За пръв път градското население на Китай надхвърли селското

За пръв път в историята на Китай броят на жителите в градовете надхвърли броя на жителите в селските райони, предаде Франс прес, като се позова на Националното статистическо бюро.

Обратно в новината

Коментари - За пръв път градското население на Китай надхвърли селското | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

li

Бачкат яко в Южна Корея дето взимат повече пари от германците, а не в Китай. О неразумни Уруде, поради что се каеш да се наречеш българин?

Повтарям думите на много стари хора:Жълтата раса ще залее света!

Според мен всяка раса трябва да има историческия шанс да "завладее" света за определен период. Зависи обаче докъде ще го докара при това владеене! Примерно нямам нищо против Тибетците да ни завладеят с духовността и ученията си, обаче едва ли ще са те... Светът е на много лошо дередже - затънал в материализъм, жалко...

Ох доживех !!! да завиждаме на китайците за доходи , браво народе !

Браво на всички управляващи избрани от народа!

От китайците само 1 % да дойдат тук и ще са почти два пъти колкото нас 1 034 000 000 Х 1 % = 10 340 000

Гответе се за страшна криза в Китай! Винаги когато паразитите граждани станат пове4е от п4елите селски работници се стига до криза! Китайската ще помете света! А май имаха и ядрени бойни глави?! А сетете се кой ще подкрепи тъпата Русия?

Реално ако тези данни са вярни то тогава и китайците са ни задминали. 440 лева средна работна заплата при цени в пъти по-ниски отколкото в Булгаристан.Ужас аз ще емигрирам няма смисъл тука да да се мъчиме.

Трябва да си изрод, за да живееш в държава с азиатски доходи и европейски цени.

В България средната заплата е 630 лева общо за граждани + селяни. А това, че в Китай е евтино са приказки чути от леля Митра на женския пазар. Евтини са пласмасовите джунджурии и то не в пъти. Наемите в градовете са доста по-високи от софийските.

В по-големите градове средната китайска заплата е около 3000 юана или 600 лв. Долу- горе толкова получават български студенти захванали се на работа там. Нормална квартира е около 1 000 юана. А тези от по 1 500 - 1 700 юана на месец са си направо луксозни. Има и студенстки общежития, които са по 700-800 юана месечно. Тук искам да отбележа, че нашите общежития са коптори в сравнение стехните. В идеалния център (на пъпа на града) за малък апартамент наема е 2 000 - 2 200 юана. А храната им е смешно евтина. примерно за 6 юана можеш да си купиш всички продукти, за да си сготвиш яхния с пиле и картофи в количество такова, че ще ядеш поне 2 дена. Месото им, без значение телешко, свинско или пилешко е около 5 лв. Четирима човека в приличен ресторант можете да счупите масата от ястия и напитки и общата сметка ще е някъде 30-40 лв. Дрехите им са толкова евтини, че често ги предлагат по две (примерно 2 блузи за 40 юана), а бельо направо на стекове. Цените на градския транспорт са символични.

Като вляза в магазин, всички стоки са предимно от китай или ако не от там то от Турция... и всички купуват китайския и турския боклучак... е нормално е да са на челните места по растеж на икономиката :):):) Лично аз започнах да се оглеждам от къде е стоката-БГ или поне ЕУ.

Хайде и там започнаха да стават граждани... :Д:Д:Д

И какво излиза?!.. В Китай един гражданин получава средно 440 лв, обърнато в наши пари, а един селянин живее със 140 лв на месец. Само дето там всичко им е стотинки.

Да ама бачкат здраво,а ние само си чешем езиците и гледаме да врътнем някаква търговийка ,ама като не създаваш стойност не може да просперираш!