньор. Дори и в България има прибрани няколко завода от там.

Китай стана скъп ако не си прочел мемото, всички тръгнаха към Виетнам, Индия, Филипините.. Китай ако държи адекватна цена на продукцията е заради автоматизацията и евтини ресурси, нещо което Германия правеше до скоро но се умаза жестоко в простотията си. ...

Ъхъ..деди...към България не тръгнаха ли!?

Докато другаря Пу епично завзема великия град Бахмут, тухла по тухла, другаря Си му издърпа килимчето в Туркестан.

скоро ще му издърпа килимчето и от сибир.

Нищо де ближи рани щом ти помага.. ХАХАХА

Китай се стяга да си мести производствата в централна азия и да се трансофрмира в икономика на услугите. Явно разбират, че в скоро време на запад дори и панираните хлебарки ще са лукс както са тръгнали нещата.

Какво население има Централна Азия за да стане стане фабриката на света, какъвто е Китай? Ами никакво, я се съберат 50 милиона, я не.

Много скоро едни населения ще се свиват а други ще растат. Централна азия ще расте.

Сериозно 40-50 милионна средна Азия ще поеме производството от 1.5 милиарден Китай?

По-скоро разбира, че сферите на влияние на Русия вече едвам покриват границите й и се нахвърля върху незаетите площи. То и ЕС гледа натам, между другото. Лошото за Путлер ще е ако Си реши, че сферите на влияние на Русия дори не покриват границите й. Тогава може да реши да направи Сибирска Народна Република и да я денацифицира.

Китай за момента гък няма да каже срещу Русия, понеже ще имат нужда от гръб, когато си вземат Тайван. А ЕС с какъв акъл си мисли, че може да е фактор там е пълна мистерия. Нито имат сухопътна връзка, нито лостове за влияние, нито нещо, което да могат да предложат. ЕС Калинките едната Украйна под носа им не можаха да опазят и си разсипаха икономиката от простотия. Смях в залата.

кагебистчето да ли вече изтрезнява от обичта си към Си?

Глупако, Азия е вече най силния в икономическо отношение континент. И Русия е вътре !

Ма верно ли? И коя от тия всичките държави имат стандарта на живот поне на България?

Хе...че те половин Африка имат стандарта на България...и то благодарение на това че българите имат жилища купени и обзаведени още от комунизма... Иначе ако оставаше само на последните 30 години то цяла африка щеше да е по добре...с изключение на Сомалия примерно...

Поредната загуба за Путлер. Така се получава когато алчността те заслепи. Централно-азиатските републики "удариха" шамар на Кремъл. Очаквано- след толкова много заплахи от пропагандистите и унижения от официалната власт.

Хе...Забрави да завършиш със Слава УКраине

Напротив ,Азия става все по силна, а тебе ще те таковат както си искат, щото нямаш конкурентна икономика, тъй като нямаш евтина енергия, която Русия спря. Ще го дуаш !

Типично поведение на тролове платени от рашка-чибурашка. Няма да замръзнем и да се разсипем без путлер и го доказахме. Света може без рашка, но тя, за нейно голямо съжаление не може, защото газ и нефт, не се яде.

Кои сте вие бе!? От чие има говориш!? Добичетата на евронивата ли!?

Няма загуба за Путлер гостенино. Всичко е договорено отдавна. Китай има нужда от полезните изкопаеми и природни ресурси на споменатите държави и насреща предлага технологии и производство. Русия е междинно звено, тя също участва в проекта, но Китай е технологичната движеща сила. И да, запада има от какво да се притеснява. Казахстан е най-големия производител на уран в света днес. Въглеводороди (газ и нефт) в споменатите държави плюс Русия колкото искаш и пренасочването им на изток и юг вместо на запад както си я мислят евро-атлантиците май няма да им се получи. Евтини и в огромни количества енергийни ресурси, огромни залежи на природни богатства (минерали и руди), население бол да бачка и то евтина работна ръка - това което липсва е завършен Път на Коприната, комуникации за транспорт на стоките и технологиите - и двете и комуникациите и технологиите от Китай. Русия участва като гарант на този съюз плюс бъдещ консуматор на стоките, които неминуемо ще изместят западните. Един пазар от почти четвърт милиард и неминуемо ще се присъединят и други след време. САЩ и ЕС-то има от какво да се притесняват, знаейки много добре, че техните стоки стават от ден на ден все по-скъпи и все по-малко конкурентноспособни на световния пазар.

