Кирил Петков: Светите братя Кирил и Методий ни завещаха най-големия и ценен дар

24 май е най-светлият празник, който ни кара да се гордеем, че сме българи, заяви в приветствието си премиерът

Обратно в новината

Коментари - Кирил Петков: Светите братя Кирил и Методий ни завещаха най-големия и ценен дар | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Срамота, че носиш такова свято име, нещастник! ОСТАВКА!!!

Празнувай си празника и не ни занимавай просто с глупости.. - харварско недоносче. Оставка !

Не на канадците хем!

Pro100 Киро, ти кога ще го научиш този език?

И правителството се възползва от празника, за отиде в Рим и да доведе още чужди войски да ни "пазят" и да се договаря с Македония, която не си мърда и малкия пръст за изпълнение на договореностите помежду ни. Честит празник!

Един илитерат,незнаещ историята на Бг.,държи реч и празнува празника на писмеността и културата!?

Кирчо, кирчо...образ на корупцията, некадърността и неграмотността. Тотална клоунада. САЩ унищожи България ЦЕЛЕНАСОЧЕНО и СЪЗНАТЕЛНО!

За министър председател освен българско гражданство да се изисква и българско висше образование ! Честит празник !

Лицемерен безродник! Защо продаваш българската история? Защо преклняш глава пред натиска от Запада за Македония? Ако ще и последния цент да.ни спрат евроредерадтите трябва да опазим историята си. Само тя ни остана. И нея искат да ни откраднат.

стига с тия папски агенти, бе! няма никакви оргинални документи за живота на тия двамата!

Вземи научи български и най-вече българската история !

Сигурен съм,че Кирчо не може да напише едно есе,смислено,без правописни грешки на историческа тематика.

Не просто българската история, а ВЕЛИКАТА българска История. Когато България я е имало германците и англичаните са били още племена. Прусия като държава я има от 1870-та година, а по-късно става Германия. Дори Киевска Рус е създадена по-късно от България. Къде са били македонците по това време? Ще отговоря нецензурно . На майка си в п-та.

И аз не съм много добър в правописа, но поне уважавам историята на народа си за разлика от продажното Кири. В Македония тръбят че през юни ще има среща Македония САЩ България и ветото пада.

Срамно е такъв илитерат, който не може да говори и нормално български, да ни поздравява за празника на азбуката, писмеността и културата ни.

Религия и азбука сте взели от Гърция. 24 букви са гръцки. Всичките ви светци са с гръцки имена. Щото братята Кирил и Методий са мои синове.

искам да знам на какъв език се говори в семейството на премиера?

Ти какъв се явяваш бе,другарю,другарю............

трябваше да приемем исляма като волжските българи, или юдаизма като хазарите, или да пишем на латиница като поляците и чехите, дори сърбите пишат на латиница, временно минаха на кирилица по време на бомбардировките и сега отново ползват латиницата, а гръцката азбука е на основата на финикийската, латинската - също.

Онова "А" и "Б", което днес ползват над 200 милиона души. И щото много се гордеем, сега сме се хванали със "западни партньори" да затриваме болшинството от тези 200 милиона. А най-големият и ценен дар са едни хвърчила, 3 ракети и 2 танкера втечнен газ. В някакъв смисъл са духовен дар.

Обаче не сте ги взели от финикийците, а от гърците.

Оставка на мазния Киро и неговата пасмина !

Не ми ясно, защо отричате ТЮРКСКИЯТ си произход. Такова племе, като „ПРАБЪЛГАРСКО“ няма. Племената, които мигрират от Алтайските планини, Хиндокуш и изобщо от Азия, към Балканите и Европа са Тюркски племена. По-късно, след като са се смесили с пруги по пътя на миграцията са се нарекли българи. Ако погледнете етимологията на думата „БУЛГАР“, на турски се пише „bulgar“, а в централна Азия „bulghar“ ще видите, че това на тюркски език означава смесваме. Такъв е коренът и на думата „булашък“, която се използва и в България, като диалектна от българите, в някои райони, като Североизточна България и означава смесена стара храна, с която предимно се хранят свинете. А турците в България използват същата дума за мръсни чинии.

Това ще е последният 24 май на който ще празнуваме българската писменост. След това ще стане празник на македонската. Благодарение на теб.

