Военно положение в Египет, вицепрезидентът подаде оставка

Египетското президентство въведе извънредно положение в страната за месец. Полицията разчисти със сила лагери на привърженици на сваления президент Мохамед Морси. Има стотици убити и ранени. Вицепрезидентът Мохамед ел Барадеи подаде оставка.

Обратно в новината

Коментари - Военно положение в Египет, вицепрезидентът подаде оставка | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Накйде сте тръгнали в 2013 год. , след като в Коран пише , че краят на исляма ще настъпи с кацането на човека на лампата на нощта , т.е.луната?! Какво сте дали на света и човечеството: Бетовен, Кант, Гьоте и пр.?! Ислямът ви направи пълни аутсайдери в света на нормалните цивилизовани хора и това се понася трудно - почти е невъзможно...но се сърдете на Оня, който ви призовава на война с/у неверниците...

Дано на никой не му се налага да разчита на наше консулство, където и да е било по света, просто ще удари голяма греда

Това е удар срещу диктатора Ердоган!

жалко за египет....дано да се стабилизират нещата....искам само да изпечатам, че това лято бях в бг за малко и плаках от мъка като видиях колко малко хора са пред народното събрание...имам приятелка египтянка, която преди като била на демонстрациите плакала от радост колко са единни хората им....даже е имало християнки и мюсулманки,които са се молели и демонстратите са ги ображдали с обръчи, за да може да се моят на спокоиствие...сега приятелката ми е в египет с двете си деца, господ да я пази....такъв хаос никому не е нужен...в бг с пари, без пари, нищо не може да извади народа от апатията и безрзличието му...

Ако Хизбула са само 2 милиона с жените и децата , Мюсюлманските братя са поне 50 милиона - от Мали през Мароко до Ирак , Сирия и Йордания ... :)))))

Коментара е етнически нетолерантен, защото навява мисли, които могат да доведат до агресия ... ТОВА Е СПОРЕД дир.бг :))))) Сетила се Дара да се побара ... Дираджий - гледайте реалността, не си плезете езиците пред господарите и не се навеждайте пред тях!

Ей това са протести!Не като нашите,съблекли се по бански и легнали на площада,да четат книги!Фарс!

Ердоган е по-добре изобщо да не се обажда!

Браво на египетската армия! На Мюсюлманските братя, дето основателят им (Ал Банна) е бил открит фен на Хитлер, дето в документите им пише, че основната им цел е възстановяване на Халифата (разпаднал се със свалянето на последния турски султан, който е бил и последният халиф) и "освобождаване" на всички негови земи, вкл. и България от "неверниците" - само бой! Нищо друго не ги оправя!

Че какво лошо има в това да си фен на Хитлер? Жалко, че не е успял да си довърши започнатото.....

а ти си страхлив евреин

От където тръгнали от там се върнали. От това имат полза всички врагове на Египет, но не и самите египтяни,които нямат интелектуална нагласа за демокрация и трябва да бъдат управлявани като овце.

Не знам за какъв се мислиш да правиш такива дълбоки умозаключения за египтяните, само ще ти припомня че там е имало цивилизации и империи и са се строяли пирамиди по времето когато по нашите земи сме живеели в дупки.

сегашните муслимани нямат нищо общо с фараоните.

А аз да ти напомня че хората ,който населяват Египет в момента нямат нищо общо с тези които са строили пирамидите

хаха, сегашните египтяни са толкова мърселиви, преди 2 лета отидох и аз свят да видя- пирамиди, фараони. та една плочка от каларъма на хотелската градина се беше нещо разлепила ли, един мъж, около 90 кг точно 5 дена я почукваше с едно длето- по-цял ден, мъжът ми се смееше в началото, но после стана много дразнещо това симулиране на деиност. такива със сигурност не са строили пирамидите.....

Строяли са се, но не от сегашното население (предимно араби) и не са били мюсюлмани - напоследък те само рушат!

Мюсюлманските братя са последните, които имат морално право да говорят за "клане", след като осбствено ръчно клаха, рязаха глави, разпъваха на кръстове и т.н. само преди няколко месеца. Но лицемерието няма граници. Евала на армията.