Наистина ли се опитваш да комуникираш разумно със козяшките тролове!? Загуба на време е ...пълна при това

В цялата ти теория има един слаб момент. Пазарът. А големият, близо 1 млрд. Високо платежоспособни потребители са в така мразения Запад. Познай къде продават китайците и от къде реализират 90% от приходите си. БРИКС е сбирка в от различни религии идеологии и най-вече бедни потребители. Нямат бъдещи.

НЕЩАТА НЕ ОТИВАТ НА ДОБРЕ ЗА ТАКА НАРЕЧЕНИЯ ОБЕДИНЕН ЗАПАД

Изброените страни бяха част от "русский мир", особено пък в икономическо отношение. Те нямат никакво геополитическо отношение към "обединения запад".

Тъй ама и 20 години бяха и част от американскии мир в съседен Афганистан..Бази имаше дори и в Киргизия и Узбекистан... ма откакто гринговците висяха по вратите на излитащите самолети в Кабул....нещо се отказаха от американскии мир... и миналата година Казахстан си разтури Майдана...с руска помощ замаскирана под ОДКБ

точно те имат най-голямо значение, идеята е да ги разбишкат тях, за да ударят Китай. Това е основната игра на англосаксите в ония регион.

ли си толкова тъп???

А защо да е тъп!? Апетитно геополитическо парче в центъра на Евразия - между Русия, Китай,Индия и Иран се изплъзва от евроатлантическите ценности!?

А ти си пиши веднага плюсче - ще изглеждаш по умен.

Спрете да гледате руска пропаганда и се поинтересувайте от фактите. Китай има военна база в източен Таджикистан и то не от вчера, те охраняват границата с Афганистан. Русия не е пазила никога Западния свят от никой, най-малко от талибаните, напротив в последните 20г ги спонсорира активно. Централноазиатските републики вече официално са в сферата на Китай. Мечтата на Путлер се сбъдва, ще има многополярен свят, е на другия полюс ще е Китай, но пък то отдавна е казано " Внимавай какво си пожелаваш"

Да не си объркал базите и пазенето на границата!? Базата в Таджикистан е руска...

Не другарю не е, китайска е, проверете.

Мистър...май си писател не читател... 201-я российская военная база https://ru.wikipedia.org/wiki/201-%D1%8F%D1%80%D0%BE%D1%81%D1%81%D0%B8%D0%B9%D1%81%D0%BA%D0%B0%D1%8F%D0%B2%D0%BE%D0%B5%D0%BD%D0%BD%D0%B0%D1%8F_%D0%B1%D0%B0%D0%B7%D0%B0

А иначе това е добре...Русия има няколко руски града в Северен Казахстан - по границата. Всичко надолу да става китаиско...на руснаците това мюсюлманско блато не им трябва...

Въпрос на време е и Русия да бъде превзета от Китай. А после и Европа... А простаците умират на фронта за Слава Украйне или России...

Тъй де ама Китай строи бясно флот и самолетоносачи...и то не да прави десант в Сибир. Отделно от бъдещ мексикански ЛА, нагоре всичко постепенно се китаизира - Сан Франциско, Портланд, Сиатъл а Ванкувър направо да се прекръства на ВанКонг. Естествено Аляска ще трябва да бъде защитена от това... Тъй че вместо Китай в Сибир е по вероятно да видим и нова руско-китаиска граница вече и в Северна Америка...

ле ле колко глупости си изписал ...

Кое точно не е вярно!? Ммм...

Те вече превзеха сърцето ми....чрез цените в aliexpress!

Да, ама НЕ ! Китайските шпионски балони летят над запада, не над Русия.