колкото и да се напрягаш грък няма да станеш, а в чужбина ще те презират защото се срамуваш от собствения си произход, от майка си и баща си.

с времето ще разбере, че най-важното е това, което направиш за собствения си народ, но вече ще е късно, през тия няколко месеца показа, че не дава пет пари нито за България, нито за българския народ.

тоя както върви и ингилизкия за официален ще направи, че и католици ша опита

Ай честито, Кире - и гледай да понаучиш българският...

ингилизки бре па мое и канадско- фламандски

българскиЯ

Еми научи го този език бе мухльо, нито на български, нито на английски... малоумен дебил.

Но имам къща в Егейска Македония.

da se arestuva nezabavno za darzavna izmiana

.... Май не от канада... а е от махалата...

Никаквец,хващай си торбичката под мишница и изчезвай. Инсталиран некадърник и лъжец. Изчезвай ,Шут нещастен

Този смешник не трябваше ли и днес да в Италия, за празниците- хахаха Киро простото никой не го е канил в гимназията, това е поредният гаф да ни го натресат! Журналисти без морал, без достойнство....и така Киро се отзова там, където му е най- слабото място ! Образованието! Киро, вместо да донесе култура от Рим, докара натовски войски и оборудване

Аде Кире и ти поправки да правиш вече е ташак работа

Светите братя са ни завещали най ценното - завещали са ни газ ???? Много ценно !!! Зимата , свити под юрганите, облечени тип "зелка" , ще си четем....на БиДжи, както е модерно да се казва. Щото то аз, буки, веди, глагол, ама трябва и да се яде, някои по три пъти на ден ядат, гадините !!

Писмеността е инструмент за изразяване на човешката мисъл. В днешната глобализация латиницата се наложи като първа писменост, която се исползува от почти цялото човечество, докато кирилицата е писменост само на 200 милиона. У нас кирилицата изпълни своята задача и в глобализацията е пречка за общуване с останалия свят. Поклон пред делото на Св. Кирил и Св. Методий, но кирилицата е вече остарял инструмент за общуването ни с останалия свят и трябва да бъде заменен с латиница. Всяко нещо с времето си…

хили се като Дрогиран, що е то?!

Негово преосвещенство Светия отец на аудиенцията с премиера Кичо Петков ,освен корупцията живо се интересувал и за други необятни, протестърски благини за народа - -Кире ,чадо мое въртоглаво, кво стана с тези шиптърски екотротинетки в Ловеч дето изръси 150 милиона държавна пара, щото ми се прееба стартера на папа автомомобила и пали само от баир ,аре като залееш България с тях ,да ме уредиш с 2-3 Next.e.Go Bulgaria - една за мене , за патриарха Вартоломей и за арменският поп ,с който кръсти българите със зелен хайвер и мадуро машини на три избора !!

Кирето пак идиот. Кирил и Методий не са и виждали А,Б,В.. а глаголицата. Про100 Кире.

Този още не е разбрал,че е премиер на България ,а не гражданин на Канада и слуга на САЩ

От този биха се срамували Братята. Словото му е спънато като на какаду с прерязано гърло. И на български, и на английски. Бай издънковски папагал

Абе Киро, неокомунистически плазмодий, св св Кирил и Методий да апостоли на христоянството. Не на клишираните простотии дето ги дрънкаш

Браво, Киро! Е.бавай им мамата, Киро на комунягите!

Съветничките на Киро са за бракуване!Написали за му простотии и той ги говори пред всички и се излага.Не ми е ясно той учил ли е някъде за братята, ама да го открехна,че може да се яви на състезание " Стани богат".Братята са седм на брой, най големият е Методии, Кирил е по средата, майка им се казва Мария, бащата- не се знае кой е но по документи май беше Йоан , но не съм сигурен- учил съм го това пред 60-те години на миналият век.Майтап, ве г-да корнети и подофисери!

Мърсиш празника!

четох,че най -силен бил по български и литература?!...пълен потрес!!! ами той не може да говори!!! чудя се -и математиката му вървяла-ама къде?!... че много бръмбари завъдил на “последния” етаж...ако това са му силите-какви са му слабостите?!... обида-голям резил!!!

Ама и твоята няма да подмине.