Ти на това което си писал вярваш ли си бе тапанар,бил ли си някога там ,вземи и учи малко езици поне за да не гледаш само пред носа си. Аз да те питам ,това ли е демокрацията ,законно избран президент ,недемократично свален от туй нагоре ама напълно по мирно население да се открие стрелба и да се трепят децата и жените и то по време на молитва, ти това ли разбираш под демокрация.

само мюсли(без стафиди) може да се изкаже така

Ей лумпен, а ти на кое му викаш демокрация? На шериата, който президента и неговите брадати приятелчета вкараха в египетската конституция, на смъртното наказание на футболни запалянковци, на паленето на църкви и погроми в коптските квартали? Това ли е демокрация според тебе? Фък оф! Брадите първи почнаха, сега ще си носят последиците. А колко законно е избран тоя президент... явно пиеш американския куул ейд ако вярваш на тия неща. Толкова законно е избран колкото Хитлер и Сталин навремето.

Къде беше ти бе, ислямократино когато през май издадоха 5 фатви - за избиване на всички водачи на опозицията срещу Морси? Когато изгониха над 150 000 копти от Египет за по-малко от година? Когато взривяваха и палеха църквите и искаха да се разрушат "идолите и техните храмове" - пирамидите, Сфинкса и древните статуи и храмове? Когато всеки ден отвличаха и насила ислямизираха чрез брак християнки? Къде беше от неделя насам, когато след Рамазана, обявиха и започнаха кампания по сексуални насилия на деца? Скрий се от тука, ислямист недоклан!

Но никой мюсюлманин не нададе вой на възмущение! А сега всите вият. Лицемерието на тази религия е от вселенски мащаб. Затова и истината ги кара да губят контрол и малкото останала им човешка същност

zaleiat evropa s oshte niakolko miliona bratia,konfliktite shte svarshat zashtoto bezredicite shte se prehvarliat v evropa,

Ердоган пак взима позиции все едно е Алах. Мисля че скоро и Американците ще почнат да се ядосват на резняците. Заслужават си да испаднат в изолация

ти си гледай във твоята тоалетна какво мирише бре капут

ei tutmak,kvo mi sa hihihilish.

ти си един съвсем типичен неориентирам турчин, дето в европа си българин с европейски паспорт, а тук си по-турчин от анадолците. поне малко уважение имай към държавата дето ти е дала всичко

Мансур призова армията да помага на полицията при поддържането на реда и сигурността и защитата на живота на египтяните. Този Мансур ги трепе като пилета а същевременно иска, поддържането на реда и сигурността и защитата на живота на египтяните. По идиотско призоваване не е правил и най-големият касапин на този свят.

Се бил възмутил публично от силата, използвана от полицията за разприскване на демонстрантите! Ама защо е пропуснал да се възмути от нападенията на протестиращите мюслюмански братя и техните фенове над църкви?! Май протестиращите са се самоизобличили какво точно преследват и в какво искат да превърнат Египет! Нашио президент няма ли да се възмути от действията на ислямските фундаменталисти с/у християнсдките храмове? В случая има нагледно доказателство, че протестиращите в подкрепа на отстранения ислямски президент не правят разлика м/у политика и религия.

Еми във нечии друг интерес бе да се създаде напрежение между християни и мюслюмани ,които иначе от векове там живеят във разбирателство ,просто други имат интерес това разбирателство да спре.Големите пари какво ли не правят лошото е ,че това няма да спре скоро. Тези от мюслюмански братя нищо друго нещат освен да се върне демократично избраният президент и той е Мурси,който бе свален не демократично. Знам арабски много добре и следя там какво става . поне до сега привържениците на Мурси не бяха дали и най малкият повод за да се стреля по тях и въпреки това и то по време на молитва бяха разстреляни жени и деца.

Малцина виждат! А още помалко са тези, които разбират...

Аз съм ходил в Египет през 2009 и 2010 .Те си живееха супер,преди Арабската пролет.Имам прекрасни впечатления от хората там,но явно някой има интерес от дестабилизация там и не само?!

Смърт на ислямистите от Мюсюлманско братство! Глупости - не били дали повод! Те и в момента стрелят и разрушават! Няма демокрация за ислямисти подкрепящи насилственото налагане на исляма!

ми тва е доста типично по мюслимиски, тея избиват неверниците с хиляди, но когато някой само ги обиди вдигат вой до алах. Докато е толкова заспала цивилизацията, гнусерите ще правят проблеми

Арабската пролет в цялата й прелест.

браво на египетската армия. можеме само да съжаляваме, че нямаме такава армия-гарант на просперитета на държавата. ако имахме такава армия, отдавна комунистите щяха да са под земята или по затворите и каменните кариери да чукат камъни, както в чили, камбоджа и никарагуа.

Анархия, хаос и безредици !!! В резултат - една разбита държава ! Дали ще е един или друг, в края на краищата е все едно ! Интереса клати феса ! Кой печели ? Не и тези дето се самоизтребват по улиците ! Внимавайте в БГ какви ги вършите ! Контрол - ДА, но постоянно отричане на всичко е анархично и опасно !

Американците си отидоха(не всички, разбира се), а тук се върнаха на ниво племенни съюзи. А ходи и обяснявай, че не сме в 14-ти век. Каквото повикало, такова се обадило...

Ислямът е създаден в този му вид именно , за да се стигне до днешното положение в света! Противопоставяне и разделение м/у хората на религиозна основа, защото мирното съществуване не е в интерес на кукловодите. Екстремиската същност на исляма е заложена в самата му доктрина не случайно. Пребройте джамиите от ѝИстанбул до аманша и ще започнете да вдявате какво може да се случи в Европа след време. В същото време хриситянин не може ад посети Сауди Арабелата като като турист?! Там не се допускат хриситяни, освен "служебно". Я някой мюслЮманин да обясни този парадокс.

След Либия, Ирак и Сирия И тук добре потръгна, "Новия Световен Ред"??

Аз като ви пиша за начало на нова световна война, вие се бъзикате с мен... Хак да ви е сега! Друг път четете малко и не обиждайте за щяло и за не-щяло!

те ви арабска пролет - а само господ знае кво ще стане по нататък

А ЕС дали е изразил силно безпокойство заради погромите върху християнските църкви?

Силно едва ли, но безсилно - 100%. ЕС на повече е неспособен.

До какво води демокрацията, боже, боже ...

Аллах, Аллах..

Крайно фанатичните религии нямат място в мира на света. За съжаление има толкова много заблудени хора. Един от примерите е това, което прочитаме или чуваме(зависи какво се поднася обаче от медиите, но да речем че е така) за пореден път за Египет. А какво остава и за останалия арабски свят, в които са станали масови размирици(нарочно са подстрекавани от крайно фанатични хора). Въпросът е, че много от тях обичат да контролират и затова се получава такъв хаос в различията на даден светоглед, а мирно живеещите го отнасят. Крайните ислямисти искат контрол и никакви християни, обаче умерените ислямисти уважават другите религии. В това трябва да се прави разлика. "Мюсюлмански братя" в никакъв случай не са от умерените. Има и други примери за крайни мюслита, които повечето знаят кои са и извършват атентати и бомбени заплахи.. Другото, което е интересно... Европа се е превърнала в някакъв толеранс и хора, които емигрират от арабският свят, искат да им разбираме техните обичаи и навици!?!? Не мерси, да си спазват правилата в съответната европейска държава и да не налагат своя начин на живот, защото в техният арабски свят няма такова отношение към немюсюлмани. Всеки да си има наум за тези факти, и не ме интересува кой какво си мисли за расистки простотии, но по-големи расисти от мюслитата(крайните), китайците и някои азиатски страни - няма!

Прав(а) сте за много неща. Всъщност, според Иисус Христос ние не би трябвало да сме толква агресивни едни към други, дори да нямаме и такива мисли. Т.е., западните християни са преминали отдавна границата на миролюбието. А според Корана има свят на исляма и свят на войната. Т.е., мюсулманите са по-толерантни, отколкото им препоръчват свещените им книги.

Тези мисли , дето ги споделяш, са по-скоро хубави пожелания отколкот реалност. Вземи прочети Корана,разходи се из арабските държави, проучи истинската исторвия на исляма и истинската му доктрина, която удобно се премълчава... Ислямът е найнетолерантната и примитивна религия , създавана някога на тази планета. Вж. какво става и в Ирак. Мюсюлманите не уважават човешсия живот за тях той не е ценност. Но полесно е да се правим на щрауси, за да не се изправим пред толкова неудобни истини...

Чуждестранната преса нарича тия събития гражданска война.Някак си е по близо до истината.А ако ние не сме наясно това добре ли или не за нас вижте позицията на Турция.Щом тя се безспокои би трябвало тия промени да ни радват.

И този път успяхме да предизвикаме гражданска война,която да носи суперпечалби за Великата ни нация и нашите съюзници от Израел! Какво ни интересуват там някакви си араби,жени и деца,да не са се раждали там!

Ти като не разбираш какво става защо коментираш. Кьорав комунист си ти. Прочети добре - там мюсюлманските братя избиват християни копти. Ти какъв си Християнин или мюсюлманин. Ако си мюсюлманин те разбирав, но ако си християнин най- вероятно си потомък на окървавен комунистически род........

Като специалист по арабския свят се стремя да взема балансирана и обективна позиция. Законноизбраният президент бе свален насила от власт и е нормално привържениците му да протестират. В миналото наистина МБ се водеха като заплаха и терористична организация, но съвременните политолози считат това за твърде пресилено.Те са близко до управляващите вТурция и законно участват в политическия живот на страната. И т.н. но за да разбереш трябва да си свалиш ,,капаците,, и да четеш повече!

Кво нещо е Светът, а ?? Докато ние тука се туткахме Падащи звезди да посрещаме Ей го каде, в Египет, с "Новия Световен Рет" са прегръщаха ?? баба Тодорка

Е така тука да ги на.бат ще се скрият в миша дупка даже тия които най-много викат първи ще се покрият като порове!

а защо се мотат в София още?

Американские специалисты из университета Рочестера в Нью-Йорке и Северовосточного университета в Бостоне представили результаты метаисследования, выполненного на материале 63 отдельных сопоставлений интеллектуальных способностей с уровнем религиозности. Выводы ученых, статья которых опубликована журналом Personality and Social Psychology Review, гласят, что между религиозностью и интеллектом есть отрицательная корреляция с коэффициентом -0,24 и 95-процентным доверительным интервалом от -0,20 до -0,25.

за да се намери такава коррелация, трябва две независими измервания, на интеллект и религиозност. Нито първото нито второто не могат да бъдат измервани.

правилно, но хамериканците са фокусници, те всичко могат и всичко знаят да изчислят...освен броя на все още слепите и глухите относно техните похвати

Като най-примитивната религия има своите последователи сред най-примитивнити и изостанали слоеве от човечеството род. Ето ви истинската корелация и не е нужно да се правят подобни "фундаментални" изследания, т.е. да се открива топалата вода с марка "made in USA"!

Демокрацията е хубаво нещо, стига бройката на ненормалниците в една страна да не е по-голяма от останалите.

Само не е ясно тези новите по мюсулмани ли са от предишните или не. Става мътна и кървава.

май ти е мътно в главата за разликата между ислям и радикален ислям.

Тия западняци не ги разбирам понякога. Те подкрепиха арабската пролет в Египет, а сега не протестират срещу клането на Мюсюлманските братя. А пък като гледам правителството как действа, не знам кои са по-жестоките и по-фанатичните.

Еми това са така наречените "цивилизационни ценности".

E kak ще ги разбираш като си мюсулмаН

Мюсюлманин е на български, на иврит не знам как е. Значи, който си задава въпроси, с оглед на фактите, е мюсюлманин. А като приканваш да да се наруши Второзаконие 5, 8 (Не убивай) - си ревностен християнин.

щом жалиш мюсюлмански братя, явно си скрит теро .. Аз съм християнин и напълно разбирам полицията ! В редиците на тази терористична партия, имаше гласове за разрушаване на пирамидите. Според теб това е нормално така ли?

Към мислене ли приканваш тази гладка повърхност?

Кога ще оправят нещата и у нас?

Тия трябва да си знаят мястото! Египет трябва да продължи по пътя на светската държава, защото с тия "братя" не я чака нищо добро. Като си помисля мръсните хамбургери как върнаха Авганистан в средновековието... Мислят си, че един "наместник" на Мойсея във всяка страна им стига. Скоро ще ги налазят черните мързеливи червии, скоро цяла Америка ще заприлича на Детройт.

Афганистан! Сори.

Да, защото чистите пелмени ги вкараха направо в 21 век и сега трябва да се върнат малко, по социалистически да не стърчат много.